Подкрепете ни!
Здраве18 декември 2020

Иновативни методи от ароматерапията - еликсир за тялото и ума

Модерната технология и ефикасните синергии на Oshadhi са чудесен начин сами да подсилим организма си

Иновативни методи от ароматерапията - еликсир за тялото и ума
Ако има едно нещо, в което всички се уверихме по трудния начин през тази година, то е това: имунната ни система е нашето най-ценно притежание. Без значение дали се борим с вируси, настинки или други здравословни проблеми, изключително важно е да полагаме грижи за цялостното си здравословно състояние, преди то да се е влошило.

Да се фокусираме върху превенция
В днешно време за всеки проблем съществуват стотици изкуствени препарати, медикаменти и като цяло продукти с дълги химични формули, които притъпяват симптомите, но разрушават баланса и хармонията в тялото ни, без да стигнат в дълбочина до реалния първоизточник на проблема.

А не е ли по-добре да се фокусираме върху превенцията на нежелани заболявания, вместо да чакаме до последния момент, когато проблемът е на прага и чака да влезе през парадния вход. Колкото повече обръщаме внимание на превенцията и поддържането на здрава имунна система, толкова по-рядко ще ни се налага да търсим медицинска помощ. Много пъти сме ви разказвали за уникалните свойства на ароматерапията и как чистите биохимични съединения на етеричните масла достигат бързо и ефективно до нашия организъм. Тези продукти на природата имат силата да повдигат имунитета ни, да успокояват тялото, ума и духа ни, да подпомагат дишането и съня, и като цяло да ни дават сила да се справяме с трудностите. Доказано е, че обонянието ни е изключително прецизно и ароматът мигновено се отразява на вибрацията на клетките.Изборът е лесен
Как обаче да решим кои продукти са правилните за нас? Ние смятаме, че от първо значение са качеството и чистотата на продуктите. Компанията Oshadhi е основана преди 30 години от Д-р Малте Хоцел, немски специалист по лечебните растения и ползите от етеричните масла. В превод от санскрит „Oshadhi“ означава „носител на светлината“ и чудесно описва философията на марката и бизнеса на Oshadhi.

Вече три десетилетия етеричните масла на Oshadhi внасят хармония и здраве в домовете на хората по целия свят. Отскоро ги намираме и у нас, а блогът с ежеседмични теми въвежда всеки любопитен читател в магията на ароматерапията. Основният приоритет на д-р Хоцел и Oshadhi e подборът на масла с най-високо качество, отгледани и дестилирани от фермери по цял свят с внимание и грижа за природата, без пестициди, хербициди и без прекомерна експлоатация на почвата, тъй като през годините тя води до застрашения статус и в перспектива до изчезването на някои растителни видове.Съединението прави силата
Oshadhi са експерти в комбинирането на различни етерични масла, което допълнително подсилва техния ефект. Това изисква високи нива на професионализъм и знание по темата и е извор на гордост за екипа на Oshadhi. В каталога може да намерите комбинации за разнообразни приложения - масаж на тялото, вдишване чрез дифузия, взимане на ободряваща вана, прилагане на компрес, при медитация.

Готовите синергии не само ви дават възможността бързо и лесно да се насладите на полезните свойства на маслата, но и ще ви предпазят от нежелани грешки, тъй като неправилното смесване и предозирането (прилагането на прекомерно високи концентрации) могат да доведат до нежелани резултати. Всички синергични комбинации на Oshadhi са формулирани за оптимален баланс между терапевтични и ароматични качества, за да може да им се насладим истински.Иновативни дифузери
Най-лесният, практичен, безопасен и същевременно впечатляващо ефективен ароматерапевтичен метод е свързан с дифузията на етерични масла. Дифузията представлява изпаряването и разпръсването на етерични масла във въздуха, които ние вдишваме. За да се запазят максимално качествата на маслата, е изключително важно да няма процес на нагряване. Дифузерът на Oshadhi Cool Breeze използва метода на небулизацията - най-ефективния метод за разпръскване на етерични масла, който позволява да се запазят максимално терапевтичните им и пречистващи свойства. Небулизацията също е и най-икономичният метод на дифузия, а една бутилка от 10 мл е достатъчна за 4-6 седмици ежедневна употреба в зависимост от честотата на приложение.

За да се насладим на идващите празници, Oshаdhi ни представят няколко от своите оригинални блендове, специално формулирани за превенция и подкрепа на здравето и имунната система през зимния сезон.

Здрави през зимата
Пречиства въздуха и предпазва от зимните вируси и настинки
Съдържа:
Найули, карамфил (пъпка), лавандула, розмарин цинеол, канела (листа), риган.

Коледна звезда
Засилва имунитета, създава усещане за уют, топлина и празнично настроение
Съдържа: етерични масла от лимон (зелен), портокал (сладък), портокал (червен), сибирска ела, бергамот, мандарина (зелена), петигрен бигарад, парагвайска ела, звезден анасон, канела (лист), тамян, пачули, карамфил (пъпка), канела (кора), смирна.

Зимни сънища
Успокоява, затопля и отпуска тялото
Съдържа: етерични масла от портокал, ела, мандарина, лимон, копаиба балсам, бергамот, анасон, индийско орехче, тамян, кардамон, карамфил, канела (кора), канела (листа).Ето и две тествани от времето рецепти, които може да приготвите сами вкъщи!
 • Масло при настинка, хрема, първи симптоми на разболяване (2.8%), 30 мл.
  Състав и материали: Етерични масла от равинтсара (5 капки), немска лайка (5 капки), чаено дърво (4 капки), мащерка (линалол) (4 капки), лимон (3 капки);    30 мл. базово масло (напр. студено-пресовано масло от бадем); 1х шише 30 мл. тъмно стъкло с помпа.
 • Масло за имунна подкрепа (белодробни, подходящ за деца) (2.0%), 30 мл.
  Състав и материали: Етерични масла от: лавандула (4 капки), равинтсара (3 капки), розмарин (3 капки), черен смърч (3 капки), евкалипт смидай (2 капки); 30 мл. базово масло (напр. студено-пресовано масло от бадем); 1х шише 30 мл. тъмно стъкло с помпа.
Внимание! Не превишавайте концентрацията, не прилагайте при малки деца (под 2 години), изключение прави масаж на петите.

Съвети за приготвяне на гореописаните рецепти:
 1. В чисто и сухо шише от тъмно стъкло добавете първо етеричните масла, а след това и базовото масло.
 2. Затворете шишето плътно с помпата.
 3. Препоръчваме да използвате помпа (а не пипета), защото по този начин се намалява значително оксидацията на продукта, а от там и трайността му.
 4. Препоръчваме да употребявате до 6 месеца след приготвянето на продукта.
 5. Съхранявайте на тъмно и хладно място, далеч от малки деца и домашни любимци.
Разгледайте и специалните коледни предложения на oshadhi.bg и бъдете здрави!
Ваксини и възрастни хора: все още е рано да се правят заключения Здраве

Ваксини и възрастни хора: все още е рано да се правят заключения

Доц. Нейтън Бартлет: Смъртните случаи са тъжни, но те не трябва да са причина за тревога

29 смъртни случая на възрастни хора след ваксината на Pfizer в Норвегия Здраве

29 смъртни случая на възрастни хора след ваксината на Pfizer в Норвегия

Предполага се, че ваксините може да са твърде рискови за възраст 80+ и неизлечимо болните

Двойна атака срещу вирусите Здраве

Двойна атака срещу вирусите

Kомбинация от африканска и китайска народна медицина с изненадващи резултати

Нобелистът, открил ХИВ: Няма да се ваксинирам Здраве

Нобелистът, открил ХИВ: Няма да се ваксинирам

Д-р Монтание е притеснен, тъй като не е известно какво ще се случи и при бъдещите поколения

Какво да рисуваме при тъга, тревожност или апатия Здраве

Какво да рисуваме при тъга, тревожност или апатия

15 идеи за арттерапия, за да насочите емоциите си

Вълшебните смеси на Мила Здраве

Вълшебните смеси на Мила

Как да свалим високата температура, да спрем кашлицата и да изчистим токсините от организма, използвайки синергията на етеричните масла*

Плазми на Кеше срещу вирусите Здраве

Плазми на Кеше срещу вирусите

С тяхна помощ 90% от пациентите с корона се възстановяват от 3 до 7 дни, а 50% се подобряват до 48 часа, сочи доклад от Иран

Европа спря полети от и до Обединеното кралство Здраве

Европа спря полети от и до Обединеното кралство

Б. Джонсън: Новият щам VUI2020 / 12/01 е със 70% по-заразен, но не толкова смъртоносен

Досега три регистрирани алергични реакции от ваксината Здраве

Досега три регистрирани алергични реакции от ваксината

US лекари: Алергия можем да лекуваме лесно, но последиците от Covid-19 – трудно

Covid-19 – три пъти по-смъртоносен от сезонния грип Здраве

Covid-19 – три пъти по-смъртоносен от сезонния грип

Мащабното проучване обхваща повече от 130 000 хоспитализирани пациенти

9 неща, които могат да се объркат с новите ваксини Здраве

9 неща, които могат да се объркат с новите ваксини

Тревогите на един американски лекар

Някои носят заразата по два месеца Здраве

Някои носят заразата по два месеца

Коронавирусът оцелява дълго в телата на хора с онкологични заболявания и ХИВ-инфекция

Алкалната среда в организма ни побеждава COVID Здраве

Алкалната среда в организма ни побеждава COVID

Alka ни предлага натурални продукти, които естествено подсилват защитата ни срещу болестотворни организми

Алкохолът уврежда мозъка от люлката до гроба Здраве

Алкохолът уврежда мозъка от люлката до гроба

Учени: бременни, младежи от 15 до 19 г. и хора над 65 не бива да пият изобщо

Д-р Кристиан Перон: „Не сме морски свинчета Здраве

Д-р Кристиан Перон: „Не сме морски свинчета

Първите ваксини има риск да променят нашето ДНК и това на поколенията ни, твърди началникът на отделението по инфекциозни и тропически болести в болница Гарчес (Франция)