Подкрепете ни!
Светът в тебУейн Дайър / 14 октомври 2016

Истинското Аз: Надскочи себе си!

Някои предложения за лична трансформацияПо-голяма част от вашата съпротива срещу приемането на възможността за трансформация идва от това, че сте готови да си продължите все така, както си знаете. Въпреки това знам, че не бихте чели тези страници в този момент, ако не бяхте най-малкото любопитни по отношение на възможността за издигане над онова, което познавате като ваш жизнен стил до този момент. А аз мога да ви уверя, че всъщност няма кой знае каква работа за вършене. След като осъзнаете, че сте много повече от купчина кости, мускули, органи и кръв, вие вече сте стъпили на пътя. След като започнете да си задавате въпроса, кой е този човек, който сте започнали да наричате себе си, вие сте вече на пътя. След като започнете да разбирате, че самите вие сте божествени просто по силата на факта, че имате съзнание и универсален интелект, който подкрепя вашата форма, вие вече хвърчите напред. Останалото ще се случи почти автоматично.

Практикувайте мислене за себе си и другите по начини, които нямат форма. Отделяйте няколко минути всеки ден, за да оцените себе си не чрез изпълнението ви във физическия свят, а в термините на чистата мисъл и чувства.

Използвайте упражнението за наблюдаване на другите хора. Започнете да забелязвате как те разрушават потенциала си за щастие и успех, защото се идентифицират изключително само със своите форми. Когато ги наблюдавате как извършват своите фрустриращи движения, знайте, че в действителност това изобщо не е истинското човешко същество, че зад всеки един от хората, които срещате всеки ден, стои божествено невидимо мислещо същество. 

В близките си взаимоотношения се срещайте с любимите си на мястото, където не може да има граници - в мисълта зад формата, и ще видите, че повечето от вашите различия не са важни, че истинското човешко същество зад тази форма е много повече, отколкото физическите ви очи разкриват.

Направете усилие да излизате редовно отвъд своята зона на удобство. Слушайте истинското Аз вътре, което ви насърчава да надскочите себе си, а не старото Аз, което е казало, че сте неспособни на такава задача. Запитайте се: „Какви модели повтарям непрестанно в живота си, защото там се чувствам най-удобно?" 

Когато си отговорите честно, започнете да изработвате нов подход към мисловните си процеси. Ако никога не сте били в пустинята, защото идеята нарушава някоя от вашите комфортни зони, заречете се да направите точно това. Като разширявате себе си към нови равнища, ще осъществите трансформацията в живота си.

Направете усилие да престанете да си поставяте етикети като средство за идентифицирането на това, кой сте като човешко същество...Сьорен Киркегор казва: „Когато ми поставите етикет, вие ме отричате." Почти всички наши етикети се отнасят по някакъв начин до формата и онова, което правим с физическите си тела. Когато престанете да се идентифицирате предимно посредством формата, тогава вашата професия, възраст, раса, пол, националност, финансово състояние, списък на имуществото, награди, спънки, равнище на пригоденост и всичко друго става безсмислено. Прекратяването на процеса на поставяне на етикети ще ви помогне да определите кои сте в по-духовни и същностни термини.

Започнете да разглеждате психиката си, своята нямаща форма страна като нова и изумителна. Знайте, че умът ви е способен да надскача вашата форма и че тялото ви до голяма степен се контролира от психиката ви. Представете си се с лимон в ръка. Сега си представете как приближавате ръката си към устата и захапвате лимона. Това упражнение ще причини обилно слюноотделяне в устата ви поради реакцията на тялото ви на въображаемото поглъщане на лимонената киселина. Това е трансформацията в действие. Психиката ви кара физическото ви Аз да реагира. Точно това е хипнозата. Тя е начин директно да се контактува със състояние на психиката, което ви позволява да надскочите своята форма, да надскочите болката, като откажете да регистрирате сигналите за болка. Тази изумителна власт е винаги с вас.

Работете всеки ден, за да се освободите от два фактора, които най-много допринасят за потискането на личната ви трансформация: негативността и преценъчността.
Колкото по-негативни са вашите мисли, толкова по-вероятно е да гледате предимно физическата страна на вашето Аз и да се държите по такъв начин, че да разрушите и тялото си. Всяка негативна мисъл е пречка към личната трансформация. Тя ви задръства точно така, както холестеролът задръства артерията. Когато сте изпълнени с негативност, вие не можете да постигнете по-висши и по-обилни равнища на щастие.

Предразположеността да се преценяват другите също е огромна пречка към личната ви трансформация. Когато преценявате друг човек, вие не определяте него, а определяте себе си. Преценката ви за другия не казва нищо за него, тя казва само, че вие се нуждаете да преценявате този човек по начина, по който го правите, така че казвате повече за себе си, отколкото за другия.

И най-вече, бъдете любезни и разбиращи себе си. Бъдете особено любезни към себе си, ако се държите по начин, който не харесвате. Говорете си мило. Бъдете търпеливи със себе си, когато ви е трудно да бъдете „свят" човек. Необходима е много практика точно както е била необходима много практика, за да развиете невротични навици и преценъчна нагласа. 

Прощавайте си и тогава, когато не действате така, както искате, използвайте действията си като напомняне за това, къде сте и не сте. Колкото повече разширявате любезността към себе си, толкова повече тя ще се превръща в автоматична реакция към другите.

Из „Ще го видиш, когато повярваш в него", Уейн Дайър


Понякога хората си тръгват от любовта, защото тя е толкова красива, че ги ужасява Светът в теб

Понякога хората си тръгват от любовта, защото тя е толкова красива, че ги ужасява

Джеф Браун за неосъзнатия стремеж да разтурим една връзка или да не я започнем

Над 150 души от различни държави спасиха 1 човешки живот Светът в теб

Над 150 души от различни държави спасиха 1 човешки живот

В безпрецедентна спасителна операция от 1000 м под земята бе изваден болен спелеолог

За силата на тихите хора Светът в теб

За силата на тихите хора

Сюзън Кейн: Всеки от нас има роля в подредбата на мирозданието: и симпатичните, и безчувствените, и рационалните и лесно уязвимите

Хората, обсипани с подаръци от щастие, са като претоварени кораби Светът в теб

Хората, обсипани с подаръци от щастие, са като претоварени кораби

Св. Йоан Златоуст за любовта, благочестивостта и търпението

Заблудата „няма скандали – няма тръпка” Светът в теб

Заблудата „няма скандали – няма тръпка"

Смятаме надеждните партньори за скучни. Не признаваме, че обичаме болката и я търсим. И я намираме.

Ваклуш: Създава се homo perduto! Светът в теб

Ваклуш: Създава се homo perduto!

Загубеният човек! А когато загубите човека, как искате да изведете Бог, питаше още преди десетилетия духовният учител

Молитви по време на природни бедствия Светът в теб

Молитви по време на природни бедствия

Думи на съпричастност, които са изричали хората след трагични бедствия в Япония, Хаити и САЩ

Сал Ракели: Земята се пречиства Светът в теб

Сал Ракели: Земята се пречиства

През октомври известният писател езотерик ще проведе на живо два курса – „Мистерията на времето“ и „Интеграция на душата“

Където и да сте – бъдете там изцяло Светът в теб

Където и да сте – бъдете там изцяло

Е.Толе: има само три начина за действие – приемане, променяне или напускане на ситуацията

Телците са глог, а девите – лешник Светът в теб

Телците са глог, а девите – лешник

Открийте кое дърво сте според келтските друидски поверия

Живейте просто и споделяйте време и енергия с тези, които са в нужда Светът в теб

Живейте просто и споделяйте време и енергия с тези, които са в нужда

Виетнамски монах пренаписва будизма в полза на страдащите

Чувствата не винаги са надежден водач Светът в теб

Чувствата не винаги са надежден водач

„Ако се чувстваш добре, направи го – ако се чувстваш зле, недей“ може да доведе до пасивност и влизането в ролята на жертва