10. Овесени ядки 

Те понижават съдържанието на захар в кръвта. Полезни са при ниска киселинност на стомашния сок и лошо храносмилане. Нормализират работата на дебелото черво. Помагат при запек и разстройство.
9. Чесън

Чесънът тушира действието на вредните вещества в организма, разширява съдовете, понижава кръвното налягане. Поддържа функцията на сърдечния мускул и клетките на главния мозък. Намалява риска от развитие на туморни клетки.
8. Зелен чай
По своите антиоксидантни възможности една чаша зелен чай се равнява на порция зеленчуци. Богат е на вещества, противодействащи на раковите и сърдечносъдовите заболявания. Способен да понижи съдържанието на захар и холестерол в кръвта.
7. Морска риба
Според последните изследвания консумацията на по-тлъстичка морска риба 5 пъти в седмицата намалява риска от инсулт с 54 процента. Причината са наситените мастни киселини и бета-каротинът.
6. Какао

Съдържа голямо количество силни антиоксиданти. В какаовите зърна те са повече отколкото в зеления чай. Честата употреба на какао и съдържащите го храни понижава риска от поява на ракови заболявания, язва, сенна хрема и укрепва имунната система на организма.
5. Пшеничени кълнове
Един от най-ценните хранителни продукти. Почиства организма от шлаката и токсините. Нормализира микрофлората на храносмилателния тракт. Регулира обмяната на веществата и активира имунната система.
4. Ябълки
Ябълките съдържат пектин, антиоксиданта кверцетин (най-доброто антихисматично средство според д-р Аткинс), желязо, йод. Редовното хрупкане на ябълки помага за почистването на организма, понижава нивата на вредния холестерол, риска от сърдечносъдови и ракови заболявания.
3. Грозде
В кожата и семчиците на черното грозде се съдържа много ресвератрол – един от най-мощните природни антиоксиданти, който действа десетки пъти по-силно от витамин Е.
2. Домати
2. Домати

Един от най-силните естествени антиоксиданти е ликопенът. Доматите са богати на ликопен. Оказва благотворно влияние върху имунната система, ускорява обновяването на тъканите. Понижава риска от развитие на тумори.
1. Боровинки

Боровинките са най-богатият източник на антиоксиданти. Този горски плод укрепва зрението, може да възстанови някои нарушени функции на организма и мощно да противостои на стареенето. Подобрява пропускателната способност на клетъчната обвивка и облекчава възпалителните процеси. Оказва ползотворно влияние върху предаването на нервни импулси, което е важно в профилактиката на болестта на Паркинсон и Алцхаймер. Укрепва стените на съдовете, понижава кръвната захар.