Подкрепете ни!
ЗдравеЙоана Стефанова / 22 юли 2020

НАД+ Помощник срещу зависимостите

НАД+ изчиства тялото и психиката, вдига имунитета, дава сила, спира паникатаките, дори изглажда бръчките

НАД+ Помощник срещу зависимостите


Сравняват НАД с „божествената частица”, открита в ЦЕРН, само че в областта на здравеопазването. През 1930 г. в речта си при награждаването с Нобелова награда шведският биохимик Ханс Ойлер-Челпин казва за НАД+, че е „един от най-разпространените и биологично най-важни активатори в растителния и животинския свят“.    

През последните години в борбата със зависимостите (наркотици, цигари, алкохол, храна и др.) Активно се прилага един сравнително нов, но успешен метод - терапията над. Над+ е една от най-разпространените и най-важни молекули в човешкото тяло. Средно в човешкия организъм има около 3 грама от нея, като тя активно участва в над 500 различни ензимни реакции. Чрез интервенозно добавяне на над, организмът мобилизира собствените си сили и се справя с проблема. Така не се налага прием на други заместващи наркотици или химически вещества. Учените наричат над „магическата молекула“ по ред причини - изчиства бързо черния дроб, дава сили, настроение и като бонус се справя с десетки болести и връща младостта

Какво е НАД+ ?
НАД+ е съкращение на никотинамид аденин диннуклеотид, което е коензимна форма на витамин B3. Функцията на тази молекула е да помага в процеса на произвеждане на енергия под формата на АТФ (химично съединение, което съдържа високи нива на енергия). Всяка наша клетка се нуждае от АТФ, за да поддържа жизнените си функции. 

Разговорно НАД+ понякога е наричан само НАД (без плюс). Този знак обаче е от значение, тъй като терминът НАД се използва за съвместното обозначаване на НАД+(NAD) и на НАДХ (NADH). НАД+ е окислител, който улавя електрони от други молекули. НАДХ е редуциращ агент, който се образува от намален НАД+ и след това може да се използва за даряване на електрони на други молекули, като по този начин отново става НАД+. По-високото съотношение НАД+ към НАДХ създава по-лесно достъпна енергия и кара клетките да произвеждат собствената си енергия по-ефективно.

НАД+ е познат от 1906 г. - описан е за първи път от сър Харден и от Уилям Янг, но едва през последните десетилетия учените си дават реално сметка колко важна е тази молекула за човека и че за съжаление, не разполагаме с безкраен запас от нея. Нивото на НАД+ намалява естествено с годините, а също така при злоупотреба с храна, алкохол и наркотици. Алцхаймер, Паркинсон и други невродегенеративни заболявания, както и естественото ни остаряване, също водят до загуба на НАД молекули. А когато тези нива са ниски, започват и проблемите: умора, болки в тялото, липса на концентрация... 

Срещу зависимостите
Още през 60-те и 70-те години става ясно, че интравенозни преливания с НАД успяват да помогнат на хиляди хора да се откажат от своите различни зависимости. Методът не само че е одобрен от американската Агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA), но тя го препоръчва като най-добрия начин да се третират зависимости, при това – безопасен. Затова и едни от най-известните звезди в Америка го предпочитат, за да се борят срещу вредните си навици. Сред тях е и Джъстин Бийбър, който открито споделя, че почти всяка седмица си прави НАД терапия.

Терапията се прави само за няколко дни, а има по-добър ефект от традиционните методи за борба със зависимостите, които продължават месеци и струват 10-кратно повече. Освен това е безвредна! Когато си дава сметка за тези преимущества, един от служителите в клиника за зависими решава да отвори първата НАД клиника. Резултатите са много добри - през лечебното заведение минават хора от цял свят с всякакъв вид зависимости – към цигари, алкохол, дрога. Веднъж усетили промяната от НАД – животът им се променя коренно.  

В клиниките за лечение на зависимости и в НАД клиниките молекулата се добавя по венозен път. Така достига директно до кръвта и клетките, без да бъде възпрепятствана от стомашно-чревната флора. По този начин организмът оползотворява веществото 100%. 

Еликсир за тялото
Когато поддържаме високи нива на НАД+ в организма, то цялото ни тяло сякаш е в най-върховата си форма. Молекулата подобрява качеството на съня ни, като регулира циркадните ритми. Помага да сме концентрирани. Тя е също така силен имуностимулант. Омекотява негативните ефекти от химиотерапиите. 

С напредването на възрастта нивата на НАД+ се понижават, функцията на митохондриите е забавена и се произвежда по-малко енергия. Това води до умора и заболявания. С НАД+ остаряваме здрави. Молекулата предпазва нервните клетки в мозъка от оксидативен стрес и по този начин ги запазва здрави. Научни доклади сочат, че НАД+ намалява риска от Алцхаймер и Паркинсон, инфаркт и инсулт. И за черешката на тортата – когато НАД нивата са високи, бръчките по лицето намаляват. 

Защо НАД?
Предимствата са много. Той помага да се пречисти черния дроб и най-важното - дава мощен тласък на енергията в организма ни. Оказва се, че много хора прибягват до алкохол или дрога, защото нямат сили. Стимулантите, например алкохолът, доставят бързо енергия, той е в течна форма и много бързо се усвоява. Приемът на алкохол обаче сваля нивата на НАД+, което води до нова крещяща нужда от енергия. Зависимият посяга отново към чашката, защото тя му дава сили, но отново сваля нивата на НАД+. Така човек се движи в спирала надолу и суплементиране на НАД+ по венозен път е единственото нещо, което може да прекрати този порочен кръг. Това се отнася и за зависимостите към дрога, храна и др. 

Освен че влияе на физическо ниво, доказано е, че НАД лекува и психиката – успокоява и парира паникатаките, спомага за пълноценен сън и намалява желанието на зависимите да се върнат към вредния навик.


Адрес:
гр. София, ул. „Хенрих Ибсен“ No13,
South Park Building, срещу Paradise Center
Телефон:
+359 (0)876 442 445
E-mail: sofia@revivme.com


Вторият живот е възможен Здраве

Вторият живот е възможен

Vita Rama прави чудеса с растителен режим, движение и много усмивки

Бодливата тел на нощните терзания Здраве

Бодливата тел на нощните терзания

Защо се събуждаме около 3 сутринта и циклим върху страховете и недостатъците си

Вълните на женствеността Здраве

Вълните на женствеността

Терапевтката Марина Бошева разкрива тайната на женското здраве и благополучие на всички нива

Аутизъм? Не, екранна зависимост! Здраве

Аутизъм? Не, екранна зависимост!

"На всеки 50 деца, водени в Центъра за функционална оценка с поставена диагноза аутизъм, само едно е наистина с разстройство от аутистичния спектър. Другите са с екранна зависимост!"- казва д-р Везенков

Shimani облича кожата в сияние и здраве Здраве

Shimani облича кожата в сияние и здраве

Акне коректорът „Пъпкотрепач“ намалява пъпките в ранен стадий само за 24 часа, без да изсушава кожата

Екраните правят децата ни аутисти Здраве

Екраните правят децата ни аутисти

На всеки 50 деца с поставена диагноза аутизъм, само едно е наистина с разстройство от аутистичния спектър. Другите са с екранна зависимост!

Леденият човек Вим Хоф: Просто дишай и си върни душата Здраве

Леденият човек Вим Хоф: Просто дишай и си върни душата

Студът е безмилостен учител. Когато се потапяш в него активираш най-дълбоката част на мозъка си.

Защо ягодите не са вкусни Здраве

Защо ягодите не са вкусни

Д-р Меркола изрежда основните причини и съветва да си ги отгледаме сами

Д-р Джо Диспенза: кръвта на медитиращите е устойчива на болести Здраве

Д-р Джо Диспенза: кръвта на медитиращите е устойчива на болести

Биолози от Калифорнийския университет в Сан Диего му помогнали да демистифицира този процес

Опасна ли е слънцезащитата? Здраве

Опасна ли е слънцезащитата?

Българи откриха как да се пазим от лъчите без вредни съставки, които водят до рак и безплодие

Кислород и водород за по-добър живот Здраве

Кислород и водород за по-добър живот

Само за 30 минути хипербарната кислородна терапия събужда жизнеността на организма

Време е за биорезонансна терапия! Здраве

Време е за биорезонансна терапия!

Пролет е. Идват светли празници. Време е за промяна.

Наркологичната помощ в България отдавна е изгубила всякакъв здрав смисъл Здраве

Наркологичната помощ в България отдавна е изгубила всякакъв здрав смисъл

Пациентите и техните близки се сблъскват с малобройни, преуморени и прегорели служители, опитващи се да оцеляват

Как да изпитате космическото усещане за безтегловност Здраве

Как да изпитате космическото усещане за безтегловност

Чрез флотацията възстановявате тялото си, успокоявате ума си и постигате пълна хармония със себе си

Страхът и отвращението засягат храносмилателната система Здраве

Страхът и отвращението засягат храносмилателната система

Реакцията на свиване на стомаха произвежда повече киселина в червата