Подкрепете ни!




ЗдравеАди и Милен Цанови / 25 януари 2023

Големите заблуди, свързани с водата (част I)

Медицината пренебрегва еднозначния факт, че причината за почти всички заболявания е липсата на достатъчно вода в организма


Големите заблуди, свързани с водата (част I)
В 6 поредни броя в списанието и на сайта Ади и Милен Цанови, които пребориха рака с традиционни методи (следвайки целебните традиции), ще разкрият най-пазената тайна - за могъщата сила на живата вода.
Прочетете тук първата част
Прочетете тук втората част

Факт е, че конвенционалната медицина не може да излекува с лекарства високо кръвно налягане, кожни проблеми, астма, констипация, остеопороза, диабет и др. Затова и хората с тези диагнози се лекуват цял живот.

В същото време медицината обяснява, че жаждата е признак за липса на вода в тялото, без да си дава сметка колко неправилно е това. Тя твърди, че след като няма съхнене на устата, значи тялото няма нужда от вода. И в същото време пренебрегва куп други явни симптоми на обезводняване, маскирайки ги като други медицински наименования – диагнози.


Промяна във възприятията

Тези медицински възгледи пречат на човека да се лекува. Те са абсурдни, заблуждаващи и напълно погрешни! По същия начин медицината пренебрегва и абсолютната необходимост от редица здравни профилактични методи за предпазване от заболявания. И какво от това, че днес имаме апаратура за образна диагностика, която може да види отчетливо какво си ял преди малко, когато насреща стои най-голямата заблуда, свързана с най-важната течност – водата.
Набавяйки регулярно вода в организма, ние се противопоставяме на редица болести, които възникват поради изсушаване. Всеки от нас има право да избере промяната във възприятията на съвременната медицинска практика и да започне да лекува сам себе си у дома с помощта на домашни уреди – йонизатори за вода (водни йонизатори). Това не е трудно, вече е напълно достъпно и лесно.
Нарушенията на водния баланс в тялото подават многобройни сигнали за евентуални нарушения в системата, които следва да бъдат коригирани. Регулярното набавяне на вода в организма и правилното разпределение гарантират успешното транспортиране на жизненоважните хормони, хранителни вещества и химически субстанции доставчици.

Как да победя рака?

Но защо хората не вярват в лечебната сила на водата? Може би защото липсата на вода в различните части на тялото предизвиква различни симптоми и води до различни заболявания. И хората се отнасят пренебрежително и силно скептично към това, че водата може да лекува огромния набор от диагнози. Но те грешат!

Представете си как гледат на нас хората, когато на техния въпрос „Кое е първото нещо, което трябва да променя, за да победя рака?“ ние отговаряме: „Водата! Нея първо трябва да промените. Без вода няма лечебен процес! Трябва още утре да закупите йонизатор за алкална вода и да започнете да се лекувате и с вода“. Ако и преди е имало удивление, то сега става наистина очевидно с опулване на очите и задържане на дъха. „Да, разбираме вашия скептицизъм. Но повярвайте ни, колкото повече време харчите в скептични настроения, толкова по-бързо и по-устойчиво болестта се настанява във вашето тяло.“

Знаете ли, че фазата на растежа при някои хора продължава до 25-годишна възраст? Всяко малко обезводняване в този период може да доведе до тежки заболявания с необратим характер. Замислете се колко често в наши дни се срещат жени, които не могат да забременеят. А колко млади мъже не могат да създадат поколение? Колко често се среща загуба на плода при първа бременност? Колко често невръстни деца боледуват от левкемия? Колко ниско падна летвата на болните от диабет и от рак?

Младежите днес не обичат да пият вода. Това е най-тъжният факт на нашето съвремие. Затова и поколенията са все по-болни и по-болни. А конвенционалната медицина в същото време не само че не помага, а утежнява с практиките си болестните състояния.

Пристигаш в онкологичното отделение с рак. След химиотерапия излизаш пак с рак, но и с уголемен черен дроб, който не издържа на химическата атака. След два месеца вече си с жълтеница и повишени чернодробни ензими. След шест месеца си с бъбречна недостатъчност. И вместо да спре да те тормози, медицината пуска в ход поредното лекарство, което изсушава до изнемогване организма ти...

Живот с „нормалното“

Науката отдавна е доказала, че водата изпълнява жизненоважна хидролитна функция във всички области на обмяната на веществата – всички реакции изискват вода така, както семето покълва благодарение на нея. Тя не само пренася твърди вещества, а и спомага за тяхната активност. Без нея те не осъществяват своите функции, за които са били предназначени. Тя им помага да циркулират, да навлизат и да се извеждат.
Човек изпитва болки, без да има явна първопричина за тях. И се чудим каква е тя, търсим я и често не я намираме. Това се случва, защото пренебрегваме количеството воден запас в организма като възможна причина. И така с годините натрупваме хронични болки, които в началото на тяхната поява ни смущават, но с времето отлежават като „нещо нормално“ и ние живеем с тях, въпреки че те ни напомнят всеки ден за себе си.
Локалната нужда от вода често предизвиква болки в областта на черния дроб. Хората казват: „Нещо тук ме боде от месеци“. Или пък: „Имам постоянно главоболие. Дали не е, защото не ходя до тоалетна?“. А всъщност човек не ходи до тоалетна редовно, защото не приема достатъчно вода и защото се храни с изсушаващи тялото храни, които го затлачват и правят фекалиите толкова твърди, че перисталтиката в червото не може да се справи. „Ям и ям, а нищо почти не излиза“ – констатират много хора. Това е, защото в организма няма достатъчно вода и ненужното се отлага по червата, без да се извежда.

Болки в ставите, остеопороза, ревматоиден артрит, болки в храносмилателния тракт, в гърба, пукане на костите, в прасците, крампи на мускулатурата, болки в главата, нередовна дефекация, лош дъх, лоша миризма на тялото, миризливо потене, безсъние, хронична тревожност, раздразнителност – всичко това са признаци на обезводняване...
Втората част очаквайте във февруарския брой на Списание 8


Част от вас ни познават покрай шестте книги, които написахме, движението „Бъди промяната!“, фейсбук групата „Удоволствието да бъдем здрави! Бъди промяната!“, различни семинари, телевизионни предавания и упоритата ни работа да разкажем на повече хора за връзката между здравето и чистата вода.
„Наука за водата. Водна революция. Живот без болести“ е шестата книга на Ади и Милен Цанови.
В нея те разглеждат многобройните ползи и качества на водата и разкриват разрушителното въздействие, което оказва обезводняването върху организма, започващо от утробата и продължаващо до дълбоки старини.

Статията е публикувана в бр.1/2023 на Списание 8


Още по темата:

Иде ли краят на слънцезащитните кремове? Здраве

Иде ли краят на слънцезащитните кремове?

Експертите коренно промениха мнението си как да се излагаме на слънчевите лъчи

Епидемия от киберхондрия Здраве

Епидемия от киберхондрия

Защо при здравна тревожност д-р Google нанася повече вреда, отколкото полза

5 най-полезни билки в България Здраве

5 най-полезни билки в България

Магията им се свързва с благосъстоянието на тялото и духа. По нашите ширини съществуват над 3600 растителни вида.

Сърцето ни трябва не само за обичане Здраве

Сърцето ни трябва не само за обичане

За него се грижим много добре с хранителната добавка „Кардиозон“

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат Здраве

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат страничните ефекти от първите

Пациентите с остеопороза и висок холестерол са тъпкани с хапчета, макар да няма сериозни рискове за здравето им

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак Здраве

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак

В магазините бутилките ще са далеч от храните и почти скрити, промоциите и рекламата са ограничени

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото Здраве

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото

Хипотеза: Имунната система атакува фрагменти от глутеновия протеин, наподобяващи тъканта на щитовидната жлеза

Битовата химия е опасна за мозъка Здраве

Битовата химия е опасна за мозъка

Nature Neuroscience: Домакинските препарати са свързани с неврологични заболявания

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им. Здраве

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им.

Употребата на лечебни растения трябва да е само след консултация с медицинско лице

Подагразон: билковият лек при подагра Здраве

Подагразон: билковият лек при подагра

Хранителната добавка обединява мощни царски билки за „царската болест“

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан Здраве

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан

Целта на казиното е да ви накара да останете достатъчно дълго, за да загубите

Болното дебело черво ни състарява преждевременно Здраве

Болното дебело черво ни състарява преждевременно

Неговият микробиом е свързан с биологичната възраст

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота Здраве

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота

Nature: Физическата активност компенсира депресивни състояние, свързани със социална изолация

Да останем с всичкия си до края Здраве

Да останем с всичкия си до края

Според акад. Бехтерев хората сами се докарват до слабоумие

Енергийното здраве на дома Здраве

Енергийното здраве на дома

Домовете ни са пронизани от нарастващо множество излъчвания, с които сме принудени да се справяме ежедневно. Как да се защитим?

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения Здраве

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения

Учени наблюдаваха 349 души в продължение на една година