Суровата ензимна супа е микс от сурови зеленчуци и подправки. В нея са запазени всички витамини и минерали на съставките и ние, в Роули, я обичаме, хапваме и препоръчваме. Прави се лесно и бързо, хубаво е да се хапва веднага след приготвяне и е разкошна храна.

Необходими продукти
2 бр. меко авокадо
1 бр. краставица
1 чушка
връзка копър
2 с.л. грахов протеин
щипка хималайска сол
300 мл вода
прясноизцеден лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне
Авокадото, водата, граховият протеин, краставицата, солта и лимоновият сок се разбиват в блендер до получаването на кремообразна смес.

Внимавайте да не се появи някой, който да хапва тайно, докато супата още не е готова...
Чушката се нарязва на ситни кубчета и се прибавят към сместа. Преди сервиране гаспачото се поръсва със ситнонарязан копър.
Един страничен съвет, който не е и толкова страничен ;)
Ако живеете в къща с двор, направете компостер и изхвърляйте там всички остатъци и обелки от продуктите от вашите ензимни супи и ястия. Те ще се превърнат в чудесна храна за почвата в градината ви!