Подкрепете ни!




Здраве28 октомври 2022

Дистанционното лечение и човешкото енергийно поле

Съвети как да изпратите Рейки да изцели друг човек


изображения: iStock
изображения: iStock
Едно от основните послания на лечението с Рейки е, че ние сме повече от нашите физически тела. Имаме и енергийно тяло, съставено от нашата аура (енергийни полета), чакрите (енергийни центрове) и меридианите (енергийни пътища). Подобно на нашето физическо тяло, което приема храна, за да се подсили и да получи енергия, нашето енергийно тяло прави същото. Енергийните полета приемат енергия, чакрите я разграждат, а меридианите я разпределят в тялото.

Тялото ни се състои от енергия, която се движи с различна скорост. Физическото ни тяло, мислите, емоциите и духовният ни център вибрират с определена честота или скорост. Тези различни вибрации или пулсации създават поле около тях, което често наричаме аура или енергийно поле. Аурата е информационен център и високо възприемаща система, която предава и приема съобщения от външната и вътрешната среда.

Всеки енергиен слой изглежда различен и има своя индивидуална функция. Те непрекъснато проникват един в друг, преплитат се помежду си и с физическото тяло. Тези полета могат да се усетят чрез допир. Това е, което възприемаме или усещаме, когато сканираме с ръцете си.
  • Етерното поле е първият слой на нашето енергийно тяло и е на ¼ до 2 инча от тялото. Това е енергийният дубликат на физическото тяло.
  • Емоционалното поле е мястото, където се вихрят нашите чувства. Той се простира на около 1 до 3 инча извън физическото тяло.
  • Менталното поле е свързано с мислите и умствените процеси. Може да се усети на 3 до 8 инча от тялото.
  • Духовното поле се състои от четири или повече слоя, които ни помагат да се свържем с нашето висше Аз и духовните измерения. Активира се, когато медитираме, молим се или канализираме. Тези енергийни полета са ​​нашите четири нива на съществуване - на нашата физическа, умствена, емоционална духовна същност.
Ето няколко начина за подобряване на дистанционна Рейки сесия с помощта на енергийните полета или четирите нива на съществуване.



Първо, дайте сила на ръцете и чакрите си, концентрирайте се върху символа за сила на Усуи. След това се потопете в Рейки за 10-15 минути. Извикайте или визуализирайте далечния лечебен символ, изречете името му три пъти. Визуализирайте човека, на когото ще изпратите Рейки. Този процес продължава 10-20 минути.

За да изпратите Рейки до физическото ниво на съществуване на друг човек, представете си, че Рейки влиза в неговата коронна чакра. После прониква в тялото му, бавно и нежно го изпълва. Когато се изпълни с Рейки енергия, всичките му органи и части на тялото се къпят в Рейки. Тогава енергията започва да се излъчва от физическото му тяло. Представете си, че човекът свети от лечебна енергия. Вижте го лек и отворен, със запълнен първи енергиен слой.

Изпратете Рейки на неговото емоционално същество. Представете си, че човекът е изпълнен с мир, радост, любов, удовлетворение и общо благополучие. Представете си, че сиянието от физическото му тяло сега се простира на емоционалното ниво.

Изпратете Рейки до неговото умствено същество. Следете мислите да са ясни и спокойни. Представете си, че мозъкът му работи така, че мислите текат лесно и безпрепятствено. Представете си, че решенията на объркващи проблеми идват лесно. Представете си, че тревогата леко изтича от тялото му. Рейки  изпълва и се разпростира в неговото умствено ниво, измествайки всички тревожни мисли, които напускат тялото му.

След това изпратете Рейки на духовното същество. Представете си, че Рейки идва, изпълва и възстановява духа на човека, неговата същност, душата му.  Представете си го като красив златен поток от енергия, който е в пряка връзка с висшите сфери. Представете си, че напътствията се вливат и че те са пряко свързани с Източника. Направлявайте енергията Рейки да свърже човека отново с божественото в него и да запали отново пламъка му. Вижте го изпълнен с духовна енергия, която се простира отвъд всички други нива на неговото същество.



Проведете разговор с човека, преди да изпратите Рейки. Можете да се обърнете към всяко ниво на съществуване, като задавате въпроси преди сесията. Попитайте го как се чувства физически? Има ли някакъв дискомфорт или болка? А емоционално? Има ли нещо, което го кара да се чувства щастлив или нещо, което го кара да се чувства тъжен?

Следващият въпрос е дали държи в ума си твърде много неща и за какво се тревожи? Има ли чувството, че главата му е готова да експлодира? Как се чувства духът му? Изживява ли сакралността на ежедневието или всеки ден е просто още един ден? Чувства ли се само и незащитени в света? Преди да сте готови да започнете да изпращате Рейки, помолете го да позволи на енергията Рейки да го изцели и я изпратете до всичките му нива на съществуване. Помолете го да си позволи да получи тази лечебна енергия.

След това изпратете Рейки за 10-20 минути до всяко ниво на съществуване. Направлявайте Рейки да стигне до проблемите, мислите или чувствата, които сте обсъждали.


След като сесията приключи, оставете човека да си почине. Визуализирайте символ на сила над него и запечатайте сесията със светлина и любов. Правете сухо къпане (Кениоку), за да се изключите от неговото енергийно поле. Подарете си Рейки за няколко минути. 

По-късно можете да се обадите на човека, с който сте провели сесия, за да чуете какво е преживял и да споделите вие какво сте усетили.

Завършете процеса с благодарност за дара Рейки.

Източник

Още по темата:

5 най-полезни билки в България Здраве

5 най-полезни билки в България

Магията им се свързва с благосъстоянието на тялото и духа. По нашите ширини съществуват над 3600 растителни вида.

Сърцето ни трябва не само за обичане Здраве

Сърцето ни трябва не само за обичане

За него се грижим много добре с хранителната добавка „Кардиозон“

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат Здраве

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат страничните ефекти от първите

Пациентите с остеопороза и висок холестерол са тъпкани с хапчета, макар да няма сериозни рискове за здравето им

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак Здраве

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак

В магазините бутилките ще са далеч от храните и почти скрити, промоциите и рекламата са ограничени

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото Здраве

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото

Хипотеза: Имунната система атакува фрагменти от глутеновия протеин, наподобяващи тъканта на щитовидната жлеза

Битовата химия е опасна за мозъка Здраве

Битовата химия е опасна за мозъка

Nature Neuroscience: Домакинските препарати са свързани с неврологични заболявания

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им. Здраве

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им.

Употребата на лечебни растения трябва да е само след консултация с медицинско лице

Подагразон: билковият лек при подагра Здраве

Подагразон: билковият лек при подагра

Хранителната добавка обединява мощни царски билки за „царската болест“

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан Здраве

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан

Целта на казиното е да ви накара да останете достатъчно дълго, за да загубите

Болното дебело черво ни състарява преждевременно Здраве

Болното дебело черво ни състарява преждевременно

Неговият микробиом е свързан с биологичната възраст

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота Здраве

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота

Nature: Физическата активност компенсира депресивни състояние, свързани със социална изолация

Да останем с всичкия си до края Здраве

Да останем с всичкия си до края

Според акад. Бехтерев хората сами се докарват до слабоумие

Енергийното здраве на дома Здраве

Енергийното здраве на дома

Домовете ни са пронизани от нарастващо множество излъчвания, с които сме принудени да се справяме ежедневно. Как да се защитим?

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения Здраве

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения

Учени наблюдаваха 349 души в продължение на една година

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина Здраве

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина

Общият холестерол и желязото в кръвта им обаче са повече, сочат данните от ново проучване

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ Здраве

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ

Съдия Едуард Чен: бебетата, хранени с адаптирано мляко с чешмяна вода, са „критична уязвима група, изложена на най-високата доза флуорид“