Подкрепете ни!




ХороскопБогомила-Сандия / 31 декември 2022

Таро прогноза за 2023

Преобладаващата боя се сменя – интелектът отстъпва пред романтиката, комуникацията през сърцето и творчеството


Таро прогноза за 2023
Ето, че дойде време и за годишната ни Таро прогноза. Както се казва „Нова година – нов късмет", та и ние сме с нова колода: The Light Seer's Tarot (Таро на Виждащите Светлината). Авторката Крис-Ан е работила 15 години като графичен дизайнер, затова някои от картите са изцяло дигитални, а други са комбинирани с рисуване на ръка. Тя съчетава традиционното значение на картите с по-различна трактовка, вдъхновена от съвременните идеи за баланса между светлината и сянката. Колодата е лечебна, помага ни да станем по-цялостни, като ни среща както със скритите в нас ресурси, така и с приемането на нашата сянка, за да видим светлината на звездите, имаме нужда от нощното небе. След описанието на всяка карта има позитивно утвърждение, което би ни помогнало да се свържем по здравословен начин с качествата, които тя носи.

Тази година, също както и миналата, има доста фигурални карти, но разликата е, че този път са изцяло мъжки – един Крал и два Рицаря, така че можем да очакваме задвижване и събитийност. Те могат да представляват наше проявление, или конкретен човек, който да се появи в живота ни.

Преобладаващата боя също се сменя – от по-острите Пера (Мечове), свързани с интелекта, сега предимство имат Чашите, което говори за повече срещи, романтика, комуникация през сърцето, обмен и творчество. Възможна е поява на нов партньор или минаване на нов етап в отношенията с настоящия. Присъстват две Тройки (разширение) и две Седмици (приключване на един цикъл и започване на нов), носещи надскачане на досегашните ни граници и навлизане в непозната територия.

Единствената карта от Голямата Аркана се появява в края на годината и показва, че ще се наложи да вземем някакви важни, съдбовни решения. Най-предизвикателни месеци се очертават март, юли, август, ноември и декември, а най-благодатни са февруари, април, май, юни и октомври.

Успешна нова година на всички, да има любов, радост и творчество, да слизат благословии и неочаквани подаръци!



Януари

Тройка Жезли
Светлина: резултат от усилията ни, възможности на хоризонта, подобряване и придвижване в правилната посока, планиране, учене
Сянка: да не мечтаем достатъчно нашироко, да се страхуваме от блокажи по пътя и че няма да получим това, което сме заслужили

Започваме астрономическата година в усещане за изчакване и ако погледнем към астрологичната картина, много лесно можем да намерим обяснението. Почти до края на януари се намираме в период на ретроградни планети, което обръща фокуса към подновяване и преработка на неща от миналото, а за започване на нещо ново ще трябва да изчакаме февруари. Сегашната карта е напълно в синхрон с това изчакване – Тройка Жезли показва, че каквото е било нужно, сме го направили и сега резултатите от свършената работа са на път към нас.

На изображението виждаме девойка със сърф, която стои на брега в очакване да дойде подходящата вълна. Единият й крак е стъпил здраво на земята, а другият е готов във всеки момент да направи крачка. Трите факела до нея горят и разпръскват светлината си наоколо.

През този месец е важно да се свържем с усещането, че каквото се е искало от нас сме го направили и заслужената награда е на път към нас. В миналото сме вложили енергията, която е била нужна, и мечтата ни се приближава до момента на реализация, просто е необходимо време, докато се въплъти във физическа форма. Добре е да обръщаме внимание на знаците, които получаваме от живота, който иска да ни увери, че сме на прав път. Скоро голямата вълна, която очакваме, ще се появи и дори да не знаем точно как да управляваме сърфа, ще сме готови да се научим.
 „Аз съм в очакване и съм оптимистично настроен, знам, че моята мечта е на път към мен."


Февруари

Асо Чаши
Светлина: нови връзки и романтични отношения, приятелства, посяване на семена на любов и надежда, пробуждане на сърцето, творчество, радост, лечение, позитивни развръзки, единение, блаженство
Сянка: липса на любов към себе си, потискане на емоции, нужда да се отворим към възможностите на любовта

Ето, че дългият (почти тримесечен) ретрограден период приключи и най-сетне имаме зелена светлина за започване на нещо ново! Каква по-подходяща карта от Асо Чаши, с неговата романтична и вдъхновяваща енергия. То носи изключително позитивно послание, за поява в живота ни на нова любовна връзка, нови творчески проекти, емоционално свързване и дълбоки чувства на любов и приятелство. Добре е да се уверим, че не потискаме своята способност за свързване с другите в прекален опит да се защитим.

На изображението виждаме жена, която държи пред сърцето си купа, от която се излъчва светлина във всички посоки.

Сега е момент осъзнато да разширим любовта, която чувстваме в собственото си сърце, да й позволим свободно да се излъчва наоколо. Тя е като мощен фар, който привлича към нас нови приключения, романтика и радост. Време е да си простим миналите грешки и да открием извора на лечение чрез приемане на себе си. Когато сме готови да се разширим, се появяват вълнуващи възможности и се задълбочава връзката ни с живота около нас.
„Моето сърце е отворено и изпълнено с любов."


Март

Седмица Мечове
Светлина: нужда от перспектива и честност; стратегия, разкриване на измама, да си благодарен за ресурсите, които имаш, да се придвижваш тихо и бързо, да вземаш само това, от което имаш нужда
Сянка: измама, предателство, измъкване, да лъжеш себе си и другите, тайна, кражба, да вземеш повече отколкото е честно, да се представяш за някой друг

След радостната вибрация на Асо Чаши от миналия месец, отново се изправяме пред предизвикателства. Ако сме се почувствали прекалено удобно в дадена ситуация, седмиците се появяват, за да донесат преход към нещо друго, чрез предизвикателства и разклащане на досегашната стабилност. Седмица Мечове е свързана с напрежение, лъжи, интриги и подхлъзващи ситуации.

На изображението виждаме мъж с нож в ръка, който дебне и се прокрадва под светлината на Луната. От раницата му се сипят черни пера, откраднати от гнездото на гарваните, които грачат, разгневени от своята загуба.

Тази карта предупреждава, че трябва да се оглеждаме за измама, кражба или предателство. Както може да се окажем жертви на нечия чужда измама, така може и самите ние да се самозаблуждаваме. Важно е да действаме според нашия собствен висш морал, да сме сигурни, че сме честни със себе си относно настоящия момент. Да не взимаме повече, отколкото ни се полага. Понякога се преструваме, че всичко е наред или че правим най-доброто, на което сме способни, докато всъщност избягваме проблема, или се държим безотговорно и безразсъдно. Но не можем да измамим собственото си сърце – вселената винаги знае, какви са истинските намерения зад действията ни. В този момент е важно да се придвижваме напред, водени от светлината на осъзнатостта.
„Аз действам от място на любов и морал и вселената е свидетел на моите честни намерения."


Април

Рицар Пентакли
Светлина: изграждане на материална сигурност, безопасност, прагматизъм, разширение, усилна работа, решителност, старание, непоклатимост, връзка с природата, здраве
Сянка: прекалено фокусиране върху благосъстоянието, работохолизъм или мързел, да си егоистичен или студен, да прибягваш до вредни лесни начини, стагнация, тесногръдие

Март бе свързан с разклащане на устоите ни, затова сега се появява Рицар Пентакли, да донесе отново стабилност. С каквито и предизвикателства да сме се срещнали, предстои период, в който стъпка по стъпка нещата се успокояват, структурират и започват да носят удовлетворение.

На изображението виждаме човек, който е слязъл от коня си и върви спокойно пред него бос, без да бърза заникъде. Щитът му е преметнат небрежно на гърба – чувства се в безопасност. От торбичката, закачена на колана му, се сипят Пентакли – семена, които той засява след себе си.

Той обработва земята си и се наслаждава на всяка минута от работата си. Босите му стъпала попиват земната енергия и той се чувства здрав и стабилен, свързан с цялата природа, с корените си, в синхрон с всички животни, растения и микроорганизми. По-практичен от другите рицари, със своето постоянство той подобрява живота както за себе си, така и тези, които обича. Посветен на поставяне на солидни основи, той знае, че допълнителната грижа днес ще умножи реколтата утре. Символ на лоялност и надеждност, грижа за дома и непоколебими амбиции за бъдещето. Понякога тази енергия е толкова стабилна, че може да се превърне в навик и ригидност, така че ако се появи съпротива, е важно да открием радостта и ентусиазма си в този прогрес. Смисълът не е в крайната цел, а в самото пътешествие. Това е карта на безкрайното разширение – с времето и вярата нашите семена ще започнат да покълват.
„Семенце по семенце аз посявам бъдещето си, с моята непоклатима вяра."


Май

Крал Чаши
Светлина: любов, емоционална зрялост, търпение, стабилност и баланс, музика, творчество, медитация, лечение, дипломатичност, някой, който е подкрепящ, подхранващ, мъдър лидер, работа с подсъзнанието, грижа за себе си
Сянка: прекалено драматизиране, оттегляне в измислен свят, откъснатост от собствените емоции, постоянна смяна на настроенията
 
Отново сме с фигурална карта, но сменяме елемента – от структурирания Рицар Пентакли, преминаваме към топлия и емоционално зрял Крал на Чашите.

На изображението виждаме мъж с посребрена коса, който свири на тибетска купа. Седнал сред чистите води на безбрежно море, около него се виждат морски животни, над главата му има водна корона, а на врата му – мала (молитвена броеница) и малък медальон с рибка. Без да обръща внимание на приближаващата в далечината платноходка, той е със затворени очи, напълно вглъбен във вътрешния си свят, а от областта на сърцето му се разлива нежна светлина.

Крал Чаши ни носи посланието да сме меки и свързани със сърцето си. Той използва музиката и медитацията, за да успокоява емоциите си. Учи ни, че за да бъдем успешни водачи, трябва да намерим баланс между сърцето и ума. Каквото и да приближава на хоризонта, той има търпението да го изчака, без да губи вътрешния си мир. В сянката си Кралят може да бъде откъснат в свой собствен свят и да изгуби представа за това как се чувстват другите в този момент. Тази карта показва, че ако се намираме в предизвикателна ситуация, е важно да изберем грижата и дипломацията пред силата. Може в живота ни да се появи човек, който носи качествата на Крал Чаши – мъдрец или водач, който е любящ, чувствителен и емоционално зрял.
„Моето сърце съдържа дълбока мъдрост и любов, чрез него аз мога да се свързвам и да водя."


Юни

Тройка Чаши
Светлина: приятелство, съмишленици, изобилие, кооперация, общност, близост с роднини, радост, комуникация, празнуване, сродни души
Сянка: да зависиш от приятелите си, за да се усетиш ценен; неразбиране, спорове, усещане за изоставяне, любовен триъгълник

Продължаваме с водния елемент от миналия месец, но от самовглъбения Крал Чаши се прехвърляме на Тройката, която носи празнуване и свързване с много хора.

На изображението се виждат три прегърнати девойки, които са нагазили в морето, придържайки роклите си, за да не се намокрят, а над тях свети яркото съзвездие Плеяди (символ на сестринство, седемте дъщери на титана Атлас). На гърба на едната има татуировка на Трискел (Трискъл) – свещен символ на закрила, еволюция и триединство (тяло-ум-душа; минало-настояще-бъдеще).

Тази карта обръща фокуса ни към дълбоките отношения, които сме изградили с нашите сродни души - хора и съмишленици, с които гледаме в една посока и заедно градим бъдещето си. Тези свещени връзки трябва да бъдат почитани и подхранвани. Нашите приятели и спътници ни служат като огледало, помагат ни да видим през техните очи кои сме в действителност, към кого имаме нужда да се протегнем, за да бъдем подкрепени. Време е да се обадим на най-добрите си приятели и да празнуваме заедно, да се радваме на топлия им смях, на задушевното усещане да сме в тяхното присъствие. Нашата взаимна, любяща връзка често се корени в древни времена и носи магнетична вибрация, привлякла ни един към друг. Ако важни за нас отношения са се объркали, може би е време, да си простим и да се извиним един на друг.
„Аз се свързвам в тази свещена връзка, в това богато преживяване, съпътстващо ме през времето."


Юли

Четворка Мечове
Светлина: време на дълбока почивка, изцеляване след бърнаут, трансформация на сянката, обновление, отпускане, любов към себе си
Сянка: да не разпознаваш опасността от прегаряне и преработване, да не можеш да останеш насаме със себе си

Този месец сменяме елемента и от емоционалните Чаши преминаваме към Мечовете, свързани с менталната енергия. Явно сме се поуморили и е време да се забавим и да си починем.

На изображението виждаме млада жена, която се е свила на кълбо в гнездо от здрави клони. На лицето й се вижда лека усмивка, а до нея лежи червено сърце с белег от зашита рана.

Тази карта обикновено се появява, когато сме се натиснали прекалено много, когато сме преминали през болезнени изживявания и не сме имали време да се погрижим за раните си. Тя показва, че е време да си дадем почивка от всичко, което чака да бъде свършено, както и от амбициите да започнем нещо ново. От това зависи не само благополучието ни, но това е и момент на лечение, надграждане и трансформация, която се случва на дълбоко вътрешно ниво. Необходимо е да намерим своя собствен начин за регенерация – чрез сън или други възстановителни практики като медитация, енергийно лечение или каквото обичаме да правим. Важно е да се погрижим за себе си, защото може да сме на ръба, да прегорим. Докато си почиваме в гнездото, което сме си създали, в нас тече изцеление, така че когато се събудим да се чувстваме обновени и енергични, готови за нови приключения.
„Давам си позволение да се забавя и да се изцеля."


Август

Седмица Жезли
Светлина: предизвикателство, да защитаваш идеите си, кауза, движение, растеж, творчески нововъведения, себеизява
Сянка: да се чувстваш атакуван, борба, гняв, да се чувстваш неразбран, нужда да издигнеш енергийни граници, липса на подготовка, да се предадеш, злословене

След забавянето и почивката през миналия месец, която Четворка Мечове донесе, сега темпото се засилва и енергията се нажежава. Това е втората Седмица за годината (предишната беше през март) и тя също носи предизвикателства, промяна, излизане от един цикъл и влизане в нова фаза.

На изображението виждаме жена със затворени очи, застанала в поза лотус и сложила ръцете си в намасте, от чийто слънчев сплит се излъчва светлина. Тя е оградена в светла сфера, а отдолу към нея са насочени седем жезъла.

Седмица Жезли се появява, когато се налага да отстояваме себе си и каузите, в които вярваме. Тя показва, че сме защитени и няма опасност за нас. Понякога, когато си позволим да светим ярко, когато носим енергия на новаторство и споделяме идеите си, може да чувстваме сякаш за нас няма място, сякаш светът не е готов да приеме това, което сме. Тази карта предупреждава, че понякога може да се чувстваме нападнати и неразбрани, защото не виждаме ясно ситуацията, седейки откъснати в своя собствен балон. Ако отворим очи и погледнем към другите, ще видим истинската ситуация по нов начин. Ако обаче ни се налага да защитаваме позицията си, Седмица Жезли показва, че ще имаме силата и уменията да се заявим и да устоим. Добре е да призовем чувство на любов и благосъстояние в тялото си и да създадем защитно поле наоколо. Да се уверим, че действаме по начин, който е в синхрон с нашите висши ценности и да не позволяваме да бъдем разколебани в постигането на мечтите си.
„Аз заслужавам този успех и смело ще излъчвам собствената си светлина наоколо."


Септември

Двойка Пентакли
Светлина: баланс между различни аспекти, игра, танц, да жонглираш с отговорности, да овладяваш с лекота противоречията в живота
Сянка: да си извън баланс, дисхармония, да си се посветил на прекалено много неща, нужда да подредиш приоритетите си, време да се забавиш

Миналият месец бе под знака на усещане за несигурност и непредвидимост, благодарение на огнената Седмица Жезли. Сега сменяме знака и преминаваме към земния елемент, но въпреки това, несигурността остава. Двойка Пентакли ни учи как да движим едновременно различни дейности и да живеем в сегашния момент, без планове за бъдещето.

На изображението се вижда девойка, която балансира с два пентакъла, единият от които изглежда като Луната на небето (духовният живот), а другият е като лична чанта с принадлежности (земният живот). Тя е съсредоточена и изглежда, сякаш танцувайки успява да намери баланс между различните енергии.

Тази карта показва, че е възможно да се налага да жонглираме едновременно с много отговорности и роли, че календарът ни може да е прелял от задачи и да сме стресирани от разтягане в прекалено много посоки. Въпреки че най-вероятно сме способни да се справим с всичко, имаме ли нужда от толкова много жонглиране? Как да намерим баланс между времето за себе си и времето, прекарано с другите, между духовния и материалния живот? Важно е да не инвестираме прекалено много ресурси в една сфера за сметка на друга, особено когато и двете са еднакво важни. Има нужда да намерим и подобрим баланса между различните аспекти в нашия живот, така че да имаме достатъчно време за всичко.
„Създавам равновесие в живота си, което ми позволява да бъда най-доброто свое Аз."


Октомври

Рицар Чаши
Светлина: романтика, страст, творчество, свързване, влюбване, кавалерство, неочаквана покана или съобщение
Сянка: да не разпознаваш знаците, да защитаваш сърцето си, да си затворен за любовта, играч, ревнив партньор, непостоянство

Май месец бяхме под знака на Крал Чаши, а сега се появява неговата по-млада версия – Рицарят. Той е по-неопитен от него, по-спонтанен и по-непредвидим.

На изображението се вижда млад мъж, който държи букет червени рози и шапка, която е свалил, сякаш в романтичен жест. Зад него пристъпва бял кон с развята грива, а пред него има приготвени неща за пикник, тибетска купа и запечатано с червен восък писмо.

Тази карта предвещава появата на романтично настроен човек, който ни кани в света на розите и шампанското. Той е напълно посветен на обекта на своята любов в този момент, а кой знае – може би и за в бъдеще? Може да получим неочаквано известие или покана. Любовта се приближава към нас с грациозните движения на бавен танц. Сега е моментът да се отдадем на забавления, флирт и творчество. Този Рицар е интуитивен и напълно свързан със своите емоции, знае какво иска и няма проблем да изразява емоциите си. Хвърля се страстно във всичко, което прави – идеи, творчество, мечти, без да се съобразява с правилата, приети от обществото. Понякога това е някой, който е влюбен в самата идея за любовта, което може да доведе до нереалистични очаквания.
„Аз съм свързан със своите емоции."


Ноември

Съдът
Светлина:
духовно пробуждане, прошка, разбулване, избор, себеосъществяване, познаване на собствените мотиви, истина, връзка с Източника
Сянка: неувереност в себе си, криене зад много маски, нужда да пуснем сенките на миналото, отричане на себе си и истинската си природа

Този месец се появява единствената карта от Голямата Аркана за годината. Явно някакви генерални решения ще трябва да бъдат взети, ще ни се наложи да излезем от сянката и да се покажем пред света – такива, каквито сме.

На изображението виждаме жена със затворени очи, която е обърнала лице нагоре, а от протегнатите й ръце се издига светла фигура – нейната енергийна същност.

Тази карта показва, че към нас е отправен зов свише – нещо ни вика да потеглим в някаква посока. Да тръгнем по пътя, за който душата ни копнее. Нашият истински потенциал има нужда да бъде споделен със света и ние не можем повече да се крием зад маските, които сме изградили през годините. Необходимо е да се осмелим и да излезем извън досегашната рамка, от съобразяването с очакванията на другите и да бъдем честни със сърцето си. Когато осъзнаем, че в нашата цялост се състоим както от светлина, така и от сянка, че единственият съдник, пред който се изправяме сме ние самите, когато си простим и се приемем такива, каквито сме, пред нас се отварят нови хоризонти.
„Здравей, моя същност, аз съм тук, за да споделя своя глас."


Декември

Петица Мечове
Светлина: конфликт, нечестност, преживяване на загуба, празни победи, възможност да изградиш своите умения и своята увереност
Сянка: измамни стратегии, да се чувстваш виновен за победата си, негодувание, желание за мир, осъзнаването, че победители няма

Завършваме годината с предизвикателна карта. Явно изборите, през които сме минали предния месец, са разместили много пластове в живота ни и сега се чувстваме объркани, сякаш нямаме твърда почва под краката си.

На изображението виждаме млад мъж с напрегнато изражение, който се държи за главата, сякаш се опитва да се отърве от мислите, които му минават. На рамото му е кацнал гарван, а в небето летят още четири. Зад него, на заснежен планински връх, стои друг човек, неговият опонент, разперил победно ръце, а под него се виждат кървави следи от току що приключилата битка.

Тази карта показва, че може да преминаваме през неочаквана загуба, след която да се чувстваме болезнено. Понякога животът не е честен и това може да изчерпи нашата енергия за по-дълго време, отколкото е нужно. Това изтичане става заради страха от провал. Ако се чувстваме изиграни и надхитрени, добре е да помним, че една отделна ситуация не определя нашата същност. Победите и загубите са част от човешкия живот и ключът към нашето израстване лежи заровен под трудностите. Това преживяване идва, за да научим чрез него, че победата не е всичко, особено когато е обвързана с измама. Обсесивното желание да победим на всяка цена поставя в риск всичко, което сме изградили дотук. Дори и победата да е наша, ако не сме влезли в ситуацията цялостни, може да открием, че накрая сме се върнали няколко стъпки назад. Най-важното е да не изменяме на себе си и да се придържаме към собствената си истина.
„Уроците винаги ме придвижват напред."

Ако имате нужда от повече яснота или подкрепа в тези хаотични времена, можете да си запишете индивидуална сесия при мен, или да посетите събитията, които водя, преди това прочетете описанието тук:
Двойка Мечове – карта Таро за 19 април Хороскоп

Двойка Мечове – карта Таро за 19 април

Единият гарван е логическата мисъл, а другият е свързан с неясните подсъзнателни усещания

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април Хороскоп

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април

воалите на заблудата се отдръпват встрани

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април Хороскоп

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април

Тя учи как да постигнем равновесие в даването и получаването

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април Хороскоп

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април

Тя се сбогува с отломките от старата реалност...

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Сряда е добър момент да се отървете от нежелани навици, в четвъртък не решавайте финансови въпроси, неделя носи мощна изцелителна енергия

Смъртта – карта Таро за 15 април Хороскоп

Смъртта – карта Таро за 15 април

Предстои голяма промяна, която ще преобърне посоката, в която сме се движили досега

Седмица Чаши – карта Таро за 14 април Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 14 април

Можем да ползваме енергията за творчество и да позволим на въображението ни да се развихри

Кралица Пентакли – карта Таро за 13 април Хороскоп

Кралица Пентакли – карта Таро за 13 април

Тя е свързана със земната енергия, познава растенията и билките, умее да лекува, да създава уют и семейна атмосфера

Седмица Пентакли – карта Таро за 12 април Хороскоп

Седмица Пентакли – карта Таро за 12 април

Ако не сме сигурни за посоката си занапред, сега е подходящо време да си я представим

Силата – карта Таро за 11 април Хороскоп

Силата – карта Таро за 11 април

Вместо да се борим за надмощие, е важно да се свържем с вътрешната си сила

Обесения – карта Таро за 10 април Хороскоп

Обесения – карта Таро за 10 април

Добре е да останем насаме и да си дадем време за преосмисляне и вглъбяване

Асо Мечове – карта Таро за 9 април Хороскоп

Асо Мечове – карта Таро за 9 април

Днес сме свързани с висши информационни полета

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Това, което започнете в петък, ще даде добри плодове. Краят на седмицата е подходящ момент да се срещнете лице в лице със скрити проблеми.

Петица Мечове – карта Таро за 8 април Хороскоп

Петица Мечове – карта Таро за 8 април

Започваме седмицата с изключително важното новолуние в Овен

Новолуние и слънчево затъмнение ведно Хороскоп

Новолуние и слънчево затъмнение ведно

При такава неистова енергия бездействието е направо животозастрашаващо!

Петица Чаши – карта Таро за 7 април Хороскоп

Петица Чаши – карта Таро за 7 април

Не бива да позволяваме на жизнената ни сила да изтича заради неща от миналото