Подкрепете ни!
ЗдравеВладимир Минев / 11 юли 2022

Самолечение с глад е ключ към свободата

Активира се вътрешният ви лекар, който ви пипа точно там, където имате най-голяма нужда

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook
Новият брой на Списание Осем е посветен на лечебното гладуване във всички аспекти на това пречистващо явление. Предлагаме ви разказ от първо лице, споделен от Владимир Минев за началото на пътя, носещ здраве, енергия и добро настроение.

„Представете си, че имате личен лекар, който има няколко милиона години опит и познава всяка клетка от вашето тяло. Не кое да е, ами точно вашето, знае всичките ви проблеми и без значение какви са те, знае как да ги излекува. Когато го повикате той работи индивидуално с вас и знае точно къде какво да пипне, за да ви прочисти и излекува. Много хубаво звучи и още по-хубавото е, че той съществува! Само трябва да го повикате. Викането става чрез сухо гладолечение..."

Чрез сухото гладолечение се активират живителните сили на човек и се постигат невероятни резултати. Всеки ден се случват различни процеси на клетъчно ниво. Ако можеше да го сложат в опаковка и да го продадат, щеше да струва милиони. Лесно е. Безплатно е. Достъпно е за всеки. Животните си го практикуват при нужда. Само трябва малко да се поработи с ума предварително и да се прочете някоя друга книжка, филм, статия. 

Правилното влизане и излизане от сух пост са МНОГО ВАЖНИ и ако някой реши да го практикува е задължително да се образова по темата и да направи няколко пречиствания предварително.
Самолечението е ключ към свободата, другото е въпрос на избор.

8 дни без храна, 3 от които и без вода + 8 дни захранване

3 дни на шега с лек дискомфорт + 5 дни уникален тонус, нон-стоп физическа работа, никакъв глад, енергия в изобилие, лекота и любов към живота и тялото ми! 
Няколко лични опитности:

1. По време на поста най-трудни ми бяха първите 3 дни. Това е и времето, в което всеки може да премине през някаква криза. Ако тялото е много замърсено и започне да се чисти рязко, може да се получи натравяне от всички токсини, които започват да се отделят. Всеки организъм е индивидуален. Моята „криза" беше 20 мин. в края на третия ден. Това е и периода, в който тялото сменя режима на работа и от външно преминава на вътрешно хранене. След като минат тези 3 дни и се счупи навикът, човек НЕ Е ГЛАДЕН и може да изкара седмици само на вода без да изпитва грам глад.

2. И при сух и при воден пост всеки ден ходиш до тоалетната по малка нужда, в устата имаш слюнка, а урината е с тъмен цвят, защото през цялото време се чистиш. При сух пост устата изсъхва към 4-5 ден.

3. Воден или сух пост се карат по-лесно от всеки вид диета, която включва хранене, защото при каквото и да е хранене, никога не се достига до обръщане на вътрешно хранене, при което не изпитваш глад. С малко храна е по-трудно, отколкото без храна.

4. След трети ден, когато тялото мина на ендогенно хранене, продължих да имам енергия и да водя пълноценен живот. Тялото се храни, а енергията идва от разграждането на вътрешните мазнини, натрупвания на прекомерни запаси, болни клетки, ракови клетки, шлаки, отлагания... Здравите клетки взимат водата от болните клетки и в тялото се случват чудотворни процеси. В този  период, човек не само чисти гадости, но е и енергичен, не изпитва глад, болка, замаяност и слабост. Всички тези симптоми са валидни за първите 3 дни, когато тялото сменя режима на работа. След това се наспиваш за няколко часа. Ставаш в 5:00 бодър, цял ден може да работиш силова работа и да си легнеш в 23:00. Аз лично не спрях да работя 5 дни от сутрин до вечер физическа работа без грам умора и глад. 
Това е личен опит, не е общовалидно и не препоръчвам физическа активност за всеки, но и не означава, че задължително трябва да лежиш по цял ден и да си отделиш 8 дни в нищоправене.

5. Тялото се подмладява. Като бонус се свалят излишни килограми. При мен 8 кг, от които се надявам 5 трайно. Активира се вътрешният ви лекар, който ви пипа точно там, където имате най-голяма нужда. Лекува се всичко! Универсален метод за всяка болежка. От възпаления, плексити, дискови хернии, ракови образования до хъркане, скърцане със зъби, главоболие.... каквото се сетите. Това, което може да постигнете за 8 дни пост не може да го постигнете с нито едно хапче или предписание от най-голямото светило в медицината! Индивидуалният подход на всеки организъм, към себе си, при активиране на вътрешните му сили е уникален!

6. Ако го карате и се чувствате добре: супер. Колкото по-дълго изкарате, толкова на по-дълбоко ниво се прочиствате. Ако го карате и се чувствате зле: зависи. Има случай, при които трябва да се спре, но дискомфортът е част от процеса. Никой не трябва да го прави без познания. Особено захранването!

7. Няма значение дали сте чревоугодник, любител на сладко, солено и обичате храната. Аз също съм такъв. Не чакайте да не сте такъв, защото ще чакате вечно. Пробвайте и ще видите, че не е толкова страшно, колкото звучи. Единственото нужно е малко настройка на ума: „В света има много храна, но в този ден, два, три тя не е за мен и не ме докосва по никакъв начин". Всеки го може.

8. Важно е първоначалното състояние на организма. Има по 1 ден пост, по 3 дни пост и дълги лечебни постове. Захранването е много важно. Има много информация по темата, в която няма да навлизам, но го препоръчвам на всеки! Всеки организъм има нужда от тази награда и почивка от всичко, с което го натоварваме в ежедневието си.

Още за спасителния глад прочети в бр.7/2022 на Списание 8
Още по темата:

Изкуствени подсладители = риск от сърдечни заболявания Здраве

Изкуствени подсладители = риск от сърдечни заболявания

Аспартам повишава риска от мозъчно-съдови заболявания със 17%

Дита Депнер: „Не режете пъпната връв в първите секунди на живота” Здраве

Дита Депнер: „Не режете пъпната връв в първите секунди на живота"

Според румънския психолог това е Варварски метод и травматизира детето

Ултрамаратонецът: Уморявам се само, когато седна Здраве

Ултрамаратонецът: Уморявам се само, когато седна

Принципът на Дийн Карназес: „Ако го е правил човек - не го яж, ако е вкусно - изплюй го."

Антидепресантите не водят до по-добро качество на живот? Здраве

Антидепресантите не водят до по-добро качество на живот?

Учени от Саудитска Арабия не откриват съществена разлика в лекуваните и нелекуваните с медикаменти пациенти

Как да си облекчим живота в жегите Здраве

Как да си облекчим живота в жегите

Студените душове не са особено полезни

Целебната сила на поста Здраве

Целебната сила на поста

Когато човек си даде физическа, психическа и хранителна почивка, енергията му неутрализира болните и мъртви клетки, вредните бактерии и вируси и така се възстановява

Лидерство и килограми Здраве

Лидерство и килограми

Не можем да развием висока умствена и емоционална интелигентност, ако пренебрегваме нуждите на тялото

Холерата: Скорострелният убиец Здраве

Холерата: Скорострелният убиец

Днес болестта продължава да убива хора най-вече в Африка, Латинска Америка и Азия

Боуен помага на тялото да се самолекува Здраве

Боуен помага на тялото да се самолекува

Терапията се радва на успех в над 30 държави, прилага се при автоимунни заболявания, депресии, проблеми в опорно-двигателния апарат и мн.др.

„Хората биха могли да живеят 280 години“ Здраве

„Хората биха могли да живеят 280 години“

Тайните на дълголетието според Иван Неумивакин

Били Айлиш говори открито за синдрома на Турет в ефир Здраве

Били Айлиш говори открито за синдрома на Турет в ефир

Певицата вярва, че така окуражава другите страдащи

С бързо ходене може да свалите 16 години от възрастта си Здраве

С бързо ходене може да свалите 16 години от възрастта си

Не бройте крачки, просто забързайте темпото

Проблеми с бъбреците = липса на жизнена енергия Здраве

Проблеми с бъбреците = липса на жизнена енергия

Как страстта към земното може да разболее физическото тяло

Маймунската шарка не е болест, предавана по полов път Здраве

Маймунската шарка не е болест, предавана по полов път

Експерт от Кеймбридж разказва за симптомите на зараза с ендемичния вирус

Второто ежегодно издание на инициативата Мисия Супердок награждава най-обичаните лекари Здраве

Второто ежегодно издание на инициативата Мисия Супердок награждава най-обичаните лекари

На бляскава церемония в София бяха отличени специалистите с най-висок рейтинг в 14 специалности