Подкрепете ни!




Мистерии и загадкиАлбена Иванова / 29 март 2021

Вълшебните гъби - извънземен артефакт и средство за комуникация с висш разум

50 години от експеримента на братята Терънс и Денис Маккена в La Chorrera

Вълшебните гъби - извънземен артефакт и средство за комуникация с висш разум


На 4 март 1971 година, в едно забравено от Бога (или нарочно избрано от Него) място във влажните джунгли на Южна Америка, една малка група от страстни търсачи на силни усещания, след специален ритуал и употреба на халюциногенни гъби, отвари и треви, достигат до контакт с чужд разум или нечовешки интелект, както самите те разказват по-късно. Инициаторите на контакта са братята Терънс и Денис Маккена - легендарни имена в съвременната контракултура.

Терънс преминава в отвъдното през 2000 г., едва на 53 г. и оставя многобройни лекции, видеоклипове, научни трудове, както и с книгата си „Истински халюцинации". Брат му Денис и до днес активно изповядва уверението си за осъществен контакт с извънземен разум през онази нощ в La Chorrera. Автор е на книгите „Братството на крещящата бездна" и „Експериментът La Chorrera". Ето как изглежда събитието на живота им през  техните очи. 

„Това, което започна като търсене на екзотични халюциногени в джунглите на Амазонка през 1971 г., бързо се превърна в стремеж към любопитство и жажда за крайните истини на времето и живота и ума. Не знаехме какво ще открием, когато тръгнахме за La Chorrera през първите месеци на 1971 г . Това се оказа една голяма мистерия. Тайна, която щеше да промени нас и всичко, завинаги" - пише Денис през 2017-а. Той вярва, че идеите, които завладяват групата ентусиасти през онези дни, са им телепатично предадени от гъбата. Според Денис се е случило нещо като „сливане на ума и материята, създадено от въртенето на четвъртото измерение на метаболизиращия се псилоцибин и неговата екстериоризация или „замразяване“ във физически обект". Той нарича случилото се „върховен артефакт", „философския камък, или машината за пространство-време на НЛО, или тялото на възкресението - всички тези неща са концептуализации на едно и също нещо". Другото му определение е за „хипермерно превозно средство от 4D трансформацията на собствената ми ДНК, преплетена с ДНК на гъба".

„Когато „експериментът“ ми стана ясен, разбрах, че звуците, които могат да се чуят след употреба на DMT или на гъби при високи дози, са причинени от „електронно-спиновия резонанс“ на триптамините, метаболизиращи се в нервната система. Електронно-спиновият резонанс (ESR), понякога наричан електронен парамагнитен резонанс, е явление, възникващо от определени вещества, които имат един или повече несдвоени електрони. За да изследват поведението на несдвоените електрони, учените прилагат външно магнитно поле към електроните и след това измерват промените в техните „спинови квантови числа“ и „магнитен момент“ - пише Денис Маккена.

С настъпване на нощта се развихря и буря. Групата изследователи са запасени с листа Virola, Ayahuasca и Оo-koo-he. Но това, на което наблягат, са гъбите Stropharia cubensis. Под въздействието на гъбите освен виденията, които трудно могат да бъдат описани с думи, братята чуват и някакъв музикален тон или по-скоро електрическо жужене в главите си - много често срещан факт, описван в паранормалните преживявания. Според техния водач, когото те наричат Учителя, това е звукът на „електронно-спиновия резонанс на молекулите на триптамин, които са се свързали химически с човешката ДНК". Преди дни в подкаст, специално посветен на половинвековния юбилей от събитието, участници помолиха Денис Маккена да се опита да пресъздаде звука, чут през онази нощ, но той категорично отказа и се пошегува, че не иска да „дестабилизира пространствено-времевия континуум“. 

По време на експеримента Денис се отделя напълно от реалността за няколко дни, загубен в хиперпространството, състоянието му прилича на шизофреничен епизод. Терънс остава свръхбдителен, тук и сега. След като се връща в САЩ, Денис се хвърля в науката като начин да „заземи“ психиката си и става известен психофармаколог и етноботаник, чиято работа през годините е принос в разбирането на фармакологията на Аяуаска.

Ето я и същността на тайното откритие, направено онази нощ: психоделиците са извънземни артефакти, посяти в биосферата.
Психоделиците, особено псилоцибинът и DMT, всъщност могат да бъдат извънземни артефакти, посяти в биосферата преди милиони години от супер биотехнологична цивилизация, която е овладяла изкуството и науката на планетарното биосферно инженерство. Нашата планета, нашата биосфера и нашият вид могат може би са резултат от научен експеримент с продължителност стотици милиони или дори милиарди години, експеримент, иницииран от висша технологична цивилизация, отчасти от любопитство (истинската мотивация зад цялата добра наука) и отчасти, бих предположил, от самота. Тази хипотетична цивилизация може би е искала да разговаря с някого и по този начин е създала интелигентен вид, с който да може да комуникира.
Днес псилоцибинът най-накрая започва да губи своята стигма. В момента се провеждат клинични изпитвания, за да се докаже, че тези вещества могат да помогнат за лечение на депресия и да облекчат силната тревога на терминални пациенти. Вместо научен експеримент, това, което младите търсачи извършват преди 50 години, е своеобразно шаманско посвещение - алхимичен ритуал в глобален мащаб.
„Ако гъбите са ни дали подарък - каза Денис Маккена по време на подкаста - това е, че те ни научиха как да използваме въображението си.“ Никой не може да разреши проблем, като се придържа към същото състояние на духа, което е причинило този проблем първоначално. Ако ние, хората, имаме шанса да спасим нашата цивилизация от собствените ни грешки, ще трябва да възприемаме света и себе си от различна гледна точка. Ние се превърнахме в доминиращ вид на тази планета, използвайки мозъчната си сила, за да огънем природните сили според нашата воля. Правейки това, ние си казахме, че съществуваме „извън“ Природата и че другите видове, съществуващи едновременно на Земята, имат право да живеят, стига да служат на определена цел в наша полза."
Няма нищо, което растенията да обичат повече от това да се разпространяват в нови територии, а сред най-завладяващите идеи на Терънс Маккена е предположението, че гъбите са междузвездни емисари, използващи своите еластични спори, за да пътуват до най-отдалечените краища на галактиката. Халюциногенна гъба може да е интелигентен вид, пристигнал на Земята като спори, мигриращи през пространството. Вид, който се опитва да установи симбиотична връзка с хората. Той постулира, че „интелигентността, не животът, но интелигентността може да е дошла тук, на Земята, в тази спороносна форма на живот".

Терънс казва:
„ Мисля, че теорията вероятно ще бъде оправдана. Мисля, че след сто години, ако хората се занимават с биология, ще сметнат, че е било глупаво предците им да не са вярвали, че спорите могат да преминават от една звездна система в друга чрез космическо радиационно налягане". 

Още по темата:

Над Донецк заснеха НЛО, „по-голямо от Емпайър Стейт Билдинг“ Мистерии и загадки

Над Донецк заснеха НЛО, „по-голямо от Емпайър Стейт Билдинг“

Учени опитаха да обяснят случая като мираж, но операторът на дрона е убеден, че това е НЛО

Антон ЛаВей – сатанист или шоумен? Мистерии и загадки

Антон ЛаВей – сатанист или шоумен?

Правилата му никак не изглеждат чак толкова дяволски

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)? Мистерии и загадки

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)?

Образите, които създава, са толкова невероятни, че мнозина мислят, че не са само плод на въображението му

Истинската история на Човека с желязната маска Мистерии и загадки

Истинската история на Човека с желязната маска

Версиите са много, но документите говорят за друг вид маска, не от метал...

Възможно ли е бог Посейдон да е бил прогонен извънземен? Мистерии и загадки

Възможно ли е бог Посейдон да е бил прогонен извънземен?

Предположенията на древните гръцки мислители за извънземния живот

Десетки изчезват безследно в малък град в Аляска в продължение на 40 години Мистерии и загадки

Десетки изчезват безследно в малък град в Аляска в продължение на 40 години

Мистерията на Ноум е разказана в трилъра „Четвъртият вид“, в който се твърди, че става дума за зловещи отвличания от извънземни

Последно: „извънземните“ от Перу са кукли от човешки, животински кости и хартия Мистерии и загадки

Последно: „извънземните“ от Перу са кукли от човешки, животински кости и хартия

Не са изработени през предиспанските времена, категорични са експертите

Извънземният ИИ вероятно е по-странен, отколкото можем да си представим Мистерии и загадки

Извънземният ИИ вероятно е по-странен, отколкото можем да си представим

Според британския кралски астроном само след два века хората ще бъдат надминати от неорганичния интелект

ДНК анализ на мумифицираните останки в Перу: „Определено не са хора“ Мистерии и загадки

ДНК анализ на мумифицираните останки в Перу: „Определено не са хора“

Уфолозите остават скептични, смятат, че става дума за чучела

Мистериозният теремин звучи ангелски, но може да събужда и страх Мистерии и загадки

Мистериозният теремин звучи ангелски, но може да събужда и страх

На него се свири без физически контакт, а изобретателят му е съветски шпионин

Индия изпраща бойни самолети да разследват забелязан НЛО Мистерии и загадки

Индия изпраща бойни самолети да разследват забелязан НЛО

Летището спря работа, но доказателства засега няма

Войната на Михаил срещу Луцифер Мистерии и загадки

Войната на Михаил срещу Луцифер

Отвъд нашия свят съществува друг, в който се води колосална битка между доброто и злото

Загадката с кристалните черепи Мистерии и загадки

Загадката с кристалните черепи

Някои смятат, че са на извънземни, други – че са пълни с информация, учените ги смятат за фалшифи артефакти