Подкрепете ни!
Здраве02 март 2021

Д-р Далке към българите: Вие решавате, не чакайте държавата!

Авторът на „Болестта като път" не яде месо от 50 г., препоръчва „миротворна" храна и укрепване на имунната система

Д-р Далке към българите: Вие решавате, не чакайте държавата!
„Скъпи приятели от България, казвам се Рюдигер Далке и искам да се обърна към вас отново половин година след като говорихме за кризата с коронавируса в началото. Сега можем да направим разбор и да видим какви са шансовете ни за бъдещето. Видяхме, че подходът на университетската медицина - да се бориш с врага - с вируса, до момента не дава особени резултати. Въвеждат локдаун след локдаун и вредите за икономиката са огромни. В Австрия вторият локдаун е почти нокдаун. Имаме дори вечерен час, което последно се е случвало при нацистите. Ужасна ситуация."

Така започва видеообръщението си към българските читатели авторът на световноизвестния бестселър „Болестта като път" д-р Рюдигер Далке, направено в края на миналата година и записано от издателство
Кибеа". Нека видим и чуем съветите на един от най-видните представители на алтернативната медицина в света. 


Но както знаем, в медицината, а и изобщо, ние живеем в свят на полярности, така че винаги има и втори вариант. Знаем го от много време, откакто имаме работа с инфекции. Много, много отдавна във Франция е имало такъв спор между Луи Пастьор - той се е борил с микробите, с вирусите и с бактериите - и професор Антоан Бешам. Според него вирусът, микробът не е най-важното, най-важното е теренът" - полето, където живее вирусът или бактерията.

Има и друг професор - Беакрон, който казва същото като Бешам. В последните си часове Пастьор си признава, че противниците му са били прави - вирусът, микробът е нищо, а теренът е всичко. 


Големите компании от фармацевтичната индустрия искат да се борят с вируса

И така, имаме толкова много проблеми, включително и с тази тревожност, сривовете на хората и сривовете на малките компании. 
Ако страхът у мнозинството изчезне с поставянето на ваксина и ако тези хора вярват във ваксината, нека го направят. И да бъдат първите, които ще я изпробват. Но аз съм лекар повече от 40 години, никога не бих пробвал нов фармацевтичен продукт. Никога! И като погледна назад се чувствам благословен, че не съм пробвал новите открития" на фармацевтичните компании. Не бих участвал в тази ваксинация. Ще се моля на Бог, да не се повтаря ситуацията, възникнала с ваксинациите срещу свинския грип" преди години. 
(И все пак ако няма проблем с ваксините против коронавирус, бих попитал защо САЩ са отделили 10 милиарда долара за преодоляване на евентуални щети върху пациентите от ваксините.) 

Скептичен съм към офанзивата за ваксиниране. Но от друга страна трябва да се овладеят паниката и психическите сривове, причинени от силен страх за здравето и живота, така че да се надяваме, че ваксината ще подейства добре и хората трябва да опитат, ако вярват в това.

По време на страшната пандемия от испански грип преди сто години, имало двама лекари, които не са се борили с вируса, както трябва да е според университетската медицина, а са се погрижили за имунната система на човека. Направили са терена" по-добър, помогнали са на хората да подсилят имунната си система, имунната си реакция. Това са д-р Максимилиан Бирхер-Бенер (може би сте чували за мюслите с неговия бранд). Той ръководел по онова време болница с над 150 легла, която била пълна с млади войници, болни от испански грип. Пандемията отнела повече от 50 милиона души по целия свят и над 25 милиона в Европа, но в болницата на Бирхер-Бенер никой не умирал. Той ги излекувал с пресни зеленчуци, плодове и пълноценна органична храна - онова, което днес аз наричам миротворна" храна (Peace Food).


Дания също има опит в тази насока

Там имали един наистина прекрасен професор - д-р Микел Хиндхеде, завеждащ отдел, с който правителството консултирало действията си по времето, когато в Дания се очаквала огромна катастрофа, предизвикана от глада по време на Първата световна война. Д-р Хиндхеде ги посъветвал да намалят запасите от животински протеини. Те продали повече от 90 процента от свинете и много от кравите си и избегнали катастрофата с глада през 1917 г. После дошла 1918 г. А с нея и испанският грип. Дания все още се придържала към начина на хранене с органични зеленчуци и плодове. Дания е единствената държава в Европа, а вероятно и в света, където по време на пандемията не е имало повече смъртни случаи в сравнение с останалите години - благодарение на органичната растителна храна. 


Можем да се поучим от това и да го направим

Аз го направих преди десетилетия - вече над 50 години не ям месо и никога не съм харесвал мляко и млечни продукти, не ям и яйца. И вече 40 години оставам извън грипните вълни и грипните епидемии. При тези около мен, които водят същия начин на живот, се случва същото. Ние сме защитени от грипните вълни, те не могат да ни засегнат, опитайте и вие. Има голяма надежда.
Преди половин година, когато записахме първото видео за моите читатели в България, още нищо конкретно не се знаеше за коронавируса.

Сега знаем, че ако имате ниво на витамин D над 50 nmol/l, то нямате симптоми. Може да сте заразени с вируса, но нямате симптоми. Или имате съвсем леки симптоми. Ако нивото на този витамин в кръвта ви е под 50 nmol/l, то симптомите стават по-тежки. Починалите са били с много ниски нива на витамин D. Сега разполагаме с подобна информация за витамин С и за витамин А, който модулира имунната ситуация в тялото. Сега знаем много повече и имаме научни доказателства за ползата от растителната природосъобразна храна.

Японците знаят - разходката в гората подсилва клетките-убийци, а именно те са необходими на имунната ви система, за да се борите с вирусите. Така е, защото тези макрофаги убиват клетките, приютили вирусите. Ако ходите боси, ще получите достатъчно антиоксиданти, а това е от голяма полза в тази ситуация. И има толкова много растения, които можете да използвате като храна и лекарство.


Най-важното е, че вие вземате решенията за себе си, не чакайте държавата! 

Аз вече не й вярвам след тази пандемия... театър бих го нарекъл. Начинът, по който злоупотребиха с цифрите, за да предизвикат паника... 
Не се поддавайте на страха. 99 процента от хората няма да пострадат, а онези, които са в рисковите групи, лесно могат да излязат от тях. Препоръките са същите - една седмица гладуване, промяна в начина на хранене, укрепване на имунната система - и няма защо да се страхувате.
Карам седемдесетата си година и би трябвало да съм в рисковата група. Но нямам рисковите фактори - нито наднормено тегло, нито диабет тип 2, нито високо кръвно налягане, не пуша - неща, които и вие можете да загърбите. 

Замислете се върху психосоматичната страна на цялата тази ситуация. Разбира се, възпалението е борба между тялото и микробите, така че този проблем е свързан с агресията. И ако погледнете агресията от добрата й страна, става дума за кураж, вземане на решения, пробуденост, отстояване на интересите...

Коронавирусът ще мутира и ние ще трябва да живеем с него. 
Но това няма да е проблем, ако укрепите имунната си система.

Книгата „Болестта като път" може да купите тук
Книгата
„Peace Food" може да купите тукОще по темата:

Увеличение на пациентите с диабет след прекаран COVID-19 Здраве

Увеличение на пациентите с диабет след прекаран COVID-19

При хоспитализираните с хипергликемия се наблюдават анормални хормонални нива

Сорос и Бил Гейтс купуват компания за бързи тестове за Covid Здраве

Сорос и Бил Гейтс купуват компания за бързи тестове за Covid

Според Forbеs инвестицията е за 41 милиона долара

Антителата след COVID-19 остават поне девет месеца след инфекцията Здраве

Антителата след COVID-19 остават поне девет месеца след инфекцията

Изследване сочи, че силата на имунния отговор не зависи от симптомите и тежестта на болестта

Някои етични съображения, свързани с масовото ваксиниране против COVID-19 - част II Здраве

Някои етични съображения, свързани с масовото ваксиниране против COVID-19 - част II

Учени от различни страни: Трупат се тревожни въпроси без отговор

Как да избегнем бърнаут, когато се грижим за роднина с деменция Здраве

Как да избегнем бърнаут, когато се грижим за роднина с деменция

Запазете любовта, намерете време за почивка, помнете че всички стареем

Някои етични съображения, свързани с масовото ваксиниране против COVID-19 - част I Здраве

Някои етични съображения, свързани с масовото ваксиниране против COVID-19 - част I

Учени от различни страни: Трупат се тревожни въпроси без отговор

Хората ще живеят по 130 г. още през този век Здраве

Хората ще живеят по 130 г. още през този век

Учени прогнозират, че 44% от нас имат шанс да празнуват 128-и рожден ден

Как да възстановим обонянието след загубата му? Здраве

Как да възстановим обонянието след загубата му?

Ако страдате от аносмия или паросмия и решите да тренирате обонянието си, е важно да бъдете постоянни и дисциплинирани

Делта щамът – по-заразен, но не по-вирулентен Здраве

Делта щамът – по-заразен, но не по-вирулентен

Daily Telegraph: Няма доказателства, че младите хора трябва да се ваксинират

Тя почина на 107 г., прекара и испанския грип, и COVID-19 Здраве

Тя почина на 107 г., прекара и испанския грип, и COVID-19

Вторият си брак сключва на 81 г., на 88 се записва да учи цифрова фотография

Пет предупредителни знака на алкохолната деменция Здраве

Пет предупредителни знака на алкохолната деменция

Злоупотребата със спиртни напитки уврежда мозъка безвъзвратно

Мистерия около дългия COVID Здраве

Мистерия около дългия COVID

30% от преболедувалите имат оплаквания 45 седмици след диагнозата

Тези деца не играят и им е трудно да се усмихват, те чакат нашата помощ Здраве

Тези деца не играят и им е трудно да се усмихват, те чакат нашата помощ

Петиция събира подписи за спешното изграждане на Национален център за детско здраве

Само 15 с положителен тест след масови прояви с 60 000 души в Англия Здраве

Само 15 с положителен тест след масови прояви с 60 000 души в Англия

FDA одобри лекарство против Covid-19 за спешна употреба. Професор: Не демонизирайте неваксинираните!

Пролетни алергии: Дишайте свободно и се наслаждавайте на обновяването на живота Здраве

Пролетни алергии: Дишайте свободно и се наслаждавайте на обновяването на живота

Превенция и лечение на симптомите с помощта на етерични масла

Отровни ли са дрехите ни? Здраве

Отровни ли са дрехите ни?

Шест опасни химикала, които могат да навредят сериозно на здравето ни