Подкрепете ни!




Светът в тебМоника Балаян, психолог и смехотерапевт / 14 февруари 2023

Денят е за двама - започнете го с целувка!

Празникът е на влюбените, затова е задължително да сте с любимия

снимка: IStock
снимка: IStock


„Този, който обича един човек, обича целия свят."
Ерик Фром

Има много легенди за св. Валентин. Разказва се, че римският император Клавдий II вярвал, че мъжете са по-добри воини, когато нямат семейство и любима. Ето защо забранил на войниците си да сключват брак, да имат жена и деца, за да се бият по-добре. Един свещеник на име Валентин се оказал достатъчно смел и престъпил императорската заповед, скришом венчавайки влюбените в своята църква. Хората на императора разбрали за това, заловили Валентин и го осъдили на смърт. Дори след като бил убит той останал покровител на влюбените, а църквата го признала за светец.

Според друга легенда Валентин бил не само отличен свещеник, но и изкусен лечител. Препоръчвал билките да се смесват с мед, така че оздравяването винаги било приятно. Намирал цяр и за нелечимо болни, а заради чудесата, които вършел, още приживе започнали да го наричат св. Валентин.
 
Един ден надзирател му довел своята сляпа дъщеря. Свещеникът й приготвил мехлем и... се влюбил в нея.  По това време, както вече разказахме, император Клавдий II забранява на мъжете да се женят, за да са добри воини.  Престъпвайки забраната, Валентин продължава да венчава влюбени. Щом разбира за това, императорът го хвърля в тъмница. Малко преди да умре, Валентин пише писмо на своята любима. И става чудо! Когато получава писмото, сляпото момиче проглежда!
Има още легенди за Валентин и неговите чудеса, но във всички се набляга, че той е бил реална личност, загинала в името на любовта.
В навечерието на празника Св. Валентин трябва да се помирим със своя любим и да простим на всички мъже или жени, които някога са били в живота ни. Това е най-доброто време да осъзнаем, че не случайно сме били с някого в даден момент. Нека мислено им пожелаем нещо хубаво.

Много важно е на 14 февруари да приготвим сами празничната вечеря за своя любим. Има поверие, че ако жената сготви сама храната и вложи в нея цялата своя любов, то нейният любим никога няма да й изневери.

А най-големият подарък, който можем да поднесем на любимия в този ден, е да го събудим с целувка.
Да му кажем колко го обичаме, какво щастие е, че този човек е до нас. Започнете деня си с целувка! Който първи се събуди - той целува другия. На 14 февруари не се празнува с приятели. Този ден е за двама! Празникът е на влюбените, затова е задължително да сте с любимия!
На този ден трябва да си кажете най-хубавите думи и да си благодарите, че сте заедно.
И тъй като на празника цялата природа благославя любовта, няма по-подходящ момент от 14 февруари да поискате ръката на своята любима. Браковете, които са скрепени след предложение в деня на св. Валентин, не се разтрогват. Ако сте нерешителен и вече имате избраница, най-добре на този ден да й разкриете чувствата си и да й се обясните в любов. Задължително с подарък! Нощта на Св. Валентин пък е идеална за зачатие на бебе.  

Децата, сътворени на този ден, са любимци не само на родителите си, но и на цялата Вселена. Причината е, че на 14-и цялата Земя вибрира с енергията на любовта. Онези, които все още не са я открили, могат да се възползват от момента и да направят малък ритуал за привличането й, свързан с бялата роза. Тя е символ на любовта и вечността – следователно и на вечната любов.
Ритуалът не се прави към конкретен човек. Отправя се към цялата Вселена, така че човекът, който ще ви донесе любов и с когото ще бъдете щастливи, сам ще дойде. Тази празнична церемония е много красива. Може да се направи на свещи, в нежна, тайнствена атмосфера на фона на любима музика. Затваряте очи, отпускате се и насочвате вниманието си към сърцето с мисълта, че искате да привлечете своя любим или любима.  

Представете си, че в сърцето ви има огромен букет бели рози, който с любов отдавате на цялата Вселена. Можете да визуализирате Земята като малка сфера, която обсипвате с белите рози. Също така вижте мислено как всяко едно от цветята свети. Разпръснете ги върху Земята и любовта във вашия живот задължително ще дойде. Не е малка вероятността да се появи опашка от кандидати за сърцето ви. И още по-добре – тъкмо ще имате избор.

Не е истина, че мъжете са еднакви, че жените все мамят, че всички изневеряват, че няма вечна любов. Това просто не е вярно. Познавам много хора, които истински се обичат. Една история за истинска любов обаче направо ме разтърси.

Максим, който е от град Сочи, Русия, претърпява инцидент някъде в Бавария и остава инвалид. Не може да помръдне, не може да говори – истински жив труп. Той идваше на курсовете ми винаги с едно момиче, което го водеше и не изпускаше ръката му през цялото време. Попитах организаторите за нея и те ми казаха: „Няма да повярваш. Това е неговата любима, с която се запознал преди инцидента, а тя не го изоставя нито за миг и след това." Единственото изречение, което Максим изговаряше ясно и все го повтаряше, беше: „Това е моето момиче!"

Максим живее гордо напук на докторите, които отдавна го бяха отписали. И е щастлив. Тя също. Живеят заедно. Тя работи, пазарува, грижи се за него, обича го, той също я обича, седят в парка, държат се за ръце, целуват се. Невероятно. Нищо подобно не съм виждала в моя живот.
7 съвета за справяне с разочарованието Светът в теб

7 съвета за справяне с разочарованието

Отнасяте се към себе си като към машина и забравяте, че вниманието, грижата и самоизключването също са важни

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо. Светът в теб

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо.

Дензъл Уошингтън за куража да продължим напред, дори когато ни се струва, че сме се провалили

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция Светът в теб

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция

Възстановява се по-бързо от лекарските очаквания

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони Светът в теб

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони

Твой дълг е да следваш с доверие безсмъртния ритъм

Пролетното равноденствие е магическо време Светът в теб

Пролетното равноденствие е магическо време

Това е ден на чиста енергия, в който да поправите грешките и да създадете слънчево бъдеще за себе си

Пролетното равноденствие: ново начало Светът в теб

Пролетното равноденствие: ново начало

Днес излезте на слънце, умиротворете се със светли мисли, споделете желанията си с Вселената и благодарете на Живота

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота Светът в теб

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота

Руми: Отвъд представите ни за погрешно и правилно има поле, ще се срещнем там

Молитвата пребори хероина Светът в теб

Молитвата пребори хероина

След 10 години тежки битки, след 10 комуни и престой в лудница Иво се измъква от пипалата на наркотиците благодарение на вярата в Бог

На гости на свети Никола Светът в теб

На гости на свети Никола

Светецът чудотворец се явява насън на Ангел Рафаилов и му посочва точното място, на което да направи манастир

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция? Светът в теб

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция?

Нека не бягаме от живота, а да го превърнем в пътуване, от което не искаме да си почиваме

Човек не е длъжен кротко да приема това, което съдбата му дава Светът в теб

Човек не е длъжен кротко да приема това, което съдбата му дава

Съветите на „ангелското“ същество от „по-високо измерение“Крион

Върнете болката, която сте взели от родителите си, тя не е ваша Светът в теб

Върнете болката, която сте взели от родителите си, тя не е ваша

К. Типинг: Не лишавайте предците си от възможността да извървят своя кармичен път

Това, което сега носи удоволствие в големи дози, ще се превърне в болка Светът в теб

Това, което сега носи удоволствие в големи дози, ще се превърне в болка

Е.П.Блаватска: Никой освен вас самите не може да ви помогне