Подкрепете ни!




Светът в тебЕкатерина Ангелова / 19 октомври 2021

Как да се свържем и комуникираме с невидимите си духовни водачи

Не забравяйте, че можете да посещавате вашата вълшебна градина толкова често, колкото пожелаете...

изображение: iStock
изображение: iStock


Тук ви разказахме за видовете духовни водачи от астралния свят, които са неотлъчно до нас през целия ни земен живот. Твърди се, че всеки човек има поне един такъв, който го закриля, напътства и спасява в кризисни ситуации. Обикновено тези водачи остават невидими за нас и единственото, което можем да почувстваме, е тяхната мощна вибрация, енергия и скрита помощ, която получаваме в трудни моменти. И тогава усещаме, че те се намесват в делата ни. Изниква въпросът обаче: Можем ли да осъществим контакт и да комуникираме с нашите невидими духовни водачи?

Според езотериците отговорът е: Да! И в днешната статия ще разгледаме тяхната гледна точка и начините, които предлагат, за да осъществим тази така желана среща с нашия или нашите мистериозни духовни водачи.

Вземете тефтер и химикалка. Преди да започне процесът на същинския опит за свързване с невидимите напреднали същества, е добре да се подготвим. Може би се чудите за какво са ви лист и химикалка. Отговорът е – за да запишете вашите астрални, чудати преживявания, усещания, чувства и емоции, които сте изпитали, по време на него. Това е важно първо, защото те са най-ярки и силни веднага след като сте ги изпитали. И второ, за да сравнявате случите, записани във вашия дневник, да откривате повтарящи се или различни модели, чрез които да добиете по-добра представа за това, което се е случило с вас.

Уверете се, че тялото и умът ви са в добра кондиция и са готови да преминат към осъществяването на така желаната среща.

Намерете удобно, тихо и спокойно място. Важно е да се чувствате максимално комфортно и да не ви разсейват различни външни обстоятелства. Спрете звука на телефона и другите устройства, за да не ви попречат. Настанете се удобно и затворете очи.

Дишайте.
Това е нещо, което постоянно правим, но несъзнателно. Идеята тук е щом затворите очи да започнете да дишате осъзнато. Дълбоки, бавни дишания, като се стремите издишването да е по-дълго от вдишването. Отделете на тази практика около 5-10 минути. Насочете цялото си внимание към дъха си. Представете си как вдишването зарежда всички ваши клетки с чиста енергия и как при издишването се успокоявате и отпускате все повече и повече.

Успокойте ума си. Постарайте се да укротите вечно напиращите мисли в главата си. Без значение дали са негативни или позитивни. Заглушете ги или ги оставете свободно да излетят като облаци в небето и дайте на ума си спокойствието, което му е необходимо. Останете в покоя и тишината, като продължавате да се концентрирате в движението на въздуха, който поемате и издишвате.

Насочете мислите си към вибрацията на благодарността. Започнете да мислите и изброявате наум всички онези малки и големи неща, за които сте благодарни. Всички случки, хора, събития, които ви карат да се чувствате благодарни, че сте ги преживели или че ги имате в живота си. Мислете за това, което обичате в себе си и в другите. По този начин вие се отваряте за общуване с онази енергия и пространство, където се намират вашите духовни водачи. Отворете сърцето си и бъдете готови да се срещнете с небесните същества.

Преминете към медитация. Изпълнявайки грижливо по-горните стъпки, съвсем естествено е да преминете към приятна и дълбока (доколкото ви е възможно) медитация.

Представете си, че влизате в красива, вълшебна градина. Това е вашето свещено място, на което се чувствате в безопасност, усещате божествената любов, която прелива у вас, и сте безкрайно спокойни и леки. Това е мястото, където можете да получите отговори на всички въпроси, които ви вълнуват. Огледайте се добре. Забележете внимателно какво има във вашата градина – какви растения, постройки, хора, чувства. Усетете атмосферата с цялото си същество.

Запознайте се с вашия духовен водач. Сега насочете мислите и намеренията си към това да помолите горещо вашия духовен водач да се появи. Поканете го във вашата вълшебна градина и наблюдавайте. Когато се появи, вижте го, огледайте го внимателно и се опитайте да запомните всички детайли, които съдържа образът му. Попитайте вашия духовен водач (или духовни водачи) за името му. Опитайте се да разберете колкото е възможно повече за него. Задайте му и други важни за вас житейски въпроси или просто останете с него и неговата енергия в мълчание. Обърнете внимание на това, което изпитвате при срещата с това напреднало същество, и начина, по който се чувствате в компанията му. В съзнанието ви може да се проектират определени мисли или да забележите знаци, които ще ви помогнат по пътя в бъдеще.

Благодарете на вашия духовен водач, че се е появил и изявил във вашето царство на спокойствието и любовта. Благодарете му и за дадените отговори на ваши въпроси, както и за това, че е винаги до вас и ви подкрепя. Не забравяйте, че можете да посещавате вашата вълшебна градина толкова често, колкото пожелаете. Че винаги можете да се свържете с вашия духовен водач и да го помолите за помощ.

Върнете се в настоящето. Когато усетите, че вашата среща е към своя край, започнете бавно и методично да се връщате в тялото си. Размърдайте ръцете и краката, отворете очи.

Запишете преживяното. Хубаво е да опишем какво точно се е случило и какво сме почувствали и разбрали, преди да направим каквото и да било друго. Така спомените ни ще са силни и написаното ще е възможно най-точно и ярко. Опитайте се да се сетите и опишете всички детайли и подробности, за които можете да се сетите. Запишете знаците, символите и препоръките, които сте получили от срещата със своя духовен водач.


Още по темата:

7 съвета за справяне с разочарованието Светът в теб

7 съвета за справяне с разочарованието

Отнасяте се към себе си като към машина и забравяте, че вниманието, грижата и самоизключването също са важни

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо. Светът в теб

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо.

Дензъл Уошингтън за куража да продължим напред, дори когато ни се струва, че сме се провалили

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция Светът в теб

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция

Възстановява се по-бързо от лекарските очаквания

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони Светът в теб

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони

Твой дълг е да следваш с доверие безсмъртния ритъм

Пролетното равноденствие е магическо време Светът в теб

Пролетното равноденствие е магическо време

Това е ден на чиста енергия, в който да поправите грешките и да създадете слънчево бъдеще за себе си

Пролетното равноденствие: ново начало Светът в теб

Пролетното равноденствие: ново начало

Днес излезте на слънце, умиротворете се със светли мисли, споделете желанията си с Вселената и благодарете на Живота

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота Светът в теб

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота

Руми: Отвъд представите ни за погрешно и правилно има поле, ще се срещнем там

Молитвата пребори хероина Светът в теб

Молитвата пребори хероина

След 10 години тежки битки, след 10 комуни и престой в лудница Иво се измъква от пипалата на наркотиците благодарение на вярата в Бог

На гости на свети Никола Светът в теб

На гости на свети Никола

Светецът чудотворец се явява насън на Ангел Рафаилов и му посочва точното място, на което да направи манастир

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция? Светът в теб

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция?

Нека не бягаме от живота, а да го превърнем в пътуване, от което не искаме да си почиваме

Човек не е длъжен кротко да приема това, което съдбата му дава Светът в теб

Човек не е длъжен кротко да приема това, което съдбата му дава

Съветите на „ангелското“ същество от „по-високо измерение“Крион

Върнете болката, която сте взели от родителите си, тя не е ваша Светът в теб

Върнете болката, която сте взели от родителите си, тя не е ваша

К. Типинг: Не лишавайте предците си от възможността да извървят своя кармичен път

Това, което сега носи удоволствие в големи дози, ще се превърне в болка Светът в теб

Това, което сега носи удоволствие в големи дози, ще се превърне в болка

Е.П.Блаватска: Никой освен вас самите не може да ви помогне