Да се влюбиш във виното
Ресторант GRAPHITE - пространство, което вдъхновява

ВИНЕНИ ВЕЧЕРИ
Те са цялостно преживяване, получено от съчетаването на отлични вина със специална храна. Виното дава най-доброто от себе си в комбинацията с авторските рецепти на шеф Александър Драмов. Той създава всяко ястие така, че в съчетание със съответното вино да разкрие най-добрите му качества. То пък допринася за оптималния вкус на храната. Много важно е, че цената е съвсем достъпна, макар че включва специалната вечеря, комбинирана с дегустация на поне 4 вина. 90% от тези, които са отишли на винена вечеря веднъж, се запалват и стават постоянни клиенти.

ВИНЕНИ ДЕГУСТАЦИИ
ВИНЕНИ КУРСОВЕ ЗА ЛЮБИТЕЛИ
Целта на тези събития е запознаване с виното и обучение как да го разбираш и цениш. Виното е култура, убедени са в GRAPHITE, и се опитват да я налагат.
РИСУВАНЕ С ВИНО
На чаша еликсир посетителите се забавляват, докато се обучават на италианската техника винорел, при която чрез изпаряване виното се редуцира в различна степен, така че да се получат различни нюанси на червеното. Останалото е въпрос на въображение.

ДЖАЗ И ВИНО
GRAPHITE е пространство, което вдъхновява. Около него е сформирана общност от съмишленици, така че отивайки на винена вечеря, можеш да очакваш да срещнеш хора, с които сте на една вълна в любовта и уважението към виното. В ресторанта са се родили и много приятелства.
Публиката в GRAPHITE не е случайна. Посетителите са предимно хора с по-високо образование и доходи. Културата на виното, в която GRAPHITE възпитава, създава уменията на делова или официална вечеря да си спокоен и сигурен, че можеш сам да избереш виното и да го съчетаеш правилно със съответстващата му храна.
РЕСТОРАНТ И ВИНО БАР GRAPHITE
www.graphite-sofia.com

Рибеното масло укротява агресията?
В общности, които ядат повече риба, убийствата са по-малко, сочат изследвания

Атлантическата диета е може би по-добра от средиземноморската
Те си приличат, но първата е по-простичка – яхнии, супи и варена риба

Прекаляването със здравословни добавки води към болницата
Внимавайте с куркумата, зеления чай, ашвагандата и Гарциния Камбоджа

Газираната вода е приятел на диетите, но само с нея не се отслабва
Въглеродният диоксид намалява киселинността на клетките

Хапването на черен шоколад може да намали риска от диабет с 21%
Но за млечния – забравете!

„Жарава“подклажда празничния огън
Виното носи топлината на бащино огнище и точно това го прави подобаващ спътник за празнична вечеря

Коледа е сладост!
Дари Миленова вярва, че гладът и лишенията нямат място в уравнението за здраве, щастие и красота

Ашваганда – индийският женшен – превзема света на медицината
Д-р Меркола разказва подробно за чудодейната билка

Какво се случва с тялото ви, когато ядете диня редовно
Тя е и с по-високо съдържание на антиоксиданти от доматите и ягодите, ползите са много, казва д-р Меркола

Как да намалим риска от деменция чрез хранителен режим
JAMA Network Open: Противовъзпалителната диета води до по-голям обем сиво вещество в мозъка

Сингапур одобри 20 вида насекоми за продажба като храна
Изненадващо в списъка присъстват и ларви на медоносни пчели

Пресни или замразени зеленчуци?
Изследвания сочат, че няма особена разлика. Понякога дори плюсовете са за фризера.

Вегани, внимавайте за липсата на тези хранителни вещества!
Съветът на лекарите е редовно да проверявате нивата на витамин Б12, желязо, калций и йод

Диетолог: Яжте повече, за да ядете по-малко
Премахнете всяко табу и включете забранените храни като част от балансираната диета