Подкрепете ни!




Здраве19 март 2019

Солта на живота

Еликсирът Quinton донася здраве от дълбините на океана

 


Пред теб е чистата синева на бреговете, усещаш как хладкият бриз погалва лицето ти, а монотонната песен на океана те опиянява. Бос си и щастлив, че стъпваш по мекия пясък. Носи се аромат на сол, на радост, на лято... Момент. Признаваме, малко подранихме, едва март месец е, но въпреки това открихме начин как да отнесем морето със себе си, независимо от сезона. Представяме ви дошлия от океана Quinton, който ще изгони умората, депресията и ще повиши имунитета ни!

Клетки с лятно настроение


Quinton идва от слънчевия Бискайски залив на Атлантическия океан и пази в себе си настроението на летния ден и полезните вещества от морските дълбини. Quinton не е бог на океаните, а хранителна добавка, но притежава качества и свойства, на които би завидял дори и древногръцкият Олимп. Солен е, досущ като морската вода и е същински здравословен еликсир, който храни клетките и ги обновява, като така повишава имунитета, възвръща хормоналния баланс, спомага за справянето с депресивните състояния, преодоляването на умората и подобряването на обмяната на веществата.
Духът на океана е затворен в ампулите Quinton. В тях се съхранява специалната т.нар. морска плазма, богата на аминокиселини, соли и минерали, трансформирани от зоопланктона и фитопланктона, намиращ се във водите на Атлантика. А ключът към тяхното усвояване в организма е в това, че 78-те минерали и микроелементи попадат в организма под формата на йони.

Откритието

Нямаше как днес да знаем какви са ползите на солената вода обаче, ако през 1897 г. не се беше случило откритието на френския биолог и физиолог Рене Кинтон. Ученият изследва извлечените органични колоидни минерали от планктоновите зони на бреговете край Бордо. Проучванията му показват, че съставът на специално пречистената океанска вода е почти същият като този на кръвната плазма. Оттам последват редица изследвания, с които физиологът проследява резултатите от приема на т.нар. морска плазма за справянето с редица болести като холера, туберкулоза, стомашно-чревни разстройства, патологични изменения по кожата и лигавицата. Виждайки ефекта Рене Кинтон започва да прилага терапията с пречистена океанска вода във френските болници сред пациенти с тиф, цироза, сифилис и тежки натравяния.
Френският физиолог разработва два различни варианта на соления разтвор - със соленост като океанската вода и с концентрация на солите като тази в човешкия организъм, подходящ дори за бременни и бебета. Откритието на Рене Кинтон е патентовано през 1904 г., но лабораторията в Бордо преживява трудности и лицензът е откупен през 1996 г. от Международната лаборатория Кинтон в Аликанте, Испания, а оттам специалната океанска вода добива популярност в цяла Европа, Бразилия, Ливан, Мексико, Китай, Япония и Тайван.
Вече продуктите с марка Quinton могат да бъдат намерени и у нас. Специално за читателите на Списание 8 продуктите Quinton ще бъдат с 8% отстъпка!

От дълбините на океана

„Морската плазма“ разкрива своите невероятни антибиотични и противовъзпалителни свойства, а приложенията й се проявяват във всички сфери на медицината. Соленият разтвор няма странични ефекти, нито съществува някакво ограничение във възрастта, от която може да започне приемът й. Продуктите Quinton са подходящи дори за бременни и бебета, защото стимулират имунната система, помагат при гастроентерологични проблеми и диария, без да вредят или натоварват организма, тъй като съдържат единствено натурални вещества, извлечени от океанската вода.




Quinton Isotonic - Изотоничен разтвор Кинтон: Спомага за правилното клетъчното хранене, регулира хомеостазата и е силен имуномодулатор, изключително полезен при лечение на множествена склероза. Изотоничният разтвор Кинтон допринася за правилното храносмилане като спомага за произвеждането на солна киселина в стомаха. Продуктът може да бъде приеман както от майки, така и от бебета, защото не натоварва излишно организма. Концентрацията на солите в изотоничния разтвор е еднаква с тази в кръвната плазма. Съдържа  71% вода и 29% морска вода. Оказва и благоприятен ефект върху мускулите. Спомага за понижаване на кръвното налягане, помага при лечение на  ревматоидни проблеми и астма.



Quinton Hypertonic - Хипертоничен разтвор Кинтон: Възрвъща силите, повишава имунитета, поддържа хормоналния и електролитния баланс в оргазнизма и подобрява метаболизма. Изключително подходящ е за спортисти, хора, изложени на стрес и голямо физическо натоварване. Ампулите с хипертоничния разтвор спомогнат на организма сам да се предпази от нападащите вируси. Концентрацията на солите в хипертоничния разтвор е като тази в океанската вода. Солената „морска плазма“ спомага за нормалното функциониране на нервната система и биохимичните процеси в организма. Кинтон Хипертоник предотвратява усещането за слабост при голямо физическо и психическо натоварване, спомага за поддържането на здравината на костите и зъбите.


Читателите на Списание 8 ще получат отстъпка 8% от цената на всички продукти Quinton с въвеждането на промокод QUINTON8!

Повече информация за продуктите Quinton можете да намерите тук и на страницата във фейсбук.
5 най-полезни билки в България Здраве

5 най-полезни билки в България

Магията им се свързва с благосъстоянието на тялото и духа. По нашите ширини съществуват над 3600 растителни вида.

Сърцето ни трябва не само за обичане Здраве

Сърцето ни трябва не само за обичане

За него се грижим много добре с хранителната добавка „Кардиозон“

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат Здраве

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат страничните ефекти от първите

Пациентите с остеопороза и висок холестерол са тъпкани с хапчета, макар да няма сериозни рискове за здравето им

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак Здраве

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак

В магазините бутилките ще са далеч от храните и почти скрити, промоциите и рекламата са ограничени

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото Здраве

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото

Хипотеза: Имунната система атакува фрагменти от глутеновия протеин, наподобяващи тъканта на щитовидната жлеза

Битовата химия е опасна за мозъка Здраве

Битовата химия е опасна за мозъка

Nature Neuroscience: Домакинските препарати са свързани с неврологични заболявания

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им. Здраве

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им.

Употребата на лечебни растения трябва да е само след консултация с медицинско лице

Подагразон: билковият лек при подагра Здраве

Подагразон: билковият лек при подагра

Хранителната добавка обединява мощни царски билки за „царската болест“

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан Здраве

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан

Целта на казиното е да ви накара да останете достатъчно дълго, за да загубите

Болното дебело черво ни състарява преждевременно Здраве

Болното дебело черво ни състарява преждевременно

Неговият микробиом е свързан с биологичната възраст

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота Здраве

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота

Nature: Физическата активност компенсира депресивни състояние, свързани със социална изолация

Да останем с всичкия си до края Здраве

Да останем с всичкия си до края

Според акад. Бехтерев хората сами се докарват до слабоумие

Енергийното здраве на дома Здраве

Енергийното здраве на дома

Домовете ни са пронизани от нарастващо множество излъчвания, с които сме принудени да се справяме ежедневно. Как да се защитим?

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения Здраве

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения

Учени наблюдаваха 349 души в продължение на една година

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина Здраве

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина

Общият холестерол и желязото в кръвта им обаче са повече, сочат данните от ново проучване

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ Здраве

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ

Съдия Едуард Чен: бебетата, хранени с адаптирано мляко с чешмяна вода, са „критична уязвима група, изложена на най-високата доза флуорид“



.