Подкрепете ни!




ХороскопБогомила-Сандия / 27 декември 2019

Кои месеци ще бъдат най-успешни и кои най-предизвикателни през 2020-та?

Богомила-Сандия изтегли 12 карти Таро за читателите на Списание 8


Кои месеци ще бъдат най-успешни и кои най-предизвикателни през 2020-та?
Вече пристига 2020-та година, с всички предизвикателства и подаръци, които ни е приготвила. Това е година, която ще се запомни, тъй като предстоят големи размествания във всички сфери на живота. Въпреки че с една карта не може да се опише целия спектър на случвания, които протичат за един месец, може да се хванат някои от основните тенденции. Като най-раздвижени се очертават януари, март, април, май, ноември и декември, най-благоприятни и успешни са февруари, май, юни и август, а най-предизвикателните са март, юли, септември и ноември.


Януари
Кралица Чаши (емоции, уязвимост, минало, интуиция, медитация, лечение)
Месецът ще е изпълнен с обрати, възможно е да се чувстваме объркани, без яснота какво точно се случва и накъде да поемем. Състоянията ще се сменят и емоционалната вълна ще ни лашка ту нагоре, ту надолу, може да се усещаме по-уязвими от обикновено. Добре е да сме внимателни към себе си и околните, да не взимаме прибързани решения, защото обективната преценка ще бъде изкривена. Това е един необходим хаос, който е като лечебна криза, преди нещата да се подредят и да ни се изясни посоката занапред. Възможно е в съзнанието ни да се появяват мисли за хора или ситуации от миналото, да изпитваме съжаление за предишни постъпки или решения, носталгия по отминали времена. Това се случва, за да може да освободим от енергийната си система всичко, което вече е ненужно и остаряло, и то да може да бъде припомнено и пуснато да си отиде. Изключително силен период за медитации, лечение на физически симптоми или емоционални болки, за свързване с прошката и състраданието.


Февруари
Десетка Пентакли (изобилие, благополучие, възможности, наследство, корени, смисъл)
След хаотичния януари нещата се стабилизират. Явно дълбоката чистка и лечение са отворили място в живота ни за нещо по-здравословно. Февруари носи прекрасни възможности, изобилие и случване. Благоприятен месец за материализация на проекти, свързване със земните блага, получаване на заслуженото. Нашите желания се осъществяват във физическата реалност и всичко, от което имаме нужда, ни е предоставено. Десетте пентакъла, които се виждат на изображението, са разположени във формата на Дървото на Живота от Кабала, символизирайки взаимосвързаността на нещата, показвайки, че всичко има своя смисъл и се намира на правилното място. Образът на Земята на заден фон носи усещане за заземяване, грижа и уют. Добър момент за разширяване на територията на влияние, за пътуване, за дейности относно екологията и бъдещето на планетата, за свързване с нашите вътрешни и външни ресурси.


Март
Страшният Съд (прераждане, избор, решение, връзка с Източника)
След стабилизиращия и изобилен февруари, отново се качваме на бързото влакче! Страшният Съд е карта от Голямата Аркана, което показва, че ще преминем през мощни задвижвания и размествания на пластове, оказващи дълготрайно въздействие занапред. Време за взимане на решения, за отсяване на това, което все още ни върши работа от това, което вече вибрира на различна от нашата честота. Отпадат стари отношения и модели на поведение, излизаме от дългогодишни коловози, в които сме циклили досега. Ангелът на изображението държи рог, чрез който призовава душите да се насочат към светлината. Ако са се залутали, ги напътства да намерят пътя към дома. За едни е правилно да завият надясно, за други - наляво. Подходящ момент да решим каква е посоката, която искаме да следваме, отговаряща най-точно на нашите нужди. Ако човек или ситуация ни ограничават - значи вече е време да се разделим. На тяхно място Вселената ще донесе нещо ново, което е в хармония с пътя на душата ни.


Април
Любовниците (страст, любов, разширяване, свързване, кармични отношения)
Както и предния месец, така и през април ще сме под влияние на карта от Голямата Аркана. Промените, които настъпват, ще имат по-глобално влияние върху живота ни занапред. Любовниците носят кармично изчистване и раздвижване в сферата на отношенията, партньорствата, извикват в живота ни хора, с които имаме усещане за някаква предопределеност, сродни души. Независимо дали става дума за интимна, бизнес или приятелска връзка, има нещо по-голямо, което ни е събрало заедно. Тази карта не е от най-лесните, защото, въпреки че е свързана с любов между душите, много често проявлението й във физическия свят е предизвикателно. Необходимо е да намерим баланс, разбирателство и причината, поради която даденият човек се е появил в живота ни. Оглеждайки се в очите на другия, опознаваме по-добре себе си. Налага ни се да се разширим, за да го приемем напълно - както с това, което разпознаваме като близко, така и с нещата, които ни отличават. Ангелът на Любовта бди над нас и задвижва събития извън нашия контрол.


Май
Колесницата (задвижване, промяна, пътуване, нова посока)
Трети пореден месец се пада карта от Голямата Аркана - продължават да текат генерални промени и размествания на пластове в живота ни. Колесницата е свързана с бързо придвижване в определена посока - може да е нова позиция в работата или изцяло ново поприще или да донесе буквално тръгване на път - смяна на дома, града или страната, в която живеем. Свързана е с важни събития, появява на нови възможности за развитие и разширение. Звездата, която свети на челото на човека показва, че сме закриляни и напътствани в този процес. Макар навярно да нямаме яснота за конкретните стъпки, пътят е в синхрон с нуждите на нашата душа. Добре е да се доверим, че нещо по-голямо и мъдро от нас знае, води ни, задвижва ни в правилната за нас посока.


Юни
Деветка Пентакли (изобилие, възнаграждение, удовлетворение)
В сравнение с предишните няколко месеца, през юни се усеща леко успокояване и намаляване на темпото. Тази карта носи усещане за благополучие, макар и не съвсем цялостно, тъй като деветката още не е станала десетка и сякаш нещо липсва, за да изпитаме пълно удовлетворение. Девойката на изображението се разхожда в градината на изобилието и всички блага са на нейно разположение. Въпреки това, изражението й е угрижено, сякаш не е съвсем сигурна, че това ще продължи още дълго. Пентаклите са свързани с материалната страна на живота, с финансово изобилие, стабилност и здраве. Това, че соколът на картата е със завързани очи показва, че има някаква страна от ситуацията, която още не е напълно видима за нас. Добре е да не се фокусираме върху това, което липсва, а да ползваме благата и ресурсите, които имаме налични в момента.


Юли
Осмица Мечове (ограничение, пауза, застиналост)
Този месец се очертава най-предизвикателният за годината, тъй като Осмица Мечове е свързана с усещане за болезненост, блокираност и липса на изход. На изображението се вижда фигура със завързани очи, обградена със забити в земята мечове и въпреки че между два от тях има достатъчно пространство, за да излезе, тя не може да го види. Възможно е да се чувстваме заклещени в някаква ситуация или отношения, без да знаем накъде да поемем и какво да направим, за да олекне. В момента нямаме ясна видимост и не можем да направим избор. Необходимо е да изчакаме, без да действаме известно време, обръщайки фокуса навътре към себе си. В определен момент обстоятелствата ще се раздвижат и ще сме способни да видим пътя напред.


Август
Тройка Чаши (празнуване, игривост, общност, приятелство, споделяне, покана)
Каква по-подходяща карта от тази за най-топлия и безгрижен месец в годината? Юлската енергия на застиналост, самотност и безнадеждност, се трансформира в празник и споделеност. Трите чаши на изображението преливат от плодове, а девойката с отворени ръце приканва всички да се присъединят към забавленията. Тя е облечена като за танци и празнуване, а голямата лилия, в която е застанала, символизира земните наслади и женската привлекателност. Картата носи послание, че е време за разпускане, веселие и свързване с другите. Когато изобилието и радостта са споделени с близки и приятели, силата им нараства многократно.


Септември
Двойка Пентакли (колебание, избори, несигурност)
Отново смяна в настроението - приповдигнато усещане на август се сменя с двойственост, колебание и несигурност. Имаме необходимост да претегляме различни варианти, да оглеждаме ситуациите от всички страни. Възможно е да ни се наложи да жонглираме с няколко неща едновременно, да извършваме паралелни дейности, да не можем да изберем кое ни е приоритет, или да ни е трудно да вземем твърдо решение. Изпитваме трудности в съчетаването на работа и почивка, желания и отговорности, ежедневие и планове за бъдещето. Ще ни е от полза, ако гледаме с повече лекота на случващото се - нищо не е на живот и смърт, а е част от една игра. Точно както шутът на изображението съумява да пази равновесие и да се забавлява - въпреки цялата несигурност и сложността на многото дейности, които извършва едновременно, той изглежда сякаш е в някакъв свой вътрешен баланс и се наслаждава на случващото се.


Октомври
Четворка Мечове (медитация, покой, концентрация)
След месец на раздвиженост, липса на сигурност и твърди устои, имаме нужда от усамотение и почивка. Четворка Мечове носи фокусиране в себе си и усещане за вътрешен покой. Да навлезем навътре, за да получим по-голяма яснота - за себе си и за нещата, през които сме преминали. Добър период да внесем ред в приоритетите ни, да си дадем сметка какво желаем и от какво имаме нужда. Намираме подкрепата вътре в себе си, достигаме собствената си мъдрост, до която в забързаното ежедневие обикновено нямаме достъп. Подходящо време за всякакви медитативни практики и развиване на духовните сетива, за вглъбяване и свързване с невидимите светове.


Ноември
Колелото (кръговрат, цикли, карма, завършване, промяна, преобръщане)
Отново месец, свързан с мощни промени. Колелото е карта от Голямата Аркана, оказваща дълготрайно влияние върху посоката ни за в бъдеще. Когато се завърти, някакъв период от живота ни бива завършен, за да бъде заменен от друг. Колелото ни припомня, че всичко в този свят е временно и не трябва да се пристрастяваме. Понякога посрещаме промените с отворени обятия, понякога се опитваме със зъби и нокти да задържим старото, но появи ли се тази карта, нямаме голям избор - промяната е неизбежна. Един цикъл приключва, друг се отваря, носейки ни това, от което имаме нужда и което е в синхрон с пътя на душата ни. Добър момент да довършим нещо останало висящо досега, да добавим последното парченце от пъзела, за да видим по-голямата картина. Подходящ период за лечение на минали животи и освобождаване от кармични натоварености. Едно от значенията на тази карта е „Колелото на късмета", така че можем да усетим промените като щастлива възможност, която се отваря пред нас.


Декември
Рицар Мечове (порив, действие, новини, нетактичност, прибързаност)
Завършваме годината с шеметния Рицар Мечове, който носи новини, случване и активност. След преобръщащия ноември, който отвори промяната, сега имаме попътен вятър да се задвижим в новата посока. Рицар Мечове е целеустремен и забързан, но покритото му със шлем лице показва, че не притежава много чувствителност и такт. За да постигне целите си е готов да прегази всичко, което стои на пътя му (нищо лично, просто най-вероятно е без да забележи). Подходящ момент за стартиране на нещо ново, но е добре да сме внимателни, да няма поражения наоколо. Възможно е в живота ни да връхлети човек, който е силно мотивиран да действа и неговият устрем да ни дойде малко в повече. Може да получим неочаквани новини, които носят след себе си промени.

Интервю с Богомила прочети тук.



Богомила-Сандия започва да се занимава с духовни и енергийни практики от 2000 г. Дава индивидуални сесии по таро четене, астрология, регресия, като използва и различни допълнителни методи - светлинно енергийно лечение, гещалт техники, рейки, кристали и др. С времето създава свой индивидуален подход, който прилага в различни области – връзки, изобилие, здраве, способността да се заявим, да сме успешни, стабилни, да проявим потенциала си. През 2015 г. завършва тренинг по семейни констелации и започва да организира ежемесечни групи с метода. Два пъти месечно на новолуние и пълнолуние води „Астро-Таро" – вечерни събития, в които комбинира астрология, таро карти, водени медитации и ритуали за възнамеряване и пречистване.

За повече информация: www.bogomila.net
За записване за лична сесия или за ежемесечните събития по семейни констелации и астро-Таро: antarsandhya@gmail.com

Още по темата:

Паж Жезли – карта Таро за 25 април Хороскоп

Паж Жезли – карта Таро за 25 април

Важно е да позволим на тази свободна, огнена енергия да тече през нас

Шестица Чаши – карта Таро за 24 април Хороскоп

Шестица Чаши – карта Таро за 24 април

Може да изпитваме тъга по миналото и да ни се иска да върнем времето назад

Днес е пълнолуние в Скорпион Хороскоп

Днес е пълнолуние в Скорпион

То носи изкушения и изпитания, но и победа, ако успеем да преодолеем личните си кризи

На 24 април е пълнолунието в Скорпион Хороскоп

На 24 април е пълнолунието в Скорпион

Скорпионът е свързан с нашата сянка, с темите табу и болките от миналото, така че на повърхността могат да изплуват много емоции

Деветка Мечове – карта Таро за 23 април Хороскоп

Деветка Мечове – карта Таро за 23 април

Имаме нужда да сменим гледната си точка

Шестица Жезли – карта Таро за 22 април Хороскоп

Шестица Жезли – карта Таро за 22 април

Сега е моментът да получим заслужено признание за всичко, в което сме влагали своите усилия

Ведически хороскоп за 22 април Хороскоп

Ведически хороскоп за 22 април

Вторник идва със силата на пълната Луна, в четвъртък бъдете смели, в събота избягвайте конфликтите

Седмица Мечове – карта Таро за 21 април Хороскоп

Седмица Мечове – карта Таро за 21 април

Не можем да измамим собственото си сърце

Кралица Чаши – карта Таро за 20 април Хороскоп

Кралица Чаши – карта Таро за 20 април

Може в живота ни да се появи жена, която носи нейните качествата

Двойка Мечове – карта Таро за 19 април Хороскоп

Двойка Мечове – карта Таро за 19 април

Единият гарван е логическата мисъл, а другият е свързан с неясните подсъзнателни усещания

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април Хороскоп

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април

воалите на заблудата се отдръпват встрани

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април Хороскоп

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април

Тя учи как да постигнем равновесие в даването и получаването

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април Хороскоп

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април

Тя се сбогува с отломките от старата реалност...

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Сряда е добър момент да се отървете от нежелани навици, в четвъртък не решавайте финансови въпроси, неделя носи мощна изцелителна енергия

Смъртта – карта Таро за 15 април Хороскоп

Смъртта – карта Таро за 15 април

Предстои голяма промяна, която ще преобърне посоката, в която сме се движили досега

Седмица Чаши – карта Таро за 14 април Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 14 април

Можем да ползваме енергията за творчество и да позволим на въображението ни да се развихри