Подкрепете ни!




Светът в тебМария Русева, снимки Добрин Кашавелов / 1 юни 2023

Мартин Вийн: Изцелението е благодарност и вяра

Лечителят ще бъде в София от 9 до 11 юни и ще провежда енергийни терапии

Мартин Вийн: Изцелението е благодарност и вяра


Лечителят Мартин Вийн ще бъде в София от 9 до 11 юни и ще провежда групови и персонални сесии с енергийни терапии.
Регистрирайте се тук или заявете своето участие по имейл на 144events.bg@gmail.com

Представяме ви и материал, публикуван в Списание 8, бр.11/2022 г. за Мартин Вийн и Мадлен Милоу. Те са семейство, събрано от общ духовен плам. Той се занимава с енергийно лечение и помага на хората чрез различни целебни способи, които е изучил, а нейният път се пресича с йога и рейки.

„Навремето работех в търговската сфера. Управлявах ваканционни курорти от висок клас, агенции за недвижими имоти, организирах големи домашни партита и други видове услуги. Живял съм в Нидерландия, Англия и Белгия. Тогава макар и по различен начин аз пак използвах дарбата си за лечение, защото вътрешно знаех от какво се нуждаят хората, с които работех, и клиентите. Още от 10-годишна възраст бях наясно, че имам особена сила в ръцете си. Тогава започнах да виждам кога хората имат главоболие, болки в гърба и други болежки. Баща ми също имаше тези способности, но не искаше да ги използва. Аз гледах хората и виждах дори когато някой трябваше да иде на зъболекар. Постепенно започнах да извършвам малки изцеления. Когато си малко дете, каквото аз бях тогава, работата с енергия е нещо като забавна игра за теб“, разказва лечителят.

Благословия или тегоба?

Но дарбата му далеч не идва само по наследство. Няколко дни преди уменията му да се отприщят, той е в кома заради менингит, който едва надвива. Има много висока температура и в продължение на близо седмица (за околните) е в безсъзнание. През това време обаче той е напълно съзнателен, помни добре, че е „пътувал някъде и стигнал много надалеч...“. След това възприятията му за света се променят коренно. От безстрашно момче, което не се замисля за действията си, Мартин става объркан и уплашен. Не може да понесе как цял куп духовни способности се изсипва върху крехките му плещи. Той започва да вижда нишките, които го свързват с всички наоколо, и знае, че той и те са едно. Спомня си как сетивата му се изострят повече, отколкото може да понесе, и как е мечтаел всичко това да спре. В един момент стига дотам, че работи по 90 часа седмично. Започва да се успокоява и да открива себе си едва след първата си среща с терапевт, който го подтиква да овладее съзнанието си, работейки на алфа-ниво. През 1995 г. отива на курс по невроемоционална интеграция, започва да търси причината за страховете си и разбира колко е важно всеки от нас да тръгне по следите є.


В точното време

Към дарбата си да лекува Мартин се връща едва след съдбовната си среща с филипинския лечител Алекс Орбито (когото познавате от статиите ни, писани за него през годините, както и от документалния филм на Списание 8 „Човек на вярата“). Орбито прави операции с голи ръце, с които прониква в тялото на болния и изчиства негативната енергия, като я материализира в тъмна тъкан.

Вижда го за първи път през 1997 г. при неговото посещение в Нидерландия. Връщайки се в онзи миг, Мартин споделя: „Видях малко момче в тяло на 50-годишен. Той правеше психична операция, а аз се разплаках и казах, че трябва да отида във Филипините... Там имах едно от най-забележителните видения. Бях в Пирамидата на Азия и видях Бялата дама с нейни „помощници“, които вървяха към мен, докосваха ме, миеха ме и бяха с мен някак съвсем естествено. После разбрах, че това създание е духовният водач на Алекс, той контактува с нея и тя му казва какво трябва да прави всяка година. Тя е дамата, заръчала на Алекс да построи пирамидата. След това видение се върнах в леглото си в стаята и „видях“ амазонски шамани как минават пред мен. Видението носеше посланието:
 „Използвай силите си за добро“. През следващите години, от 2002 до 2008 г., винаги когато Алекс Орбито идваше в Германия или Нидерландия, аз бях до него. След това започнах да водя групи от Франция и от емирствата във Филипините. Имаше такива, които бяха излекувани от най-страшните болести!“.
Мартин посещава магичната страна общо 20 пъти, а една от най-важните случки на приказните острови е запознанството му с неговата бъдеща съпруга Мадлен Милоу, която също се отървава от тумор на панкреаса.

С широко отворени сърца

Във Филипините холандецът се среща и с други забележителни хора - българи, „най-прямите хора, които някога е виждал“. „Можеш да видиш красотата на сърцата им от няколко думи, които сте разменили, и това е нещо изключително. Сега ние живеем в едно българско село и имаме съсед, който има 3 кози. Когато той води животните по улицата, виждам в очите им тяхната любов към него... Това е невероятно докосващо... - казва той и с въодушевление добавя: - Веднага щом започнеш да се срещаш с хора тук, в България, те искат да общуват, разкриват ти кои са наистина. Трогателно е. Затова живеем в България и тя е втората ни родина.“

Безброй пътища към изцелението

Откакто Мартин крачи по пътя на истинското си призвание – да лекува, е завършил десетки курсове и използва многобройни техники в практиката си с хората. Някои от инструментите, които прилага, са невроемоционална интеграция (НЕИ), акашови записи, хипноза, енергийни процедури и ченълинг. Разказва, че няма методика, която следва, а всеки сеанс с човек протича различно, като прилага смесица от методи, за да помогне. НЕИ например дава възможност на човек да се върне назад във времето, право към източника на травмата. Техниката няма общо с регресията, по-скоро е все едно някой докосва място в подсъзнанието ни, което е изкривило възприятието ни или реакциите ни в определена област от живота. То може да е преживяване от преди години с други хора - в училище, на работа, в семейството, материално, духовно, религиозно.



Арсенал от духовни инструменти

Когато при него дойде „пациент“, му казва името и датата си на раждане, а лечителят „сваля“ данни от „вселенската библиотека“ (акаша, астрал) за него, след което избира лечението. „Виждам и усещам невероятни неща от историята на човека отсреща, те нямат нищо общо с моя опит и живот, те са неговата история. Всичко, което правим или казваме, се записва някъде там. И остава завинаги, като влияе както на нас, така и на поколенията след това“, заговаря за опита си Мартин. Питаме го откъде идват най-често проблемите в човешкия живот, на което той отвръща:
„Когато си малко дете, нямаш филтър. Всичко, което казват майка, татко и приятели, е истина, която се отпечатва на нашия харддиск, а след това прекарваме целия си живот, за да изтрием данните от него. В харддисковете на много хора има неща, които ги ограничават, отнемат им възможностите и даровете на живота. За много хора той е основан на страх, на чувство за липса или ревност. Обществото ни показва щастието вън от нас, културата ни е такава. Никой не ни учи, че това, което търсим, е винаги вътре в нас. А в мига, в който го открием, материалните неща стават незначителни, както и резултатът. Той също много ни спъва. Непрекъснато сравняваме постигнатите резултати с тези на другите и така оценяваме себе си, това дали ни бива в живота. Най-добрият резултат идва, когато той спре да ни интересува. Това е велик житейски парадокс“.
Когато работи с хипноза, Вийн казва на хората да си представят, че са в библиотека и вземат една книга, която не харесват, а на мястото є слагат такава, която им е любима. С тази мисъл чувството за ограничение на ума изчезва и човек променя себе си към добро. Мартин уточнява: „Има само едно условие – да искаме промяната наистина. А не да опитваме да постигнем нещо заради причина или човек извън нас, като например да спрем да правим нещо, защото гаджето ще ни остави, ако продължим“.


Бъди благодарен

Мартин и Мадлен ни разказват, че са виждали десетки чудодейни изцеления и че най-важното, което човек трябва да умее, за да се излекува, е благодарността. „Когато сте благодарни, не ви смущават никакви отрицателни честоти или чувства. Когато благодарността изпълни стаята на душата ви, в нея няма място за нищо друго. Хората, които са спасени и върнати от оня свят, са изпълнени с невъобразимо силна признателност, че са живи, и това играе голяма роля в живота им занапред, той се променя коренно, става искрен, пълноценен“, казва Мартин.
„Когато си тъжен, гневен или чувстваш вина, тези емоции отварят вратата за болести и всякакви нещастия. Трябва да ги държиш настрана. Благодарността е висок етаж в сградата, низшите емоции обитават ниските етажи, но те не са част от твоето преживяване, ако избереш апартамент нависоко. Този дух, който имаме вътре в нас… дори не мога да го опиша. Възможностите, които всички имаме, са невъобразими. Всичко зависи от нашата вяра. И от това да избираме пътя на сърцето си. Животът на тези, които съумяват да го правят, е истински щастлив“ – убеден е лечителят.
Когато питаме Мартин каква е неговата молитва, той, без да се замисли, отговаря: „Моля Бог да ме държи за ръката във всичко, което правя! Разбрах, че това е единственото нещо, което трябва да искаме“.

Нещастието вероятно се крие в това, че се стремим усилено да не бъдем нещастни Светът в теб

Нещастието вероятно се крие в това, че се стремим усилено да не бъдем нещастни

Анна Лембке за болката и невъзможността да се радваме на малкото, защото сме пристрастени към удоволствията

Д-р Емилова ни подари втори живот Светът в теб

Д-р Емилова ни подари втори живот

Павел Благев сваля 50 кг с плодолечение и вместо да смени става, изкачва Килиманджаро и минава Ел Камино

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията Светът в теб

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията

Потребители на социалните мрежи от цял свят я разубеждават

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп Светът в теб

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп

Отец Владимир Дойчев громи равнодушието на общинари, клир и вярващи към пропагандата на злото

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му Светът в теб

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му

Важно е да се прави разлика между естественото охладняване и дълбоко нездравословните връзки

7 съвета за справяне с разочарованието Светът в теб

7 съвета за справяне с разочарованието

Отнасяте се към себе си като към машина и забравяте, че вниманието, грижата и самоизключването също са важни

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо. Светът в теб

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо.

Дензъл Уошингтън за куража да продължим напред, дори когато ни се струва, че сме се провалили

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция Светът в теб

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция

Възстановява се по-бързо от лекарските очаквания

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони Светът в теб

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони

Твой дълг е да следваш с доверие безсмъртния ритъм

Пролетното равноденствие е магическо време Светът в теб

Пролетното равноденствие е магическо време

Това е ден на чиста енергия, в който да поправите грешките и да създадете слънчево бъдеще за себе си

Пролетното равноденствие: ново начало Светът в теб

Пролетното равноденствие: ново начало

Днес излезте на слънце, умиротворете се със светли мисли, споделете желанията си с Вселената и благодарете на Живота

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота Светът в теб

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота

Руми: Отвъд представите ни за погрешно и правилно има поле, ще се срещнем там

Молитвата пребори хероина Светът в теб

Молитвата пребори хероина

След 10 години тежки битки, след 10 комуни и престой в лудница Иво се измъква от пипалата на наркотиците благодарение на вярата в Бог

На гости на свети Никола Светът в теб

На гости на свети Никола

Светецът чудотворец се явява насън на Ангел Рафаилов и му посочва точното място, на което да направи манастир