Подкрепете ни!




ИнтервюМария Русева / 24 март 2021

Чистим Авгиевите обори

Ще останат само души, които могат да откликнат на новите вибрации и енергия, и искат да живеят в мир и любов

Чистим Авгиевите обори


 С Ивайло Стефанов Добрев се срещаме, за да ни разкаже какво според наблюденията му ни очаква на астрологично и духовно ниво. Ивайло е астролог, който борави не само с класическа астрология, но изследва по-тясно езотеричната, кармичната и медицинската й страна. Авторските му текстове в социалните мрежи палят надежда и вдъхновение у хората с интерес към духовните дебри на живота.
 
През последните дни всички забелязват една интензивност и тежест на емоционално и физическо ниво. Какво се случва?
Първият фактор е, че бяхме в края на знака Риби, свързан с края и дълбокото потъване и пречистване на всички нива. Труден знак и време. Но с пролетното равноденствие и с влизането на знак Овен настъпва истинското начало на годината. Слънцето, като велико същество, изпраща живителен волеви импулс насам и ние усещаме, че отново има живот, надежда. Пак действаме, живи сме, всеки има някаква нова надежда, дори и наивна и по овенски, та ако щеш и за изборите, които предстоят. Много е хубаво да имаме тази енергия в себе си.

Какво носят със себе си големите астрологични цикли, които започнаха и които предстоят?
В общ план Водолейския цикъл, в който сме, носи пречистване – в  класическата астрология рядко се говори за това. Това е пътят на ученика, който търси душата си и минава през различни подвизи. 12-те зодиакални знака са всички подвизи, които търсещият ученик трябва да развие. Подвигът на Водолей е чистенето на Авгиевите обори – Херкулес трябва да изчисти фекалиите на един град (които символизират нечистите мисли на хората, образуващи карма), които са толкова много, че той не може да се справи с правата лопата и отпушва коритата на две реки. Това са реките на любовта и на живота. Те са свързани със сърдечната чакра, т.е. отварянето на сърцето отмива нечистотиите и кармата. За това Херкулес не получава награда, тук говорим за подвига на безличното служене. -    
Посланието е „Чисти и служи с отворено сърце и не очаквай награда, стани канал на божественото, защото с личността и егото си няма как извършиш подвига“.
Хората със силен Водолей в наталната си карта имат за цел да спомогнат за пречистването на света, като са наясно с безличното служене, което носи истинска и пълна свобода от егоцентрирането. Добре е да знаем, че не ние вършим работата, а висшите сили през нас.

Уран в Телец пък дава много влияния в живота ни. Връщане към природата и засилен контакт с нея. Носи промяна в цялата ценностна система на човечеството. В период от 3-4 години ще се съберат малки общества от хора, обединени от общи идеали в близост до природата. Това положение на Уран дава възможност също за по-широко използване на високите технологии, които ще ни дадат още повече свобода в ежедневието. Например да сме далеч от града, но да вършим работата си и оттам. Това е най-близкото, което идва към нас, но предстоят много интересни разгръщания.



Истината е, че неусетно вървим към олекотяване, пречистване. Толкова хора си отиват от Земята в момента и то по въздушен начин – чрез вирус по въздуха. Този вирус е свързан с нашите нечистотии в съзнанието и ума. Ще остават само души, които могат да откликнат на новите вибрации и енергия, и искат да живеят в мир, разбирателство, любов и братство. Трябва да се разбере правилно, тези, които си отиват, не са непременно само лоши хора. Свръхчувствителни хора, които не са успели да заземят енергията, която взимат отгоре, също си заминават и ние го виждаме напоследък. Ще остават тези, които са успели да бъдат с небето и земята, да овладеят емоционалния си свят и да контролират ума си. Идеята за добрите хора е много абстрактна и виждайки как чисти и добри хора умират, ние стигаме до неразрешим парадокс, който обаче има друго обяснение, което не виждаме.
„Неразбраните добри“ хора са такива, изкривили божествената идея, те спират работата и развитието на душата с изрази като „аз съм неразбран“, „аз много страдам“. Затова техните души получават изход и облекчение чрез физическата смърт.
А как тези, които остават, да преминат през загубата?
Човешкото в нас винаги ще страда. Аз също последните две години загубих много близки хора и нещо в мен на определено ниво продължава да страда, но с по-висше разбиране, без да игнорирам човешкия фактор, минавам през това. Получих много доказателства, че това далеч не е краят. Имал съм много преживявания, близки до смъртта, и буквално, и метафорично, освен това много сънувам и така съм достигал състояния, в които съм усещал съзнанието си напълно свободно. От първо лице съм се убедил в съществуването на друго, освен физическия живот. Добре е хората да започнат да намират по-висше разбиране и идея за живота. Когато смъртта ни покруси и видим, че не я разбираме, да започнем да четем и търсим дълбокия й смисъл.    
Смъртта е просто една мощна трансформация и освобождение. Ако останем в нивото на разбиране, в което сме съкрушени, отново сме в ролята на жертва и се самосъжаляваме и вкопчване в тялото.
Страдат най-много хората, които остават заровени в материалната реалност. Незнанието е бичът на съвремието, както и привързаността към формата. Имаме изкривено и изопачено разбиране за смъртта, а тя е едно с живота.

Как се отразява това време на хората от различните стихии?
Понеже Водолеят е знак на нажежения електрически въздух, на хората с повече въздух в картите и онези, които са гъвкави в живота, ще им бъде по-лесна цялата тази промяна. При водните хора всичко минава през емоционалния апарат и това може много да ги изтощи. Земните са прекалено фиксирани в материалното и на тях може да им бъде най-трудно. Като цяло трябва да се развива възприемчивост, подвижност и адаптивност.

Кой е начинът за справяне с пандемията?
Да приемем вируса. Колкото повече се опитваме да го изключим и да се защитим от него, толкова по-агресивен става. Ако станем приемащи и признаем божествената му идея, нещата ще се нормализират. Висшата функция на вируса е пречистване на планетата по пътя на развитието й. Ясно ни се показаха истински важните неща и пътят, по който да вървим, както и в каква неистина живеем. Затварянията, срещу които се бунтуваме, ни принудиха да влезем обратно у дома, с още 3-ма или 4-ма човека и да започнем да ги обичаме. Да видим какво у себе си не понасяме и да поработим върху него. Това е такъв еволюционен скок, такава невероятна възможност, за 1 година. И немалко хора виждат ситуацията по този начин.
Коронавирусът ни показа короните, които сме забравили, че носим – величественото в нас, връзката ни с Бог.
Аз лично правя ежедневни практики - медитация и молитва и това за мен е най-добрата превантивна мярка. Друга мощна практика е да се прекара един ден в пълно мълчание, въздържание от всякакво говорене, за да чуем себе си. Интуицията е вътрешният глас, който е заглушен от всички шумове, празно говорене, което води до липса на сензитивност. Свикнали сме да говорим повърхностно и по много и през повечето време да слушаме външен говор. Телевизия, радио, приятел да те занимава с часове с неща, които не те интересуват. Това е натъпкване на интуицията с всякакви замърсители.  Нужно е повече време да чувстваме и мислим за нещата и по-малко да плямпаме.

Самолечението е дълбока благодарност и смирение. „Здравословно“ е, когато имаме „здраво слово“ и говорим истината, а не само когато ядем годжи бери и чия. В астрологията знакът, свързан с лечение, е Дева. Той е концентриран върху връзката ум – душа – тяло, както и върху растителната храна и лечебните свойства на природата. Тях трябва да преоткрием.
Ела при алианите, ако искаш да познаеш българите Интервю

Ела при алианите, ако искаш да познаеш българите

Писателят Мухарем Алиосман за пророческите сънища в рода му, препятствията пред духовния човек и съвременния отпор срещу общността

Ива Лаловска: „За да оцелеят, костенурките имат голяма нужда от помощта ни“ Интервю

Ива Лаловска: „За да оцелеят, костенурките имат голяма нужда от помощта ни“

През Спасителния център за костенурки са минали над 6000 животни, повечето от които успешно върнахме в природата

Богомила-Сандия: „Книгата наръчник „Новолуния и Пълнолуния” може да се ползва вечно” Интервю

Богомила-Сандия: „Книгата наръчник „Новолуния и Пълнолуния" може да се ползва вечно"

Сега сме откъснати от естествените природни цикли и имаме нужда от нещо, което да ни напомня за тях

Безмилостната липса на сън години наред не те прави добър родител Интервю

Безмилостната липса на сън години наред не те прави добър родител

Специалистът по детски сън Алексис Дюбиеф: „80% от това, което четете за бебешкия сън в социалните медии, е абсолютно погрешно!“

Безсмъртието е в безусловната любов Интервю

Безсмъртието е в безусловната любов

Марек Каравелов: Живородна България е общество, което си припомня как сме създадени по дизайн от Твореца

Розмари Де Мео: Да, аз съм Райна! Интервю

Розмари Де Мео: Да, аз съм Райна!

Питат ме дали написаното е истина. Истината е далеч по-невероятна, споделя авторът на „Стопанката на Господ” и на „Зарана”

Дева Премал: Мантрите имат силата да променят живота Интервю

Дева Премал: Мантрите имат силата да променят живота

Всеки ден се уча да живея с повече любов и с повече прошка, казва известната изпълнителка, която идва за втори път в България

Не ти откриваш йога, йога открива теб Интервю

Не ти откриваш йога, йога открива теб

Ежедневно виждам как телепатията и интуицията в хората се развиват все повече, казва Борислава Генова - собственик на йога студио Mettasense Yoga&Relax

Посредникът между два свята Интервю

Посредникът между два свята

Те са сред нас, но не ги виждаме, а те не ни чуват. Борис Бъндев обаче строи мост, за да ни срещне и да заживеем заедно

„Понякога само едно изречение е достатъчно, за да се промени ходът на събитията” Интервю

„Понякога само едно изречение е достатъчно, за да се промени ходът на събитията”

Менталистът Диян Костадинов се надява да направи първото магично шоу на Луната

Искаме отговори! Интервю

Искаме отговори!

От декември през 3 месеца давам кръв за плазма за лечение, но не ми издават зелен сертификат. Питам защо?

Д-р инж. Петър Сапунджиев: Не трябва да се заблуждаваме, че Антарктида ще остане такава, Интервю

Д-р инж. Петър Сапунджиев: Не трябва да се заблуждаваме, че Антарктида ще остане такава, каквато е

Сега това е най-близкото до друга планета, до което можем да се докоснем на Земята

Мартин Иванов: Бих през лицето съвременната „култура“ Интервю

Мартин Иванов: Бих през лицето съвременната „култура“

Как 18-кратният победител в предаването „Последният печели” върна носталгията по едни като че ли отдавна забравени времена

Актрисата Лора Мутишева: Без мисъл няма смисъл! Интервю

Актрисата Лора Мутишева: Без мисъл няма смисъл!

Театърът е особен вид общуване, което е все по-рядко срещано и все по-нужно

По-важно е какво специално има в един човек с ограничения, а не какви са проблемите му Интервю

По-важно е какво специално има в един човек с ограничения, а не какви са проблемите му

С 2% зрение Дилиян Манолов е незрящ фотограф и младежки делегат към ООН. Занимава се и с психология, актьорско майсторство и писане на поезия.