Подкрепете ни!




Новини за 820 януари 2023

Уникалният труд на проф. Евгений Сачев в нашия магазин

За първи път на едно място са представени стотици доказателства за водещото място на българите още от възникването на първите цивилизации


Уникалният труд на проф. Евгений Сачев в нашия магазин
„Българитe са в основата на световната цивилизация” ни помага да познаваме своите корени, за да имаме достойно бъдеще. Тя повдига самочувствието ни като българи, поддържа българското самосъзнание чрез трупане на знания за истинската история на народа ни – онази, която уви не се открива в учебниците. Чрез множество примери и факти в четирите си големи по обем части книгата доказва, че българите са основали най-ранната държава, създали са първите писмени системи в света, сътворили са архетиповете на първите монотеистични и културни системи, поставили са основите на научните знания и са опазили за най-продължително време своето народностно име. 

За първи път в тази книга на едно място са представени стотици факти и доказателства
, представени по систематизиран начин, които представят водещото място на българите в човешката история още от възникването на първите цивилизации. 

Разказани са неизвестни исторически сведения за най-великите мъже на България, като Васил Левски, Георги Раковски, Христо Ботев.
Има истински истории за личности, за които никога не сме чували, но заслужават нашата памет и уважение, като първообразите на Джеймс Бонд и Индиана Джоунс.  Всичко това прави книгата „Българите са в основата на световната цивилизация” единствено по рода си четиво, което всеки достоен българин е редно да прочете.  

Книгата е рожба на 20-годишен труд, като в началото (през 2016 г.) е била малко книжле, панисано заради настояването на колеги и приятели на професор Сачев да сподели с българите удивителните истории и тайни, които е открил. Книжката обаче е разграбена като топъл хляб. Последвало е второ (2017 г.) и трето издание (2019 г.), изкупени изключително бързо от българите, жадни за истината за своето минало.

Днес, със своето четвърто издание, книгата прилича на Библия. Тя е в голям формат, с 860 страници, 1110
цветни илюстрации, с прекрасна твърда подвързия, а на корицата е изобразена със злато Светогорска гравюра на Света Богородица „Неувяхващ цвят”. Всяка нация може да се гордее с някакво богатство – Китай с хората, Великобритания – с морския флот..., а ние, българите, трябва да пазим и да славим културно-историческото си наследство. И това е въпрос на национална сигурност, заявява  проф. Евгений Сачев.

Купете книгата от тук



Проф. Евгений Сачев е единственият в България професор по културно наследство и национална сигурност. Има големи заслуги за развитието на българската музеология и музейно дело. Повече от 30 години работи в сферата на културното и историческото наследство. 

Роден е през 1952 г. в Червен бряг, Плевенска област. Има дипломи от НВУ (Национален военен университет) Велико Търново, СУ „Св. Климент Охридски“ и  Университета за национално и световно стопанство. Евгений Сачев е и доцент по социокомуникативна музеология, магистър по история, философия и икономика, доктор по социология и доктор на икономическите науки. Създател е на науката за културното и природно наследство – културономия.

Активен участник е в мисии по спасяване на паметници на културата и историята в чужбина. Работил е като главен експерт в Министерството на образованието и науката, експерт в Министерството на икономиката и експерт в Народното събрание. 

Бил е директор на Националния музей-параход „Радецки“ и на Архитектурно-етнографския музей „Старият Добрич“.  От 2003 г. до 20 март 2006 г. е директор на Националния център за музеи, галерии и изобразителни изкуства. Ръководил е катедра „Архивно-документално наследство и културономия“ при Университета по библиотекознание и информационни технологии. Преподавал е в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Бургаския свободен университет и във Висшето училище по застраховане и финанси. Чете лекции в Тракийския университет.

Той е автор на единствените български речници – справочници по социомузейна култура, по културно наследство и по културономия. Има повече от 500 научни и научно-популярни публикации и повече от 40 монографии в областта на културното наследство и националната сигурност. Учредител е на множество организации с родолюбива и хуманитарна дейност. Академик на Българска академия на науките и изкуствата.

Още по темата:

Бъдете творци, а не жертви Новини за 8

Бъдете творци, а не жертви

Прочетете откъс от втората книга на Росица Якобс „12 рецепти за щастие“

Авторът на „Умрях, за да живея“ Росица Якобс с втора книга! Новини за 8

Авторът на „Умрях, за да живея“ Росица Якобс с втора книга!

„12 рецепти за щастие“ Роси пише по настояване на читатели

Александър Велики в новия брой на Списание 8 Новини за 8

Александър Велики в новия брой на Списание 8

На българите Александър Македонски поверява най-важната задача – да опазят човешкия род, а след това им „дарува Македония"

Пътищата на времето в новия брой на Списание 8 Новини за 8

Пътищата на времето в новия брой на Списание 8

Какво разказва Пол Динах за живота през 3906 г.? Участвал ли е Обама в опити за пътуване във времето?

Тайнствените алиани в новия брой на Списание 8 Новини за 8

Тайнствените алиани в новия брой на Списание 8

Те пазят тайната на тангризма и богомилите, наброяват 50 000 у нас, а не знаем нищо за тях

Януарският брой ще се помни и търси Новини за 8

Януарският брой ще се помни и търси

Извиняваме се за грешката на корицата. Появи се сякаш, за да потвърди, че 2024 ще е предизвикателна. Но това прави броят специален, а вас и вашето разбиране – истински приятели!

Нумерология на България Новини за 8

Нумерология на България

В новия брой на Списание 8 – Числата на род и родина определят съдбата ни

Изненадайте скъп на сърцето ви човек с абонамент! Новини за 8

Изненадайте скъп на сърцето ви човек с абонамент!

Цяла година той ще се сеща за вашия жест

Списание 8 е на 15 г.! Новини за 8

Списание 8 е на 15 г.!

Вие сте тези, които ни дават смелостта да продължим

Българският гений Новини за 8

Българският гений

Наричат го българския Тесла, а с неговите изобретения животът ни би бил истински рай

Изберете си четиво за душата на Софийския международен панаир на книгата Новини за 8

Изберете си четиво за душата на Софийския международен панаир на книгата

Очакваме ви на щанда на Списание 8 от 5 до 10 декември 2023 г.

Кой кого ще изяде? Новини за 8

Кой кого ще изяде?

В новия брой на Списание 8 – Хора с епруветки се правят на богове

Нови книги на Христо Нанев и Ваклуш Толев в нашия онлайн магазин Новини за 8

Нови книги на Христо Нанев и Ваклуш Толев в нашия онлайн магазин

Научете повече за обществата в Атлантида, за религиите, за седемте лъча на евюлюцията и за езотеричните школи

Нови книги в онлайн магазина на Списание 8 Новини за 8

Нови книги в онлайн магазина на Списание 8

Представяме ви заглавия за безсмъртие, за самоизцеление, за вътрешни уещания, за издръжливостта на организма ни