Подкрепете ни!




ХороскопБогомила-Сандия / 29 декември 2021

Таро прогноза за 2022

Това ще е годината на отношенията. Ще ни се наложи да разчупим досегашните рамки, в които сме свикнали да живеем, за да израснем.


Таро прогноза за 2022
След толкова разтърсващата 2021 година, идва следващата стъпка от голямата промяна, през която преминаваме. Удивително е, че от дванайсетте карти за 2022 г. цели шест са от боя Пера, свързана с начина ни на мислене и комуникацията, като повечето от тях са поредни и фигурални (дворцови). Явно това ще е годината на отношенията, независимо, дали става въпрос за интимни връзки, бизнес партньорства или за колективни процеси на свързване и намиране на общ език между различни групи и общности. Присъстват две Петици, които показват, че ще ни се наложи да разчупим досегашните рамки, в които сме свикнали да живеем, за да се разширим и израснем. Трите карти от Голямата Аркана дават основния фон на случващото се - от едно нелеко начало преминаваме чрез подскоци нагоре-надолу до оптимистичния завършек на периода.

Най-предизвикателни се очертават януари, април и юли; раздвижени, свежи и непредвидими са февруари, март, май, август и ноември, а най-оптимистични и благодатни са юни, септември, октомври и декември.


Януари
Луната - минало, майка, цикли, неизвестно, емоции, подсъзнание, страх, илюзии, отражение, лечение, сънища
Голяма Аркана -
влияние за по-дълъг период, показва нещата от невидимия свят и генералната посока   

Началото на новата година започва трудно - картата на Луната носи усещане за умора, неяснота и затлаченост. Тя ни свързва с дълбоките дебри на подсъзнанието, откъдето наяве излизат скрити модели на поведение, емоции, страхове и инстинктивни реакции. Всичко е обвито в тайнственост и очакване, умът отстъпва пред отварящите се мистични нови реалности. На изображението се виждат две кули, между които трябва да преминем, навлизайки в дебрите на неизвестното. Едната символизира милосърдието, а другата - суровостта. Кучето и вълкът представляват скритите в нас противоположности - светлина/сянка, съзнание/подсъзнание, питомно/диво, известно/неизвестно, позволено/непозволено. Третото око на отразяващата се долу фигура показва отварянето ни към отвъдния свят, сънищата и интуицията. Луната управлява приливите и отливите, моментите на активност и пасивност, на споделеност и усамотение, на поглед напред към бъдещето или свързване с миналото.

Това е период, в който да се вслушаме в предчувствията и знаците, които получаваме, да се срещнем с неосъзнатите свои части, да се изправим пред дълбоко заровените емоции и спомени. Да си позволим да изплачем старите болки, за да бъдат освободени - сълзите се превръщат в еликсир на изцелението. Този месец не е подходящ за взимане на генерални решения, защото емоциите замъгляват ясната преценка, по-добре е да изчакаме следващия.


Февруари
Синът на Перата - порив, действие, дишане, осъзнатост, новини, свобода
Малка Аркана - конкретни случвания, ежедневие
Елемент Въздух  - мисъл, комуникация, движение
Син - овладяване

След предизвикателния януари с картата на Луната, идва Синът на Перата, за да прочисти затлачените енергии и да освежи мислите ни, носейки чистота, яснота, задвижване и новини. Той притежава способността да се освобождава от миналото, прерязвайки заплетените възли с меча си. Знае как да се ориентира, за да излезе отвъд мъглата и заблудите, има смелостта да рискува, да скочи в неизвестното. Носи в себе си чистотата на белия лист, на новото начало. На изображението се вижда млад мъж в поза лотос - чрез дихателни практики той навлиза в медитативно състояние, в което има достъп до информация от подсъзнанието. Зад него се вижда застрашителен червен дракон, символизиращ страховете и борбите на миналото, които вече нямат власт над него, тъй като изцяло присъства тук и сега, а съзнанието му е концентрирано в една точка.

Този месец е възможно да получим неочаквани новини, които носят след себе си промени. Подходящ период за стартиране на нещо ново, за провеждане на разговори и споделяне на идеи. Силен момент за медитация и дихателни практики, водещи до разширяване на съзнанието и получаване на информация. Може в живота ни да се появи човек, който носи в себе си качествата на Син Пера.


Март
Дъщерята на Перата - обновление, движение, танц, лекота, свобода, свежест, нови идеи
Малка Аркана - конкретни случвания, ежедневие
Елемент Въздух  - мисъл, комуникация, движение
Дъщеря – проявление

След Синът на Перата от миналия месец, сега идва неговата сестра - Дъщерята на Перата. Тя е лека и пъргава, наследила от майка си дара на пространството и движението, от баща си - способността да отличава, а от брат си е получила осъзнатостта. Притежава умението да излиза отвъд досегашните вярвания, да използва движението, за да разчупи ригидните модели на мислене, окачествяващи нещата като добро и лошо, като истина и лъжа. Тя подскача и се движи, издухвайки праха от застоялите схващания, освобождавайки старите, негативни проекции.

Добър момент да започнем нещо ново и да експериментираме, забравяйки досегашните си схващания и ограничаващи вярвания. Подходящо време за водене на разговори, обсъждания, преговори, за дейности свързани с комуникация, техника, нововъведения, пътуване. За раздвижване на тялото, танцуване, за всичко, което ни носи чувство за свобода и простор.


Април
Петица Пера - напразна, безмислена борба, обърканост, манипулативност, надменност, егоизъм, нужда от предаване
Малка Аркана - конкретни случвания, ежедневие
Елемент Въздух  - мисъл, комуникация, движение
Петици: Петиците са като четириъгълник с точка в средата - от квадрат се преминава към пирамида, от двуизмерност към триизмерност. Неспокойство, хаос, страх, тъга. Символ на жизнеността. Животът е движение.

Трети месец продължаваме да сме с елемент въздух, но след раздвижените и свежи февруари и март, сега потъваме в негативната страна на боя Пера - манипулативност и жестокост. Петицата носи напрежение, опити за доминиране, задкулисни игри и кроене на планове - да се предвиди реакцията на другия, за да бъде надхитрен и управляван. Когато сме в конфликт с някого, балансът е нарушен и при двете страни. Когато сме във война, победители няма - всички дават жертви, всички страдат.

Този месец не е добър за изграждане на стратегии или мнение за другите, тъй като ще има доста подхлъзващи ситуации и думите ще бъдат изкривявани. Не е добре да настояваме на своята истина, не е важно да сме победители в спора, защото гледната ни точка може да бъде манипулирана, а преценката ни - замъглена. Посланието, което носи картата, е: Пусни контрола и спри да се бориш за победа на всяка цена – предпочиташ да си прав, или да си щастлив?     


Май
Майката на Перата - мъдрост, яснота, честност, идеи
Малка Аркана - конкретни случвания, ежедневие
Елемент Въздух  - мисъл, комуникация, движение
Майка - източник

Четвърти пореден месец сме с боя Пера! След като минахме през свежата енергия на децата (Дъщерята и Синът на Перата) и след трудния април, явно вече сме помъдрели, защото сега идва ред и на техните родители. Майката на Перата притежава яснота и фокус, тя е лека, бърза и невидима, движи се във всички посоки, прониква през всякакви прегради, носейки свобода и простор. С острия си меч разкъсва булото на илюзиите и спира потока от повтарящи се, натрапчиви мисли, които се въртят в главите ни. Тя е неподкупна и решителна, проводник на истината и справедливостта. В средата на изображението има око, виждащо всичко ясно и директно, без филтъра на емоциите и предубежденията да се намесва в процеса. В горната част ято лебеди лети свободно и необезпокоявано в синьото небе - всяка птица си има свое място във формацията, а облаците се разсейват пред тях, сякаш им правят място да минат.

Добър момент за иницииране на нещо, в което вярваме, за структуриране на идеи или стартиране на някакъв проект, за споделяне на нашата истина и заявяване на позиция. Може да срещнем жена, която носи качествата на Майката на Перата, или ние самите да сме техен проводник.


Юни
Асо Монети - посяване, започване, нов път, заземяване
Малка Аркана - конкретни случвания, ежедневие
Елемент Земя
- стабилност, ригидност, навик, бавно темпо, постепенност
Аса: Цифрата едно е символ на неделимото. Единното, от което всичко се заражда. Характеристиката на елемента в най-концентрираната му форма - зародишът, семенцето, в което е заложено разгръщането на цялото.

След дъ-ъ-ълга поредица от въздушния елемент, който донесе промяна в мисленето и схващанията ни, идва време нещо ново да поникне и в материалния свят. Асото е първата карта от боята, то съдържа целия потенциал на земния елемент в себе си - изобилие, здраве и стабилност - точно както цялото бъдещо дърво е заложено в малкото семенце. На изображението виждаме змия (символ на мъдростта, жизнената енергия, Кундалини), която се е увила около център, наподобяващ семенце или яйце. Тепърва предстои да се разгърнат възможностите, които все още лежат скрити в него, но началото вече е положено.

През този месец можем да поставим реални основи и да заземим конкретен проект, така че идеята да започне да се случва в материята. Посятото днес има възможност да поникне, да се развие и в бъдеще време да даде плод. Подходящ момент за стартиране на проекти, свързани с финансови придобивки, инвестиции, недвижими имущества, здравословен начин на живот, грижа за тялото, екология.


Юли
Петица Чаши
- загуба, скръб, сълзи, депресивност, пречистване, лечение
Малка Аркана - конкретни случвания, ежедневие
Елемент Вода - емоции, отношения, флуидност, гъвкавост
Петици: Петиците са като четириъгълник с точка в средата - от квадрат се преминава към пирамида, от двуизмерност към триизмерност. Те свързват земния живот с космоса, предизвикват ни да излезем от ригидността и навика на Четворките и да пристъпим в една нова реалност.

Тъкмо се позарадвахме миналия месец с покълването на Асо Пентакли и сега пак потъваме надолу с картата на Петица Чаши. Явно пътят е неравен и процесите не могат да вървят само нагоре, а криволичат и поспират отвреме-навреме, за да пророним по някоя сълза. Както има приливи и отливи, както има слънце и дъжд, така и емоциите се сменят и никога не остават постоянни. Необходимо е да си позволим да скърбим за загубите си, да преживеем цялата гама от чувства, защото иначе отбягването на нежеланите емоции води до постепенно притъпяване на всички усещания - както предизвикателните, така и вдъхновяващите.

На изображението виждаме как от наситеното синьо небе се стичат капки прозрачна вода и лека-полека пречистват затлачените в долната част пластове. Концентричните кръгове излизат извън квадратната рамка, като по този начин разширяват възприятията ни за света, позволяват ни да минем отвъд самоналожените ограничения. За да излезем от повтарящите се модели на разочарование, трябва да позволим на горчилката да изтече... Тесните ограничения на егото отпадат и сърцето се отваря за ново свързване.


Август
Бащата на Перата -  мъдрост, решение, отстояване, яснота, справедливост
Малка Аркана - конкретни случвания, ежедневие
Елемент Въздух  - мисъл, комуникация, движение
Баща - действие

След като през първата половин година се изреди цялата му рода, най-накрая този месец се появява и Бащата на Перата. Той е последната карта от боята - преминал през всички колебания и възможни уловки на ума, намирайки истинската си идентичност. Отвъд безмислените въпроси и ригидните ментални идеи, отвъд идеологиите и правилата - чрез придобитият жизнен опит, той накрая е стигнал до яснота. До покой, който настъпва, когато умът се изпразни от желания, колебания и предположения. Бащата на Перата е готов да действа от място на неподвижност и релаксация. Той говори малко, но всяка дума е изтъкана от истина и вибрира по-мощно и от тътена на бурята.

Подходящ момент за взимане на решения, за провеждане и отстояване на идеи. Умът ни е спокоен, посоката е ясна, действията са изчистени от излишни движения или лутане. Възможност за започване на нещо ново, особено свързано с общуване, комуникации, технологии, идеи, проекти, за разпространяване на информация, рекламиране на дадена дейност, писане, публикуване.


Септември
Десетка Чаши - чудо, любов, щастие, удовлетворение, изцеление
Малка Аркана - конкретни случвания, ежедневие
Елемент Вода - емоции, отношения, флуидност, гъвкавост
Десетки: Последно число от цикъла, състоящо се от едно и нула. Свързано е с Асото и прави видим заложения в него потенциал. Разгръщане.  

Септември е най-позитивният и оптимистичен месец от годината, носещ удовлетворение и щастие. Десетката е последното число от поредицата и чрез нея се разгръща целият потенциал, заложен в боята. Точно както океанът дава начало на всички реки, утолява нашата жажда, облива ни с лечебните си води, зарежда ни с живителна енергия, така всички чаши са напълнени догоре с усещане за изобилие, щастие и любов. Това, през което сме преминали дотук, ни е донесло помъдряване и емоционална зрялост, познали сме всички разновидности и нюанси на състояния и чувства. На изображението се виждат безкрайни морски ширини, безметежно спокойствие, в което към нас лекичко се приближават десет вълни, носещи ни всичко, от което имаме нужда - обгрижване, подхранване, щастие, любов и свързаност.

Добър момент да направим нещо, за което душата ни е копняла. Да се срещнем със скъпи за нас хора, да прекараме време на любимото си място, да творим, да празнуваме и споделяме изобилието на живота във всичките му аспекти.


Октомври
Колесницата -  задвижване, промяна, пътуване, нова посока
Голяма Аркана - влияние за по-дълъг период, показва нещата от невидимия свят и генералната посока

Оптимизмът от миналия месец прелива и в този с втората карта от Голямата Аркана за годината - Колесницата! Тя носи бързи промени, потегляме в някаква посока, която ще е много важна за цялото ни бъдещо развитие. В средата на изображението, където е кочияшът, се вижда енергийно завихряне, от което Колесницата черпи енергия, засилвайки се с все по-бясна скорост. Отпред са впрегнати две котки - черна и бяла. От нас се изисква да овладеем духа на двете животни, олицетворяващи нашите вътрешни противоположности, да ги интегрираме и слеем в едно цяло.

През този месец е възможно животът да ни задвижи в ново направление и пред нас да се отворят нови възможности. Важно е да се възползваме от момента, да последваме импулса си, да оставим назад старото, сигурното и познатото.


Ноември
Шестица Пера - работа в екип, интегриране на различни мнения, смяна в гледната точка
Малка Аркана - конкретни случвания, ежедневие
Елемент Въздух  - мисъл, комуникация, движение
Шестици: основни форми - триъгълник с върха нагоре (мъжкото начало) и триъгълник с върха надолу (женското начало) - противоположности, които се сливат в хармония.

Ноември отново ни връща към преобладаващия за тази година въздушен елемент. След като старателно упражнявахме комуникацията и разбирателството помежду си, Шестица Пера идва, за да ни даде шанс да погледнем на нещата в живота си през различна призма, от различни ъгли. Тя е свързана с начина ни на мислене и взаимодействието ни с другите хора. Ползотворно време за работа в група и обмяна на опит, за дискусии и споделяне на гледни точки и познания. Важно е да сме отворени към нова информация, да сме готови да преформулираме досегашните си идеи, да свържем по нов начин отделните парченца от мисловния пъзел. На изображението се вижда се преплитат различни структури - като огледала, които отразяват и пречупват през себе си по свой начин реалността. Всяко ни показва различна част, добавяйки към цялостното възприятие.

Ползотворно време да работим в мрежа с други хора като една сложно изплетена система, за да може заедно да сглобим по-голямата картина. Да сме готови да пуснем остарелите и непродуктивни модели на мислене, за да се отворим за нови, свежи възприятия.


Декември
Звездата - пътеводната звезда, нова надежда, мечти, вселенски послания, пречистване, обновление
Голяма Аркана - влияние за по-дълъг период, показва нещата от невидимия свят и генералната посока

Декември идва като награда за всички усилия, които сме положили, за всички уроци, които сме научили през годината. Картата на Звездата се появява точно за Коледа, за да украси нашата елха, тя е символ на нова надежда и ни показва пътя напред. Нейната светлина е лечебна и носи успокоение на изтерзаната от лутане душа. Макар да не можем да я пипнем, ние следваме нейния зов, напредваме крачка по крачка, омагьосани от вълшебното й излъчване. На изображението виждаме ръце от нежна светлина, които загребват вода от Извора, напояват почвата и утоляват нашата жажда.

През този месец можем да получим някакво предложение или да усетим повик да се  задвижим в ново направление. Добре е да следим за повтарящи се знаци, защото посланията могат да дойдат под всякаква форма. Вселената ни благославя и ни напомня да се вслушваме в интуицията си и да следваме мечтите си. Дори и да не знаем какви конкретни стъпки да предприемем, Пътеводната звезда, светеща в мрака, ни подкрепя да си повярваме, да поддържаме силно намерението си и да продължаваме напред - подробностите ще ни се разкриват постепенно с времето.

Ако имате нужда от повече яснота или подкрепа в тези хаотични времена, можете да си запишете индивидуална сесия. Преди това прочетете описанието тук.



Богомила-Сандия започва да се занимава с духовни и енергийни практики от 2000 г. Дава индивидуални сесии по таро четене, енергийно лечение, регресия, като използва и различни допълнителни методи - гещалт техники, рейки, кристали и др. С времето създава свой индивидуален подход, който прилага в различни области – връзки, изобилие, здраве, способността да се заявим, да сме успешни, стабилни, да проявим потенциала си. През 2015 г. завършва тренинг по семейни констелации и започва да организира ежемесечни групи с метода. Два пъти месечно на новолуние и пълнолуние води „Астро-Таро" – вечерни събития, в които комбинира астрология, таро карти, водени медитации и ритуали за възнамеряване и пречистване.

За записване за лична сесия или за ежемесечните събития по семейни констелации и астро-Таро: antarsandhya@gmail.com
Интервюта с Богомила прочети тук и тук.
Рицар Пентакли – карта Таро за 26 април Хороскоп

Рицар Пентакли – карта Таро за 26 април

Босите му стъпала попиват земната енергия и той се чувства свързан с цялата природа, с корените си

Паж Жезли – карта Таро за 25 април Хороскоп

Паж Жезли – карта Таро за 25 април

Важно е да позволим на тази свободна, огнена енергия да тече през нас

Шестица Чаши – карта Таро за 24 април Хороскоп

Шестица Чаши – карта Таро за 24 април

Може да изпитваме тъга по миналото и да ни се иска да върнем времето назад

Днес е пълнолуние в Скорпион Хороскоп

Днес е пълнолуние в Скорпион

То носи изкушения и изпитания, но и победа, ако успеем да преодолеем личните си кризи

На 24 април е пълнолунието в Скорпион Хороскоп

На 24 април е пълнолунието в Скорпион

Скорпионът е свързан с нашата сянка, с темите табу и болките от миналото, така че на повърхността могат да изплуват много емоции

Деветка Мечове – карта Таро за 23 април Хороскоп

Деветка Мечове – карта Таро за 23 април

Имаме нужда да сменим гледната си точка

Шестица Жезли – карта Таро за 22 април Хороскоп

Шестица Жезли – карта Таро за 22 април

Сега е моментът да получим заслужено признание за всичко, в което сме влагали своите усилия

Ведически хороскоп за 22 април Хороскоп

Ведически хороскоп за 22 април

Вторник идва със силата на пълната Луна, в четвъртък бъдете смели, в събота избягвайте конфликтите

Седмица Мечове – карта Таро за 21 април Хороскоп

Седмица Мечове – карта Таро за 21 април

Не можем да измамим собственото си сърце

Кралица Чаши – карта Таро за 20 април Хороскоп

Кралица Чаши – карта Таро за 20 април

Може в живота ни да се появи жена, която носи нейните качествата

Двойка Мечове – карта Таро за 19 април Хороскоп

Двойка Мечове – карта Таро за 19 април

Единият гарван е логическата мисъл, а другият е свързан с неясните подсъзнателни усещания

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април Хороскоп

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април

воалите на заблудата се отдръпват встрани

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април Хороскоп

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април

Тя учи как да постигнем равновесие в даването и получаването

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април Хороскоп

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април

Тя се сбогува с отломките от старата реалност...

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Сряда е добър момент да се отървете от нежелани навици, в четвъртък не решавайте финансови въпроси, неделя носи мощна изцелителна енергия

Смъртта – карта Таро за 15 април Хороскоп

Смъртта – карта Таро за 15 април

Предстои голяма промяна, която ще преобърне посоката, в която сме се движили досега