Подкрепете ни!




Светът в тебГанета Сагова / 22 октомври 2019

The issue is in the tissue*

*Проблемът е в кърпичката

на снимката: Дагмар Мусилкова
на снимката: Дагмар Мусилкова


Един слънчев ден прочутият гайдар Петър Янев, чиято магична свирня съпровожда космическия глас на България, ми звънна и превъзбудено започна да обяснява: „Искам да те запозная с една невероятна жена. Ходих при нея няколко пъти, не зная точно какво прави, говорихме си, нещо почуква... и резултатът е, че свалих 18 килограма! Нов човек съм.“  

Няколко часа по-късно вече имам уговорена среща с „вълшебницата“. От Петър разбирам, че тя се е справила и с друг сериозен проблем, който е притеснявал и него, и Валя Балканска по време на дългите им пътувания. Гайдарят, без да иска, понякога заспивал, което е опасно, особено когато е зад волана, но след терапиите на Даша това почти не се е случвало.

Разпознавам Дагмар Мусилкова, както е точното є име, отдалеч. Махвам є без грам съмнение, че може да е друг човек. Не греша. Даша е от онези хора, които не можеш да сбъркаш – някак свети, отличава се... 

С нея е Теодора Игнатова, почетен консул на България в Конго, „виновничката“ българите да могат да се докоснат до магичната жена. Теодора открива феномена преди много години в Чехия, където е живяла, преди да замине за САЩ, Латинска Америка, Конго. Стават приятелки за цял живот, независимо че време и пространство ги разделят физически. Затова, когато Теодора се връща в България и създава холистичен лечебен център „Имани“ (на суахили означава вяра), кани Даша в София.

Шамански работи

Дагмар работи по собствена система  – прави семейни констелации, но индивидуални, като ги допълва с техника за емоционална свобода (ТЕС) и някои други похвати. Семейните констелации, както Списание 8 разказа преди време (бр. 7/2011), е терапевтична система, разработена от световнопризнатия немски психолог Берт Хелингер (93 г.). Той пък я научава от американските шамани. С нея се разрешават конфликти, изчистват се негативни емоции, освобождават се енергийни блокажи. Това става, като група хора под напътствието на обучен терапевт, без самите те да знаят как точно, влизат в различни роли на хора от семейството на потърпевшия, дори и починали. Те обясняват чуждата гледна точка по възникнал конфликт и се държат като реални личности, сърдят се, карат се... но финалът е като при старите холивудски филми. Всички се сдобряват и се радват на хепиенд. Ако не се постигне хепиенд, това означава, че лечението не е приключило. И се прави отново сесия. 

Минусите (ако може така да се нарекат) на семейните констелации са силните емоции, които се пораждат и които понякога трудно се овладяват от хората. Както и това, че липсва конфиденциалност, а много хора се притесняват личният им живот и проблеми да стават обществено достояние. 

Помощта на будите

Тези недостатъци Даша успява да преодолее, разработвайки свой подход:  индивидуален, бърз, щадящ емоциите и със същия отличен резултат като системата на Берт Хелингер! 

В центъра „Имани“ Даша вади от несесер мънички фигурки (буди) и ги подрежда. „Това си ти. Това до теб е твоето предизвикателство. То идва от твоя дядо, проблемът е от мъжка линия... Този човек, който се очаква да стои до теб, не е... И тук не е, нито тук“. Даша отдалечава поредната фигурка, поставя я в диаметралния край.  Това ме шокира, защото виждам истината, визуализирана пред очите ми, която не си позволявах да приема. Даша се слива с енергиите и на други хора. Някои ги описва физически – със стойка, ръст, други – като темперамент или отношение към мен. Тя е поразяващо точна, много блага и добра, затова бързо печели пълното ми доверие. 

След това шаманката си „придърпва“ линията на времето и миналото - животът на моите предци оживява пред нас. Ето го най-добрия дядо на света – дядо Митьо. Даша казва, че понеже много съм го обичала, съм поела част от товара му. Моят дядо действително бе най-важният човек за мен, когато бях малка. Виждал е с едно око, но ми беше прочел всички достъпни детски книжки. Библиотекарката не знаеше какво да ни дава. Научи и мен да чета съвсем мъничка...

Даша обаче не ме оставя дълго в спомените, обяснява ми как с любов да му върна неговото, за да го даде на своя баща и т. н. Същия алгоритъм прилагаме и с жените от рода ми... Крайната цел на това мистично пътуване е човек да се освободи от концепции, страхове, модели... – от товара, който носи от предците си, и вместо него да приеме от тях силата на рода. 

Пространство  за новото

По време на терапията си пригответе кърпички. Дори големият Петър Янев си призна, че си е поплакал. Но както се казва - Тhe issue is in the tissue. Независимо какво точно се случва при констелациите – дали се самосугестираме, дали общуваме по квантов начин с предците си, или приемаме сила по шамански, след подобни срещи с невидимото осбовождаваме пространство за новото. Намираме отговори и възможности, които дълго сме търсили, и имаме силата за смели решения.

Даша рисува и красиви мандали. Вижте част от тях във видеото,
 а интервю с Даша прочетете в бр. 9/2019.



За контакт: +359 887 88 12 12
clinic@imani.care
София, бул. „Ал. Пушкин“ 116


Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо. Светът в теб

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо.

Дензъл Уошингтън за куража да продължим напред, дори когато ни се струва, че сме се провалили

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция Светът в теб

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция

Възстановява се по-бързо от лекарските очаквания

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони Светът в теб

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони

Твой дълг е да следваш с доверие безсмъртния ритъм

Пролетното равноденствие е магическо време Светът в теб

Пролетното равноденствие е магическо време

Това е ден на чиста енергия, в който да поправите грешките и да създадете слънчево бъдеще за себе си

Пролетното равноденствие: ново начало Светът в теб

Пролетното равноденствие: ново начало

Днес излезте на слънце, умиротворете се със светли мисли, споделете желанията си с Вселената и благодарете на Живота

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота Светът в теб

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота

Руми: Отвъд представите ни за погрешно и правилно има поле, ще се срещнем там

Молитвата пребори хероина Светът в теб

Молитвата пребори хероина

След 10 години тежки битки, след 10 комуни и престой в лудница Иво се измъква от пипалата на наркотиците благодарение на вярата в Бог

На гости на свети Никола Светът в теб

На гости на свети Никола

Светецът чудотворец се явява насън на Ангел Рафаилов и му посочва точното място, на което да направи манастир

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция? Светът в теб

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция?

Нека не бягаме от живота, а да го превърнем в пътуване, от което не искаме да си почиваме

Човек не е длъжен кротко да приема това, което съдбата му дава Светът в теб

Човек не е длъжен кротко да приема това, което съдбата му дава

Съветите на „ангелското“ същество от „по-високо измерение“Крион

Върнете болката, която сте взели от родителите си, тя не е ваша Светът в теб

Върнете болката, която сте взели от родителите си, тя не е ваша

К. Типинг: Не лишавайте предците си от възможността да извървят своя кармичен път

Това, което сега носи удоволствие в големи дози, ще се превърне в болка Светът в теб

Това, което сега носи удоволствие в големи дози, ще се превърне в болка

Е.П.Блаватска: Никой освен вас самите не може да ви помогне

Трети март Светът в теб

Трети март

Българите сме живели в робство, но българският дух никога не е бил робски!