Хумусът на нашите деца
Sweet Twins е единственият хумус в България със свежи съставки, без консерванти и с неповторим вкус

Рубрика за качествени стоки и услуги, зад които Списание 8 застава
Ето защо радостта ни бе огромна, когато открихме Sweet Twins - различни вкусове хумус напълно натурални, без консерванти! В красиви опаковки, с яки послания. А когато ги опитахме - мммм... много вкусни!
Много е лесно да направиш избор за трапезата си, когато знаеш, че този, който ти предлага продуктът, го дава на децата си. Точно такава е историята на Sweet Twins. С появата на близнаците Хелена и Тервел на бял свят майка им Маргарита решава да изпробва в кухнята различни рецепти за полезен шоколад, а таткото Георги пък се увлича по домашно приготвения хумус.
МОЖЕ ЛИ И ЗА НАС?
АМА КАКВО Е ТОВА?

Но не се отказват. Първоначално зареждат 20-ина малки магазинчета в столицата, после спечелват първия голям клиент – „Фантастико“, след него и „Билла“. През 2019 г. във фирмата постъпва
А КАКВО СТАНА С ГОДНОСТТА?
Вероятно като мен и вие се питате как младите предприемачи решават проблема с крехката годност на продукта? Отговорът е HPP – обработка чрез високо хидростатично налягане (до 6000 бара), съвременна студена пастьоризация. Чрез силата на налягането се отстраняват всички патогени, запазва се качеството и 3 пъти се удължава срокът на годност на хумуса. Фирмата внедрява HPP технологията през юни 2020 г. Така продуктът става 100% чист, дълготраен и желан от хиляди българи.
НА КОГО СЕ ДЪЛЖИ УСПЕХЪТ?
Както и в живота, така и в бизнеса успехът на Sweet Тwins е комбинация от много фактори, но най-вече се дължи на хората. Екипът на „Сладките близнаци“ е сплотен и споделя едни и същи ценности. „Важно бе всички да трептят на еднакви честоьти. И по силата на закона за привличането дойдоха най-добрите, чиято мисия е все повече хора да обръщат внимание с какво се хранят и как се грижат за здравето си“, споделя Нелина.
А СЕГА НАКЪДЕ?
Смелите предприемачи вече планират износ на вкусния хумус в чужбина. А тук, в родината, можем да се наслаждаваме на 7 вкуса: уникален - „Класически“, свеж - „С копър и лимон“, апетитен - „Средиземноморски“, пикантен - „Мексикански“, сладък - „Сицилиански“, сочен - „Каламата“ и наситен - „Ориенталски“.

Рибеното масло укротява агресията?
В общности, които ядат повече риба, убийствата са по-малко, сочат изследвания

Атлантическата диета е може би по-добра от средиземноморската
Те си приличат, но първата е по-простичка – яхнии, супи и варена риба

Прекаляването със здравословни добавки води към болницата
Внимавайте с куркумата, зеления чай, ашвагандата и Гарциния Камбоджа

Газираната вода е приятел на диетите, но само с нея не се отслабва
Въглеродният диоксид намалява киселинността на клетките

Хапването на черен шоколад може да намали риска от диабет с 21%
Но за млечния – забравете!

„Жарава“подклажда празничния огън
Виното носи топлината на бащино огнище и точно това го прави подобаващ спътник за празнична вечеря

Коледа е сладост!
Дари Миленова вярва, че гладът и лишенията нямат място в уравнението за здраве, щастие и красота

Ашваганда – индийският женшен – превзема света на медицината
Д-р Меркола разказва подробно за чудодейната билка

Какво се случва с тялото ви, когато ядете диня редовно
Тя е и с по-високо съдържание на антиоксиданти от доматите и ягодите, ползите са много, казва д-р Меркола

Как да намалим риска от деменция чрез хранителен режим
JAMA Network Open: Противовъзпалителната диета води до по-голям обем сиво вещество в мозъка

Сингапур одобри 20 вида насекоми за продажба като храна
Изненадващо в списъка присъстват и ларви на медоносни пчели

Пресни или замразени зеленчуци?
Изследвания сочат, че няма особена разлика. Понякога дори плюсовете са за фризера.

Вегани, внимавайте за липсата на тези хранителни вещества!
Съветът на лекарите е редовно да проверявате нивата на витамин Б12, желязо, калций и йод

Диетолог: Яжте повече, за да ядете по-малко
Премахнете всяко табу и включете забранените храни като част от балансираната диета