Подкрепете ни!




Светът в теб10 март 2016

Преместете рамките и ще получите повече

22 похвата за душевен комфорт



Неизвестен е авторът на тези 22 правила на съдбата. Но хората, които осъзнато ги прочетат и се опитат да ги спазват в житейските си дела, са съгласни с тяхната правилност. Това даже не са точно правила, а набор от психотерапевтични техники. Основното в тях е промяната на гледната точка. Дълъг е този процес. Изисква целеустременост и усилена работа, насочена към опознаване на вътрешното аз, към духовно израстване, към освобождаване на мислите и чувствата от предубежденията, натрупвани от векове в съзнанието ни от предишните поколения. 

1. Празнотата е началото на всичко, но тя трябва да бъде запълнена.
2. За да се постигне желаното, желание не е достатъчно – нужно е да се вземе решение. Само тогава ще се появи възможност.
3. За да промениш пътя си, трябва да спреш, а чак след това да тръгнеш в друга посока.
4. В живота си плащаме за всичко. Но най-скъпо е бездействието. Понякога то става очевидно едва към края на жизнения път.
5. Ако човек винаги се страхува да действа, за да не сгреши, то той, без да го осъзнава, прави най-голямата грешка в живота си.
6. Сходните неща се привличат. В живота няма нищо случайно. Ние привличаме всъщност не тези хора, които бихме искали да са около нас, а тези, с които си приличаме.
7. Ако виждате, че поставената цел е недостижима, концентрирайте се върху други. След като ги достигнете, опитайте да се върнете и да постигнете първата, която преди ви се е сторила непостижима.
8. Ако нищо не искате от живота, той няма нищо да ви даде. Ако искате нещо неопределено, ще ви се даде такова. Желанията трябва да се формулират ясно и точно.
9. Не съществува абсолютно удоволствие. То винаги се ограничава от нашето възприятие за света.
10. Стремите се към промяна? Забравете пасивността. Заради нея се изпуска шансът, който ви дава съдбата. Набележете маршрута и крайната точка. Но за да стигнете до него, все пак трябва да тръгнете.
11. Животът винаги ни кара да решаваме тези задачи, които се опитваме да избегнем. Невъзможно е да избягаме и да се скрием от тях, защото, ако не решим задачата сега, ще трябва да я решаваме на друг жизнен етап. Но цената, която ще платим за решението, ще е много по-висока.


Илюстрация: infodwn.ru
12. Винаги имаме избор. Понякога това е липсата на избор. В света има много възможности. Но получавайки едно – губиш друго. Ето защо загубите са неизбежни. Но те винаги могат да се разглеждат като нова придобивка.
13. Новото винаги означава разрушаване на старото. Но само разрушаване не е достатъчно. Мястото трябва да се разчисти от отломки. А за това трябват сили, време и знания. Знания как да се строи новото. Ако те липсват – по-добре да не се руши старото. Иначе има опасност построеното да изглежда ужасно...
14. Човек се опитва да промени живота си, но му пречат старите стереотипи и навици. Те го връщат отново и отново към предишните му разбирания, убеждения и начин на живот. Промените вървят бавно и изискват немалко душевни усилия.
15. Всеки от нас притегля към себе си това, което обича най-много, което очаква или от което се страхува, тъй като умът се фокусира на едно от тези три неща. Съдбата никога не дава нищо излишно. Тя е щедра, но в рамките на желаното. Преместете рамките и ще получите повече.
16. Животът е пълен с противоположности. Някого обичаме, някого ненавиждаме. С някого се сприятеляваме, с други се състезаваме. Дава ни се и губим, срещаме се и се разделяме. Човек уж се стреми към стабилност, но в същото време изпитва неудовлетвореност от монотонния ритъм на живота. Невъзможно е да разбереш нещо, ако не знаеш негова противоположност.
17. Хората се стремят към хармония. Но за да я достигнат, трябва да развият хармонията вътре в себе си. Това е пълното приемане на своите плюсове и недостатъци, осъзнаването на своето несъвършенство и вътрешната омиротвореност. Трябва съзнанието, постъпките и чувствата да действат съгласувано.
18. Важно е осъзнаването, че светът не е създаден само за удоволствия. Много често този свят не отговаря на нашите очаквания и представи за него. Но винаги трябва да се стремим да правим добро. Този, който не може да прави добро, никога няма да оцени доброто, получено от другите.
19. Всеки се дразни от това у хората, което той самият носи. Другите могат да станат наши огледала. Достатъчно е само да имаме желание да се огледаме в тях. Тогава ще можем да опознаем себе си.
20. Приемете се такива, каквито сте. Ще изчезнат тревоги, вълнения, комплекси и ще можете да започнете нов пълноценен живот, освободен от оковите на егоцентризма.
21. Светът, който е около нас, е неутрален. Ние самите го правим добър или лош. Опитвайте се да приемате реалността позитивно и тогава тя ще стане щастлива и радостна за вас.
22. Всички ние идваме в този свят от никъде и отиваме на никъде. Тогава може би си струва да помислим дали смисълът на нашето съществуване не е самият живот с всичките му проявления..

Източник

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му Светът в теб

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му

Важно е да се прави разлика между естественото охладняване и дълбоко нездравословните връзки

7 съвета за справяне с разочарованието Светът в теб

7 съвета за справяне с разочарованието

Отнасяте се към себе си като към машина и забравяте, че вниманието, грижата и самоизключването също са важни

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо. Светът в теб

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо.

Дензъл Уошингтън за куража да продължим напред, дори когато ни се струва, че сме се провалили

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция Светът в теб

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция

Възстановява се по-бързо от лекарските очаквания

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони Светът в теб

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони

Твой дълг е да следваш с доверие безсмъртния ритъм

Пролетното равноденствие е магическо време Светът в теб

Пролетното равноденствие е магическо време

Това е ден на чиста енергия, в който да поправите грешките и да създадете слънчево бъдеще за себе си

Пролетното равноденствие: ново начало Светът в теб

Пролетното равноденствие: ново начало

Днес излезте на слънце, умиротворете се със светли мисли, споделете желанията си с Вселената и благодарете на Живота

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота Светът в теб

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота

Руми: Отвъд представите ни за погрешно и правилно има поле, ще се срещнем там

Молитвата пребори хероина Светът в теб

Молитвата пребори хероина

След 10 години тежки битки, след 10 комуни и престой в лудница Иво се измъква от пипалата на наркотиците благодарение на вярата в Бог

На гости на свети Никола Светът в теб

На гости на свети Никола

Светецът чудотворец се явява насън на Ангел Рафаилов и му посочва точното място, на което да направи манастир

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция? Светът в теб

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция?

Нека не бягаме от живота, а да го превърнем в пътуване, от което не искаме да си почиваме

Човек не е длъжен кротко да приема това, което съдбата му дава Светът в теб

Човек не е длъжен кротко да приема това, което съдбата му дава

Съветите на „ангелското“ същество от „по-високо измерение“Крион

Върнете болката, която сте взели от родителите си, тя не е ваша Светът в теб

Върнете болката, която сте взели от родителите си, тя не е ваша

К. Типинг: Не лишавайте предците си от възможността да извървят своя кармичен път