Подкрепете ни!
Здраве10 февруари 2023

Дончо Кръстев: Не се възприемайте насериозно

Истинските причини за болестите често са кармични, дори вирусните и бактериални заболявания, обяснява холистичният лечител от Здравен център ДАР

Дончо Кръстев: Не се възприемайте насериозно


Дончо Кръстев е холистичен лечител. Повече от 30 г. той изучава и практикува народна и биоинформационна медицина, чекръкчийство и различни системи за здраве и духовно познание. Поет, автор на 7 книги, създател на методиката „Танцът на Спиралата – йога на безкрая“. Практикува бойни изкуства, като през 1996 г. основава първия в Хасково Кунг фу клуб „Бял тигър“. Управител е и действащ терапевт в Здравен център ДАР в София, основан в далечната 1991 г.

Центърът предлага компютърна ирисова диагностика, мануална терапия (чекръкчийство, хиропрактика), медицинска радиестезия, лечебни и релаксиращи масажи; както и обучения и семинари по „Йога на безкрая – танцът на спиралата“, здравословно хранене, смехотерапия и други полезни практики.

- Г-н Кръстев, с какви оплаквания идват най-често хората в здравния център?
- Център Дар е един от водещите центрове по природна медицина и холистично лечение. ДАР е първият здравен център по алтернативна медицина и компютърна ирисова диагностика в България. Самият аз също съм се обучавал в него – различни видове масажи, рефлексотерапия и китайска медицина. Това се случи през 2000 г. Сега съм управител и терапевт на центъра и това е голяма отговорност, защото искаме винаги да бъдем на ниво, за пример на всички, търсещи здравословен съвет, начини за профилактика, лечение и самолечение с природни средства, пътища за духовно и физическо усъвършенстване.

При мен най-често идват хора с проблеми в опорно-двигателната и периферна нервна система – плексити, радикулити, дископатии, „секнат кръст“, „захапан нерв“. Те имат силни болки и повечето от тях не ги интересува истинската причина за проблема им – те просто искат да се отърват от болката, която ги мъчи.
За повече от 30 г., през които практикувам чекръкчийството и природна медицина, съм помогнал на хиляди души, като мнозина от тях са избегнали оперативната намеса, предложена им от конвеционалните лекари.
Много хора идват в център ДАР, за да се възползват от една много точна, бърза и неинвазивна диагностика, позната в България най-вече благодарение на лечителя Петър Димков. Това е ирисовата диагностика. Тя се извършва от д-р Коста Николов, отличен лекар и холистичен терапевт с над 30-годишен опит в хуманната и природна медицина.

- Вие сте автор на методиката „Танцът на Спиралата“. Как се появи този танц и какво представлява?
- „Танцът на Спиралата“ дойде като прозрение след повече от 20 г. практика и изучаване на бойни изкуства и Чи кунг, работа с различни методики за здраве и познание. През следващите 10 г. написах още 3 книги, разгръщащи и обясняващи Танца на спиралата.Това е методика за здраве, дълголетие, себепознание и познание за света; лесен метод, който ако се усвои, помага на човек да е в хармония със себе си и околните. Всичко във Вселената и в нас се движи по спирала, всяка енергия е в постоянен танц, затова нарекох методиката „Танцът на Спиралата“. Тя има свои стъпки и принципи. Те включват и нов прочит на една от най-древните книги „И Дзин - Книгата на промените“, съобразявайки се с новото време и енергия. С тези корекции е много по-лесно човек да намери необходимите и правилни отговори на въпросите си. Получи се така, че „Танцът на Спиралата“ може да се използва като нова „Книга на Промените“. Тя може чудесно да допълни и развие останалите методики за здраве и познание, да ги направи още по-ефикасни.

Миналата година създадох карти за деня „Хитър Потър“- забавна игра от 66 карти, даваща точните отговори и правилните настройки на човек, изтеглил картата си за деня. А заедно с творците Меги Ангелова и Тихомир Христозов създадохме лечебния албум с 8 медитации „The Dance of the Spiral”.
Здраве, радост, хармония, осъзнаване на единството със света в любовта - това носи практикуването и разбирането на „Танцът на Спиралата“.


- Как използвате „Танцът на спиралата”, за да помагате на пациентите в здравния център?
- Истинските причини за болестите често са кармични, дори вирусните и бактериални заболявания, даже една ударена ръка или крак може да са следствия от неправилни наши мисли, чувства и действия. Затова използвам методиката „Танцът на Спиралата“ и актуализираната книга „И Дзин“, за да получа информация от биополето на човека. После изчистваме и разрешаваме проблемите.
Методиката „Танцът на спиралата” е в основата и на нашите билкови синергични комбинации „Формула - 1”.
С тях човек не само се лекува и излекува, а и балансира биополето си, постига хармония на всички нива - дух, душа и тяло.
Енергийните формули действат много бързо и ефикасно, за което свидетелстват многобройните положителни отзиви. Формулите са разработени с подкрепата на доц. д-р Илияна Янева – Балабанска - специалист във фитотерапията и народната медицина. За съжаление доц. Янева почина наскоро, но това, което остави с трудовете си, дълго ще работи в полза на хората.

- Какъв е вашият съвет за здраве и щастлив живот?
- Слушайте гласа на сърцето си, а не лъжовните послания от външния свят. Обичайте се, подкрепяйте се и се освободете от страховете си, защото всички сме едно, безкрайни и безсмъртни същества. Егото ни пречи много често да усетим и разберем това единство, затова не се възприемайте „насериозно“.За повече информация:
Здравен център ДАР
Здравен център ДАР във фейсбук
„Танцът на Спиралата“
Сайт на Дончо Кръстев

Страхът и отвращението засягат храносмилателната система Здраве

Страхът и отвращението засягат храносмилателната система

Реакцията на свиване на стомаха произвежда повече киселина в червата

Време е да подсилите имунитета си! Здраве

Време е да подсилите имунитета си!

„Доктор Биомастер“ е най-големият български вносител и производител на продукти от висококачествени лекарствени гъби

Танзанитът – чудеса, богатство и любов Здраве

Танзанитът – чудеса, богатство и любов

Висулка от естествения кристал носи вълшебства на притежателя

Как ходенето пеша буквално променя мозъка ни Здраве

Как ходенето пеша буквално променя мозъка ни

Най-хубавото е, че можем да решим и да тръгнем веднага

Глад за живот Здраве

Глад за живот

Множествената склероза може да бъде победена с плодове и любов! Не пропускайте документалния филм за д-р Емилова и изумителната й пациентка – Керанка, на 1 март в Дома на киното

Големите заблуди, свързани с водата (Част II) Здраве

Големите заблуди, свързани с водата (Част II)

Тялото се обезводнява и разболява не само когато не пием достатъчно вода. То се обезводнява, когато не пием качествена вода! Пушенето и алкохолът също спират водния поток.

Готвят ревизия на европейското законодателство за етеричните масла Здраве

Готвят ревизия на европейското законодателство за етеричните масла

Българските дестилатори са разтревожени: „Благотворният ефект на маслата се знае от векове, но сега на етикета им ще има плашещи знаци за опасност“

Отрова и амброзия Здраве

Отрова и амброзия

Целебната гъба, която бори рак, е позната в мистериите на различни народи от незапомнени времена

Големите заблуди, свързани с водата (част I) Здраве

Големите заблуди, свързани с водата (част I)

Медицината пренебрегва еднозначния факт, че причината за почти всички заболявания е липсата на достатъчно вода в организма

Хроничното обезводняване – скритият враг на човечеството Здраве

Хроничното обезводняване – скритият враг на човечеството

Не осъзнаваме, че за да продължим да съществуваме като вид, трябва да поддържаме здравословен воден баланс

Extra Health GANS – въпрос на избор Здраве

Extra Health GANS – въпрос на избор

Заредена плазмена вода обезсилва вирусите, помага на организма да се върне в баланс

Как да останем във форма за цял живот Здраве

Как да останем във форма за цял живот

Д-р Джоузеф Меркола за упражненията с BFR-лентите за допълнително напрежение

Магията на Кочабамба Здраве

Магията на Кочабамба

Племе южноамерикански индианци не знаят какво е умора. Вековната им тайна е вързопче с над 500 естествени кристала, от което „младостта нахлува в тялото”

Електронните цигари изобщо не помагат за отказване от пушенето Здраве

Електронните цигари изобщо не помагат за отказване от пушенето

67,9% продължават да пушат цигари и вейп след четвъртата година на проучването

Пушачите са изложени на по-висок риск от 56 различни заболявания Здраве

Пушачите са изложени на по-висок риск от 56 различни заболявания

В Китай тютюнопушенето убива 1 000 000 души годишно