Подкрепете ни!




Хороскоп27 февруари 2023

Седмичен ведически хороскоп

Не забравяйте, че често добрата карма идва чрез усилена работа и дисциплина


снимка: iStock
снимка: iStock
Понеделник идва с обещаваща и подкрепяща начинанията енергия. Вторник носи стабилност и нови възможности. Сряда идва с дързост и нови начала. В четвъртък се погрижете за тонуса и виталитета си, а в петък разчитайте на стабилност и дълготрайни резултати. Събота носи размах, който може да използвате в неделния ден и да се отървете от стари неработещи модели, хора или отношения, както и да освободите пространство около себе си.

27.02 – ПОНЕДЕЛНИК
Накшатра за деня:
Rohini – Рохини
Седмицата започва със силен понеделник и обещаваща енергия, подходяща и подкрепяща всички нови начинания – начало на строителство, стартиране на бизнес или заемане на нова длъжност. Добър момент за дейности, свързани с търговия и финансови въпроси. Благоприятен момент за брак, полагане на клетви, обети и романтични дейности. Ако имате интереси или проекти, свързани с изкуство или някаква форма на творчество, това е добър момент да им се отдадете по-интензивно, както и да разчитате на успех. Подходящ момент за самоусъвършенстване и подреждане на нещата в материален план. Започнатото днес ще даде добри и устойчиви плодове.

28.02 – ВТОРНИК
Накшатра за деня: Mrigashira – Мригашира
Този вторник, въпреки че е ден на планетата Марс, ще носи свежа, безгрижна и мека енергия. Днес успех ще ви носят всякакви дейности, свързани с комуникация, реклама или търговия. Чудесен момент за създаването или откриването на образователни центрове, организирането на курсове или начало на обучение. Благоприятен ден за възстановителни практики, свързани с тонуса, подмладяващи процедури, поддържане и подобряване на здравето. Пътувания, дълги разходки, свързване, сливане или изследване на природата ще бъдат много зареждащи и пречистващи днес. Влагайте доброжелателност и състрадание в това, което правите. Избягвайте конфронтациите, както и резки или груби действия.

1.03 – СРЯДА
Накшатра за деня: Ardra – Ардра
Сряда носи решителна и напориста енергия. Всички действия, които предполагат и изискват дързост и смелост, ще ви носят имат успех днес. Удачен момент за всичко, което е свързано с разрушаването и избавянето от стари и ненужни навици, отношения или предмети, които задръстват пространство около вас. Направете място за новото. Добър момент да се срещнете лице в лице със скрити дълбоки проблеми и трудности. Денят е с подходяща енергия за прекратяване на договори и ангажименти, както и за изследвания и творчество. Дарява с енергия, ентусиазъм и нужда от разширение.

2.03 – ЧЕТВЪРТЪК
Накшатра за деня:
Ardra – Ардра до 09:15 ч. / Punarvasu – Пунарвасу до 12:13 ч. на 3 март
Днес е Екадаши एकादशी - в превод от санскрит 11 („ека“ – едно, „даша“ – десет). Единадесетият лунен ден във ведическата астрология се счита за особено подходящ момент, в който е добре да отделите време за здравето си и да опитате да бъдете в синхрон с ритъма на Вселената. Може да се възползвате от енергията на Екадаши и да се погрижите за себе си, като бъдете по-осъзнати за това, с което се храните. Добър момент за духовни практики, пост, медитация, молитва и себеанализ. Стремете се към радост и наслаждение от простите неща в живота. Пазете се от конфликти днес, тъй като денят носи силно желание за независимост.

3.02 – ПЕТЪК
накшатра за деня: Punarvasu – Пунарвасу до 12:13 ч. / Pushya – Пушя до 15:11 ч.на 4 март
Петък ще носи стабилност и дълготрайни резултати във всяко начинание. Подходящ момент за съзидателни действие и развитие. Денят носи креативна енергия и може да очаквате успех в организирането на тържества, артистични и творчески събития, особено свързани с музика. Отново чудесен момент за полагането на основи и дейности в посока оздравяване и успокояване. Заниманията с духовни практики също ще бъдат много зареждащи и терапевтични. Запазете положителната нагласа и енергия днес, избягвайте негативни настроения.

4.03 – СЪБОТА
Накшатра за деня:
Pushya – Пушя
Съботният ден идва с динамична енергия, носи интуитивна мъдрост, пълноценност и вяра в себе си. Не забравяйте, че често добрата карма идва чрез усилена работа и дисциплина. Разчитайте на искреността и сладкодумието си днес, за да имате успех. Подходящ момент да насърчите и вдъхновите някого около вас. Въпреки че денят носи енергията на планетата Сатурн, днес ще бъде особено подходящ ден за разширение, размах и финансово планиране.

5.03 – НЕДЕЛЯ
Накшатра за деня:
Ashlesha – Ашлеша
Неделята ще бъде с променлива динамика и свързана с краткосрочни и целенасочени действия. Най-вече ще е в посока с приключване и прекъсване на ненужни връзки, премахване на препятствия или бизнес партньорства. Добър момент да се отървете от нежелани неща или лоши навици. Бъдете смели и действайте решително днес, ако искате да имате успех. Внимавайте с гнева и разчитайте повече на интуицията си.

Не забравяйте, че това е обща седмична прогноза с текущите тенденции и енергетика на дните и планетите. За по-задълбочен анализ и индивидуален прочит на вашата рождена карта (хороскоп) се обърнете към професионален астролог за персонален анализ на базата вашите лични рождени данни.

Повече за ведическата астрология може да прочетете тук
За да проверите кое е вашето рождено лунно съзвездие, вижте тук


                                 снимка Thea Nishkoff

Росица Димитрова
е преминала обучение по ведическа астрология (Джьотиш) при Pandit Siva Prasad Tata, сертифицирана като ведически астролог към Institut of Astrological Science в Калкута, Индия. Учредител на „Българско сдружение Аюрведа“ и на „Българска Асоциация за Ведическа Астрология“ – БАВА.  

Завършила обучение за аюрведичен консултант към Европейска ведическа академия и Аюрведичен център София.  Водила е рубрика за ведическа астрология в списание „Йога за всички“.  Участвала е в различни програми и обучения както в йога университета в Мунгер – Индия, така и в Rikhiapeeth Ashram – Индия. Завършила е Московска академия по астрология през 2002 г.

За контакт:

0888 554 557
rossie@vedapoint.com
Повече за ведическата астрология - FB - Vedapoint
https://astrogalaxy.info/astrogalaxy/
Шестица Чаши – карта Таро за 24 април Хороскоп

Шестица Чаши – карта Таро за 24 април

Може да изпитваме тъга по миналото и да ни се иска да върнем времето назад

Днес е пълнолуние в Скорпион Хороскоп

Днес е пълнолуние в Скорпион

То носи изкушения и изпитания, но и победа, ако успеем да преодолеем личните си кризи

На 24 април е пълнолунието в Скорпион Хороскоп

На 24 април е пълнолунието в Скорпион

Скорпионът е свързан с нашата сянка, с темите табу и болките от миналото, така че на повърхността могат да изплуват много емоции

Деветка Мечове – карта Таро за 23 април Хороскоп

Деветка Мечове – карта Таро за 23 април

Имаме нужда да сменим гледната си точка

Шестица Жезли – карта Таро за 22 април Хороскоп

Шестица Жезли – карта Таро за 22 април

Сега е моментът да получим заслужено признание за всичко, в което сме влагали своите усилия

Ведически хороскоп за 22 април Хороскоп

Ведически хороскоп за 22 април

Вторник идва със силата на пълната Луна, в четвъртък бъдете смели, в събота избягвайте конфликтите

Седмица Мечове – карта Таро за 21 април Хороскоп

Седмица Мечове – карта Таро за 21 април

Не можем да измамим собственото си сърце

Кралица Чаши – карта Таро за 20 април Хороскоп

Кралица Чаши – карта Таро за 20 април

Може в живота ни да се появи жена, която носи нейните качествата

Двойка Мечове – карта Таро за 19 април Хороскоп

Двойка Мечове – карта Таро за 19 април

Единият гарван е логическата мисъл, а другият е свързан с неясните подсъзнателни усещания

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април Хороскоп

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април

воалите на заблудата се отдръпват встрани

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април Хороскоп

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април

Тя учи как да постигнем равновесие в даването и получаването

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април Хороскоп

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април

Тя се сбогува с отломките от старата реалност...

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Сряда е добър момент да се отървете от нежелани навици, в четвъртък не решавайте финансови въпроси, неделя носи мощна изцелителна енергия

Смъртта – карта Таро за 15 април Хороскоп

Смъртта – карта Таро за 15 април

Предстои голяма промяна, която ще преобърне посоката, в която сме се движили досега

Седмица Чаши – карта Таро за 14 април Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 14 април

Можем да ползваме енергията за творчество и да позволим на въображението ни да се развихри

Кралица Пентакли – карта Таро за 13 април Хороскоп

Кралица Пентакли – карта Таро за 13 април

Тя е свързана със земната енергия, познава растенията и билките, умее да лекува, да създава уют и семейна атмосфера