Подкрепете ни!




Празник на СветлинатаМария Русева, снимки Добрин Кашавелов / 16 юни 2021

Нарисувай мечтите си! С метода нейрографика препрограмираме живота си

Потопете се в магията на 19 юни по време на „Празника на светлината”

Нарисувай мечтите си! С метода нейрографика препрограмираме живота си


Приятели, на 19 юни Списание 8 организира „Празник на Светлината“!

ПРОГРАМА
Кога: 19 юни – от 10 ч. до 22 ч.
Къде: София, Южен парк 2
Вход: Свободен
Вижте тук слънчевите участници. Очакваме ви там!

На 19 юни ще можете да се запознаете отблизо с нейрографиката и дори самите вие да направите първите си крачки в тази вълшебна техника.
 
Често чуваме, че не съществува магическа пръчка, която да решава проблемите или да прави желанията ни реалност. Все ни се повтаря как животът работи по установени принципи и механизми, въртящи се около съотношението положени усилия – резултат. Единици са тези, които вярват, че могат да сбъднат всяка своя мечта. Но вълшебна пръчка съществува, а вълшебник може да стане всеки от нас. Е, пръчицата е маркер и цветни моливи, но чудесата са като в истинска приказка. Магията, в която ще се потопим, се нарича нейрографика.

Нейрографиката е дълбок психологически метод за общуване на човека със самия себе си. Това е път, по който убеждаваш мозъка си, че нещото, което желаеш, е възможно“ – въвежда ни инструкторът по нейрографика Инеса Попова, а в очите є гори онзи плам на човек, открил онова, което е създаден да прави от сърце и душа. Инеса има две висши образования, психология и журналистика. Работи 17 г. в БНР, после в голяма компания, но нейрографиката обединява всичко, което обича и може да сподели с другите.

Методът попада в живота `и наглед случайно, тя веднага се запалва, след което се записва на обучение директно за инструктор, и то при самия създател на метода, Павел Пискарьов, в Санкт Петербург.
 „Тези дни са най-хубавите в моя живот. 380 души рисувахме в огромна зала от 10 до 20 ч. в продължение на 15 дни. Колкото повече рисувахме, толкова повече откривахме за себе си“ – спомня си Инеса.

Открита в небесата

Павел Михайлович Пискарьов е професор, има докторантури по философия и психология. Той е също така архитект и художник, основател на Института по психология на творчеството в Санкт Петербург. През 2004 г. проф. Пискарьов пътувал със самолет по маршрута Домодедово – Москва – Израел. Въпреки изключителната си кариера на психолог, по това време той не живеел спокойно. По време на полета се унася и „вижда“ изписана думата „нейрографика“ (на бълг. език неврографика). Когато каца, опитва да открие значението є, но разбира, че тя не съществува в нито един език. Анализирайки съставните части „нейро“ и „графика“, изведнъж го осенява мисълта, че именно той ще е човекът, който ще предаде този целебен метод на света. Вдъхновен, разработва стройна система за „рисуване на мисленето“, която изпробва най-напред със себе си и патентова невролинията (Линия на Пискарьов). Методът много бързо се разпространява по света в помощ на хората.


Всеки го може

Нейрографиката е комплексна наука, изискваща постоянство и неуморен труд, но в същото време е много достъпна. Всеки може да я разбере, без да е художник. Нужни са лист, черен маркер и цветни моливи. Азбуката на нейрографиката се състои от четири елемента – фигурите правоъгълник, квадрат и кръг, както и т. нар. невролиния. Всяка фигура е символ с конкретно значение и цел в живота и мисълта ни, от нас се иска да ги разбираме и прилагаме в своя полза. „Квадратът е сигурността. Ние всичко искаме да ни е стабилно – работа, любов, здраве. Но силата на природата е във вечната промяна разяснява ни Инеса и продължава:
Триъгълникът е върхът на стрелата – действието, посоката. Силата, която ще ти даде да осъществиш целта. Кръгът е съвършенството, цикълът, завършеността. Колкото до правоъгълника, човекът е единственото същество, което създава такива форми. Тях ги измисля мозъкът ни, защото иска всичко да вкара в рамка, да му е стабилно. Но вкараш ли нещо в рамка, го обричаш на гибел, защото му отнемаш възможността да се трансформира и развива.“

… И чудото се случва

„Ако искаш нещо да постигнеш, трябва да му дадеш посока – убедена е Инеса. Когато вървиш по стъпките на метода, определяш темата, правиш композицията, премахваш напрежението между линиите, интегрираш своята тема (мечта, цел, идея) в огромния ареал от енергия. После започва архетипирането – нанасянето на цветове. В този етап от процеса започваш да усещаш, че не си сам. В техниката се използват т. нар. „линии на полето“. Те са там, за да символизират невидимите същества и светли сили, които ни направляват.“


Тръгни в неочаквана посока

Невролинията се рисува по следния начин – чертаеш свободна линия и там, където усетиш, че ръката ти „иска да върви“ нанякъде, я караш да се движи в друга посока. Това е линия, която не се повтаря в нито един свой участък и върви там, където не я очакваш. Рисувайки своята невролиния, човек активира определени центрове в подкорието на мозъка. Когато те са активни, се свързват и образуват невронна мрежа. Тогава ние влизаме в съприкосновение със себе си и творим нови реалности.


Свобода, радост и пресътворение

Методът е уникален, защото можем да го прилагаме както за себе си, така и за друг човек или за взаимоотношенията си с него. И няма опасност да навредиш. Имаш възможност да трансформираш дълбоки родови програми, да решаваш проблемите си, независимо какви – здраве, професия, творчество, финанси. Процесът е изключително индивидуален. Докато рисуваш, трябва да слушаш тялото си потиш ли се, студено ли ти е, трепериш ли. Тялото на човек първо си спомня и да дава сигнали. Техниката изкарва на повърхността всички прегради в усещания, чувства и мисли.
„Удивителни неща се случиха, които не съм способна да постигна без този метод. Това, което програмирах, за което рисувах, то се случи – отлаган и сложен ремонт, пътувания, взаимоотношенията ми с хората развълнувано ни споделя Инеса.
Няма ограничения в темите, за които може да се рисува. Когато започнеш, се сблъскваш със страхотни трансформации както в себе си, така и с хората около теб. Хората сякаш се променят, започваш да виждаш в тях неща, които никога преди не си виждал. Влюбена съм в този метод, обичам го с цялата си душа. С него открих, че мога да бъда самодостатъчна. Не чувствам болка. Вече всеки миг, място и човек за мен са вълшебни. Даде ми се свободата да бъда себе си. Без болка се научих да се разделям с хора, които са били важни в живота ми. Разбрах, че трябва да трансформирам себе си и че другият не ми е враг, нито е лош – това са игри на ума. В моменти на стрес и дори паника сядам и рисувам, резултатът е, че съзнанието не се страхува вече, че има нещо лошо, което да се случи и да промени живота ми. Не е необходимо да се бориш с нещо, просто промени мисълта... пусни нова невролиния.“

Нейрографиката е мощна трансформация и когато егото не иска да се променя, срещаш съпротива и не искаш да рисуваш. Тогава, ако се пребориш с него и продължиш да твориш, то се предава, проблемите изчезват и желанията ни се осъществяват. Ако не се променяш, спираш развитието си. Това е най-голямата победа – тази на душата над егото и ролите, които сме свикнали да играем. Превръщаме се в своята най-чиста и съкровена същност.

Още по темата:

Днес е „Празник на Светлината”! Празник на Светлината

Днес е „Празник на Светлината”!

Нака дадем нов импулс по пътя на изцелението ни като човешки създания

3 минути от деня ти = 180 импулса светлина Празник на Светлината

3 минути от деня ти = 180 импулса светлина

Включи се в колективната триминутна медитация днес в 12 ч.

Станете част от „Празника на светлината” Празник на Светлината

Станете част от „Празника на светлината"

На 19 юни изпълнете своята любима духовна практика или просто се отдайте на светли мисли за по-добър свят. Снимайте се и ни пратете снимката.

Моника Балаян: „Лесно е да прогоним мрака, стига да обединим сили!” Празник на Светлината

Моника Балаян: „Лесно е да прогоним мрака, стига да обединим сили!"

Посетителите на „Празника на светлината" за пръв път ще изпробват сензационния метод мнеуро

Нека на 19 юни виртуално всички се прегърнем Празник на Светлината

Нека на 19 юни виртуално всички се прегърнем

Станете част от събитието на Списание 8, независимо къде се намирате!

Нумерологът Милена Иванова: „След 2024 започва нов цикъл Празник на Светлината

Нумерологът Милена Иванова: „След 2024 започва нов цикъл

„Празникът на Светлината" на 19 юни е част от пътя към светло и чисто бъдеще

Астрологът Галя Герасимова: „Елате на 19 юни!” Празник на Светлината

Астрологът Галя Герасимова: „Елате на 19 юни!”

За келтите дните на лятното слънцестоене са една от свещените порти на времето

Диригентът Йордан Камджалов: „Събитието на Списание 8 е глътка въздух, която напомня за Празник на Светлината

Диригентът Йордан Камджалов: „Събитието на Списание 8 е глътка въздух, която напомня за бъдещето"

Вечерта на 19 юни всички заедно ще пеем и ще сътворим най-елегантната революция!