Подкрепете ни!




ХороскопБогомила-Сандия / 28 декември 2020

Годишна Таро прогноза

Старите структури ще продължават да се разграждат. Пристъпваме в нова реалност, в която нямаме сигурност, но имаме повече свобода.

Годишна Таро прогноза


Голямата промяна, която преживяхме през 2020 година, ще продължи да се разгръща и през следващата. Очертават се месеци на трансформация, която предизвиква несигурност и хаос. Присъстват три карти от Голямата Аркана – Изпитание (Обесеният), Луната и Любовниците, всичките свързани с дълбоки процеси на проглеждане, лечение на подсъзнателните емоции и пречистване на стара карма.

Ще се наложи да се срещнем с неща, които досега не сме искали да почувстваме и осъзнаем. Старите, неработещи структури ще продължат да се разграждат –  понякога по-полека, понякога по-драстично, но начинът, по който сме съществували досега, ще се промени, миналото няма да се върне.
Като цяло липсва заземеност, тъй като преобладаваща боя са Чашите, свързани с емоционалност, хаотичност и флуидност. Ще трябва да се научим да сме гъвкави и спонтанни, без твърда почва под краката си, да се доверим, че Животът ни задвижва в най-правилната за нас посока. Отварят се възможности за започване на нов тип отношения между хората – по-честни и осъзнати.

Присъстват две Петици и две Седмици, които също са свързани с преход, нестабилност и разпад на старото. Петиците са като четириъгълник с точка в средата – от квадрат се преминава към пирамида, от двуизмерност към триизмерност. Те свързват земния живот с космоса, предизвикват ни да излезем от ригидността и навика на Четворките и да пристъпим в една нова реалност, в която няма сигурност, но имаме повече свобода. Седмиците символизират приключване на един цикъл и започване на нов – както тялото сменя всичките си клетки за седем години, както седмицата се състои от седем дни и после започва следващата, така и за нас е дошло време да се впуснем в нещо предизвикателно и ново.


януари
Петица Монети (Пентакли) – преход, криза, болезненост, нужда от промяна, излизане от ригидни модели
Малка Аркана –  конкретни случвания, ежедневие
Елемент Земя – стабилност, ригидност, навик, бавно темпо, постепенност

Петица Монети се появява в живота ни, когато имаме нужда от промяна - започнали сме да се въртим в порочен кръг, да повтаряме отново и отново едни и същи грешки, едни и същи модели на поведение. Когато сме се настанили удобно в старото и сигурното до такава степен, че енергията ни започва да цикли и да заблатясва. Тази карта идва, за да ни събуди, да ни предизвика. Промяната не идва доброволно, но когато досегашните структури вече не работят, сме принудени да рискуваме и да се задвижим –  животът е постоянно движение. От нас се иска да погледнем това, което ни парализира, което ни кара да се чувстваме малки и слаби, за да го надскочим и да се освободим от него. Петицата е число на преход и жизненост, то е като квадрат, който има център, превръщайки се в пирамида –  по този начин напускаме хоризонталата и започваме да се изкачваме по вертикалата. От двуизмерна, нашата реалност става триизмерна и получаваме различна гледна точка към определени ситуации или отношения. Хоризонтът ни се разширява и обогатява.


февруари
Двойка Чаши –  любов, единение, привличане, хармония, емоционален обмен, срещи, романтика, оглеждане в отсрещния
Малка Аркана –   конкретни случвания, ежедневие
Елемент Вода –  емоции, отношения, флуидност, гъвкавост

След кризисния и разтърсващ януари идва месецът на влюбените – коя по-подходяща карта можеше да се появи, ако не Двойка Чаши, носеща ни даровете на любовта, общуването и разбирателството. Тя е свързана с романтика, обмен, даване и получаване, чувство на принадлежност и взаимосвързаност. Нуждата да се отворим на емоционално ниво и да споделим това, което е вътре. Да се огледаме в очите на отсрещния, да усетим какво се случва с него. След толкова дълго време на разделение и противоположности, сега е моментът да се свържем със състраданието към другия, да разберем, че той е огледален образ на нас самите. Този месец може да ни донесе нова романтична връзка, намиране на баланс в отношенията, усещане за взаимност и сливане. Скрити желания и идеи от несъзнаваното изплуват на повърхността, за да бъдат споделени. Веднъж щом булото на проекциите изтънее, контактът между хората става ясен.
Когато чашите бъдат изпразнени, какво виждаш  – аз ли съм теб, или ти си мен?


март
Петица Пера (Мечове) –  напразна, безсмислена борба, обърканост, манипулативност, надменност, егоизъм, нужда от предаване
Малка Аркана  –  конкретни случвания, ежедневие
Елемент Въздух  –  мисъл, комуникация, движение

Ако февруари беше месец на любовта, то март отново втвърдява обстановката. Петица Пера носи опит за доминиране, да се предвиди реакцията на другия, за да бъде надхитрен, управляван и манипулиран. Започват задкулисни игри и кроене на планове, които ни водят до преминаване през различни състояния: „Ако аз действам така, знам какво може да си помислиш, затова ще кажа нещо различно, за да те объркам – това ще бъде моят триумф! Не, няма да го направя... страхувам се, че е твърде очевидно. Всъщност... не искам да се бия или да наранявам когото и да било..." Когато сме в конфликт, балансът е нарушен и при двете страни. Когато сме във война победители няма  –  всички дават жертви, всички страдат. Какво предпочиташ  –  да си прав или да си щастлив? Както всяка Петица, и тази е свързана с разширяване на разбиранията чрез преминаване през предизвикателства и кризи.
Посланието, което носи тази карта, е: Пусни контрола и да спри да се бориш. Забрави въображаемата си победа, предай се. ПРЕДАЙ СЕ...


април
Майката на Чашите (Кралица Чаши) – флуидност, емоционалност, изкушение, мъгливост, духовност, пречистване, отмиване, водите в природата, течностите в организма
Малка Аркана – конкретни случвания, ежедневие
Елемент Вода – емоции, отношения, флуидност, гъвкавост

През този месец ще се чувстваме емоционални и несигурни. Това, което смятаме за истина в един момент, може в следващия да изглежда като заблуда. Ако през март бяхме във владенията на ума, логиката, опитите да се предвиди бъдещето, сега те отстъпват място на чувствата, интуицията, творчеството, лечението и духовните прозрения. Майката на Чашите е владетелката на всичко, свързано с водата и нейните свойства  –  гъвкавост, промяна, емоционалност, прошка, способност да се отпуснем по течението, изкуство, изцеление, медитация. Тя управлява реките и океаните в природата, течностите в тялото, потока и флуидността във всяка една форма. Тя казва: Като дъжда, аз съм майка на плодородието. Като река, аз свързвам и съществувам навсякъде. Като океан, аз съм тази, която ражда живота. Като пролет, аз съм майка на съзиданието. Като капка роса, аз съм сълзите на нощта. Като сълза, аз съм майката на скръбта. Като телесни течности аз съм тази, която измива токсините. Като свързваща влюбените, аз сливам техните души и тела. Аз подхранвам, аз съм мека и течаща.  Ако се опиташ да ме хванеш, ще изтека през пръстите ти. Ако погледнеш в огледалото на моята повърхност, ще видиш отразен себе си. Ако ме докоснеш, ще се събудят чувствата ти. Ако си позволиш да пропаднеш в мен, ти нося дълбоки прозрения. През този месец е добре да не се хващаме за нещо конкретно, а да следваме знаците и да оставим Живота да случва нещата чрез нас. Да не задържаме старите обиди и разочарования, а да се свържем с прошката и да позволим енергията ни да бъде пречистена, изплакната и обновена.


май
Изпитание (Обесеният) –  карма, жертвоготовност, преобръщане, смяна на гледната точка
Голяма Аркана  –  влияние за по-дълъг период, показва нещата от невидимия свят и генералната посока

Май ни носи дълбока трансформация и предизвикателни ситуации, чрез които да се преобърне гледната ни точка. Не е учудващо, тъй като навлизаме в периода на затъмненията (26 май-10 юни), случващ се през половин година, който винаги носи катарзиси и генерална смяна и на посоката, и разбиранията ни. Време е да променим нещо в начина, по който възприемаме живота. Достатъчно сме се въртели в затворен кръг, достатъчно сме циклили в повтарящи се ситуации. Имаме възможност да се освободим от стари кармични натоварености, които може да сме носили в продължение на много прераждания. Тази промяна не е лека и изисква от нас да осъзнаем, че досегашните подходи вече не работят. Да спрем да се борим с нещата, с които до сега сме се борили, да се предадем, да изгорим старото си аз като феникса, за да възкръснем от пепелта нови и пречистени. Подходящ период за лечение, медитации и работа с минали животи. Необходимо е да жертваме нещо старо от себе си, за да излезем от коловозите на навика. Добре е да се фокусираме повече навътре и по-малко да действаме навън. Промените, които се задействат този месец в нас, ще имат трайно въздействие върху живота ни занапред.


юни
Осмица Чаши – навлизане в подсъзнанието, търсене на липсващото парче, недостатъчност, разочарования
Малка Аркана – конкретни случвания, ежедневие
Елемент Вода – емоции, отношения, флуидност, гъвкавост

След катарзисния май, който започна да преобръща много неща в живота ни, продължаваме в същия дух  –  Осмица Чаши идва, за да навлезем още по-навътре, да ни помогне да се свържем с подсъзнанието и наслоените там обида, горчилка или самообвинение. Все още сме в периода на затъмненията, така че продължава процесът на пречистване и създаване на място за новото. Преди да се освободим от натрупаните в душата ни вехтории, трябва да обършем праха от тях, внимателно да ги разгледаме една по една и чак тогава да решим кое да остане и на кое му е време да си ходи. Този процес изисква смелост и решителност, да сме готови да се отворим към тези тъмни, безформени и сенчести чувства, които изплуват на повърхността и се разкриват, за да могат да бъдат видени.
Една част от този процес трябва сами да извършим, а друга част се случва от само себе си, без да правим нищо, просто защото й е дошло времето. Всичко това ни дава нова дълбочина на познаване на нас самите. Да станем по-чувствителни към себе си, да усещаме полутоновете в емоциите си. Да започнем да разграничаваме кога действаме, следвайки естествения си отклик и кога – като реакция към нещо, активирало стари рани в душата ни.


юли
Асо Чаши – елемент вода: нова любов, връзка, споделеност, отваряне на сърцето, творчество, интуиция, лечение
Малка Аркана – конкретни случвания, ежедневие
Елемент Вода – емоции, отношения, флуидност, гъвкавост
 
Продължаваме с боя Чаши от миналия месец, но изплуваме от затлачеността на Осмицата. Връщаме се към началото, към първоизточника – Асо Чаши е свещеният извор, от който се раждат всички емоции. Водите му са подхранващи, пълни с минерали, а бълбукането им пречиства, дава жизненост и свежест. С него започва цялата боя Чаши, то е единицата, носи съзидание и ново начало. Присъствието му ни омекотява, прави ни сензитивни, помага ни да се отворим към собствените си чувства, да се доверим и да допуснем до себе си другите хора. Лотусът на изображението, като цвете на светлината и чистотата, е източникът на всички същества. Той е символ на обновлението и на отвореното сърце.
Този месец може да ни донесе нова любов или подхранване на сегашните ни отношения, да ни вдъхнови за нови творчески експерименти, да ни помогне да се свържем с прошката, да намерим нов вид лечение за даден здравословен проблем, да задълбочи интуицията и медитацията ни. Добре е да прекарваме повече време близо до вода, за да можем да се свържем с тези подхранващи и изцеляващи вибрации. Асото поставя началото, така че трябва да сме търпеливи, докато започнатото се разгърне напълно.


август
Луната – минало, майка, цикли, неизвестно, емоции, подсъзнание, страх, илюзии, отражение, лечение, сънища
Голяма Аркана – влияние за по-дълъг период, показва нещата от невидимия свят и генералната посока

През този месец, под светлината на Пълната Луна, наяве излизат скритите в подсъзнанието модели на поведение, емоции, страхове и инстинктивни реакции. Всичко е обвито в тайнственост и очакване, умът отстъпва пред отварящите се мистични нови реалности. На изображението се виждат две кули, между които трябва да преминем, навлизайки в дебрите на неизвестното. Едната символизира милосърдието, а другата – суровостта. Кучето и вълкът представляват скритите в нас противоположности – светлина/сянка, съзнание/подсъзнание, питомно/диво, известно/неизвестно, позволено/непозволено. Третото око на отразяващата се долу фигура показва отварянето ни към отвъдния свят, сънищата и интуицията. Ракът на изображението е символ на нашата уязвимост и на цикличността на нещата в природата. Когато пораства, той сваля старата си, вече отесняла хитинова черупка, оставайки временно напълно безпомощен. Скривайки се между скалите той чака, докато му порасне новата, вече по-голяма защитна обвивка. Всяко нещо се случва, когато му дойде времето, периодите се редуват, сменят и повтарят под влиянието на по-големите от нас сили.

Луната управлява приливите и отливите, моментите на активност и пасивност, на споделеност и усамотение, на поглед напред към бъдещето или свързване с миналото. Август е месец, в който да се вслушаме в предчувствията и знаците, които получаваме, да се срещнем с неосъзнатите свои части, да се изправим пред дълбоко заровените емоции и спомени. Да си позволим да изплачем старите болки, за да бъдат освободени – сълзите се превръщат в еликсир на изцелението.


септември
Баща Пера (Мечове) – мъдрост, решение, отстояване, яснота, справедливост
Малка Аркана – конкретни случвания, ежедневие
Елемент Въздух – мисъл, комуникация, движение

Бащата на Перата е последната карта от боята, той е преминал през всички колебания и възможни уловки на ума, намирайки истинската си идентичност. Отвъд задаването на безсмислени въпроси и създаването на ригидни ментални конструкти, отвъд идеологиите и правилата. Отвъд лабиринтите на обърканите мисли, блъскащи се в решетките на собствените си ограничения, той е придобил жизнен опит и накрая е стигнал до яснота. Чиста и непоколебима яснота, когато възприятията са звънтящи и свежи – като ледена висулка, през която прониква слънчев лъч. Покой, който настъпва, когато умът се изпразни от желания, колебания и предположения. Бащата на Перата е готов да действа от място на неподвижност и релаксация. Той говори малко, но всяка дума е изтъкана от истина и вибрира по-мощно и от тътена на бурята.

Септември е месец за взимане на решения, за провеждане и отстояване на идеи. Умът ни е спокоен, посоката е ясна, действията са изчистени от излишни движения или лутане. Подходящ момент за започване на нещо ново, особено свързано с общуване, комуникации, технологии, идеи, проекти, за разпространяване на информация, рекламиране на дадена дейност, писане, публикуване.


октомври
Любовниците – страст, духовна любов, разширяване, свързване, кармични отношения, отражение, трансформация
Голяма Аркана – влияние за по-дълъг период, показва нещата от невидимия свят и генералната посока

Октомври идва с карта от Голямата Аркана и то не коя да е, а Любовниците, носеща поява на кармични отношения, нова връзка, или трансформация в досегашната. Макар на пръв поглед да изглежда като символ на любов и взаимност, тя има много по-дълбоко и многопластово значение. Свързана с модели на поведение, които се намират в нашето подсъзнание и изплуват само когато сме във връзка или в близък контакт с някого. Когато сме сами, можем да живеем в илюзията, че всичко ни е наред, но когато се появи партньор или обект на нашето внимание, когато се появи тръпка в сърцето, тогава и скритите в нас болки, очаквания, проекции излизат на сцената и се развихрят както те си знаят. Това е картата на кармичните отношения, ако видим някого за пръв път и моментално се почувстваме силно привлечени или отблъснати от него, това показва, че между нас вече има минало, история, независимо, че на рационално ниво не ги помним. Любовниците носят уроци за научаване, те изискват от нас да свалим маската си и да се отворим, да си позволим да бъдем уязвими.

На изображението се вижда змия, която свързва двете лица в едно, символизираща трансформацията, обновлението и вечността – както тя сваля старата си кожа, за да се покаже отдолу новата, така и ние се преобразяваме, когато сме във връзка. Понякога ще ни се иска да избягаме, особено, когато очакванията ни партньорът да донесе пълнота и смисъл в живота ни бъдат разбити на парченца. Ако имаме силата да останем, това ще доведе до собственото ни преобразяване и порастване, до намиране на вътрешна цялостност. Тогава ще бъдем възнаградени  –  срещата с другия от това място издига и двама ни на ново ниво на осъзнатост, връзката стига до различно качество на свързване и разширение.
 

ноември
Седмица Пламъци (Жезли) – смелост, предизвикателство, себеизява, борба, отпор
Малка Аркана – конкретни случвания, ежедневие
Елемент Огън – страст, енергия, задвижване, вдъхновение

Ноември е месецът, с който започва вторият период на затъмнения за тази година (19 ноември; 4 декември). Те винаги са свързани с предизвикателства, промени и проглеждане, с излизане от досегашните коловози на навика и свързване с това, за което сме дошли тук на тази земя. Огнената енергия на Седмица Пламъци носи силен заряд, бунтарски дух и желание за действие. Да се осмелим да изразим себе си, дори с риск отвън да срещнем неодобрение. Това е като порастването в тийнейджърската възраст, когато започваме да се разграничаваме от семейството си, да се възприемаме като отделна личност и да си завоюваме самостоятелност, носеща свобода, но също така и отговорности. Възможно е да се чувстваме неразбрани, но е необходимо да застанем зад позицията си и да поемем отговорност за последствията. Да осъзнаем собствените си нужди и желания и да действаме спрямо тях, без да очакваме някой друг да ни обгрижва. Това, което случим в настоящето, ще предопредели бъдещето ни. Никой друг не може да го случи вместо нас, то е въпрос на личен избор, воля и смелост.


декември
Седмица Монети (Пентакли) – разтеж и разпад, живот и смърт, правене чрез неправене
Малка Аркана – конкретни случвания, ежедневие
Елемент Земя – стабилност, ригидност, навик, бавно темпо, постепенност

В началото на декември е второто поредно затъмнение (4 декември), с което завършва един шестмесечен период и започва нов такъв. Тече пренастройване – едни неща отпадат, други се появяват, сякаш превключваме от една писта в друга. Започнахме годината през януари с боя Монети и я завършваме отново с нея. Темпото е бавно, а промяната настъпва постепенно. Седмица Монети е свързана с преходността на нещата и осъзнаването, че не можем да задържим времето на едно място. Животът се случва през нас и чрез нас така, както пясъкът изтича между пръстите. Материята е подвластна на времето и никой не може да избяга от неговите закони. За да порастне ново семенце, преди това трябва да има гниене, за да се образува почва и наторяване. Смъртта и животът са част от едно цяло, ние сме част от кръговрата на веществата. Посланието на тази карта е да не прибързваме, да се доверим на естествените процеси, по които всичко се случва, без да се намесваме. Този месец е време за смирение пред циклите на живота и мълчаливо изчакване, докато дойде правилният момент.


Таро на Маргарет Питърсън
Двадесет и две години са необходими на Маргарет Питърсън, за да създаде тази Таро колода. Докато твори, до такава степен се слива с всяка една карта и я преживява през себе си, че започват да я наричат „Лейди Таро”. Изображенията заживяват свой собствен живот, узрявайки и задълбочавайки се с времето, разкривайки нови и нови пластове. Експериментира с цветове и материали в търсене на по-дълбоката истина, която се съдържа в символиката на всяка карта.

Изключително критична към себе, тя рисува, преработва, започва отново и отново, докато най-накрая усети, че посланието наистина струи чрез образите и цветовете, че това не са само картини, а живи същества със свой собствен глас. Повечето са близки до традиционните значения на 78-те карти в колодата, но има и такива, които са с по-различни имена или послания, дошли през годините на търсене на художничката. Например Отшелникът е Старицата (Вещата), Обесеният – Изпитание (Опитност), Пентаклите са Монети, Мечовете – Пера и т.н. Силни, многопластови и абстрактни, цветни и предизвикателни, тези карти изискват от човека, който ги разчита, да разшири светогледа си, за да може да се свърже с интуитивните послания, закодирани в тях.




Богомила-Сандия започва да се занимава с духовни и енергийни практики от 2000 г. Дава индивидуални сесии по таро четене, енергийно лечение, регресия, като използва и различни допълнителни методи - гещалт техники, рейки, кристали и др. С времето създава свой индивидуален подход, който прилага в различни области – връзки, изобилие, здраве, способността да се заявим, да сме успешни, стабилни, да проявим потенциала си. През 2015 г. завършва тренинг по семейни констелации и започва да организира ежемесечни групи с метода. Два пъти месечно на новолуние и пълнолуние води „Астро-Таро" – вечерни събития, в които комбинира астрология, таро карти, водени медитации и ритуали за възнамеряване и пречистване.

За записване за лична сесия или за ежемесечните събития по семейни констелации и астро-Таро: antarsandhya@gmail.com
Интервюта с Богомила прочети тук и тук.
Висшата Жрица – карта Таро за 18 април Хороскоп

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април

воалите на заблудата се отдръпват встрани

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април Хороскоп

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април

Тя учи как да постигнем равновесие в даването и получаването

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април Хороскоп

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април

Тя се сбогува с отломките от старата реалност...

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Сряда е добър момент да се отървете от нежелани навици, в четвъртък не решавайте финансови въпроси, неделя носи мощна изцелителна енергия

Смъртта – карта Таро за 15 април Хороскоп

Смъртта – карта Таро за 15 април

Предстои голяма промяна, която ще преобърне посоката, в която сме се движили досега

Седмица Чаши – карта Таро за 14 април Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 14 април

Можем да ползваме енергията за творчество и да позволим на въображението ни да се развихри

Кралица Пентакли – карта Таро за 13 април Хороскоп

Кралица Пентакли – карта Таро за 13 април

Тя е свързана със земната енергия, познава растенията и билките, умее да лекува, да създава уют и семейна атмосфера

Седмица Пентакли – карта Таро за 12 април Хороскоп

Седмица Пентакли – карта Таро за 12 април

Ако не сме сигурни за посоката си занапред, сега е подходящо време да си я представим

Силата – карта Таро за 11 април Хороскоп

Силата – карта Таро за 11 април

Вместо да се борим за надмощие, е важно да се свържем с вътрешната си сила

Обесения – карта Таро за 10 април Хороскоп

Обесения – карта Таро за 10 април

Добре е да останем насаме и да си дадем време за преосмисляне и вглъбяване

Асо Мечове – карта Таро за 9 април Хороскоп

Асо Мечове – карта Таро за 9 април

Днес сме свързани с висши информационни полета

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Това, което започнете в петък, ще даде добри плодове. Краят на седмицата е подходящ момент да се срещнете лице в лице със скрити проблеми.

Петица Мечове – карта Таро за 8 април Хороскоп

Петица Мечове – карта Таро за 8 април

Започваме седмицата с изключително важното новолуние в Овен

Новолуние и слънчево затъмнение ведно Хороскоп

Новолуние и слънчево затъмнение ведно

При такава неистова енергия бездействието е направо животозастрашаващо!

Петица Чаши – карта Таро за 7 април Хороскоп

Петица Чаши – карта Таро за 7 април

Не бива да позволяваме на жизнената ни сила да изтича заради неща от миналото

Десетка Пентакли – карта Таро за 6 април Хороскоп

Десетка Пентакли – карта Таро за 6 април

Нещата се случват в лекота, без усилие, в усещане за радост и споделеност



.