Подкрепете ни!




Новини за 830 юли 2019

Специално лятно предложение от Списание 8

Купи 2 броя на промо цена от 4,96 лв.

Специално лятно предложение от Списание 8


Лятото е време за почивка и релакс! Без значение дали ще прекараш отпуската на плажа с леден коктейл в ръка и стъпала, заровени в морския пясък, или пък ще крачиш из планинските върхове на любимата България – не пропускай да сложиш в багажа си интересно четиво. Не се чуди кое да е то – ние от Списание 8 сме се погрижили за това и сме ти подготвили специална селекция от най-четените ни броеве! Те ще те очакват в търговската мрежа от 23 юли (вторник). Ще можеш да купиш комплект с два от тях на специална ПРОМО цена от 4,96 лв.

А ето и кои са броевете, с които сме избрали да те зарадваме:

Бр. 1/2019 BURNOUT: Изпепелени от работа

Професионалното прегаряне засяга все повече хора. То поразява здравето и изтрива усещането за щастие. Сведете ли живота си до работата – горите. Как да се предпазим? Минимализмът в живота ни може да бъде част от решението.

Бр. 2/2019 Климатът като оръжие?
Някой се опитва да разбърка йоносферата. Мощни електромагнитни излъчватели като HAARP са заподозрени, че са геофизично, климатично и психотронно оръжие. Каква е истината?

Брой 12/2018 г. Българският ритъм
Българското хоро с неговите необичайни музикални размери увлича в обща енергийна верига и не просто обединява, но и лекува. За танцуващите то е път към ближния, към себе си, но и към Бога. За мистерията на нашата музика и влиянието й върху живия свят четете във водещата тема на броя.  

Брой 9/2018 г. Биохакери
Откакто свят светува човекът се стреми към вечен живот и съвършенство. И ако преди това е била само неизпълнима мечта за мнозина, то днес възможностите, които съвремието предоставя, позволяват на любители на технологиите и биологията да направят сериозна крачка в тази посока. Това са биохакерите - гаражните учени експериментатори, които си играят на богове. Те редактират своята ДНК, имплантират си чипове и се топят в обезчувствителни вани в името на това да разширят възможностите на телата си или просто за да се забавляват...

Бр. 5/2018 „Букви“ на 7000 г.
Буквите са навсякъде около нас и присъствието им е толкова естествено, че дори не забелязваме как си служим с тях ежедневно. Но откъде произхожда първата писменост, онези знаци, стоящи в основата на съвременните начертания за предаване на знание през поколенията? Според авторите на темата на броя първите графични знаци, подобни на писменост, произлизат от времето на Орфей. 

Брой 3/2018 г. Козме(н)тика
Всеки ден използваме между 9 и 12 козметични продукта. Но как ги избираме? И знаем ли какво се крие в лъскавите опаковки? Водещата тема е посветена на рисковите съставки в козметиката. Зад сложните химически названия стоят вещества, които имат разнообразно влияние върху кожата. Знаем ли кои са и какво означават имената им?  Време е да се разбият и някои митове. Какви са международните регулации и защо понятието „медицинска козметика” всъщност не значи нищо? Защо „био” и „органик” не дават абсолютна гаранция за безвредност и ефективност? Какво означава наличието например на парабени и силикони? 

Брой 1/2017 г.  Храната лекарство
Още Хипократ ни завещава да превърнем храната в своето лекарство. Увлечени в модерните достижения на фармацията обаче, забравяме, че здравословното хранене не само е важно за доброто ни състояние, а и съвсем буквално може да ни спаси от редица болести! Слави Славов се справя с упоритата си астма само благодарение на правилното хранене. Димитър Бишев сваля 20 килограма, побеждава язва и високо кръвно единствено с помощта на удачно избраните менюта.

Брой 8/2017 г. Самодиви по здрач
„Като вървя, и изведнъж чувам музика, народна. Едни момичета в бели дрехи, всичките играят хоро, ама играят... И взеха, че ме видяха. Тичат две и като ме хванаха така под мишниците, ме завлякоха при тях. Краката ми сами играят, играя, че се късам!” Така започва една от магичните и същевременно живи истории, с които изобилства водещата тема в броя. Отправяме се в търсене на пълнокръвната картина на едни от най-вълнуващите образи във фолклора ни - самодивите. За да открием, че и днес те са живи в народната памет, дори в рационалните модерни времена историите за митичните, красиви създания продължават да вълнуват както преди столетия.

Брой 9/2017 г. Какво ни е писано?
Каква част от болестите са „записани” в нашето ДНК? А можем ли да променим предопределеното ни от биологията, така че да си спестим редица здравословни проблеми? Науката все по-уверено е готова да дава отговори, както ще научите от темата на броя. Ще потърсим каква част от болестите са записани в гените и защо е важно да го знаем. Ще се опитаме да дадем отговор и на един още по-ключов въпрос – как бихме могли да променим рисковете, които са записани в нашата ДНК. Бъдещето вече е тук! 

Брой 11/2017 г. Съкровища в Черно море
Каним ви на едно незабравимо подводно археологическо приключение! Как изглежда животът преди 7000 години, съхранен в останки на дъното на Черно море? Поемете дълбоко въздух, потапяме се дълбоко под водата, за да се озовем директно в миналото. Заедно с археолозите ще потърсим на дъното следите от изгубени селища, ще видим кораби, които от векове очакват да разкажат своите истории. Ще ви разкажем за опита на българската подводна археология и впечатляващите ѝ находки край Несебър, Созопол и Китен. Ще потърсим още информация не само за човешките следи по дъното на Черно море, но и за миналото на водния басейн и връзката му с цивилизациите, живели по нашите земи. 

Брой 8/2016 г. Обреди за здраве
Впечатляващи ритуали, вкоренени дълбоко в традицията, все още могат да бъдат видени в няколко села, пръснати край Карнобат. Освен познати практики като леене на куршум и гледане на боб, вещите жени в региона познават и прилагат ежедневно магии като гасене на въглен и весене с метла, правят амулети, които прогонват злите сили, включват в обредите си дори... стълби и брадви. Ако вярвате, че не знаем всичко, че има неща над нас, които винаги ще останат мистични и необясними, този брой на на Списание 8 определено е впечатляващото четиво, което да ви напомни най-важното: магиите са навсякъде край нас...

Авторът на „Умрях, за да живея“ Росица Якобс с втора книга! Новини за 8

Авторът на „Умрях, за да живея“ Росица Якобс с втора книга!

„12 рецепти за щастие“ Роси пише по настояване на читатели

Пътищата на времето в новия брой на Списание 8 Новини за 8

Пътищата на времето в новия брой на Списание 8

Какво разказва Пол Динах за живота през 3906 г.? Участвал ли е Обама в опити за пътуване във времето?

Тайнствените алиани в новия брой на Списание 8 Новини за 8

Тайнствените алиани в новия брой на Списание 8

Те пазят тайната на тангризма и богомилите, наброяват 50 000 у нас, а не знаем нищо за тях

Януарският брой ще се помни и търси Новини за 8

Януарският брой ще се помни и търси

Извиняваме се за грешката на корицата. Появи се сякаш, за да потвърди, че 2024 ще е предизвикателна. Но това прави броят специален, а вас и вашето разбиране – истински приятели!

Нумерология на България Новини за 8

Нумерология на България

В новия брой на Списание 8 – Числата на род и родина определят съдбата ни

Изненадайте скъп на сърцето ви човек с абонамент! Новини за 8

Изненадайте скъп на сърцето ви човек с абонамент!

Цяла година той ще се сеща за вашия жест

Списание 8 е на 15 г.! Новини за 8

Списание 8 е на 15 г.!

Вие сте тези, които ни дават смелостта да продължим

Българският гений Новини за 8

Българският гений

Наричат го българския Тесла, а с неговите изобретения животът ни би бил истински рай

Изберете си четиво за душата на Софийския международен панаир на книгата Новини за 8

Изберете си четиво за душата на Софийския международен панаир на книгата

Очакваме ви на щанда на Списание 8 от 5 до 10 декември 2023 г.

Кой кого ще изяде? Новини за 8

Кой кого ще изяде?

В новия брой на Списание 8 – Хора с епруветки се правят на богове

Нови книги на Христо Нанев и Ваклуш Толев в нашия онлайн магазин Новини за 8

Нови книги на Христо Нанев и Ваклуш Толев в нашия онлайн магазин

Научете повече за обществата в Атлантида, за религиите, за седемте лъча на евюлюцията и за езотеричните школи

Нови книги в онлайн магазина на Списание 8 Новини за 8

Нови книги в онлайн магазина на Списание 8

Представяме ви заглавия за безсмъртие, за самоизцеление, за вътрешни уещания, за издръжливостта на организма ни

Изчисти родовата карма с новия брой на Списание 8 Новини за 8

Изчисти родовата карма с новия брой на Списание 8

Прошка и помирение с родителите и предците лекуват болести и несполуки. Как да си върнем силата?

Списание 8 с три номинации за Годишните награди за биоразнообразие и климат 2023 Новини за 8

Списание 8 с три номинации за Годишните награди за биоразнообразие и климат 2023

Подкрепете ни в онлайн гласуването в категорията за журналистически материал!