Подкрепете ни!




Светът в теб28 април 2020

Вземете естествени средства от Майката Природа и стойте далеч от Бащата Държава

Д-р Рюдигер Далке, автор на „Болестта като път“, за COVID-19

Вземете естествени средства от Майката Природа и стойте далеч от Бащата Държава


Д-р Рюдигер Далке, автор на „Болестта като път“, за COVID-19:
Ще ви представя накратко как аз виждам болестта, причинена от коронавирус. Може би ще ви бъде полезно, защото аз имам голям натрупан опит. Лекар съм повече от 40 години: общопрактикуващ със силна ориентация към психосоматиката, към природната и алтернативната медицина, обединени в интегративна медицина.

И така какво се случи през последните седмици? Свидетели сме на сериозно нарастване на тревожността и паниката, в чиято основа са правителствата, медиите, дори държавните радио и телевизия. Това има огромни последици, защото след като те вече раздухаха страховете, ни казаха: „Нищо не можем да направим, не можем да ви помогнем. Стойте си вкъщи (което е в някакъв смисъл затвор) и се молете да се открие ваксина или фармацевтичната промишленост да изнамери лекарство.“ Едва ли е разумно да им възлагаме особени надежди, но пък има много други реални основания за надежда.

Най-големият проблем днес вече не е коронавирусът, а страхът, тревожността и паниката, които предизвикаха високите етажи на властта. Мисля, че те, както и социалната изолация са много по-тежки за хората, които са в опасност. Не искам да кажа, че COVID-19 не е опасен, но той е толкова опасен, колкото и обикновения грип, числата го показват. Преди две години обикновеният грип взе 25 хил. жертви само в Германия. Грипът като цяло е опасен.

Политиците, които като че ли се чувстват едно цяло с фармацевтичната индустрия, казват: „Не можем да направим нищо“. Аз обаче заявявам: „Ние лекарите, които използваме природна медицина, интегративна медицина – можем. Ние, специалистите, които познаваме хомеопатичните средства и лековете от Майката Природа, сме много по целия свят. Аз бях в Кипър, където сега живея, когато започна всичко това и не можех да повярвам на очите и ушите си. Как ни се насаждат страхове. Съзнателно! Мисля, че това е било част от плана. Смятали са, че ако не са наплашени, хората няма да се подчиняват на техните правила и на изолацията, която са планирали.

В Кипър се хванах на работа и написах книга за 8 дни и 7 нощи, спях много малко. Намерих един издател куражлия, който ми каза, че ако я напиша за толкова кратък срок, ще ми я издаде. Никога не бях правил подобно нещо в 40-годишния си писателски опит, но се получи. Заглавието е „Защита от инфекции“. Подзаглавието е: „Как да укрепим имунната си система трайно с естествени природни средства“. Възможно е!

Щастлив съм, че първата страна след Германия, която ще издаде книгата, е България (издателство КИБЕА), където съм гостувал няколко пъти с лекции и семинари.

Стига вече грипове. Смятам, че цялата ситуация е нагласена. Всички харесват Бил Гейтс, който мечтае всеки човек да е имунизиран срещу всичко. Смятам, че има нещо нездраво в тази мечта, но това си е негова работа.

Какво можем да направим:

  • Минаваме на периодично гладуване (фастинг). Силата на имунната система нараства, има маса научни изследвания по този въпрос, които го доказват.
  • Трябва да смените начина си на хранене като преминете към храна на растителна основа. Това, от което имаме нужда, е растителна, органична храна. Наричам растителната храна „миротворна храна“. Можете да съчетаете този режим с периодичното гладуване, дори в най-краткия му вариант. Състоянието ви може за кратко да се влоши, но от научните изследвания става ясно, че това действие наистина укрепва сериозно естествените съпротивителни сили.
  • Получаваме много електрони от Майката земя, а електроните са това, от което се нуждаят свободните радикали, захранваме ги с електрони и така няма свободни радикали. В резултат не се налага да купуваме антиоксиданти. Просто преминете към жива храна.
  • Започнете да тичате или да ходите. Движението е здравословно. Особено когато притокът на кислород е балансиран и вие не се задъхвате, когато извършвате движението. Движите се така, че да можете да дишате спокойно.
  • Започнете да практикувате осъзната медитация (майндфулнес). Помага и дзен медитацията, както и випасана, както и мантра медитация. Медитирането ще ви смири, ще ви успокои, ще ви заведе далеч от страха, тревожността и паниката. Отворете съзнанието си, осъзнайте, че отговорността е ваша и я поемете по свой начин.
  • Ако не ни дават да излизаме на слънце, от което черпим изключително важния за здравето ни витамин D, можете да го приемате допълнително.
  • Куркума и къри са другите ми препоръки.
  • Вие можете да направите много за себе си и аз ви съветвам да се дистанцирате от паниката. Случващото се прилича на слаб, посредствен и никому ненужен филм. Проблемите с болниците се дължат на факта, че твърде много хора са уплашени, разтревожени. Те се тълпят пред болниците като отнемат мястото и времето на тези, които са наистина в беда. Не правете това. Болниците са мястото, където наистина може да се заразите.

Казват ни, че две трети от населението ще хване коронавирус, но това се случва всяка година с грипа. Не е някакъв проблем.

Аз ви съветвам да се освободите от страха и паниката, да се обърнете към вярата в себе си и отговорността пред себе си. Да заимствате естествени средства от Майката Природа и да стоите далеч от Бащата Държава. Това, което ни предлагат, не е безобидно – тревожността е вид болест и страховете са особено опасни. Избавете се от тях. Въоръжете се с надежда и гордост и направете каквото е по силите ви.

Източник

Още по темата:

Нещастието вероятно се крие в това, че се стремим усилено да не бъдем нещастни Светът в теб

Нещастието вероятно се крие в това, че се стремим усилено да не бъдем нещастни

Анна Лембке за болката и невъзможността да се радваме на малкото, защото сме пристрастени към удоволствията

Д-р Емилова ни подари втори живот Светът в теб

Д-р Емилова ни подари втори живот

Павел Благев сваля 50 кг с плодолечение и вместо да смени става, изкачва Килиманджаро и минава Ел Камино

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията Светът в теб

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията

Потребители на социалните мрежи от цял свят я разубеждават

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп Светът в теб

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп

Отец Владимир Дойчев громи равнодушието на общинари, клир и вярващи към пропагандата на злото

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му Светът в теб

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му

Важно е да се прави разлика между естественото охладняване и дълбоко нездравословните връзки

7 съвета за справяне с разочарованието Светът в теб

7 съвета за справяне с разочарованието

Отнасяте се към себе си като към машина и забравяте, че вниманието, грижата и самоизключването също са важни

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо. Светът в теб

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо.

Дензъл Уошингтън за куража да продължим напред, дори когато ни се струва, че сме се провалили

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция Светът в теб

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция

Възстановява се по-бързо от лекарските очаквания

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони Светът в теб

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони

Твой дълг е да следваш с доверие безсмъртния ритъм

Пролетното равноденствие е магическо време Светът в теб

Пролетното равноденствие е магическо време

Това е ден на чиста енергия, в който да поправите грешките и да създадете слънчево бъдеще за себе си

Пролетното равноденствие: ново начало Светът в теб

Пролетното равноденствие: ново начало

Днес излезте на слънце, умиротворете се със светли мисли, споделете желанията си с Вселената и благодарете на Живота

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота Светът в теб

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота

Руми: Отвъд представите ни за погрешно и правилно има поле, ще се срещнем там

Молитвата пребори хероина Светът в теб

Молитвата пребори хероина

След 10 години тежки битки, след 10 комуни и престой в лудница Иво се измъква от пипалата на наркотиците благодарение на вярата в Бог

На гости на свети Никола Светът в теб

На гости на свети Никола

Светецът чудотворец се явява насън на Ангел Рафаилов и му посочва точното място, на което да направи манастир



.