Храна за живот - живи сокове
Те пречистват, дават сили и подмладяват. Доставят ни ензимите, така ние пазим своите

ЖИВИ СОКОВЕ
Те пречистват, дават сили и подмладяват. Доставят ни ензимите, така ние пазим своите.
Предимството на соковете е в това, че в тях е концентрирана енергията на ензимите, минералите, витамините и фитохимикалите. В какво се крие тайната лечебна сила на соковете и естествените енергийни напитки?
Соковете са жива храна в нейната най-ефикасна и лесно усвоима форма. Ензимите са свързани с жизнената сила, здравето и дълголетието. Една от тайните на здравето е как да запазим ензимите. А те са в суровата, необработена термично храна (до 42 градуса по Целзий).
Със суровата храна в организма се въвеждат естествени ензими, което намалява необходимостта на организма допълнително да произвежда собствени за улесняване на храносмилането. Консумирайки живи храни, ние запазваме своите телесни ензими и това е от съществено значение за забавянето на процеса на стареене.
СУТРИН (9 и 10 ч.)
- Изцедете сок от 3 лимона
- 10-15 г джинджифил
- 1/2 ч.л. куркума
- прясно смлян черен пипер
- 1/4 ч.л. кайен пипер
- 50 мл вода
- 1 ч.л. мед
ОБЯД (12-13 ч.)
За сърдечно-съдовата система
- Изцедете сока на 5 моркова
- една малка глава червено цвекло
- 2 портокала
- 3 лайма
- 1/2 ч.л. куркума
СЛЕДОБЯД (15-16 ч.)
За енергизиране
- Изцедете сока от 4 мандарини и 3 лайма.
- В блендер добавете 2 резена ананас + парче джинджифил (около 15 гр.)
ПРИВЕЧЕР (18-19 ч.)
За баланс
- Накисва се шепа кашу за около 3 часа
- След това ядките се блендират с 2 чаши изворна вода.
- Добавят се 4 фурми
- 1/2 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. кардамон
- 1/4 ч.л. карамфил
- 1/4 ч.л. сол.

Христина Сланчева, или Ити, както приятелите й я наричат, е истински откривател в света на добрата храна. Всичко започва преди четири години, когато сънува светло пространство, усмихнати хора и нарисувано дърво с две птици в короната и надпис: „Там, където има Любов, има Живот.”
Ити завършва академията на Матю Кени за растителна и сурова кухня, създава бранд за безглутенови мъфини ma maffin, след което и сънят й се превръща в реалност. Мястото нарича Café Parallel 43. (България е на 43-ия северен меридиан. – бел. ред.)

Рибеното масло укротява агресията?
В общности, които ядат повече риба, убийствата са по-малко, сочат изследвания

Атлантическата диета е може би по-добра от средиземноморската
Те си приличат, но първата е по-простичка – яхнии, супи и варена риба

Прекаляването със здравословни добавки води към болницата
Внимавайте с куркумата, зеления чай, ашвагандата и Гарциния Камбоджа

Газираната вода е приятел на диетите, но само с нея не се отслабва
Въглеродният диоксид намалява киселинността на клетките

Хапването на черен шоколад може да намали риска от диабет с 21%
Но за млечния – забравете!

„Жарава“подклажда празничния огън
Виното носи топлината на бащино огнище и точно това го прави подобаващ спътник за празнична вечеря

Коледа е сладост!
Дари Миленова вярва, че гладът и лишенията нямат място в уравнението за здраве, щастие и красота

Ашваганда – индийският женшен – превзема света на медицината
Д-р Меркола разказва подробно за чудодейната билка

Какво се случва с тялото ви, когато ядете диня редовно
Тя е и с по-високо съдържание на антиоксиданти от доматите и ягодите, ползите са много, казва д-р Меркола

Как да намалим риска от деменция чрез хранителен режим
JAMA Network Open: Противовъзпалителната диета води до по-голям обем сиво вещество в мозъка

Сингапур одобри 20 вида насекоми за продажба като храна
Изненадващо в списъка присъстват и ларви на медоносни пчели

Пресни или замразени зеленчуци?
Изследвания сочат, че няма особена разлика. Понякога дори плюсовете са за фризера.

Вегани, внимавайте за липсата на тези хранителни вещества!
Съветът на лекарите е редовно да проверявате нивата на витамин Б12, желязо, калций и йод

Диетолог: Яжте повече, за да ядете по-малко
Премахнете всяко табу и включете забранените храни като част от балансираната диета