Подкрепете ни!




ЛюбопитноЕлена Георгиева / 22 август 2020

Кристалите - видимата сила на невидимия свят

В миналото кристалите са били основен инструмент за лечение, защита и връзка с божественото


Кристалите - видимата сила на невидимия свят
В миналото кристалите са били основен инструмент за лечение, защита и връзка с божественото. Техните свойства са били детайлно изучавани, за да ни съдействат за възстановяване на физическата сила и за духовното ни израстване. Научете кои камъни засилват женската енергия, кои дават сила на мъжете и кои са подходящи за деца

ЗА ЖЕНИ
Някои кристали помагат на нежния пол да бъде осъзнат, усилват  и хармонизират женската енергия в нейните аспекти: съзидателна сила, безусловна любов, чувственост, грижа, подкрепа, прошка, търпение, защита и емпатия.



Родохрозит

Съдържа всеобхватната енергия на безусловната любов, успокоява сърцето и духа. Родохрозитът е земен камък. Той облекчава депресия, стрес, чувство на самота и тревожност. Насърчава позитивното, отворено и весело поведение. Подобрява самооценката, помагайки да видим истината за себе си. Лекува емоционални рани, като довежда до повърхността потиснати спомени от стари травми и съдейства за внимателното им освобождаване. Привлича нова любов. Засилва креативността и творческия потенциал. Усилва интуицията.



Розов кварц
Свързва се с женската страна на божествената енергия. Този кристал е и символ на любовта. Любов е  универсална дума, но в този случай се отнася до любовта към собствената личност и тяло и към партньора. Розовият кварц може да отключи пълния потенциал на сърдечната чакра и да повиши духовната осъзнатост до ново ниво. Той канализира спокойна и любяща енергия, която навлиза във всички енергийни центрове и внимателно премахва дисхармония и блокажи, изпълвайки пространството с любов.
Носи послание за мир и хармония. Розовият кварц е подходящ за лечение, тъй като има способността да затваря емоционални рани, да освобождава дисхармонични енергии. Помага да отворим сърцето си и да открием дара на доверието. В замяна получаваме силата да постигнем дълбоки и верни връзки както с другите, така и със собствената си същност.
Препоръчва се при проблемни отношения, липса на доверие, мнителност и самота. Розовият кварц може да помогне на всяка жена да се свърже отново с тялото си и да възвърне пренебрегнатата си чувствена страна. Също така той е полезен и за лечение на следродилна депресия, както и за проблеми, свързани с ранното майчинство.



Лунен камък

Той помага при промени в живота на емоционално, ментално и духовно ниво.  Енергията му се свързва с новото начало, като  внася осъзнаването, че всяко начало е плодът, който идва с края. Това е камък на надеждата. Помага ни да проумеем възходите и паденията, търпеливо да приемем циклите на живота и да разберем съдбата и пътя. Внася много силна и фина вибрация от висшите измерения. Усилва проницателността, творческия потенциал и себеизразяването, oблекчава емоционално напрежение. Премахва негативните натрупвания по чакрите, събужда състраданието. Лунният камък носи увереност и решителност, като позволява да осъзнаем, че няма ситуация, която да не може да бъде решена. Премахва пречки по пътя към духовно израстване. Лунният камък притежава спокойна енергия, която съдейства да се настроим към нормалните биологични ритми и промени на тялото.

ЗА МЪЖЕ
Помага за балансирано изразяване на мъжките аспекти: целеустременост, активност, предприемчивост, водачество, устойчивост, сила, защита, инициативност.



Гранат
За любов, решителност и смелост. Това е камък, който има интензивна вибрация и е отличен при преминаване през ситуации на травми и стрес, тъй като доставя силата, от която мъжът се нуждае, за да премине през тях. Усилва волята и помага в осъществяването на мечтите.



Малахит

Излъчва много стабилна мъжка енергия. Внася разбиране към нас самите и другите. Свързва се с лидерство, дава увереност, креативност, създава защита, лекува сърцето. Помага да се разпознае негативният опит от миналото и съдейства за освобождаването му. Смята се, че който го носи, е верен в любовта и приятелството и винаги търси разбирателство. Малахитът усилва концентрацията, повишава интуицията, съдейства за духовната трансформация и помага за разчитане на подсъзнателните послания, които получаваме. Така създава възможности да погледнем отблизо себе си.



Пирит
Стимулира към действие, проявяване, увереност, креативност, воля, експанзия от енергия. Свързва се с мъжка сила, мощен лечителски камък, способства за добро здраве, интелектуално и емоционално благоденствие. Символ е на решителността, улеснява разрешаването на проблеми. Намалява тревожността, увеличава силата на волята, преодолява страхове, окуражава към действие. Изчиства ментални блокажи, стимулира интелекта, подобрява паметта. Внася енергия на изобилие и финансов поток. Съдейства за виждане отвъд маските и за разбиране отвъд думите и действията.

ЗА ДЕЦА
Природата е помислила и за най-малките. Има камъни, които подкрепят малчуганите в израстването им, помагат им да се чувстват защитени и спокойни.  Децата лесно усещат вибрацията на кристалите и поради това ги харесват. Те могат да им дадат стабилна енергия и да им помогнат да се справят с различните емоции и чувства. Излъчването на кристалите съдейства на подрастващите да разберат света от една по-устойчива позиция.



Зелен авантюрин

Кристалът помага на децата да преминават през живота с лекота и позитивност. Той внася радост, щастие, емоционално спокойствие, здраве и благоденствие. Зеленият авантюрин усилва енергията на състраданието и емпатията, успокоява гнева. Камъкът стимулира ума, творчеството, мотивацията и независимостта. Защитава от електромагнитни замърсявания!



Розов кварц

Красив кристал с много нежна и любяща енергия. Тя подкрепя децата да проявяват безусловна любов, прошка и състрадание. Розовият кварц създава хармония в отношенията и им помага да изразяват техните емоции. Камъкът лекува, засилва вярата и личната увереност.



Аметист

Децата много се радват на този кристал заради наситения му виолетов цвят. Той притежава успокояваща и хармонична енергия, която е подходяща за тях. Аметистът е камък на духовността и щастието. Той дава стабилност, сила и вътрешен мир. Аметистът осигурява яснота и засилва интуицията и разбирането.  Съдейства за успокояването на ума, намалява стреса и осигурява здрав сън.

МАГАЗИН „КРИСТАЛИ И КРИСТАЛНИ ЧЕРЕПИ”
София, ул. „Оборище“ 86,
тел. 088 694 4816;
FB: crystals.crystalskulls
sales.crystalshop@gmail.com;
info@cosmicheart.net
  • Изключителна колекция от качествени кристали и минерали
  • Езотерично познание с богат опит в работата с кристали
  • Индивидуален подход за всеки клиент
Аматьори криптолози дешифрирали посланието на сериен убиец от преди 50 г. Любопитно

Аматьори криптолози дешифрирали посланието на сериен убиец от преди 50 г.

Психопатът с прякор Зодиака безчинствал в райна на Сан Франциско и пращал на вестниците криптограми

Виетнамка присвои 44 млрд. долара от банка, осъдиха я на смърт Любопитно

Виетнамка присвои 44 млрд. долара от банка, осъдиха я на смърт

Престъплението на Труонг Ми Лан се нарежда сред най-големите банкови обири в историята

Пътят на лунната сянка Любопитно

Пътят на лунната сянка

Милиони наблюдаваха пълното слънчево затъмнение

Радвам се, че мама умря – историята на Дженет Маккърди Любопитно

Радвам се, че мама умря – историята на Дженет Маккърди

Късно тя разбира, че целият й живот е бил построен върху фалшиви основи

Прегърнете несъвършенствата си Любопитно

Прегърнете несъвършенствата си

Състраданието към себе си и разбирането на собствените ни недостатъци е ключ към стабилна връзка

Експлозивите, затрупани в земята от предишни войни, стават все по-опасни Любопитно

Експлозивите, затрупани в земята от предишни войни, стават все по-опасни

Вероятността от детонация нараства заради летливост на аматола

Дж. К. Роулинг „очаква с нетърпение да бъде арестувана“ заради нов шотландски закон Любопитно

Дж. К. Роулинг „очаква с нетърпение да бъде арестувана“ заради нов шотландски закон

Писателката се опасява, че точното описание на биологичния пол вече е престъпление

Облак прах от Сахара замърси въздуха в Южна Европа Любопитно

Облак прах от Сахара замърси въздуха в Южна Европа

Властите в Крит препоръчаха на децата и възрастните хора да останат на закрито

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ Любопитно

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ

Училища се затварят и хората са помолени да се запасят с храна, вода и гориво, валят черни прогнози

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер Любопитно

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер

През второто полувреме в мача с Белгия футболистите бяха без надписи на фланелките си

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година Любопитно

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година

България се качва на 81-о място от 143 държави във веселата класация

Как да се справите с хора, които говорят твърде много Любопитно

Как да се справите с хора, които говорят твърде много

Те просто не могат да се спрат да бърборят, а често дори не осъзнават, че го правят

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“ Любопитно

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“

Някои детайли, свързани с пясъчните червеи, са ненаучни

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години Любопитно

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години

Птицата се върна рано при своя приятел тази пролет

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram Любопитно

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram

Услугите на Meta бяха недостъпни, емисиите спряха, проблеми имаше и с влизането в Google