Подкрепете ни!




ЗдравеГанета Сагова, Йоана Стефанова / 12 април 2020

Царят на етеричните масла

Тамянът изпълва аурата, рестартира енергийните центрове, пази от вируси, лекува от главоболие до артрит


Царят на етеричните масла

Неотдавна приятел (М.З.) ме покани, за да ми покаже биорезонансни устройства, с които се прави диагностика и лечение. Те убиват вируси с вибрации, вероятно дори и COVID-19.


Изображение на аурата с биорезонансен прибор преди приема на капка тамян. Ясно се вижда нарушението на цялостта и недостигът на енергия.

Изображение на работата на енергийните центрове. Синият цвят означава недостиг на енергия.Изображение на работата на енергийните центрове - само първа и втора чакра работят добре. Синият цвят (вляво) означава  сериозен дефицит на енергия.

Първото устройство показа, че повечето от енергийните ми центрове не работят
– само първа и втора чакра функционираха и цялостта на аурата ми беше сериозно нарушена. След това семейният ни приятел пусна другото устройство, което да подобри здравословното ми състояние. Поне така се очакваше. Но резултатът бе нищожен и стана ясно, че вероятно имам хронични болести, които трябва да се лекуват поне 3 месеца. Тъй като съм активен човек, тази перспектива никак не ми допадна, признавам.

Но също така бе вярно и това, че в този момент наистина не се чувствах добре. Всичко около мен се случваше в мъгла, болеше ме глава, не можех да се концентрирам, нито да вземам решения.

Мила Георгиева, собственик на "Боталайф"- България, спасява два пъти баща си с капки от тамянМила Георгиева, собственик на "Боталайф"- България, спасява два пъти баща си с капки от тамян

Станах нов човек
Тогава си спомних, че в такива моменти винаги ми помагат капките от тамян. Както казват нашите баби: „тамянът гони лошите сили, даже дяволът бяга от тамян”. Учените пък обясняват магическото му действие с куп полезни вещества, които буквално връщат човек от другия свят. Това го твърди и Мила Георгиева, собственикът на фирмата за етерични масла „Боталайф”, България, сертифициран експерт към Института по етерични масла на д-р Джош Акс и здравен експерт към Американската асоциация на безлекарствените терапевти. Тя два пъти спасява баща си (като eдиния път не е бил в съзнание) с капки тамян под езика.   

Точно това сторих и аз. Горчивината на смолата се разстели в устата ми и за миг усетих как енергията изпълва цялото ми тяло. Буквално ми светна пред очите.

Аурата след прием на капка тамянАурата се изпълни минути след приема на капка тамян под езика.

Пълната аура. Всички чакри работят чудесно.Всички чакри работят чудесно.

Помолих М.З. да ми направи отново диагностика. Резултатът беше... поразителен – всичките ми чакри работеха чудесно, а пелена от енергия бе обгърнала цялото тяло. Според замерванията на уреда бях в отлично здраве.
„Забрави това, което ти казах, вземай си капките!”, каза не по-малко развълнуван нашият приятел.
И така, вместо статия за биорезонансното лечение (за него друг път), решихме да ви покажем и да ви разкажем за целебна мощ на тамяна.
Гони злите сили
Във времена на стрес, когато някои хора буквално полудяват затворени вкъщи, ароматните късчета смола могат да се окажат безценен помощник срещу проявите на нервност, раздразнителност и агресия. Най-добре е, да се капнат 1-2 капки под езика на страдащия. Ако това не е възможно, можете да сложите капката в капсулка с друго базисно етерично масло (например зехтин). Така маслото не горчи, но се усвоява по-бавно. А може и да се изпие с малко мед и вода.

Срещу лудост и всякакви зли сили можете да накапете тамян в дифузер заедно с лавандула или други масла. Добре е в същото време да отворите широко вратите и прозорците, за да избягат лошите сили. Така учат вещите баби. Звучи като суеверие, но защо си мислим, че не може да не съществуват същества или същности, които просто ние не виждаме, т. е. не са в диапазона на нашето ограничено зрение? Коронавирусът също е невидимо малък, но ни причинява доста проблеми.

Мила, която е стопанка на прекрасна котка, разказва, че тя понякога трака със зъби и става нервна, сякаш че има невидим враг в дома. Щом пусне ароматната лампа с капки тамян и отвори прозорците за 5 минути, животното ляга и се успокоява. Вече и научно е доказано, че ароматът на тамяна предизвиква чувство на топлина и сигурност, като успокоява нервната система по естествен начин.  



Подарък от трите влъхви
Мистичните свойства на тамяна не са новост, те се носят из вековете на историята. Тамянът присъства в ритуалите и обредите на различни религии и вярвания, откакто човечеството помни. Появяват се в древните текстове на Библията, облекчават болките на милиарди души по Земята. Тази ароматна смола се добива от дървото Босвелия, намиращо се в Азия и Африка.
Трите влъхви даряват на новородения Спасител тази така ценна съставка. Древни китайски лечители приготвят с нея различни смеси и аромати, а племенни шамани се доверяват изцяло на целителните й качества.
Вдига имунната система
Няколко века по-късно и учените потвърдиха, че тамянът има невероятни полезни свойства, които могат да помогнат на хора с най-различни заболявания. Когато вдишваме молекулите, те действат на нервни пътища в мозъка ни и по този начин наподобяват ефекта на антидепресанти. Пушекът от смолата пък съдържа веществото тетрахидроканабинол, което е психоактивно и затова помага на човека да отвори съзнанието си и да се отдели от проблемите си.

Сред най-важните свойства на тамяна е неговото антивирусно действие. Есенцията потиска размножаването на вредните организми както във въздуха, така и в организма ни. А може би затова се казва, че дяволът бяга от тамяна. Хората свързвали всички болести и злочестини с деянията на тъмните сили на подземния владетел. Пречиствайки вярващите с тамян, те ги калявали и подсилвали тяхната естествена имунна система.

Възпаления и болежки
Една от основните съставки на тамяна е босвелиевата киселина. Изследвания показват, че веществото успешно потиска процесите по образуването на левкотриени в нашия организъм. Тези вещества се произвеждат от клетки на имунната ни система и са основни играчи в процесите на възпаление. Те също така са и замесени в заболявания като астма и други белодробни усложнения като свиват бронхиалните мускули. Учени са провеждали изследвания върху животни, които доказват, че босвелиевата киселина е също толкова силна, колкото текущите противовъзпалителни медикаменти, но с много по-малко негативни ефекти. Вдишване на пушека на тамяна помага за разширяването на бронхиалните пътища и подобряване на кръвоснабдяването. Нещо повече – проведени са различни клинични изследвания по целия свят, които следят промяната при пациенти, страдащи от астматични пристъпи.
Различните резултати потвърждават едно и също – тамянът има свойството да облекчи симптомите на астмата и да подобри цялостната функция на белите дробове. В Азия лечителите от години използват тамяна като лечение за своите пациенти.


Помощ при артрит
Именно благодарение на босвелиевата киселина и намаляването на нивата на левкотриените, тамянът се може да послужи и като лек срещу остеоартрит (заболяване на ставите) и ревматоиден артрит. Проведени са клинични изследвания с пациенти, при които екстрактът от тамян е намалил подуванията в ставите и е подобрил движението. Динка Александрова, управител в „Клуб 8”, разказа, че е преживяла такава опитност. Тя не можела да си свива пръстите от болка и те били подути при кокалчетата. След като три дена ги е мазала с масло от тамян на „Боталайф”, разредено в пропорция 1:1 със сусам, и започнала да пие капки от лечебната смола, останала само лека болка само при единия пръст. След още няколко дни и тя отшумяла. 
А китайски лечители откриват, че тамянът има благоденствено влияние върху менструални болки, регулира цикъла и прочиства отлагания в матката. Подобрява кръвообращението в репродуктивните органи и действа като афродизиак.
Край на главоболието
Има проучвания, че инсензол ацетатът от тамяна е ефективен при възпалителни процеси в мозъка и активно защитава невроните. Съавторът на тази статия Йоана също е горещ привърженик на капките от тамян. Ето какво разказва тя самата: С години страдам от необясними и изключително силни главоболия. Тъй като не исках да си натоварвам организма с химични лекарства, просто изчаквах болката да отмине, или заспивах на тъмно. След като прочетох за свойствата на тамяна, започнах да взимам капсула с една капка етерично масло от смолата. Болката отшумява успешно и настъпва цялостно облекчение.

Срещу рак
В момента има проучвания, които продължават да изучават свойствата на тамяна и неговата босвелиева киселина. Смята се, че тя би могла да спре размножаването и растежа на ракови клетки. Нещо повече – има експерименти, които показват, че олиото от тамян успешно различава здравите от туморните клетки, и убива само вторите. Такива проучвания се провеждат за рак на гърдата, простатата, панкреас, кожа и дебелото черво. Също така се смята, че тамянът може да има положителен ефект върху страничните ефекти от рака и лечението му.

За поръчки:
Боталайф България
тел.: 0888 813 511

Иде ли краят на слънцезащитните кремове? Здраве

Иде ли краят на слънцезащитните кремове?

Експертите коренно промениха мнението си как да се излагаме на слънчевите лъчи

Епидемия от киберхондрия Здраве

Епидемия от киберхондрия

Защо при здравна тревожност д-р Google нанася повече вреда, отколкото полза

5 най-полезни билки в България Здраве

5 най-полезни билки в България

Магията им се свързва с благосъстоянието на тялото и духа. По нашите ширини съществуват над 3600 растителни вида.

Сърцето ни трябва не само за обичане Здраве

Сърцето ни трябва не само за обичане

За него се грижим много добре с хранителната добавка „Кардиозон“

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат Здраве

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат страничните ефекти от първите

Пациентите с остеопороза и висок холестерол са тъпкани с хапчета, макар да няма сериозни рискове за здравето им

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак Здраве

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак

В магазините бутилките ще са далеч от храните и почти скрити, промоциите и рекламата са ограничени

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото Здраве

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото

Хипотеза: Имунната система атакува фрагменти от глутеновия протеин, наподобяващи тъканта на щитовидната жлеза

Битовата химия е опасна за мозъка Здраве

Битовата химия е опасна за мозъка

Nature Neuroscience: Домакинските препарати са свързани с неврологични заболявания

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им. Здраве

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им.

Употребата на лечебни растения трябва да е само след консултация с медицинско лице

Подагразон: билковият лек при подагра Здраве

Подагразон: билковият лек при подагра

Хранителната добавка обединява мощни царски билки за „царската болест“

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан Здраве

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан

Целта на казиното е да ви накара да останете достатъчно дълго, за да загубите

Болното дебело черво ни състарява преждевременно Здраве

Болното дебело черво ни състарява преждевременно

Неговият микробиом е свързан с биологичната възраст

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота Здраве

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота

Nature: Физическата активност компенсира депресивни състояние, свързани със социална изолация

Да останем с всичкия си до края Здраве

Да останем с всичкия си до края

Според акад. Бехтерев хората сами се докарват до слабоумие

Енергийното здраве на дома Здраве

Енергийното здраве на дома

Домовете ни са пронизани от нарастващо множество излъчвания, с които сме принудени да се справяме ежедневно. Как да се защитим?

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения Здраве

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения

Учени наблюдаваха 349 души в продължение на една година