Ново изследване показва, че консумацията на шепа ядки веднъж на ден осигурява незабавна защита срещу болестите на сърцето. Регулярният им прием може значително и трайно да намали рисковете от сърдечни и съдови проблеми. Изследователите откриват също и значително подобрение в нивата на холестерола и еластичността на кръвоносните съдове едва 4 часа след приема на ядки в естествен вид или под формата на олио. Изследването показва, че редовната консумация на орехи може да държи проблемите с кръвоносните съдове и сърцето далеч от вас.
„Можете значително да понижите риска от сърдечни заболявания само с шепа орехи или орехово олио, които да похапвате 4 дни в седмицата", казва д-р Пени Крис Етертън, професор и експерт по храненето към Пен Стейт Юнивърсъти в щата Пенсилвания. Ореховото олио е доказало своите здравословни качества за цялостта на ендотелните клетки, покриващи вътрешната част на кръвоносните клетки. Ендотелът играе важна роля за еластичността им и съдовата хомеостаза, а с това - и за предпазването то смъртоносни запушвания.
Източник
„Можете значително да понижите риска от сърдечни заболявания само с шепа орехи или орехово олио, които да похапвате 4 дни в седмицата", казва д-р Пени Крис Етертън, професор и експерт по храненето към Пен Стейт Юнивърсъти в щата Пенсилвания. Ореховото олио е доказало своите здравословни качества за цялостта на ендотелните клетки, покриващи вътрешната част на кръвоносните клетки. Ендотелът играе важна роля за еластичността им и съдовата хомеостаза, а с това - и за предпазването то смъртоносни запушвания.
Източник