Подкрепете ни!




Храна за щастиеМария Русева / 24 април 2023

Смирисани души

Общият път на Биляна и Тихомир Тодорови, с ухание на здравословен обяд и изкусителен шоколад


Смирисани души
Спомняте ли си темата за любовта на душите близнаци (брой 2/2023)? Там ви разказахме как съдбовната среща с голямата любов не е само красиво преживяване за двама, а има стойност за цялото. Тя е сливане на две души, чиято цел е да служат на другите, като с обичта и общото си дело извисяват света. Наскоро в редакцията на „8“ получихме поредно потвърждение, че всичко това действително се случва, щом чухме историята на Биляна и Тихомир Тодорови. Сега ще понесем и вас на крилете на тяхната любов, която ги e направила още по-добри и милостиви хора.

Във великотърновския край казват „смирисват се“, когато две растения се сложат едно до друго и се кръстосат. Като се замислиш, това важи и за хората. Наскоро той имаше зъбобол, а ние двамата така сме „смирисани“, че и мен почнаха да ме болят зъбите“, онагледява пред нас силната връзка с любимия си Биляна Тодорова, създател и собственик на марката „1 метър шоколад“ – вкусни и внушителни по размер сладки изкушения, изработени само с 5 естествени съставки. Тя вече десета година стои начело на сладкото си начинание. Когато двамата с Тихомир се запознават, той има фирма за кетъринг (предоставя обедни менюта), като работи предимно за служителите в офис сгради, които обслужва. За дейностите на двамата обаче ще ви разкажем малко по-натам. Първо ще пуснем любовта да влезе в статията.

Ако е истинска, ти просто го знаеш
Тихомир и Биляна се запознали на изложение преди години, но от това нищо не произлязло. Той дори я сметнал за надута. Минало време и двамата се разделили с дотогавашните си любими, с които имали семейства.

Както много от новите приказки и тази започва от фейсбук, където Биляна има хаштаг „нито ден без осъзнаване“, с който всеки ден пуска хубави мисли, цитати и пр. Тихомир чете публикациите є и ги коментира, двамата започват да ги обсъждат в лични съобщения и един ден той є пише, че я обича и тя е неговата жена. Биляна му отвръща, че е ненормален и това са глупости, както и че в момента си има гадже и не е свободна. Дръзкият мъж отвръща, че цени честността є и ще я чака колкото е нужно, защото знае, че двамата един ден ще бъдат заедно.

Продължават да си пишат, но без свалки, по най-чистия начин, като приятели… обсъждат дълбоки теми всеки ден, търсят заедно отговор на големите въпроси на живота. И в един момент Биляна се запитва защо не може да постигне такова общуване и в настоящата си връзка. Защо не може и с приятеля си да говори така, както с този особен почти непознат?



Любовта те връхлита насред бъркотията
По това време тя е в много труден период, предстои є да започне работа с разпространител, трябва да намери 20 000 лв., за да изчисти стари задължения и както тя самата се изразява, „яко са є потънали гемиите“. Насред цялата тази бъркотия Тихомир є звъни, защото... усеща, че нещо с нея не е наред, уговаря я да излязат на първа среща, а тя от любопитство приема. Когато го вижда обаче, за нея това със сигурност не е любов от пръв поглед, защото мъжът, който я чака, тежи 150 кг. Той я посреща с роза в ръка и кутийка от бижу. Моли я да отвори подаръка си по-късно, като се върне у дома. Когато се прибира, дамата вижда в кутийката голямо кристално бяло сърце с дупка по средата, където да се побере друго, по-малко розово сърце, което също било в кутията. На бележка било написано „Когато си готова, просто сложи сърцето вътре, за да разбера“.

Три дни по-късно на Биляна все още не є е ясно как ще се справи с паричните си затруднения и със сложното положение, в което е. Прихванал силната є тревожност, Тихомир пак є се обажда, с думите „добре, не ме харесваш, разбрах. Но това не пречи да ти помогна като твой приятел. Хайде да излезем отново и да ми споделиш какво те мъчи“. Тя се намира в пълен емоционален срив и го кани в дома си, защото не е в настроение за излизане навън. Той пристига с вино и храна. След час тя вече му излива душата си, плачейки. След като чува всичките є грижи, мъжът я успокоява, че няма нищо чак толкова страшно в положението є. Написва на един лист разсрочен план за погасяване на задълженията є, като предлага да є дава всяка седмица по 2500 лв. и да `и носи храна всеки ден, за да не се притеснява за домакинските си задачи. Тя му отказва паричната помощ. Тогава той `и задава странен въпрос: „Щом не харесваш мен, какви мъже харесваш?“. И тя се съгласява да му прочете целия си женски списък с изисквания за съвършения за нея мъж, като очаква той на мига да хване пътя и да избяга. Настоятелният є ухажор я изслушва и спокойно, с усмивка, отвръща: „Да знаеш как ме радва този твой списък… Това съм аз, но ти не го знаеш все още“.



Списъците са, за да се сбъдват!
На следващата сутрин є звъни и я чака пред дома є с храна, с много вкусна храна. И така всеки ден в продължение на три седмици, като разговорите им стават все по-задълбочени, както и връзката между сърцата им. На третата седмица тя чака с нетърпение всяка сутрешна среща. Когато осъзнава трепета си, Биляна слага край на връзката, в която е... При следващата си среща с Тихомир награждава безмерното му търпение с думите: „Всичко е много хубаво, но вече трябва да ме целунеш“... Краката є се подкосяват при тази първа тяхна целувка.

След това той се съгласява да отиде с нея на тантра семинар, където тя истински усеща енергията му и разбира, че той действително е онзи мъж от списъка. Дори участниците в семинара остават с погрешното впечатление, че двамата са заедно „от векове“. На връщане в колата той я пита: „Вече гаджета ли сме?“, а тя отвръща: „Не си ми гадже, мъж си ми“.

„Той ме позна още преди да ме види, но откакто и аз го познах, непрекъснато сме заедно“, споделя Биляна. Събират се да живеят заедно, а всичко е толкова хубаво, че на нея все още не є се вярва: „Връзката ни е несравнима с нищо друго. Той ми дава сила, творчество, свобода, разбиране, право да бъда истинското си „аз“, казва младата дама.

БлагоДаря
С идването на коронавируса, както и за много други, пандемията поставя на колене бизнесите им. Поръчките на любимия є еднометров шоколад рязко спадат, а при Tихомир от 2000 клиентите остават 20. „Положението беше зле и тъй като не знаехме какво да правим, решихме да раздаваме храната на нуждаещи се – разказва Биляна и обяснява: Знаех, че когато човек дава от сърце, и на него ще му се даде.“ Двамата с Тихомир занасят храна в дом за хора в неравностойно положение. „В мига, в който отидеш на такова място, цялата ти енергия се обръща. Забелязваш всички благословии, които имаш в живота си: това, че си здрав, че си с акъла си... и желаеш да продължиш да помагаш с каквото можеш на онези, които нямат твоите възможности“ – спомня си Биляна.



Любовта се множи до безкрай
Така започват да правят благотворителни акции всяка седмица, защото истинско добро се прави в най-трудните времена. Хората виждат примера им и се включват със средства в благото дело. Добротата, родила се в сърцата на влюбените, се множи и разширява. Тогава те създават фондацията „БлагоДарител“. Днес тя обслужва три пъти седмично кризисните центрове за хора в неравностойно положение в селата Видраре и Бели Искър, а това се случва с безценната подкрепа от корпоративни клиенти, които правят осъществими мащабните акции и развиват социална отговорност сред служителите си. В центровете карат закуска, обяд и вечеря за три дни напред, на един курс се изпращат 1000 порции.

Добро дело, добра храна
Епидемията дава възможност на влюбената двойка да преосмисли бизнеса си за в бъдеще. Преди здравната криза Blagodaria.bg е обслужвала корпоративни потребители, днес целта є се измества изцяло към добруването на отделния човек и грижата за околната среда. Всичко тръгва от вътре навън, когато Тихомир с помощта на хранителен режим сваля 40 кг за 7 месеца.

Онлайн платформата Blagodaria.bg започва да предлага здравословни менюта, които се изготвят лично за всеки потребител след подробно попълване на въпросник за очакваните резултати от режима, здравословните му предпочитания, начина му на живот и хранене. Всяко блюдо е приготвено лично от Тихомир по специална технология, която чрез бавно готвене запазва всички жизненоважни ценни съставки. Освен домашна храна платформата Blagodaria.bg предоставя за разнасяне режимни ежедневни хранения и покупки от магазина.

Програмите са много подходящи за заетите хора, които все се питат „Какво да сготвя?“ или „Кога да напазарувам?“. Менюто, което Тихомир с много любов ще ви приготви, се съобразява с възможни алергии или по-особени предпочитания към блюдата. Начинанието е задвижено и от екологични съображения – когато човек си поръча дневно меню, той получава три разнообразни хранения за деня, което изтрива опасността да остане храна, която да се изхвърли. 87% от вредните емисии във въздуха се дължат на производство на хранителни продукти, а когато домакинство намали разхищението на храна, ограничава вредните емисии с 30%, обяснява Биляна и допълва с радост: „А 5% от приходите от всяка поръчка в сайта отиват за фондация „Благодарител“.“

Целебни ястия
Силата на чистата храна е най-важна за двойката. „Не се пълнее от този шоколад, защото той е с истински съставки. Те са точно 5 – захар, какаово масло, какао, мляко и ванилия“, със задоволство ни уверява създателката на „1 метър шоколад“ и отново заговаря за магията на храната, която любимият є и екипът му приготвят.

Тихомир е 80% сляп и точно това ни изумява, след като разбираме за огромните усилия, които влага в работата си. Биляна ни разкрива, че той има много мощна духовна дарба и успява да „сваля“ информация от ефира в мига, в който срещне човек. Усеща неговото здравословно състояние и също така какво е най-добре да предприеме, за да се излекува. Преди да се запознаят, Биляна страда от дискова херния. Днес болките є ги няма, защото в мига, в който болежка започне да се обажда, той пуска от лечебната си сила и я обезболява. „Целебните му сили винаги се усещат и в храната, която Тихомир приготвя. Тя е по-вкусна от всяка друга, създава чудесно настроение и изобилства от любов и сила“, хвали се влюбената Биляна.



Радващо е да знаем, че все повече хора обръщат внимание на пълноценната храна – храна, пълна с ценности, заредена с любов от хора, свързани с фините светове; приготвена с грижа за здравето на човека и околната среда; вкусна като домашна гозба и достъпна за всеки джоб. Доброто дело на двойката, заживяла в истинска любов, окрилява всеки, докоснал се до него, и ни дава съвсем нов тласък за живот в здраве, осъзнатост и мир на всички нива.

Контакти шоколад:
www.1meterchocolate.com
1_meter_chocolate

Контакти Благодаря.bg:
www.blagodaria.bg
blagodaria.bg

Контакти на фондацията:
www.blagodaritel.com

Духовно и Енергийно лечение

Статията е публикувана в Списание 8, бр. 4/2023 г.
Убийците на здравия сън Храна за щастие

Убийците на здравия сън

Не яжте зеленчуци, джинджифил и захар преди лягане!

Диетолог: Яжте повече, за да ядете по-малко Храна за щастие

Диетолог: Яжте повече, за да ядете по-малко

Премахнете всяко табу и включете забранените храни като част от балансираната диета

Не изхвърляйте саламурата от киселите краставички! Храна за щастие

Не изхвърляйте саламурата от киселите краставички!

Гаргара със солената вода помага при възпалено гърло

Незаменимата канела Храна за щастие

Незаменимата канела

Помага при диабет, за сваляне на високото кръвно налягане, понижава холестерола

Оправдателна присъда за 6 „вредни“ храни, които всъщност не пречат на отслабването Храна за щастие

Оправдателна присъда за 6 „вредни“ храни, които всъщност не пречат на отслабването

Разумно подбраните продукти за междинни хапвания могат да помогнат в диетата

(Пред)Последно: млечните продукти пак са полезни! Храна за щастие

(Пред)Последно: млечните продукти пак са полезни!

Независимо дали са нискомаслени или пълномаслени, те помагат за контролиране на нивата на холестерола

Замислете се преди да изхвърлите обелката от банан Храна за щастие

Замислете се преди да изхвърлите обелката от банан

Направете си питателно брашно за вкусни печива

Не изключвайте бадемите от диетата си Храна за щастие

Не изключвайте бадемите от диетата си

Учени доказаха, че ядките не пречат на отслабването

За постите и смисъла Храна за щастие

За постите и смисъла

Започна 40-дневният Коледен пост. Вижте и чудесните ни предложения от родни производители за вашата трапеза.

Уханието на кафето Храна за щастие

Уханието на кафето

От напитка за мистици и избрани, тя минава през забрани и войни, за да стигне до всеки от нас и да ни ободри

Черният чай намалява риска от диабет Храна за щастие

Черният чай намалява риска от диабет

Древната напитка е с мощен антиоксидантен и противовъзпалителен ефект

Не пренебрегвайте бамята! Храна за щастие

Не пренебрегвайте бамята!

Понижава холестерола, детоксикира черния дроб, помага при диабет

Скрити в кошера – тайните дарове за здраве и дълголетие Храна за щастие

Скрити в кошера – тайните дарове за здраве и дълголетие

Открийте чудната сила на пчелните продукти с Пчелинъ

Кои хранителни добавки са подходящи при лятна умора? Храна за щастие

Кои хранителни добавки са подходящи при лятна умора?

Няколко съвета, които ще допринесат за по-доброто ви състояние

5 парченца плод и зеленчук могат да заместят 4000 крачки Храна за щастие

5 парченца плод и зеленчук могат да заместят 4000 крачки

Ако не обичате да ходите много или да правите физически упражнения - обърнете внимание на храненето

Сол вместо захар в кафето Храна за щастие

Сол вместо захар в кафето

Учените твърдят, че има логика в странната комбинация