Подкрепете ни!
Здраве19 ноември 2021

Ендобиогения лекува дори „нелечимото”

Камелия Димитрова оздравява от рак на шийката за 45 дни. Лекарят й д-р Шарбел Аби Шахин ще изнесе лекция на 27 ноември в София.

снимки: iStock
снимки: iStock

Едно направление в холистичната медицина, наречено ендобиогения, е на път да сътвори истинска революция, справяйки се с „нелечими” болести като рак и автоимунни заболявания.

Ендобиогения е наука за регулиране на вътрешния живот. (Ендо е вътре, био - живот, а гени – способността на тялото да се регулира.) Създадена е преди 40 години от френския лекар Кристиан Дурафур. Във фокуса й са нервната система и ендокринна система, които помагат на всеки орган да се възстанови по траен начин.

За ендобиогенията научаваме от Камелия Димитрова. Тя е в екипа, който организира посещението в България на д-р Шарбел Аби Шахин, ученик на Дурафур и практикуващ ендобиогенен терапевт. Мечтата й е той да обучи медици и фармацевти, които да помагат на болните в България, тъй като нуждата от различен подход е крещяща.

Рак по време на пандемия

Камелия разбира, че нещо с тялото й не е наред през март 2020 г. Получава  кръвоизлив и веднага се обажда на гинеколога си. Той й казва, че заради обявения локдаун няма кой да й направи цитонамазка. Тя се обажда на друг гинеколог, който я приема чак през юли. Ендоскопско изследване показва, че има вероятност за онкологичен проблем. При прегледа се отделя малка частица, която докторът предоставя за изследване и отпраща Камелия с думите: ”Изкарай си лятото и тогава ела да видим какво ще правим.”

Камелия „си изкарва” лятото, но е притеснена и започва да пие билки. В началото на септември се вижда с гинеколога, който й съобщава че „й се е паднал най-лошият от всички възможни варианти – плоскоклетъчен нискодиференциран карцином.“ Обяснява й, че той се разпростира по тъканите и се разпространява бързо. Съветва я незабавно да отиде при онколог и „до месец ракът да го няма!”.
Действително в края на октомври Камелия вече няма карцином, но предстои да научим как.

Имаш ли допълнителни органи?
Познати я пращат при известен онколог гинеколог. Той я преглежда толкова грубо и болезнено, че очите й се напълват със сълзи. През цялото време мъжът й крещи и я обижда - защо е чакала толкова, че вече е много късно, че положението е тежко. „Чувствах се като някаква вещ, а не човешко същество. Не можех да повярвам, че всичко това се случва реално и си казах, че това е един от най-ужасните моменти в живота ми”, споделя Камелия.

Известният онколог й казва, че операцията (най-вероятно пълна хистеректомия) e спешна и веднага трябва да направи ядрено-магнитен резонанс. Вдига телефона и й запазва час при... негов близък роднина.  

Когато резултатът от ЯМР е готов, въпросният доктор й връчва документите и понечва да си тръгне. ”Докторе, все пак, може ли да ми разчетете резултата?”, връща го Камелия. А той й казва: „Ти си достатъчно грамотна да си го разчетеш.”

Остава стъписана. Зачита текста. Там пише, че има карцином 3-4 степен. (Четвъртата  е последен стадий). Но няма засегнати  лимфи, (което противоречи на горното). Пише също така, че е открита течност в тялото й?

Камелия чука отново на вратата на доктора, за да разбере каква е тази течност. „Не знам. Ти там, случайно да имаш някакви допълнителни органи?”, възкликва той и пак я праща на скенера, където се оказа, че не е видял пикочния й мехур. „И този човек разчита ЯМР на хиляди хора, на които от това им зависи живота?!”, възмущава се Камелия.

Листче с 4-цифрена сума
Обезсърчена, заедно със съпруга си, тя решава да отиде този път при „светило” в  реномирана болница. Предлагат й час за преглед през април?! След 6 месеца?! Намира връзка - негов колега му се обажда и я приемат още на следващия ден. „Имаше много жени. Дойде моят ред и „прегледът” продължи... може би половин минута. Той видя диагнозата от ЯМР и без никакви допълнителни изследвания, без дори да погледне снимката, отсече, че в понеделник ще ме оперира. Попита ме имам ли деца, каза, че е добре, защото ще ми отстранят всичко и също така, че съм била щастлива, че имам подкрепа.

След това разбрах за каква подкрепа говори, защото написа на едно листче четирицифрена сума, която трябваше да платим”, споделя жената. Асистентката на „светилото” й подава тесте с документи, които да подпише. „Казах й, че  съм си платила за консултация и не съм решила дали ще се оперирам. Но тя много настояваше. Тогава я попитах, ако се откажа от операцията, какво става с тези документи.  А тя: „Ами..., ще ги изхвърлим.”„А може би ще вземете парите от касата?”, си казва на ум Камелия. В този момент тя е напълно убедена, че трябва да има и друг начин, за да се излекува.

Вяра. Надежда. Любов.
Така и става. Разтревожена за здравето на Камелия, сестра й, която живее в Белгия, попада на информация за холистичен лекар, който постига удивителни резултати в лечението на „нелечими” болести. Записва й час за консултация, както тя казва „няколко дни след 17 септември – денят на Вяра, Надежда, Любов”.  

Срещата на Камелия с д-р Шарбел Аби Шахин наистина я изпълва с надежда. Въпреки претрупания му график, той е любезен и мил, изслушва я внимателно и я уверява, че заболяването й е лечимо.
Без да губи време, веднага й взема кръв. За нуждите на ендобиогенията се ползва уникален  кръвен тест, който отразява показатели, които стандартно не се следят. Прави се индивидуален кръвен анализ, основан на математически модел (биология на функциите), който помага да се проследи функционирането на нервната система, на всеки един хормон поотделно и на всички хормони взети заедно. След това й прави поредица от вливания с  витамини и антиоксиданти. Назначава й и индивидуално лечение с извлеци от лечебни растения (вътрешно и външно).

Помогни на доктора да те излекува
Докторът й обяснява, че е много важно заедно с тялото да се излекува и духът. Казва й, че тази болест често идва при потискане на женствеността и голям стрес.  Камелия си прави равносметка и осъзнава, че действително от известно време ежедневието й е прекалено динамично, натоварва се с много работа и проблеми, и  пропуска времето за себе си и за почивка.

Доктор Шахтин я разпитва също за начина й на хранене. „Аз си хапвах доста сладки работи и все нещо набързо. И не пиех достатъчно вода.“ Като резултат от всичко това киселинността на организма й се оказва висока, а раковите клетки обожават кисела среда. Затова тя трябва незабавно да намали киселинните храни дори любимите й домати. По препоръка на белгийския лекар за определен период от време изключва всички преработени храни, изделия от краве мляко, червеното месо, глутена, захарните храни (защото лошите клетки обичат захарта!). Започва да дъвчи пчелен клей и да пие отвари за прочистване на лимфната система, за да повдигне имунитета си.

По съвет на доктора, спира временно работа и всички източници на стрес, започва да се наспива, зарежда се само с положителни емоции и духовна храна (молитви, медитация, посещение на свети места).
„Подходът при ендобиогенията предполага в лечението да участват активно както лекарят, така и пациентът, както тялото, така и душата. Човек трябва да има силна вяра, която винаги помага и да разбере, че голяма част от лечението зависи и от самия него, от неговото желание и воля да се излекува.“, споделя Камелия.
Къде са ви оперирали?
След като напълно му се доверява и 45 дни стриктно спазва съветите му, българката отново прави ЯМР в столична болница. Тогава диагностикът й казва: ”Искам да разбера къде са ви правили операцията, защото е много добре изпълнена? На мястото на карцинома в момента няма нищо.” Камелия разяснява, че не са й правили никакви интервенции.

„Как така? Там няма нищо? Ми тогава как сте се лекувала? С инхибитори ли?” Камелия не е сигурна, че докторът ще я разбере, ако сподели истината, но съпругът й отвръща лаконично: „С природни средства.”  Докторът повдига рамене: ”Ами, стават и чудеса.”

Но ако за някои медицински работници лечението с екстракти от диви ягоди, екзотични растения и витамини е чудо, то за хилядите пациенти, намерили изцеление с ендобиогения, това е спасение и начало на нов природосъобразен начин на живот.

А добрата новина е, че лекари и фармацевти, виждайки отличните резултати, започват с ентусиазъм да го изучават и прилагат. За България този метод е непознат, но Камелия и сестра й са убедени, че това много скоро ще се промени.
„Всъщност човек може да се излекува, казва Камелия от позицията на човек,  преборил „нелечима” болест. - Просто човек трябва да създаде подходящите условия за да даде възможност на организма сам да се изчисти от това, което е болно и излишно, и да се регенерира. Това е медицината на бъдещето. Когато си удариш пръста, не го режеш до здраво. Но спираш да го удряш и започваш да го лекуваш, за да му дадеш възможност да се възстанови”.
Интервю с д-р Шахин можете да тледате ТУК
Чуйте разказа на Катя Христофорова, друга пациентка на д-р Шахин - ТУКД-р Шарбел Аби Шахин
е роден на 27 юли 1970 г. в Бейрут, Ливан, където завършва математика, физика и химия. През 1993 г. заминава за Белгия да учи медицина. Завършва през 2000 г. и печели място в първата специализирана държавана обучителна програма за спешна помощ (2002 г. – 2004 г.). Участва в мисии на „Лекари без граници“ в Африка и за работата си по време на военни конфликти получава удостоверение от Червения кръст за военно-полеви хирург. Специалист е по остра медицина и реанимация на новородени, деца и възрастни. Има публикации в сферата на гръбначната хирургия и невростимулацията.

От 2002 г. до 2014 г. работи в сферата на спешната помощ в няколко белгийски клиники и болници. От 2012 г. е специалист по ендобиогения и природна медицина (интегративна физиология), завършил e школата в Париж на нейния създател – френският лекар и учен д-р Кристиан Дурафур. Основен лектор по ендобиогения и фитотерапия в редица държави. Председател на Белгийския институт по ендобиогенна медицина и интегративна физиология. Практикува цигун, акупунктура и тай чи.Какво е ендобиогенна медицина
Енбиогенията счита всяко човешко същество за уникално. Тя взема предвид динамиката и взаимната връзка на различните системи, които ни изграждат. Целият живот се стреми да бъде в състояние на баланс, който се прилага за всяка система, за всяка функция, орган, тъкан, клетка.

Енбиогенезата тръгва от постулата, че цялостният и хармоничен баланс на човешкия организъм, както по отношение на поддържането на неговата структура, така и на способността му за адаптация и ремонт, може да бъде схванат, само ако съществува динамична система на интеграция, способна да осигури по всяко време, и на каквото и да е ниво, управлението на всяка от неговите части, както и на техните взаимовръзки, както и на самото управление. Такава система е хормоналната. Именно тя е във фокуса на ендобиогения.

За да върне организма в състояние на баланс, ендобиогенията използва жизнената сила на лечебни растения и билки. Защо именно растения? Защото те са живи организми, енергийно заредени така, че да действат в унисон с пулсациите и ритмичното функцониране на тялото, докато химическите молекули са инертни, с множество странични ефекти и са в дисхармония с ритъма на тялото.
За да бъде траен и оптимален резултатът от ендобиогенното лечение, то трябва да протича на физиологическо, психологическо и духовно ниво.

За контакти:
endobiogeny@abv.bg
0032487595674

Учени недоумяват защо заразените с COVID-19 в Африка са малко Здраве

Учени недоумяват защо заразените с COVID-19 в Африка са малко

Най-новата хипотеза е, че много от африканците са преболедували малария

Черен кимион в борбата с ковид Здраве

Черен кимион в борбата с ковид

Всеки, приемал масло от семената, добавени към терапията, остава жив и оздравява по-бързо, сочи доклад на СЗО

Просто обсесивни ли сте или имате обсесивно-компулсивно разстройство? Здраве

Просто обсесивни ли сте или имате обсесивно-компулсивно разстройство?

Когато натрапчивата мисъл пречи на ежедневните ви дейности - потърсете лекар

И в Словакия локдаун за неваксинираните Здраве

И в Словакия локдаун за неваксинираните

Германия ще предприема локални мерки в районите с много новозаразени. Обмислят задължителна ваксинация за медиците.

„Най-ваксинираното“ място на земята отменя Коледа Здраве

„Най-ваксинираното“ място на земята отменя Коледа

Броят на новозаразените нараства в Гибралтар, Сингапур и Ирландия, където ваксинираните са над 90 процента

Какво още не знаем за хапчетата против COVID-19? Здраве

Какво още не знаем за хапчетата против COVID-19?

Резултати от клиничните изследвания предизвикват интерес, но детайлите около ефективността им все още са неясни

Тялото е електроцентрала Здраве

Тялото е електроцентрала

Как да бъдем здрави, жизнени и щастливи без концепции

Здраве, ум и етерични масла Здраве

Здраве, ум и етерични масла

Причината за заболяването се крие в гостоприемника, а не в причинителя

Българският антидот срещу COVID-19? Здраве

Българският антидот срещу COVID-19?

Имунният катализатор TERRA OXY е революционно откритие в борбата с всички патогени. Докато пиете капките, изчезват и други болести.

Здравето минава през корема Здраве

Здравето минава през корема

Висцералната терапия на проф. акад. Огулов пречиства блокажи и възстановява нормалната функция на вътрешните органи

Изследване от 2008 г.: Естествено придобит имунитет ни пази цял живот Здраве

Изследване от 2008 г.: Естествено придобит имунитет ни пази цял живот

Антителата на възрастни хора, преболедували Испанския грип през 1918 г., остават в бойна готовност

Великобритания одобри първото хапче за лечение на Covid Здраве

Великобритания одобри първото хапче за лечение на Covid

Прогноза: хоспитализациите и смъртните случаи ще намалеят наполовина с препарата на Merck

Ваксинирани и неваксинирани разпространяват у дома делта варианта еднакво Здраве

Ваксинирани и неваксинирани разпространяват у дома делта варианта еднакво

Имунитетът на ваксинираните пада след третия месец. Обмислят да го вдигат с бустерни ваксини

Исландия спря Moderna заради зачестили случаи на миокардит Здраве

Исландия спря Moderna заради зачестили случаи на миокардит

Science.news предлага списък от 30 научни публикации за естествения имунитет, които да споделите с работодатели, здравни служители и политици

Проф. д-р Андрей Чорбанов: Защо мерките са абсурдни, а зеленият сертификат излишен Здраве

Проф. д-р Андрей Чорбанов: Защо мерките са абсурдни, а зеленият сертификат излишен

Предлагам спешно въвеждане на здравна програма за изследване на населението за наличие на Т-клетъчен имунитет

Заплашват лекари, скептични към ваксината, че ще им отнемат лиценза Здраве

Заплашват лекари, скептични към ваксината, че ще им отнемат лиценза

В САЩ се появи нов термин - „медицински фашизъм"