Подкрепете ни!




ХороскопРосица Димитрова / 15 май 2023

Седмичен ведически хороскоп

Вторник носи нови посоки и бележи края на ретроградния цикъл на Меркурий


Седмичен ведически хороскоп
Понеделник е с пречистваща енергия и дава добри възможности да се погрижите за здравето си. Вторник носи нови посоки и бележи края на ретроградния цикъл на Меркурий. Сряда и четвъртък идват с благоприятен заряд и шансове за преодоляване на препятствията. Петък настъпва с новата Луна и насочва фокуса върху плановете и намеренията. Събота и неделя ще носят изграждаща енергия и добри възможности за материализиране и започване на нови проекти.

15.05 – ПОНЕДЕЛНИК
Накшатра за деня: Uttara Bhadrapada – Уттара Бхадрапада, ЕКАДАШИ до 22:33 ч.
Този понеделник е под влиянието и пречистващата енергия на 11-и лунен ден от намаляваща Луна, наречен Екадаши एकादशी, което в превод от санскрит е 11 ( „ека“ – едно, „даша“ – десет). Това е специална лунна фаза според ведическата астрология, чиято енергия е особено благоприятна и насочваща вниманието ви към грижата за себе си. Днес бъдете по-осъзнати за това, с което се храните. Силата на единадесети лунен ден ще ви помогне с лекота да пречистите тялото, сетивата и ума си, и да бъдете в по-голям синхрон с ритъма на Вселената. Очаквайте успех, ако категорично следвате целите си и не позволявате фокусът да се отклонява. Накшатрата днес е Uttara Bhadrapada – Уттара Бхадрапада. Тя носи благоприятна енергия и е подходящ момент за дейности, които изискват подкрепата на другите, както и за даване на обещания и обети.

16.05 – ВТОРНИК
Накшатра за деня:
Revati – Ревати
Вторник носи края на ретроградната фаза на Меркурий, внасяйки доза баланс и стабилност. Денят ще бъде благоприятен за всякакви инициативи и дейности свързани с творчество и благотворителност. Внимателното и мило отношение ще ви отваря врати днес. Всяко прекалено напористо или „остро“ поведение ще бъде крайно неподходящо и няма да ви даде очакваните резултати.

17.05 – СРЯДА
Накшатра за деня:
Ashvini – Ашвини
Енергията на сряда ще бъде доста динамична и успешна. Ще подтиква към всякакви видове начинания и инициативи. Подходящ момент за лечения, изследване, подмладяващи процедури и подобряване на външния вид. Всичко, което изисква бързина на мисълта и действията, ще ви носи успех днес. Чудесен момент за начало на образование и въбоще на образователни дейности.

18.05 – ЧЕТВЪРТЪК
Накшатра за деня:
Bharani – Бахарани
Четвъртък ще подкрепя с енергията си всякакви инициативи свързани с деца и всичко, което носи спонтанност. Подходящ момент за ситуации, изискващи преодоляване на препятствия и разрешаването на сложни казуси. Внимавайте със силните емоции и желания днес. Давайте и търсете подкрепа на близките хора около вас.

19.05 – ПЕТЪК
Накшатра за деня:
Krittika – Критика – НОВОЛУНИЕ
Петък идва с динамична енергия и с фазата на Новата Луна. Използвайте този момент пълноценно и се фокусирайте добре върху намеренията и плановете си, привлечете в живота си новото, истинското и вдъхновяващото. Изградете необходимата ви стратегия, за да постигнете това, което е важно за вас. Придържайте се към честност и искреност при всички обстоятелства, за да имате успех. Денят е свързан с активност и действие и притежава силата да „изгори“ и премахне всякаква негативност, която лежи по пътя на истината.

20.05 – СЪБОТА
Накшатра за деня:
Rohini – Рохини
Съботата идва с енергия, която подкрепя всички стабилни нови начинания – начало на строителство, стартиране на бизнес или заемане на нова длъжност. Добър момент за финансови и търговски дейности. Благоприятен момент за брак, полагане на клетви, обети и романтични дейности. Ако имате интереси или проекти, свързани с изкуство или някаква форма на творчество, това е добър момент да им се отдадете по-интензивно, както и да разчитате на успех. Подходящ момент за самоусъвършенстване и подреждане на нещата в материален план. Започнатото днес ще даде добри и устойчиви плодове.

21.05 – НЕДЕЛЯ
Накшатра за деня:
Mrigashira – Мригашира
Неделя ще носи креативна и изграждаща енергия, свързана с общуване  и пътувания. Подмладяващите процедури и възстановителните практики също ще имат добър и дългосрочен резултат днес. Много добър момент за всичко, което касае образование, организирането на курсове, образователни центрове или начало на обучение. Декорация, подобряване на интериора и грижа за дома. Отделете време за разходка сред природата, за да презаредите батериите си. Денят е свързан със силата на удовлетворението, носи изследователски и чувствен нюанс. Избягвайте конфронтациите или рязко поведение при всички обстоятелства.

Не забравяйте, че това е обща седмична прогноза с текущите тенденции и енергетика на дните и планетите. За по-задълбочен анализ и индивидуален прочит на вашата рождена карта (хороскоп) се обърнете към професионален астролог за персонален анализ на базата вашите лични рождени данни.

Повече за ведическата астрология може да прочетете тук
За да проверите кое е вашето рождено лунно съзвездие, вижте тук


                                 снимка Thea Nishkoff

Росица Димитрова
е преминала обучение по ведическа астрология (Джьотиш) при Pandit Siva Prasad Tata, сертифицирана като ведически астролог към Institut of Astrological Science в Калкута, Индия. Учредител на „Българско сдружение Аюрведа“ и на „Българска Асоциация за Ведическа Астрология“ – БАВА.  

Завършила обучение за аюрведичен консултант към Европейска ведическа академия и Аюрведичен център София.  Водила е рубрика за ведическа астрология в списание „Йога за всички“.  Участвала е в различни програми и обучения както в йога университета в Мунгер – Индия, така и в Rikhiapeeth Ashram – Индия. Завършила е Московска академия по астрология през 2002 г.

За контакт:

0888 554 557
rossie@vedapoint.com
Повече за ведическата астрология - FB - Vedapoint
https://astrogalaxy.info/astrogalaxy/
Двойка Мечове – карта Таро за 19 април Хороскоп

Двойка Мечове – карта Таро за 19 април

Единият гарван е логическата мисъл, а другият е свързан с неясните подсъзнателни усещания

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април Хороскоп

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април

воалите на заблудата се отдръпват встрани

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април Хороскоп

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април

Тя учи как да постигнем равновесие в даването и получаването

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април Хороскоп

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април

Тя се сбогува с отломките от старата реалност...

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Сряда е добър момент да се отървете от нежелани навици, в четвъртък не решавайте финансови въпроси, неделя носи мощна изцелителна енергия

Смъртта – карта Таро за 15 април Хороскоп

Смъртта – карта Таро за 15 април

Предстои голяма промяна, която ще преобърне посоката, в която сме се движили досега

Седмица Чаши – карта Таро за 14 април Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 14 април

Можем да ползваме енергията за творчество и да позволим на въображението ни да се развихри

Кралица Пентакли – карта Таро за 13 април Хороскоп

Кралица Пентакли – карта Таро за 13 април

Тя е свързана със земната енергия, познава растенията и билките, умее да лекува, да създава уют и семейна атмосфера

Седмица Пентакли – карта Таро за 12 април Хороскоп

Седмица Пентакли – карта Таро за 12 април

Ако не сме сигурни за посоката си занапред, сега е подходящо време да си я представим

Силата – карта Таро за 11 април Хороскоп

Силата – карта Таро за 11 април

Вместо да се борим за надмощие, е важно да се свържем с вътрешната си сила

Обесения – карта Таро за 10 април Хороскоп

Обесения – карта Таро за 10 април

Добре е да останем насаме и да си дадем време за преосмисляне и вглъбяване

Асо Мечове – карта Таро за 9 април Хороскоп

Асо Мечове – карта Таро за 9 април

Днес сме свързани с висши информационни полета

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Това, което започнете в петък, ще даде добри плодове. Краят на седмицата е подходящ момент да се срещнете лице в лице със скрити проблеми.

Петица Мечове – карта Таро за 8 април Хороскоп

Петица Мечове – карта Таро за 8 април

Започваме седмицата с изключително важното новолуние в Овен

Новолуние и слънчево затъмнение ведно Хороскоп

Новолуние и слънчево затъмнение ведно

При такава неистова енергия бездействието е направо животозастрашаващо!

Петица Чаши – карта Таро за 7 април Хороскоп

Петица Чаши – карта Таро за 7 април

Не бива да позволяваме на жизнената ни сила да изтича заради неща от миналото