Подкрепете ни!




Здраве24 февруари 2020

Крем за кралици

Д-р Мадлен Кокева откри перфектната формула с масло от роза дамасцена и натурални съставки

на снимката: д-р Мадлен Кокева
на снимката: д-р Мадлен Кокева


Доктор Мадлен Кокева е един от известните дерматолози в България. В центъра є Маgic Line  всичко е толкова  нежно, красиво и спокойно, че човек дори забравя, че е в клиника в центъра на София.  Д-р Кокева е завършила фармация и медицина. Следват десетки специализации във водещи клиники по дерматология в Бостън (САЩ), Париж, Москва, Бейрут, Одеса и други. 

През 2005 г. д-р Кокева открива дерматологичен център, в който си поставя амбициозната цел да предлага най-добрите прaктики от цял свят, с най-модерната апаратура, базирайки се на най-новите научни достижения. И успява да го постигне. Но не се спира дотук.

ЕДНО ИЗПЪЛНЕНО ОБЕЩАНИЕ

В желанието си да бъде полезна на повече хора и знаейки точно от какво има нужда кожата, за да е красива и здрава, преди 7 г. д-р Кокева прави смела стъпка - решава да създаде кремове. Тя държи те да отговарят на най-високите стандарти: да са с натурални съставки, правилно подбрани, без   вредни добавки, без лъжливи маркетингови трикове.

Продуктите трябва да са по-добри от известните световни марки и да са на разумни цени, за да могат повече жени да се възползват от тяхната ежедневна грижа.

За д-р Мадлен Кокева тази идея се оказва интересно предизвикателство, тъй като тя от 18-годишна създава кремове. (Спомняте си, че е завършила първо фармация.)

НЕ, НЕ АКНЕ!

Така се появява серията срещу акне – ACNE SERIES. Д-р Кокева измисля  линията, за да помогне на младите хора. Акнето се оказва много сериозен психологически проблем  при тях, те се депресират, отчайват и някои дори стигат до суицидни мисли.

Д-р Мадлен уточнява, че причините за акнето са много – от небалансиран начин на живот, стрес, хормонални промени, прекомерно излагане на слънце, неправилен начин на хранене... Ето защо е категорична, че дерматологът най-добре може да назначи правилното лечение, но е важна и грижата, която полагаме за кожата си в домашни условия. 

И тук на помощ идва комплектът ACNE SERIES, който включва шест продукта – лечебен лосион, дневен и нощен крем, матиращ естествен овлажнител, пилинг и маска за лице. 

Продуктите от ACNE SERIES са приготвени от натурални съставки с антибактериално действие за успокояване на проблемна, възпалена и мазна кожа с изразен акнеичен характер. 
Действие:
• елиминира бактериите
• регулира мастната секреция
• свива порите и ги почиства в дълбочина 
• успокоява кожатаПродуктите от ACNE SERIES са приготвени от натурални съставки с антибактериално действие за успокояване на проблемна, възпалена и мазна кожа с изразен акнеичен характер. Действие: елиминира бактериите; регулира мастната секреция; свива порите и ги почиства в дълбочина; успокоява кожата

Всеки от тях работи за неутрализиране на бактериалната среда, като в същото време освежава, омекотява и балансира pH на кожата. А хидробалансиращият комплекс помага на кожата да остане хидратирана през целия ден и намалява зачервяванията. Серията се произвежда изцяло в България и съдържа природни съставки, част от които са бяла глина, невен и прополис. Линията е подходяща както за лечение на акне, така и за превенция и поддръжка на кожата в добра кондиция и видимо по-здрав вид. Продуктите са под марката „Д-р Мадлен“, което подсказва за приятелската грижа и майчинско отношение на д-р Кокева към нейните пациенти.

КРАЛСКА РОЗА

Серията кремове ROYAL ROSE Пълният козметичен комплект ROYAL ROSE включва дневна и нощна грижа, както и околоочен крем.Действие: хидратира, регенерира и витализира; подхранва и подмладява кожата; намалява фините линии и бръчките; подобрява еластичността; стимулира производството на колаген

Втората козметична линия, която д-р Кокева разработва, носи името ROYAL ROSE. Тя включва луксозен дневен, регенериращ нощен и околоочен крем, създадени от маслодайната роза дамасцена. Идеята за тях се ражда както обикновено случайно и на принципа „копчето първо, после балтонът“. Д-р Кокева научава от свой познат, че най-старата и прочута розоварна в България – „Еньо Бончев“, продава розовото си масло на световноизвестни брандове за парфюми и козметика. А защо да не се използва и за български стойностен продукт? Д-р Мадлен прегръща идеята.

Две години тя търси най-подходящата формула за крем. Търси специалисти дори в Италия, но те не успяват да създадат правилната консистенция. 

ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРСКОТО

Това се случва... в България! По този начин кръгът на родното производство се затваря напълно – от извличането на натуралните съставки до готовия краен продукт – всичко е българско, натурално и чисто.  
Използват се вълшебните свойства на розовата вода и концентрат от розови листа, които противодействат на процесите на стареене и предпазват кожата от агресията на околната среда. Ароматът напомня луксозен парфюм – тънък и дискретен мирис, а кремовете от линията могат да се ползват от цялото семейство. Д-р Кокева издава, че разделянето на продуктите според възрастта е маркетингов трик. „Просто по-младите дами трябва повече да хидратират кожата си, по-възрастните да я подхранват, а една междинна група е добре да комбинира и двете“, обяснява д-р Мадлен. 
Серията вече 5 г. се радва на успех и доволни клиенти както от страната, така и от Англия, Белгия и Франция. Един от най-редовните клиенти е дизайнер на известната италианска марка за луксозни дрехи Blumarine. Той често идва в България, а при визитите си всеки път посещава дерматологичния център Magic Line, за да купи крем с роза дамасцена като подарък за своята майка.

Само за читателите на Списание 8! По случай наближаващия празник – Деня на жената, може да закупите продуктите от серията ROYAL ROSE със специална отстъпка от 50%, като използвате промо код SPISANIE8. Офертата е валидна до края на март и не може да бъде комбинирана с други промоции, описани в сайта на клиниката. 

Дневен крем - намален от 100 лева на 50 лева
Нощен крем - намален от 100 лева на 50 лева
Околоочен крем - намален от 85 лева на 43 лева 

ЗА ПОРЪЧКИ И ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:
тел. 0882 515 788
www.dr-kokeva.com

5 най-полезни билки в България Здраве

5 най-полезни билки в България

Магията им се свързва с благосъстоянието на тялото и духа. По нашите ширини съществуват над 3600 растителни вида.

Сърцето ни трябва не само за обичане Здраве

Сърцето ни трябва не само за обичане

За него се грижим много добре с хранителната добавка „Кардиозон“

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат Здраве

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат страничните ефекти от първите

Пациентите с остеопороза и висок холестерол са тъпкани с хапчета, макар да няма сериозни рискове за здравето им

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак Здраве

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак

В магазините бутилките ще са далеч от храните и почти скрити, промоциите и рекламата са ограничени

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото Здраве

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото

Хипотеза: Имунната система атакува фрагменти от глутеновия протеин, наподобяващи тъканта на щитовидната жлеза

Битовата химия е опасна за мозъка Здраве

Битовата химия е опасна за мозъка

Nature Neuroscience: Домакинските препарати са свързани с неврологични заболявания

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им. Здраве

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им.

Употребата на лечебни растения трябва да е само след консултация с медицинско лице

Подагразон: билковият лек при подагра Здраве

Подагразон: билковият лек при подагра

Хранителната добавка обединява мощни царски билки за „царската болест“

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан Здраве

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан

Целта на казиното е да ви накара да останете достатъчно дълго, за да загубите

Болното дебело черво ни състарява преждевременно Здраве

Болното дебело черво ни състарява преждевременно

Неговият микробиом е свързан с биологичната възраст

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота Здраве

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота

Nature: Физическата активност компенсира депресивни състояние, свързани със социална изолация

Да останем с всичкия си до края Здраве

Да останем с всичкия си до края

Според акад. Бехтерев хората сами се докарват до слабоумие

Енергийното здраве на дома Здраве

Енергийното здраве на дома

Домовете ни са пронизани от нарастващо множество излъчвания, с които сме принудени да се справяме ежедневно. Как да се защитим?

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения Здраве

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения

Учени наблюдаваха 349 души в продължение на една година

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина Здраве

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина

Общият холестерол и желязото в кръвта им обаче са повече, сочат данните от ново проучване

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ Здраве

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ

Съдия Едуард Чен: бебетата, хранени с адаптирано мляко с чешмяна вода, са „критична уязвима група, изложена на най-високата доза флуорид“



.