Подкрепете ни!
Събития16 юли 2020

„Магическите закони на успеха”

Онлайн лекция на Зор Алеф

„Магическите закони на успеха”

На 19 юли 2020 г. от 15.00 часа духовният учител ще ни научи как сбъдваме мечтите си!

Всяка част от нашата история, от живота на човечеството, си имат свой висш смисъл. Вярвам, че изпитанията, които сполетяха цялото човечество, са оставили и плодотворна следа в нашите души и са ни научили да оценяваме въздуха, пространството, благата и даровете, сетивата и свободата, с които разполагаме, обяснява духовният учител Зор Алеф. 

Всички изпитания, през които минава човечеството, са важни уроци. Но човечеството продължава напред, благодарение на велики човешки синове, които носят пламъка на езотеричната мъдрост. Те винаги са вървели напред, посочкайки пътя и показвайки на хората кои са най-съвършените начини, по които да изживеят живота си и да го превърнат в произведение на изкуството.  

Повелители на живота
Знанието за магическите закони, които определят успеха и благополучието в нашия живот, знанието за духовните и космически закони и тяхното спазване, могат да ни помогнат да отворим всички двери и да разрушим всички бариери и ограничения, които ни отделят от щастието, благополучието, плодотворността. Всъщност спазвайки тези закони и принципи, ние ставаме повелители на своя живот. 
Магическите закони на успеха, това е учение, което идва много навреме, имайки предвид трудностите и изпитанията на времето. 

Колкото повече времето ни притиска, колкото повече ограничения се изправят на пътя ни, толкова по-необходимо е да практикуваме тези велики знания и принципи. Защото външните обстоятелства могат да бъдат едни или други, дори мъчителни, но нищо друго, само нашето вътрешно усилие, само фокусировката и настройката на волята ни, само трансцендирането на съзнанието и опората върху точни принципи, правила и закони, ни помагат да съединим своите воли в една могъща воля. А и да използваме правилно своята инвивидуална воля, която да се превърне в сияен меч, който да разреже мъглата, да разцепи бариерите и препятствията, които времето и кармата на човечеството изправят пред нашия живот.

Стремежът към цялостност
Успехът е трипланово понятие. То обхваща духа, душата и тялото. Това е първоначален стремеж на духа и душата, не е на тялото. Стремежът към успех не е функция на егото, както погрешно смятат мнозина психолози: необходимостта да се изявя, да бъда уважаван, да бъда ефикасен, да изпитвам задоволство от всичко, което правя и което съм извършил. Вярно е, че егото участва в процеса на нашето себеосъществяване, но много над егото е духът, който също иска да бъде успешен и плодотворен. Много над егото е голямата творческа амбиция на човека. 

Така, както съществуват инстинкти, влечения и потребности на душата, например като стремежа за продължаване на рода, като стремежа да задоволиш глада си, сексуалния си нагон и т. н., по същия начин съществуват първоначални и основни стремежи на духа. Това е стремежът да проявиш висшето „Аз“, стремежът да промениш, да трансформираш средата и света около себе си, стремежът да украсиш, проявиш и буквално да преобразиш пространството на живота си, превръщайки го в огледало на всичките свои висши потребности. Това е важна част от човешкото същество. 

Освобождаване от илюзиите

Хората често живеят в илюзии и заблуди от сутрин до вечер, от тинейджърските години, когато започват да се трупат, до смъртния си одър. Те отказват да погледнат адекватно своите проблеми, не виждат препятствията, които са изградили сами пред себе си, не желаят да ги забелязват. Измислят удобни обяснения за това, което се случва с тях. Те предпочитат да живеят в съответствие с тези удобни обяснения, да смятат околните за виновни за жизнения им провал. Това е днес картината на средностатистическата човешка личност. 

Но слава Богу, както е казал Питагор в „Златните стихове“: 
„Все пак не бива да оставяш последната надежда за спасение, защото е божествен коренът на човешката природа и тайните висшата природа разкрива за теб.“

Магическите закони

За да се разкъса този порочен кръг на едни и същи илюзии, за да се сринат, за да се разградят тези стени на пречки, които сме изградили пред себе си, между нас и нашите цели, нашите мечти, нашите стремежи, за да бъдат намеренията ни благоуспешни, плодотворни, ефикасни, съществуват магическите закони за успеха.

Защо ги наричаме магически? Защото природата на човешката воля, която се занимава с реализация на намеренията ни и желанията ни, е магическа.

Волята действа като нематериален агент. Тя е материя, но от висша природа. Тя е енергия, изтъкана от много видове взаимопроникващи енергии.

Магическата воля съществува на всички нива. Това са трептения на духовното същество на човека на различни девет съда, девет сфери, от които е изградена човешката личност. Във всяка от тези сфери има разноцветни огньове. Според Кабала личността има девет фундаментални нива: Кетер, Хохма, Бина, Хесед, Пешад, Тиферет, Нецах, Ход, Йесод – от горе до долу. На всяко от тези нива има различни вътрешни поднива.

Белият огън на волята

Магическата воля са най-висшите, най-фините духовни трептения, които носят намерението ни, желанието ни към точното му осъществяване. Материализацията на желанието, осъществяването на намерението се извършва на всичките нива едновременно.

Когато има истинско желание, което изпълва цялото ни същество, което ни въвлича личностно, белите огънчета на магическата воля изведнъж се разгарят по-ярко. И нашето същество започва да излъчва много фини лъчи на това ниво. Бялото огънче започва да свети в пространството. И всеки от лъчите на тези девет нива носи един вид код, един вид набор от символи. Това прилича на компютърна програма, но всъщност не точно. Защото това са живи, творчески трептения.

Всъщност, ние сме многоспектрална енергийна система от девет огледала. Всяко от нашите огледала трябва да хвърли своя сноп лъчи. Как се осъществява това?

Точно за да избистрим тези лъчи, за да ги фокусираме върху целта, върху намерението; за да бъдат лъчите, които ние излъчваме, точни преносители на нашата воля; за да служат като енергиен инструмент на нашата воля, има определени правила, които трябва да спазваме. Това са Магическите закони на успеха. 

Дати и начален час на лекциите от семинара:
19 юли 2020 г. (неделя) от 15.00 ч.
Записването за участие се извършва САМО на имейл dabydesh@abv.bg

Онлайн лекциите са продължение на цикъла семинари, посветени на „Магическите закони на успеха“. Кодексът на духовното достойнство е част от този тези беседи.
Всяка лекция започва с кратка въвеждаща практика, която разтваря сърцето ни, трансцендира възприятията ни и ни позволява да възприемаме в същина, без тъмнина и сянка, посланията на ученията. 

Зор Алеф (мистично име на Анатолий Александрович Руденко-Зор) е съвременен духовен учител, роден през 1976 г. в Москва в семейството на българската целителка Иванка Павлова (1952-2001) от Видин и руския поет и преводач Александър Руденко.
От 14-годишна възраст се занимава с целителска и духовна практика. Дейността му на духовен учител започва на 15-годишна възраст, когато за първи път говори пред ученици в Москва. През 2000 г. създава Школа на Единното учение, която днес предлага стройна система за обучение и развитие на личността. Школата има отделения в България: във Видин, София, Варна, Бургас, Враца и Пловдив; в Русия, Башкирия, Казахстан, Беларус, Финландия и Кипър.
Зор Алеф е автор на над 20 книги, 18 са издадени на български език. Сред тях са фундаменталния труд в три тома „Свещена терапия“, „Отговори за непосветения“ в два тома, „Йога на сънищата“, „Метод на неуязвимостта“. Очаквайте новата му книга, посветена на науката за безсмъртието.

Днес честваме Антоновден Събития

Днес честваме Антоновден

Ще почерпят над 80 000 българи

Днес празнуваме Ивановден Събития

Днес празнуваме Ивановден

Над 300 000 българи черпят днес

Духовният план е аварийният изход от днешното безумие Събития

Духовният план е аварийният изход от днешното безумие

Пиесата „План Б" е по действителни истории на хора, минали през ада на наркотиците, алкохола и хазарта

На 17 ноември се открива престижният конкурс Биенале на илюстрацията 2020 Събития

На 17 ноември се открива престижният конкурс Биенале на илюстрацията 2020

Илюстраторка от Списание 8 е сред наградените финалисти

Застрашава ли работата от вкъщи бизнеса ни? Събития

Застрашава ли работата от вкъщи бизнеса ни?

Как да живеем безопасно в съвременния интернет свят, без да се изолираме от него

Първата среща на тъмно променя нагласите към хората с увреждания Събития

Първата среща на тъмно променя нагласите към хората с увреждания

„Не се страхувам от тъмното, а от това да завися от някого", споделя Дилиян Манолов, незрящ сензорен фотограф

Горите на България с международна награда! Събития

Горите на България с международна награда!

Усилията на нашите природозащитници са отличени

Питър Сейдж: Не съди за себе си по провалите си Събития

Питър Сейдж: Не съди за себе си по провалите си

Човекът с мисия идва в България в началото на октомври

Супергрупата „Фондацията“ закри 36-ото издание на Аполония с грандиозен рок концерт Събития

Супергрупата „Фондацията“ закри 36-ото издание на Аполония с грандиозен рок концерт

Специални гости на събитието бяха Наско Пенев, Звездомир Керемедчиев, Славин Славчев

Най-доброто от „Етюд-и-те на София“ в луксозен фотографски албум Събития

Най-доброто от „Етюд-и-те на София“ в луксозен фотографски албум

Тази година тържествата по случай 17-и септември започват още от 15-и

Отново хвърчила над Аспаруховския плаж Събития

Отново хвърчила над Аспаруховския плаж

За осми пореден път човешките мечти от хартия, дакрон и плат ще порят морския бриз

12 компании по пътя на успеха Събития

12 компании по пътя на успеха

Пощенска банка подкрепя за втора поредна година програмата за бизнес растеж на Endeavor България

Нека помогнем поне на една жена, жертва на насилие, да посреща слънцето! Събития

Нека помогнем поне на една жена, жертва на насилие, да посреща слънцето!

Нова инициатива на организацията в защита правата на жените Зонта Интернешънъл

Научете всичко за метода на Ледения човек - Вим Хоф Събития

Научете всичко за метода на Ледения човек - Вим Хоф

В еднодневен семинар може да разберете повече за себе си и да разширите възможностите на ума и тялото си

Международен фолклорен фестивал „Витоша” Събития

Международен фолклорен фестивал „Витоша”

Лятното, цветно събитие на столицата