Подкрепете ни!




ХороскопМилена Иванов - Еа / 1 март 2023

Произнасянето на думата мартеница образува енергийно поле около нас

Думата мартеница съдържа 9 букви, всяка от които отговаря на определен числов еквивалент


Произнасянето на думата мартеница образува енергийно поле около нас
В много райони на страната ни освен бял или червен конец хората използват и шарени конци, но въпреки това автентичната мартеница си остава бяло-червена. Червеният цвят олицетворяват кръвта, зараждането на живота, силата на слънцето и дава жизненост на всяко живо същество, а белият – чистотата,радостта, дългия живот и женското начало.

Нумерологичното ми съзнание изчисли вибрацията на думата мартеница, за да разберем какъв е числовият й код и каква вибрация предизвиква в живота ни, защото моите дългогодишни наблюдения показват, че с настъпването на този ден любовта, позитивизмът, желанието за живот и оптимистичната настройка у хората се активират и увеличават.

С настъпването на Баба Марта всички ние постепенно започваме да се пробуждаме и да усещаме идващата пролет. Когато направих нумерологичното си изследване, за пореден път установих колко точно и ясно буквите и числовите комбинации в думата описват традицията, настроението на хората и посланията, които ни носи мартеницата. 

Всеки път, когато произнасяме думата мартеница или я даряваме на близък човек, около нас се образува енергийно поле, което носи в себе си определена информация. 

В нумерологията всяка буква отговаря на определено число от азбуката. Прилагам данните с буквената и числовата стойност, за да онагледите написаното: 

1 А, Й, Т, Ь
2 Б, К, У, Ю
3 В, Л, Ф, Я
4 Г, М, Х,
5 Д, Н, Ц
6 Е, О, Ч
7 Ж, П, Ш
8 3, Р, Щ
9 И, С, Ъ

Думата мартеница съдържа 9 букви, всяка от които отговаря на определен числов еквивалент. М (4), А (1), Р (8), Т (1), Е (6), Н(5), И (9), Ц (5), А (1). Когато съберем всички числа, получаваме общ сбор - 40. Редуцирано до едноцифрено число, е равно на 4.  

Пример: 4+1+8+1+6+5+9+5+1=40

Полученият резултат показва пътя на живота на думата. Всяко едно число или буква, нанесени в нумерологичен квадрат от 1 до 9, образува определена геометрична фигура, която ни помага да тълкуваме по специфичен начин енергийната и нумерологичната стойност. Според пътя на живота 4 думата оказва съществено влияние в обозначението на човека в произхода му между неговото животинско и човешко състояние. Този път отразява божествения процес на преминаване, прераждане, пречистване и чистилище. 

Не случайно празнуваме празника на мартеницата на 1 март като символ на прехода между зимата и пролетта, като преминаване на процеса между смъртта и зараждащия се живот, когато всичко в природата започва да се пробужда, обновява и подготвя за ново начало. Много хора смятат четворката за лошо число, защото я асоциират с проблеми или четен брой неща. Но това е погрешно схващане. Това число може да бъде и много поучително, положително и предупреждаващо дори. Това зависи от възприятията и познанията на човека, който работи с тази вибрация или се е родил с нея. 

Четворката можем да я свържем и с променливия, лют и студен характер на Баба Марта, тъй като тя е студено число,олицетворява четирите посоки, четирите годишни времена, но в нея все още няма зародила се топлина, каквато излъчва шестицата. 

4 в нумерологията се определя като зима, която постепенно прераства в пролет, защото вибрацията й е такава, че не може да стои статична. След пролетта идва лятото, после есента и така отново настъпва зимата. Това число олицетворява движението и прехода, затова под негово давление всичко се движи и променя  в посоката на предстоящите събития.

Страданията са до четири, след това чрез движението на числото идва друг живот, новото начало, зараждане, промяна, чистота, плодородие, любов – всичко, на което е символ мартеницата. Това число символизира Божията правда и ни подтиква да мислим в правилната посока. 

Връзвайки мартеница, ние активираме целия този потенциал и тя се превръща за нас от просто украшение или аксесоар към дрехата в много важен защитен амулет, който носи магично въздействие върху енергийното ни поле, пази ни от уроки, болести и неприятности. 

Когато свържем живота и предопределението на думата със състоящите се в нея кармични комбинации: 1-5-9, 4-5-6, следва да заключим че със самия акт на връзване и поставяне на мартеницата ние активираме следния код: 4-5-6. Предстои нещо да се случи, да се промени и ние имаме благословията да го преживеем на физическо ниво; 1-5-9 - за да се издигнем над проблемите, лошите неща, болестите, да проявим състрадание и любов към всички хора.

Тези комбинации ни дават ангелска и земна благословия. В съчетание с пътя на живота 4 и геометричната фигура се образува портал между материалния и нематериалния свят, като четворката се намира в горната част на кръста и участва както вертикално, така и хоризонтално в нумерологичния квадрат. Ако трябва да задълбочим още повече изследването, бихме направили и следните много показателни изводи като букви и числови стойности в думата.

Първата буква е:
М (4) - С нейното произнасяне започва отразяването на земната материя. Събужда спящите сили и емоции в хората и благодарение на това започва растежът им. Буквата М успокоява при неразположение на духа и има спасително въздействие.

А (1) - И когато сме се обозначили и пробудили, идва ред на единицатацата – буквата А, за да засее семената през пролетта, които да донесат добра реколта и да пожънем здраве и успех през годината.

Р (8) - И след като сме засадили семената, Р ни дава активност на човешката воля и внася разумност и светлина в живота ни. Тази буква означава да хванеш или да вържеш нещо с ръка, както ние го правим при даряване на мартеницата. Знаете, че традицията повелява не просто да я подарим, а да я завържем на ръката на човека, за да се активира силата й. Тази буква е силна и помага да държим здраво идеите си. 

Т (1) - И с помощта на Т може да се преодолеят всички препятствия, плодът от засятото семе да узрее, така че човекът да бере заслужено плодовете си и да постигне победа.

Е (6) - Това ще му даде простор в духовно и материално отношение, възможност за размножаване и осъществяване на всичко, което иска да се прояви и материализира. Буквата Е подсигурява слизане на енергиите от Божествения свят на физически план, за да послужат за доброто на човека.

Н (5) - Така че да се справи, примири и излекува противоречията си.

И (9) - Само тогава реалността ще се потвърди, ще започне творческото начало, цветовете ще цъфнат и давайки, ще започнем да получаваме.

Ц (5) - Това ще ни успокои, ще имаме възможност да натрупаме знания и ресурси.

А (1) - За да преживеем напълно обновлението си и да се преродим за нов живот, изпълнен с радост, здраве, щастие, веселие и просперитет.

Надявам се да сте усетили вибрацията на буквите и числата и това да ви помогне празникът тази година да е още по-вълнуващ и радостен както за вас, така и за семействата ви. Не забравяйте, че ръчно изплетената мартеница носи още по-силна благословия и защита, защото така влагате личната си положителна енергия и любов. И накрая на това интересно пътешествие искам да ви предам моето лично послание от душа и сърце, чрез което ви желая здраве, щастие и дълъг живот. Сега аз връзвам моята мартеница на ръката ви със следното наричане: „Нека със силите на материята и духа се възродите за нов живот в здраве и благополучие ведно с цялата природа”.

За контакт с Милена Иванова - Еа
e-mail: milena.ivanovatm@gmail.com 
тел: 0897387575
На 24 април е пълнолунието в Скорпион Хороскоп

На 24 април е пълнолунието в Скорпион

Скорпионът е свързан с нашата сянка, с темите табу и болките от миналото, така че на повърхността могат да изплуват много емоции

Деветка Мечове – карта Таро за 23 април Хороскоп

Деветка Мечове – карта Таро за 23 април

Имаме нужда да сменим гледната си точка

Шестица Жезли – карта Таро за 22 април Хороскоп

Шестица Жезли – карта Таро за 22 април

Сега е моментът да получим заслужено признание за всичко, в което сме влагали своите усилия

Ведически хороскоп за 22 април Хороскоп

Ведически хороскоп за 22 април

Вторник идва със силата на пълната Луна, в четвъртък бъдете смели, в събота избягвайте конфликтите

Седмица Мечове – карта Таро за 21 април Хороскоп

Седмица Мечове – карта Таро за 21 април

Не можем да измамим собственото си сърце

Кралица Чаши – карта Таро за 20 април Хороскоп

Кралица Чаши – карта Таро за 20 април

Може в живота ни да се появи жена, която носи нейните качествата

Двойка Мечове – карта Таро за 19 април Хороскоп

Двойка Мечове – карта Таро за 19 април

Единият гарван е логическата мисъл, а другият е свързан с неясните подсъзнателни усещания

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април Хороскоп

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април

воалите на заблудата се отдръпват встрани

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април Хороскоп

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април

Тя учи как да постигнем равновесие в даването и получаването

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април Хороскоп

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април

Тя се сбогува с отломките от старата реалност...

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Сряда е добър момент да се отървете от нежелани навици, в четвъртък не решавайте финансови въпроси, неделя носи мощна изцелителна енергия

Смъртта – карта Таро за 15 април Хороскоп

Смъртта – карта Таро за 15 април

Предстои голяма промяна, която ще преобърне посоката, в която сме се движили досега

Седмица Чаши – карта Таро за 14 април Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 14 април

Можем да ползваме енергията за творчество и да позволим на въображението ни да се развихри

Кралица Пентакли – карта Таро за 13 април Хороскоп

Кралица Пентакли – карта Таро за 13 април

Тя е свързана със земната енергия, познава растенията и билките, умее да лекува, да създава уют и семейна атмосфера

Седмица Пентакли – карта Таро за 12 април Хороскоп

Седмица Пентакли – карта Таро за 12 април

Ако не сме сигурни за посоката си занапред, сега е подходящо време да си я представим

Силата – карта Таро за 11 април Хороскоп

Силата – карта Таро за 11 април

Вместо да се борим за надмощие, е важно да се свържем с вътрешната си сила