Подкрепете ни!




Светът в теб15 февруари 2024

Не понасяте скучни разговори, с рентгенови очи сте и често ви търсят за съвет?

Осем признака, че сте стара душа и какво всъщност означава това


Не понасяте скучни разговори, с рентгенови очи сте и често ви търсят за съвет?
Да предположим, че по някаква причина не знаете на колко години сте. На колко се чувствате? Ако усещането ви е за възраст над вашата биологична – може би се стара душа. Всяка такава се държи твърде зряло за възрастта си. Трудно намира общ език с връстниците си. Понякога ги наричат аутсайдери, особняци, съзерцатели, асоциални. Старите души предпочитат да живеят в самота, необезпокоявани от човешката суета. Ето 8 признака, по които можете да определите дали сте стара душа.

Някои стари души се раждат като такива, други израстват до това състояние чрез пътуване в духовното пробуждане. Носят мъдрост и зрял възглед за живота, което показва висока интелигентност. Тя иде от минали преживявания, а не от запаметяване на книги. 

Младите хора, които са стари души, са дар за човечеството. Те стават по-добри лидери, които се фокусират по-малко върху материалните притежания и повече върху решаването на обществени проблеми. Освен това те имат по-добра интуиция, която предпазва тях и хората около тях от опасности.

8 признака, че сте стара душа

Емпатични сте
Старите души показват много емпатия към другите. Тяхната тънка чувствителност, непредубеденост и сърдечна природа ги прави емоционални гъби. Те улавят отрицателните и положителните енергии от другите и са чувствителни към всяка човешка болка или радост.
Старата душа не се замисля, когато подава ръка на нуждаещите се. И използват своята мъдрост, за да направят живота на другите хора по-добър.

По-голямата картина
Философията интригува ли ви? Или поставяте под въпрос системите в институциите, вместо да ги приемете за чиста монета? Старата душа е мъдра, със зрял глобален възглед за живота. Интелигентността идва от наблюдение на случващото се в света, не толкова от зубренето на учебници. Такъв човек свързва реалните събития днес с възможното им въздействие върху бъдещето.

Щастие в самотата
Старите души имат уникални интереси, хоби и вярвания – различни от тези на своите връстници. Нещо повече, това са самомотивирани личности, които са креативни и оригинални мислители. Те търсят качество, а не количество в приятелствата. Всяко дребнаво бърборене или групов манталитет ги дразни. Директни са в изразяването на идеите си, често смятани за груби. Старата душа предпочита да има свое лично пространство и да прекарва повечето време сама, презареждайки енергията си.

Дълбока жажда за знание
Бихте ли предпочели да сте осведомени с последните новини за популярна риалити звезда или да прекарате час в гледане на мистериозен филм, или потънали във философска книга? Старите души са интелектуалци, които винаги копнеят за мъдрост. Въпреки че никога не признават, че са умни, те са от хората, които издигат предизвикателства пред познанията си като усвояват нов език, наука, професия, четат или изпробват нови неща. Предпочитат фактологията вместо модерната литература.

Повърхностните разговори ви отегчават
Предпочитате ли да водите смислени задълбочени разговори, които стимулират мисленето ви, вместо банални обсъждания на времето, храната, бизнеса или модерните неща? Може би сте стара душа. Всяка дума на старата душа тежи на мястото си, затова тя не ги пилее в рутинни бръщолевения. Старите души избирателни в начина, по който говорят или в думите, които използват, за да изразят становището си. Една стара душа съвсем естествено притежава силни комуникационни и вербални умения. Може да остане изолирана и да се почувства самотно в компания на хора, които се борят за внимание и единствената им цел е да поддържат разговор – все едно за какво. 

Не понасяте фриволния флирт
Живеем в развита социална среда на връзки и общуване. Млади и стари се срещат онлайн и излизат на срещи. Това включва повърхностен флирт, игрови тактики и ролеви стратегии, за да се опознаят по-добре. Този език за комуникация и запознанства е твърде труден за старата душа. Тя живее според личните си стандарти и ценности, които не възнамерява да подцени или пренебрегне в името на евентуален флирт. Това ще отрече базовата част от истинската им идентичност. Но когато стара душа срещне друга стара душа, взаимността е неизбежна и близостта се случва почти автоматично. Двамата влизат лесно в близки взаимоотношения и ценят душевната си връзка.

Изкусен познавач на хора
Ако сте стара душа, често ще изпитвате силни чувства към някого, когото срещате за първи път. Това усещане ще ви накара да харесате или да се дистанцирате от непознатия незабавно, независимо как се държи и как се е позиционирал в социалната среда. След това разбирате, че интуицията ви отново не ви е подвела, спестявайки ви ненужни душевни терзания или импулсите ви да поемате рискове, които другите биха отхвърлили. Старите души са психолози по природа, интуитивно разчитат езика на тялото и мимиката. Само докато наблюдават как някой прехапва устните си, мести очи или променя тона, докато говори, старите души могат да разберат кога човекът отсреща е разстроен, кога е честен или пък изрича лъжа.

Хората търсят съветите ви
Старите души имат съзерцателна и проницателна природа, която ще открие най-ценните уроци в най-хаотичната ситуация. Те имат рентгенови очи за дълбоко заровените проблеми, които ние често пренебрегваме или не искаме да видим, или изобщо не подозираме че съществуват. Приятелите и близките на старата душа търсят мнението и съветите й, ясните и разумни преценки. Някои гледат на старата душа като на модел за подражание.
Как старата душа може да навреди на себе си
Някои от чертите на старата душа могат реално да й създат проблеми в битието. Когато самовглъбяването е издигнато в култ, то ви отвлича от изпълнението на битови и светски, но необходими задачи. Нека това, че в глава си решавате глобалните проблеми на човечеството не ви попречи да си платите сметките, да ходите на работа или да участвате активно в живота на семейството.
Желанието ви за усамотение ви води до хронична самота, дори когато сте заобиколени от хора. Липсата на умения за запознанства ви кара да се чувствате празни, нежелани и отхвърлени. Учете се на общуване. 
Не оставяйте егото да се раздуе вследствие на завишения интерес от страна на хората към персоната ви. Не се възползвайте от високия си авторитет в обществото за егоистична печалба.

Източник


Възможно ли е някой да носи същия духовен печат като нашия, а сърцето да го познае на мига?

Прочетете за душите близнаци в Списание 8, бр. 2/2023 г.

Още по темата:

Писано яйце Светът в теб

Писано яйце

Или как да си сътворите великденски шедьовър с восък и боя

Не си събирайте съкровища на земята Светът в теб

Не си събирайте съкровища на земята

Проповедта на планината е основополагащ текст от Библията, който носи непреходни послания и до днес

Юда попита: „Аз ли съм, Учителю?“ Светът в теб

Юда попита: „Аз ли съм, Учителю?“

Дали най-известният предател в историята не е участник в божествен стратегически план

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му Светът в теб

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му

5 лесни стъпки, чрез които да привличате в живота си онова, за което мечтаете

То е вратата към любовта Светът в теб

То е вратата към любовта

4 неща, които е важно да знаете за вашето вътрешно дете

Какво е истинска молитва? Светът в теб

Какво е истинска молитва?

Садгуру: Вие мислите, че Бог е инструмент за постигане на удобство, богатство, власт и удоволствие

Няма значение колко опасен е пътят пред нас. Той е по-добър от този обратно. Светът в теб

Няма значение колко опасен е пътят пред нас. Той е по-добър от този обратно.

Емет Фокс: Ако нямате време за молитва и медитация, ще имате много време за болести и неприятности

Дете, оперирано от тумор, набира средства за други пациенти с тумор Светът в теб

Дете, оперирано от тумор, набира средства за други пациенти с тумор

8-годишният Рави изпя прекрасна песен в „Британия търси талант“, подкрепян от лекари, приятели и роднини

Планираме ли собствения си живот, преди да се родим? Светът в теб

Планираме ли собствения си живот, преди да се родим?

Душите ни може да подготвят сцената за определени уроци или възможности

Промени себе си, промени света Светът в теб

Промени себе си, промени света

Водена от Джо Диспенза медитация е преведена на български език

Доброто е заразно Светът в теб

Доброто е заразно

Винаги можете да помогнете на хора в затруднено положение, само да поискате

Нещастието вероятно се крие в това, че се стремим усилено да не бъдем нещастни Светът в теб

Нещастието вероятно се крие в това, че се стремим усилено да не бъдем нещастни

Анна Лембке за болката и невъзможността да се радваме на малкото, защото сме пристрастени към удоволствията

Д-р Емилова ни подари втори живот Светът в теб

Д-р Емилова ни подари втори живот

Павел Благев сваля 50 кг с плодолечение и вместо да смени става, изкачва Килиманджаро и минава Ел Камино

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията Светът в теб

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията

Потребители на социалните мрежи от цял свят я разубеждават