Подкрепете ни!
ХороскопБогомила-Сандия / 27 декември 2023

Днес е пълнолунието в Рак

То идва, за да прочисти всичко, което вече е остаряло и излишно, и да отвори пространство за нещо ново


Днес е пълнолунието в Рак
Представяме ви втори откъс от книгата на Богомила-Сандия Новолуния и Пълнолуния. Купете я от тук, за да прочетете за останалите 23 събития (книгата-наръчник може да се ползва до 2033 г.) и да се запознаете по-добре с това как действа Луната върху нашия живот. Тук може да прочетете за новолунието в Стрелец, които беше на 13 декември.

Елементи – Земя/Вода
Качество – кардиналност
Начало – женско
Планети управители – Сатурн/Луна
Карта Таро – Дяволът/Колесницата
Част от тялото – гръден кош, гърди, лимфни възли

Пълнолунието в Рак се случва две седмици преди или след Новолунието в Козирог и идва, за да прочисти всичко, което вече е остаряло и излишно, и да отвори пространство за нещо ново. Можем да наблюдаваме в небето как през следващите четиринадесет дни Луната намалява всяка нощ, което спомага за изтичане на ненужното от живота ни. Сега е добър момент  да се освободим от нездравословните модели и зависимости, за да можем да направим място за нещо по-подходящо.

Слънцето е свързано с нашето съзнателно намерение и волята за постигането му. В момента то е в Козирог и има силен импулс за постижения, полагане на цели и надграждане на досегашните успехи.
Луната носи подсъзнателните нагласи и това, от което имаме нужда, за да се чувстваме в безопасност. Тя е в противоположния знак Рак и е силно емоционална, има нужда от дом, уют и свързване с близки хора.

Всеки от нас е изтъкан от множество противоречия и обикновено по Пълнолуние се чувстваме разпънати между различни крайности, но точно тогава има и най-голяма възможност за развитие, възможност да разширим разбиранията си, да осъзнаем по-голяма част от това, кои сме всъщност и защо сме тук. Това е един от тези моменти, които съдържат в себе си огромен потенциал за намиране на баланс и интеграция между различните импулси в нас.Това е едно много емоционално Пълнолуние, в което ще сме изключително чувствителни и е възможно да ни се плаче повече от обикновено. Сълзите в този момент са лечебни, така че е добре да си позволим да излеем това, което се е насъбрало, за да ни олекне. Важно е обаче да не прехвърляме отговорността за своите чувства на някого друг (Рак), а да се погрижим сами за себе си (Козирог).

Истинското порастване е, когато сме осъзнати за емоциите си и умеем да присъстваме за тях – без да ги потискаме и без да им позволяваме да ни залеят. Това е мъдростта, на която ни учи това Пълнолуние.

И двата знака са кардинални, така че всеки се опитва да наложи своята истина по своя си начин – Козирогът изисква отговорност и човек да държи на дадената дума на всяка цена, докато Ракът настоява за емоционално присъствие и свързване през сърцето.

Основните теми, в които ще се случва лечение, пречистване и по които ще търсим баланс:

– баща/майка;
– кариера/семейство;
– самостоятелност/корени;
– аскетизъм/уют;
– работа/дом;
– отговорности/детинско поведение;
– рационалност/емоции;
– хлад/топлота;
– задължения/нужди;
– дисциплина/грижа;
– суровост/мекота;
– авторитет/състрадание;
– възрастен/вътрешното дете;
– самодостатъчност/зависимост;
– решителност/колебливост;
– стабилност/уязвимост;
– последователност/цикличност;
– придвижване напред и нагоре/две напред, едно назад;
– бъдеще/миналоПриключване и освобождаване

Ракът е свързан с майчинството, къщата, домашния уют, грижата за околните, интуицията, женските енергии. Той е много емоционален знак, който има нужда от сигурност и затова често се „закача“ за неща – както материални, така и емоционални. Това Пълнолуние е много подходящо време за разкачване, за освобождаване на пространство и пречистване от всичко излишно. За приключване на емоционални модели и отношения, които вече не ни вършат работа. На повърхността може да излязат чувства, които са били дълбоко натъпкани в душата ни и скрити дори от самите нас. Дошло е време те да бъдат видени, признати и пуснати да си вървят, за да направим място на други, по-подхранващи.

Родители

Основна тема, свързана с Рака, са отношенията с родителите и семейната карма, която носим. Възможно е да се активират и теми от детството – неща, които сме попили като съвсем малки без дори да си ги спомняме, но които и до ден днешен подсъзнателно управляват живота ни. Ако имаме повтарящи се ситуации, за които си казваме: „винаги така ми се случва“, или „защо все на мен“, може би е добре да погледнем назад в миналото и да се замислим – дали не повтаряме стари истории?

Ние не можем да променим миналото, но можем да сменим позицията, от която гледаме към него. Ако се чувстваме обидени или се опитваме да спасяваме своите родители или прародители, това изсмуква нашите сили и нямаме енергия за собствения си живот. Сега е подходящо време да осъзнаем моделите, в които неволно сме се впримчили, да се разделим с тях и да преместим фокуса си към това, което е ресурсно и подхранващо. Много добри подкрепящи методи са работа с т.н. „вътрешно дете“ и Семейни Констелации.Разчистване

Много подходящо е да се направи едно изчистване на къщата и изхвърляне (или подаряване) на предмети, които сме насъбрали през годините. Ракът влага емоционално значение във всички притежания, така че има навика да трупа спомени и му е трудно да се освобождава от тях. Пълнолунието ще ни помогне да отсеем това, което наистина внася уют и ни е полезно, от това, което кара енергията да застоява и блатясва.

Здраве

Прочистващи диети, детоксикации и всякакви подобни процедури са също добре дошли и ще дадат добър резултат – Луната в момента е в собствения си знак и силата й е голяма. Така докато намалява през следващите две седмици, организмът ще бъде подкрепен в процеса на изхвърляне на токсини, излишни течности и вещества.

Ритуал

Подходящо е около Пълнолунието да си отделим време насаме, да седнем в тишина, да си запалим свещ и да напишем на листче нещата, които бихме искали да освободим от живота си  – зависимости, страхове, обида, хора и ситуации от миналото. Да затворим очи, да проследим бавно вдишването и издишването си. След това да ги отворим и да изгорим листчето, като едновременно с това вътрешно помолим Вселената да ни помогне, така че това пречистване да стане по най-подходящия за нас (и всички свързани по някакъв начин с молбата ни) начин, с оптималното темпо и количество. После може да пуснем осъзнато и с уважение пепелта в течаща вода.

Трябва да имаме предвид, че всеки такъв ритуал може да стартира процеси, които да предизвикат размествания в живота ни, да има лечебни кризи, докато всичко остаряло се прочиства. Накрая можем да благодарим на Вселената за помощта и благословията.

Интервю с Богомила прочети тук
Гледай участието на Богомила в
LIVE в 8 със Списание 8
Купи тук книгата „Новолуния и Пълнолуния"

Още по темата:

Кралица Жезли– карта Таро за 21 юли Хороскоп

Кралица Жезли– карта Таро за 21 юли

Днес ще се чувстваме завихрени от шеметни енергии и емоции

Магьосникът – карта Таро за 20 юли Хороскоп

Магьосникът – карта Таро за 20 юли

Необходимо е да се свържем с творческата искра, заложена в нас

Асо Пентакли – карта Таро за 19 юли Хороскоп

Асо Пентакли – карта Таро за 19 юли

Днес е възможно да получим някакъв подарък и материални придобивки

Шестица Жезли – карта Таро за 18 юли Хороскоп

Шестица Жезли – карта Таро за 18 юли

Важно е да си позволим да сме видими

Паж Чаши – карта Таро за 17 юли Хороскоп

Паж Чаши – карта Таро за 17 юли

Нека позволим потока на живота да ни отнесе там, където има страст, игривост и веселие

Десетка Жезли – карта Таро за 16 юли Хороскоп

Десетка Жезли – карта Таро за 16 юли

Важно е да преразгледаме отговорностите, с които сме се нагърбили

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Във вторник подхождайте смело, сряда носи добра енергия на Екадаши, а в неделя е Пурнима

Справедливостта – карта Таро за 15 юли Хороскоп

Справедливостта – карта Таро за 15 юли

Днес е важно да сме честни и в баланс със себе си

Петица Жезли – карта Таро за 14 юли Хороскоп

Петица Жезли – карта Таро за 14 юли

Дали желанието да сме прави не замъглявя видимостта ни?

Четворка Пентакли – карта Таро за 13 юли Хороскоп

Четворка Пентакли – карта Таро за 13 юли

Имаме възможност да поставим стабилна основа и да започнем нещо печелившо,

Четворка Чаши – карта Таро за 12 юли Хороскоп

Четворка Чаши – карта Таро за 12 юли

Важно е да се съсредоточим върху това, което имаме, а не върху липсата

Справедливостта – карта Таро за 11 юли Хороскоп

Справедливостта – карта Таро за 11 юли

Днес е възможно да изплуват ситуации, в които ще се наложи да търсим по-дълбокия смисъл

Осмица Чаши – карта Таро за 10 юли Хороскоп

Осмица Чаши – карта Таро за 10 юли

Започва процес на пречистване и тя ни помага да навлезем дълбоко в емоционалния ни свят

Съдът – карта Таро за 9 юли Хороскоп

Съдът – карта Таро за 9 юли

Ще ни се наложи да излезем от сянката и да се покажем пред света

Смъртта – карта Таро за 8 юли Хороскоп

Смъртта – карта Таро за 8 юли

Аз пускам миналото и вкарвам енергия в новите начала

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Във вторник бъдете смели, сряда е добър момент за публични изяви, в петък проявете повече хладнокръвие