Подкрепете ни!




Крият ли САЩ „непокътнат кораб от нечовешки произход“?

Бивш служител на разузнаването убеждава Конгреса, че това е вярно, но засега липсват документирани аргументи


Снимка: Wikimedia Commons
Снимка: Wikimedia Commons
Бивш служител на разузнаването, превърнал се в разобличител, е предоставил на Конгреса и на генералния инспектор на разузнавателната общност обширна класифицирана информация за дълбоко секретни програми, които според него разполагат с непокътнати космически кораби от нечовешки произход. Информацията за тези НЛО, казва той, е била незаконно укрита от Конгреса и той е подал жалба, в която се твърди, че е претърпял незаконни действия спрямо него заради докладваните поверителни  разкрития. Но дали е така?

Източник на този сигнал е Дейвид Чарлз Груш – пенсиониран член на Националната геопространствена разузнавателна агенция (NGA) и Националната служба за разузнаване (NRO), ветеран от войната в Афганистан. Той заяви, че е бил част от работна група, която е създадена, за да идентифицира това, което някога се наричаше „неидентифицирани летящи обекти” или UFOS, а сега официално го прекръстиха на „неидентифицирани аномални явления” или UAP.

Както е съобщено за първи път от The Debrief, Груш разкрива поверителна информация за тези проекти на Конгреса и генералния инспектор на разузнавателната общност и впоследствие подава жалба, в която се казва, че е претърпял незаконна мъст за това. Трябва да се отбележи, че статията е написана от Лесли Кийн и Ралф Блументал, репортерите, които разпространиха новината за програмата на Пентагона за усъвършенствано разузнаване на въздушни заплахи (AATIP) в New York Times през 2017 г. Тази история даде началото на текущия възраждащ се интерес към UAP в правителството и сред обществеността. 

Груш твърди, че фрагменти от UAP са били възстановявани в продължение на десетилетия от правителството, неговите съюзници и отбранителни изпълнители. Според него анализът на фрагментите установил, че те са „от екзотичен произход (нечовешки интелект, независимо дали е извънземен или неизвестен произход)“. Това сочели данните от морфологичния анализ на превозното средство. Материята на отломките била с уникални атомни подредби и радиологичен подпис. В продължение на години след оригиналната история на New York Times, хора, подаващи сигнали, теоретици на конспирацията и правителствени служители обсъждаха съществуването на „извънземни сплави“ и „екзотични“ материали с неизвестен произход.

В интервю за News Nation Груш заяви, че САЩ разполагат с „доста голям брой“ от това, което интервюираният нарече „космически кораби от друг вид“. Въпреки че самият той не е виждал снимки на тези обекти, той казва, че е разговарял с редица настоящи и бивши офицери от разузнаването, които са му предоставили доказателства и устни сведения. Засега няма публични подробности за това какви доказателства или документация може да има Груш.

Два дни преди статията на The Debrief бившият служител на разузнаването Кристофър Мелън, в статия за POLITICO, призова правителството да бъде по-прозрачно с програмите си за UAP . Мелън написа, че от 2017 г. насам помага на Конгреса и обществеността да открият истината за UAP и поиска правителството да разкрие разработките си по този въпрос, защото американският народ „има право да знае истината“.
„Редица добре позиционирани настоящи и бивши длъжностни лица споделиха с мен подробна информация относно тази предполагаема програма, включително информация за създаването й, документи за структурата й и местоположението, където се предполага, че корабът е бил скрит и възстановен“, казва Мелън пред The ​​Debrief.
Джонатан Грей, офицер от разузнавателните служби на САЩ пък казва пред The Debrief: „Феноменът на нечовешкия интелект е реален. Ние не сме сами. Разкрития от този вид не са ограничени до Съединените щати. Това е глобален феномен и въпреки това глобалното решение продължава да ни убягва“. 
Груш помогна за изготвянето на Закона за разрешение за национална отбрана за финансовата 2023 г. със сенаторите Кирстен Гилибранд и Марко Рубио, в който се посочва, че всяко лице с подходяща информация за UAP може да я сподели с Конгреса без да се безпокои от ответни действия, отменяйки всички споразумения за неразкриване, които може да са били подписани. 

Говорител на Министерството на отбраната коментира за The US Sun: „Към днешна дата AARO не е открила никаква проверима информация, която да обоснове твърденията, че някакви програми относно притежанието или обратното инженерство на извънземни материали са съществували в миналото или съществуват в момента. AARO се ангажира да следи данните и своето разследване, където и да води то."

AARO се дешифрира като All-Domain Anomaly Resolution Office. Това е разширена версия на работната група, в която е бил и Груш, създадена през юли 2022 г. AARO се занимава с разследването на неидентифицирани летящи обекти във въздуха, морето и Космоса. 

Източник

Още по темата:

Гигантска структура в дълбокия Космос обърква представите ни за Вселената Мистерии и загадки

Гигантска структура в дълбокия Космос обърква представите ни за Вселената

Архитектурата на Големия пръстен няма нищо общо с познатите досега начини за подреба на галактиките

Колективното съзнание и Юга цикълът Мистерии и загадки

Колективното съзнание и Юга цикълът

Човечеството има още много път до Златната си епоха, но пробуждането настъпва и в тъмни времена

На Марс е открито нещо, което е признак на живот Мистерии и загадки

На Марс е открито нещо, което е признак на живот

Учените са в недоумение от наличието на метан на червената планета

56 години по-късно смъртта на Юрий Гагарин все още е обвита в мистерия Мистерии и загадки

56 години по-късно смъртта на Юрий Гагарин все още е обвита в мистерия

Вече никой не говори за отвличане от извънземни, нито за пиянски инцидент, но не е и техническа неизправност на самолета

Eзерото, което ту се появява, ту изчезва Мистерии и загадки

Eзерото, което ту се появява, ту изчезва

Туларе е най-странният водоем в Калифорния

Над Донецк заснеха НЛО, „по-голямо от Емпайър Стейт Билдинг“ Мистерии и загадки

Над Донецк заснеха НЛО, „по-голямо от Емпайър Стейт Билдинг“

Учени опитаха да обяснят случая като мираж, но операторът на дрона е убеден, че това е НЛО

Антон ЛаВей – сатанист или шоумен? Мистерии и загадки

Антон ЛаВей – сатанист или шоумен?

Правилата му никак не изглеждат чак толкова дяволски

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)? Мистерии и загадки

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)?

Образите, които създава, са толкова невероятни, че мнозина мислят, че не са само плод на въображението му

Истинската история на Човека с желязната маска Мистерии и загадки

Истинската история на Човека с желязната маска

Версиите са много, но документите говорят за друг вид маска, не от метал...

Възможно ли е бог Посейдон да е бил прогонен извънземен? Мистерии и загадки

Възможно ли е бог Посейдон да е бил прогонен извънземен?

Предположенията на древните гръцки мислители за извънземния живот

Десетки изчезват безследно в малък град в Аляска в продължение на 40 години Мистерии и загадки

Десетки изчезват безследно в малък град в Аляска в продължение на 40 години

Мистерията на Ноум е разказана в трилъра „Четвъртият вид“, в който се твърди, че става дума за зловещи отвличания от извънземни

Последно: „извънземните“ от Перу са кукли от човешки, животински кости и хартия Мистерии и загадки

Последно: „извънземните“ от Перу са кукли от човешки, животински кости и хартия

Не са изработени през предиспанските времена, категорични са експертите

Извънземният ИИ вероятно е по-странен, отколкото можем да си представим Мистерии и загадки

Извънземният ИИ вероятно е по-странен, отколкото можем да си представим

Според британския кралски астроном само след два века хората ще бъдат надминати от неорганичния интелект