Подкрепете ни!




Любопитно26 юли 2020

За безусловната братска любов

Звездата Аштън Къчър замисля самоубийство, за да спаси своя брат близнак



Значи мислите, че знаете всичко за Аштън Къчър , но чували ли сте някога за неговия брат близнак? А знаете ли, че Аштън като юноша замисля самоубийство, за да дари сърцето си на болния Майкъл? Истинското име на Аштън е Кристофър Аштън Къчър, бил е проблемен тийнейджър. След завършването си работи за Калвин Клайн, но успява да вземе ролята на Майкъл Келсо в хитовия ситком That 70s Show и се превръща в сензация за една нощ. Очарова публиката по цял свят с лудите си измислици, весели избухвания и момчешкия си чар. Но малцина знаят и за златното му сърце.

През 2003 г. MTV го прави водещ на шоуто Punk’d. После идва славата с класическата комедия „Пич, къде ми е колата?“, с романтичните „Just Married" и „A lot Like Love". Жени се за Деми Мур, развеждат се през 2012-а. Следва любовта с Мила Куни, дъщерята Изабел се появява година преди брака им, а синът им Димитри е роден през 2016 година.

Но да се върнем в началото
Родени на 7 февруари 1978-а в консервативно семейство, близнаците Аштън и Майкъл израстват в Айова заедно с по-голямата си сестра Тауша. Аштън страда искрено заради инвалидизирания си брат, който е с детска церебрална парализа. „Не исках да се прибирам вкъщи и да откривам още лоши новини. Бях толкова зает, че не си позволявах да изпитвам чувства" – споделя кинозвездата.
Когато братята са на 13 години, Майкъл е с опасност да изгуби живота си заради сърдечна недостатъчност и отчаяно се нуждае от трансплантация. Загрижен за влошеното състояние на близнака си, Аштън решава да се самоубие и да дари сърцето на брат си. За щастие се намира донор точно навреме, за да даде на Майкъл втори шанс в живота.

Уроците на ДЦБ
Аштън казва: „Брат ми се роди с церебрална парализа и ме научи, че да обичаш хората не е избор и че хората всъщност не са създадени равни. Всички сме създадени невероятно неравностойни един спрямо друг - във възможностите си, в това какво можем да направим, как мислим и какво виждаме. Но всички имаме еднакъв капацитет да се обичаме и брат ми ме научи на това." Въпреки трудностите, братята остават силни и свързани като се научават един друг какво означава да обичаш безусловно.

Безусловна любов
Те живеят съвсем различни животи: единият е постоянно в светлината на прожекторите, а другият предпочита тишината и уединението на личното си пространство. Само няколко души знаели за другата половина на Аштън:

„Когато поотраснах, прекарах дълги години, чувствайки се зле от това, че не сме равни и не можем да сме заедно. Брат ми ме научи, че има подаръци, които аз нямах. Изключителни подаръци, които аз, здравият, нямах. Всеки път когато се впусках в съжаление за него и живота му, се сещах, какво ми е казал за подаръците на съдбата и се окопитвах. Той ме научи на това и ми го даде. ”

Майкъл споделя подобни чувства, казвайки: „Това е връзка, която не може да бъде обяснена. С цялата си сериозност. Ние просто сме силно свързани. Това е чест или дълбока признателност и дълбока любов към някого, който би пожертвал всичко за вас. Наистина не мога да намеря думи.“

Почитай брат си
Когато получава наградата „Робърт Д. Рей“ през 2017 г., Аштън произнася трогателна реч за това колко близки са той и Майкъл още от детството си. „Родих се близнак и от момента, в който дойдох на този свят, трябваше да го споделя с някого. Споделях всеки рожден ден, всяка Коледа, споделях спалнята си, споделях дрехите си, споделях всичко, което имах на този свят и не знаех, че има друг начин, защото винаги съм имал брат до себе си. "

Къде са те сега?
На 42 години всеки от близнаците печели по свой си начин. Аштън продължава да действа, докато управлява своите стартъпи и се грижи за четиричленното си семейство. Извън филмовата си кариерата си, той се бори срещу експлоатацията на деца и сексуалното насилие като използва платформите на социалните медии, за да предизвика социално значими разговори.

Майкъл не е просто близнакът на Аштън Къчър. Той основава Reaching for the Stars : фондация, която дава надежда на деца с церебрална парализа и сърдечни заболявания. Той се застъпва за донори на органи чрез движението #BeTheGift, за да помага на други, които се нуждаят от трансплантации. И не на последно място Майкъл е мотивационен оратор, който вдъхновява другите да повярват в себе си, въпреки техните увреждания.

Винаги двама, винаги
На пръв поглед Аштън и Майкъл може да изглеждат като пълни противоположности, но те имат повече общо, отколкото може да ви се стори на пръв поглед. Преживели са много заедно и сега е трудно да си представим единия без другия. Да имаш близнак означава да формираш специална връзка, която да трае вечно, а братята Къчър са щастливи, че се имат един друг и могат да разчитат един на друг докато са живи.

Източник

Още по темата:

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ Любопитно

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ

Училища се затварят и хората са помолени да се запасят с храна, вода и гориво, валят черни прогнози

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер Любопитно

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер

През второто полувреме в мача с Белгия футболистите бяха без надписи на фланелките си

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година Любопитно

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година

България се качва на 81-о място от 143 държави във веселата класация

Как да се справите с хора, които говорят твърде много Любопитно

Как да се справите с хора, които говорят твърде много

Те просто не могат да се спрат да бърборят, а често дори не осъзнават, че го правят

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“ Любопитно

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“

Някои детайли, свързани с пясъчните червеи, са ненаучни

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години Любопитно

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години

Птицата се върна рано при своя приятел тази пролет

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram Любопитно

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram

Услугите на Meta бяха недостъпни, емисиите спряха, проблеми имаше и с влизането в Google

Наредиха на чиновниците в САЩ да избягват „проблемни“ термини като „майка/баща“ и лични Любопитно

Наредиха на чиновниците в САЩ да избягват „проблемни“ термини като „майка/баща“ и лични местоимения

Държавният секретар Антъни Блинкен инструктирал служителите на Държавния департамент с писмо

Вземи тъмните ми дни и ми донеси светли Любопитно

Вземи тъмните ми дни и ми донеси светли

Какво разказват в Румъния за историята на усукания червено-бял конец

Конете във Виена вече ще са с пластмасови подкови Любопитно

Конете във Виена вече ще са с пластмасови подкови

4000 евро годишно струва на кочияша подмяната, общината обещава субсидии

Исландия възобнови търговския китолов, варварството продължава Любопитно

Исландия възобнови търговския китолов, варварството продължава

Изтребването става „по-хуманно“: забранено е да се убива кит пред очите на малкото му

Кой е авторът – човек или изкуствен интелект? Любопитно

Кой е авторът – човек или изкуствен интелект?

Можем ли да различим създаденото от човека от генерираното от изкуствения интелект? Нека заедно направим един експеримент.

Стотици страници култура безплатно онлайн Любопитно

Стотици страници култура безплатно онлайн

ЮНЕСКО отвори световната дигитална библиотека на 7 езика

Италия планира да построи най-дългия висящ мост в света до Сицилия Любопитно

Италия планира да построи най-дългия висящ мост в света до Сицилия

Мечтите за този проект съществуват още от времената на Древния Рим