Подкрепете ни!




ХороскопБогомила-Сандия / 12 декември 2023

На 13 декември е новолунието в Стрелец

Той се появява в най-тъмното време от годината, за да ни сгрее и да ни донесе късмет


На 13 декември е новолунието в Стрелец
Представяме ви част от книгата на Богомила-Сандия Новолуния и Пълнолуния. Купете я от тук, за да прочетете за останалите 23 събития (книгата-наръчник може да се ползва до 2033 г.) и да се запознаете по-добре с това как действа Луната върху нашия живот. Не пропускайте и участието на Богомила тази сряда в предаването ни LIVE в 8 със Списание 8.

Елемент – Огън
Качество – подвижност
Начало – мъжко
Планета управител – Юпитер
Карта Таро – Интеграция (Умереност)
Част от тялото – бедра, черен дроб

Всяко Новолуние носи енергия на започване, случване и развитие и е подходящо за полагане на ново начало. Само в случаите, когато е на фона на ретроградни Меркурий, Венера или Марс (проверете в приложение 2 в края на книгата за периодите), не е подходящо за започване на чисто нови дейности, а вместо това носи подновяване, преразглеждане и даване на нов шанс на неща от миналото.

Подвижните знаци идват след неподвижните, за да разчупят малко рамката и да ни дадат различни варианти на действие. Стрелецът се появява след интензивния и драматичен Скорпион, за да донесе оптимизъм, радост и смисъл.

Новолунието в Стрелец е подходящ момент за започване на всичко ново, което е свързано с разширяване на досегашните ни разбирания, умения или територии, в които се изявяваме. Имаме две седмици до следващото Пълнолуние, в които енергията нараства и заедно с това всички сфери в живота ни също ще се развиват и процъфтяват. Управител на знака е Юпитер – планетата на късмета, така че това, което посеем сега, ще е под щастлива звезда.

 Качества, сфери и ситуации, свързани със Стрелеца, които ще са активни:

– вдъхновение; оптимизъм;
– късмет;
– идеализъм;
– любопитство;
– обучения, курсове, семинари;
– учител, ментор, водач;
– висше образование; преподаване;
– публикуване;
– проекти, свързани с разширяване на сферата ни на дейност;
– пътуване извън страната; общуване с чужденци, чужди култури;  
– спорт на открито; приключения;
– творчество;
– изобилие; размах;
– кауза; мисия,
– щедрост; благотворителност;
– концепции; философия; разширение на схващанията;
– вяра; религия;
– проекти за бъдещето;
– интуиция; пророчество;
– арогантност;
– фанатизъм;
– даване на акъл; егоцентричност;
– хаотичност;
– прекаляване; нетактичност; прибързаност;

Това е време, в което всички малко или много придобиваме част от качествата на Стрелеца и ставаме по-оптимистични и любопитни, иска ни се да се впуснем в приключение, да започнем нов курс или да заминем за чужбина. Може често да се срещаме с хора с такава енергия, както и ние самите да се чувстваме изпълнени с огън и ентусиазъм. Добре е да ползваме силните му страни и в същото време да овладеем негативните проявления като даване на непоискани съвети или гледане на другите отвисоко.

Подходящ период е за осъществяване на идеите и мечтите ни, за пътуване извън страната, за публикуване на книга, за разширяване на досегашните сфери на дейност. В най-тъмното време от годината Стрелецът се появява, за да ни сгрее, да ни донесе късмет и да ни вдъхнови за нови приключения.

Това Новолуние ще се усеща най-позитивно от хората, които имат силен акцент (Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс или асцендент) в огнени или въздушни знаци – Стрелец, Овен, Лъв, Везни и Водолей. За тях ситуациите ще се разгръщат от само себе си, в повече лекота и естественост. По-предизвикателно ще е за тези с планети във водните и земните стихии – Рак, Скорпион, Риби, Телец, Дева и Козирог, както и за опозиционния на Стрелеца знак Близнаци. При тях новите неща ще изискват полагане на някакви усилия, преработване и смяна в приоритетите или гледната точка.

Темпо

То е бързо, с размах и често непредвидимо – огнената природа на Стрелеца се разпалва мълниеносно и довежда нови възможности и събития в живота ни, карайки ни да надскочим досегашните си ограничения.
 

Пророчество

Стрелецът умее да предвижда бъдещето и има пророчески дар – способност да се свързва с вдъхновението и интуицията, които идват свише и не могат да бъдат обяснени рационално. Изстрелва стрелата си отвъд облаците и достига до места, до които другите хора нямат достъп. Той е визионер и вдъхновява останалите да му се доверят и да го последват, в търсене на нови територии за развитие.

Чужбина

Всякакви планове, свързани с чужбина, са добре дошли, независимо дали става въпрос за изучаване на друг език, за ваканция на екзотична дестинация или за дългосрочна смяна на местоживеенето извън страната. Подходящо време за комуникация с чужденци и потапяне в чужди култури, които разширяват досегашните ни разбирания за живота и света.  

Схващания

Стрелецът е свързан със схващанията ни за всичко – за света, Вселената, смисъла на живота, така че в този период е възможно разбиранията ни да претърпят разширение или пълна трансформация, да получим „аха“ момент, след който вече да не се усещаме същите. Подходящо време за изучаване на философия, запознаване с нова религия, както и отваряне към нови вярвания, които могат да слязат спонтанно към нас, без да имат логично обяснение или да следват познатите досега посоки.

Разширение

Времето на Стрелеца изисква от нас да се отворим и да се разширим отвъд познатото досега. Имаме възможност да надградим сферите, в които се проявяваме, и да навлезем в нови територии, но за това са ни нужни смелост, оптимизъм и вяра в късмета. Юпитер символизира тази по-висша сила, която бди над нас и се грижи да сме в безопасност, нашия „ангел-хранител“.

Арогантност

Тъй като Стрелецът има силна интуиция и вижда повече от другите, това често го поставя в позиция да дава съвети и да напътства останалите. Понякога това води до омаловажаване на тяхната човешка страна – дали другият е готов да чуе съвета, дали е казан по най-подходящия начин и дали това наистина е най-правилното за него в този момент. Стрелецът има навика понякога да преминава в арогантност, да не чува отсрещната гледна точка и да смята, че единствено неговата истина е важна. Дори и да виждаме голямата картина, ако не сме се погрижили за отделните парченца от пъзела, конструкцията може да се срути. Затова в този период е добре да внимаваме, да отчитаме мнението на другите и да не влизаме в поучения.
 

Преподаване

От друга страна, ако се намираме в правилната позиция – ако сме преподавател или консултант и са ни поканили специално, за да чуят нашата позиция – то това е много подходящ момент да споделим знанията и усещанията си с останалите. Така ще можем да запалим искрата в сърцата им и да ги вдъхновим за ново развитие и разширение на схващанията.

Ритуал

Подходящ момент е във времето около Новолунието да си отделим време насаме, да седнем в тишина, да си запалим свещ и да напишем на листче нещата, които бихме искали да започнем в живота си – пътуване, преподавателска позиция, публикуване на книга, осъществяване на нов проект, или качествата, които бихме искали да подсилим в себе си – оптимизъм, вяра, вдъхновение, любопитство. Да затворим очи, да проследим бавно вдишването и издишването си и да си представим как всичко написано вече е реалност.

Трябва да имаме предвид, че всяко такова възнамеряване може да започне процеси, които да предизвикат размествания в живота ни, да има лечебни кризи, докато всичко, което досега е пречело за сбъдването на тези желания, – нездравословни вярвания, навици и страхове – се прочиства. Когато видим картината ясно в съзнанието си, е добре да благодарим на Вселената за помощта и благословията.

Интервю с Богомила прочети тук
Гледай участието на Богомила в
LIVE в 8 със Списание 8
Купи тук книгата „Новолуния и Пълнолуния"


Още по темата:

Тройка Мечове – карта Таро за 7 май Хороскоп

Тройка Мечове – карта Таро за 7 май

След всяко падане ние се изправяме по-силни и мъдри отпреди

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

В сряда се възползвайте пълноценно от Амавася, петък идва със силата на един специален ден – Акшая Тритя

Седмица Чаши – карта Таро за 6 май Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 6 май

Предстоят ни решения, но все още не можем да направим крачка, защото нямаме яснота

Осмица Мечове – карта Таро за 5 май Хороскоп

Осмица Мечове – карта Таро за 5 май

Свободен съм да избера своето лечение и своята светлина

Силата – карта Таро за 4 май Хороскоп

Силата – карта Таро за 4 май

Както меката вода заглажда ръбовете на камъните, така и в нас има място, което съдържа едновременно смелост и покой

Кралица Пентакли – карта Таро за 3 май Хороскоп

Кралица Пентакли – карта Таро за 3 май

Тя е свързана със земната енергия, познава билките, умее да лекува, да създава уют и семейна атмосфера

Месечна астрологична прогноза Хороскоп

Месечна астрологична прогноза

Оставете несигурността зад гърба си. Хвърляйте се смело напред и опитвайте нови неща.

Крал Чаши – карта Таро за 2 май Хороскоп

Крал Чаши – карта Таро за 2 май

Той носи послание да сме меки и свързани със сърцето

Седмица Чаши – карта Таро за 1 май Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 1 май

Това, което е плашещо, може да съдържа огромни възможности.

Асо Мечове – карта Таро за 30 април Хороскоп

Асо Мечове – карта Таро за 30 април

Имаме възможността да създаваме нови, свежи възможности и ситуации в живота си

Двойка Пентакли – карта Таро за 29 април Хороскоп

Двойка Пентакли – карта Таро за 29 април

Има нужда да намерим и подобрим баланса в живота ни

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Вторник планирайте, в сряда избягвайте рисковете, в петък бъдете решителни, в събота посветете време на любимите си хора

Паж Чаши – карта Таро за 28 април Хороскоп

Паж Чаши – карта Таро за 28 април

От сърцето му наоколо се разливат енергийни потоци

Съдът – карта Таро за 27 април Хороскоп

Съдът – карта Таро за 27 април

Необходимо е да бъдем честни със сърцето си

Рицар Пентакли – карта Таро за 26 април Хороскоп

Рицар Пентакли – карта Таро за 26 април

Босите му стъпала попиват земната енергия и той се чувства свързан с цялата природа, с корените си

Паж Жезли – карта Таро за 25 април Хороскоп

Паж Жезли – карта Таро за 25 април

Важно е да позволим на тази свободна, огнена енергия да тече през нас