Подкрепете ни!
ЗдравеАди и Милен Цанови / 14 февруари 2023

Големите заблуди, свързани с водата (Част II)

Тялото се обезводнява и разболява не само когато не пием достатъчно вода. То се обезводнява, когато не пием качествена вода! Пушенето и алкохолът също спират водния поток.

изображения: iStock
изображения: iStock


В 6 поредни броя в списанието и на сайта Ади и Милен Цанови, които пребориха рака с традиционни методи (следвайки целебните традиции), ще разкрият най-пазената тайна - за могъщата сила на живата вода.
Прочетете тук първата част
Прочетете тук втората част
Прочетете тук третата част

Нашето тяло е огромна лаборатория с многообразие от функции, които подпомагат хиляди химически реакции, и то във водни разтвори. Вече уточнихме, че водата е разтворител. В това се и спотайва отговорът на въпроса защо казват, че водата е храна. Тя разтваря полезните вещества, за да осигури на организма строителни и енергийни материали. Водата също така извежда от организма отпадъчни вещества. Ето защо хората, които са дехидратирани, се разболяват.

Повечето болести се дължат на навици

Не на наследственост. Разбира се, съществуват генетични фактори, обуславящи донякъде поведението на организма на човек, но домашните навици са по-силни, защото определят начина на живот, който индивидът води. Добрите навици побеждават лошите гени. И обратното. Навикът едно дете да не пие вода е заради родителите му, които също не пият вода.

Когато имате навик да пушите, вашите капиляри се свиват и през тях не може да преминава вода. Тогава и хранителните вещества не успяват да го направят, защото те са във водата и отпадъчните продукти от обмяната не могат да се отстранят и не напускат тялото. Тези отпадъчни продукти се натрупват и се разлагат, увеличавайки количеството на токсините.

Кръвоносните съдове на човек, който пие алкохол, често пъти се свиват по същия начин както при пушача, който пуши всекидневно. Прието е да се смята, че кръвоносните съдове при малки количества алкохол се разширяват. И това е така, но само за 2 – 3 часа, а след това алкохолът има обратния ефект. Ако човек продължи да пие, което при любителите се случва често, съдовете се свиват, не допускат воден поток, жизненоважни вещества не се доставят, други не се извеждат и тялото отлага още и още токсична маса. Именно в това е и причината, поради която цигарите и алкохолът водят до рязко увеличаване на свободните радикали в тялото.

Свободните радикали

Те са чести причинители на онкологични заболявания. При производството на голям брой, които буквално бушуват из тялото, скъпоценните първоизточни ензими се изразходват в значително по-голяма степен и много по-бързо. В това се крие и причината млади хора на по тридесет години да изглеждат далеч над възрастта си, съсипали телата си от изсушаване посредством алкохол, цигари и боклукчава храна. Чудно ли е тогава, че раковите заболявания като левкемия, Ходжкинов и Неходжкинов лимфом, рак на гърдата, рак на маточната шийка, поликистозни яйчници, апластична анемия, изискваща костномозъчна трансплантация, са така често срещани вече и сред младежи на по 20 - 25 години?

В клетките на тялото се произвеждат над 5000 различни по вид жизненоважни ензима. Ние ги набавяме и посредством приема на определени храни (жива храна: плодове, зеленчуци, кълнове и други). Без вода обаче ензимите не могат да съществуват и да функционират! Благодарение на водния поток ензимите поддържат телесната хомеостаза – необходимото биологично равновесие за здравословен живот.


Човекът е водно същество

Съдържанието на течности в нас е огромно. Количеството воден запас варира в зависимост от възрастта и е най-голямо през първите няколко месеца от ембрионалното развитие.

Тялото на човек с тегло 70 килограма съдържа приблизително 42 литра вода. Две трети от нея се намира в клетките. Човешките кости съдържат 30% вода, белите дробове – 83%, сърцето – 73%, черният дроб – 71%, бъбреците – 79%, кожата – 64%, мускулите – 79%, мозъкът – 73%. Загубата само на 10% влага може да доведе до състояние на припадък или до пълна загуба на съзнание. При загуба на 15 – 20% влага кръвта се сгъстява и сърцето може да спре под натиска на невъзможността да се справи с течната лепкава маса.
Кожата, бъбреците, черният и белите дробове непрекъснато прочистват кръвта и тялото на човека от вредни и ненужни за растежа и жизнената дейност на организма вещества. Ролята на тези органи с отделителна функция е огромна и решаваща за живота на организма. Затова и тялото следва да приема чиста и прясна вода, за да не ги претоварва с допълнителната задача да очистват питейната вода от съдържащите се в нея соли, органични вещества и отровни химикали с битов, промишлен и селскостопански характер.

Помислете следващия път, когато решите да пиете вода от чешмата, миете зъбите си с тази вода и се къпете също с нея. Ако можехте да видите под микроскоп какво приемате през устата си, щяхте да останете не просто учудени, а шокирани за цял живот.

Старата водопроводна система обуславя преминаването на водата през галванизирани участъци, отделящи с години тежки метали и ръжда. При възникване на условия за корозия галваничната изолация се излага на разрушаване. Преминавайки през мръсните тръби, водата помита със себе си вредни за човешкия организъм вещества и те попадат във вашата чаша с чай, с кафе, купичката със супа – във вашия организъм. Много хора се грижат за себе си посредством прясна чиста храна, движение, слънце, но не са променили водата си. И най-органичната храна няма да се усвои адекватно, ако тялото не се хидратира своевременно с чиста вода. Заради мръсната вода организмът ще харчи ресурси и време, опитвайки се да извежда токсичните отпадъци и да храносмила.

Какво да правите? Пийте чиста и прясна вода! Не пушете! Не приемайте лекарства! Не пийте алкохол! Пийте повече прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове. Водата лекува!


Част от вас ни познават покрай шестте книги, които написахме, движението „Бъди промяната!“, фейсбук групата „Удоволствието да бъдем здрави! Бъди промяната!“, различни семинари, телевизионни предавания и упоритата ни работа да разкажем на повече хора за връзката между здравето и чистата вода.
„Наука за водата. Водна революция. Живот без болести“ е шестата книга на Ади и Милен Цанови.
В нея те разглеждат многобройните ползи и качества на водата и разкриват разрушителното въздействие, което оказва обезводняването върху организма, започващо от утробата и продължаващо до дълбоки старини.

Статията е публикувана в бр.2/2023 на Списание 8

Още по темата:

Страхът и отвращението засягат храносмилателната система Здраве

Страхът и отвращението засягат храносмилателната система

Реакцията на свиване на стомаха произвежда повече киселина в червата

Време е да подсилите имунитета си! Здраве

Време е да подсилите имунитета си!

„Доктор Биомастер“ е най-големият български вносител и производител на продукти от висококачествени лекарствени гъби

Танзанитът – чудеса, богатство и любов Здраве

Танзанитът – чудеса, богатство и любов

Висулка от естествения кристал носи вълшебства на притежателя

Как ходенето пеша буквално променя мозъка ни Здраве

Как ходенето пеша буквално променя мозъка ни

Най-хубавото е, че можем да решим и да тръгнем веднага

Глад за живот Здраве

Глад за живот

Множествената склероза може да бъде победена с плодове и любов! Не пропускайте документалния филм за д-р Емилова и изумителната й пациентка – Керанка, на 1 март в Дома на киното

Готвят ревизия на европейското законодателство за етеричните масла Здраве

Готвят ревизия на европейското законодателство за етеричните масла

Българските дестилатори са разтревожени: „Благотворният ефект на маслата се знае от векове, но сега на етикета им ще има плашещи знаци за опасност“

Дончо Кръстев: Не се възприемайте насериозно Здраве

Дончо Кръстев: Не се възприемайте насериозно

Истинските причини за болестите често са кармични, дори вирусните и бактериални заболявания, обяснява холистичният лечител от Здравен център ДАР

Отрова и амброзия Здраве

Отрова и амброзия

Целебната гъба, която бори рак, е позната в мистериите на различни народи от незапомнени времена

Големите заблуди, свързани с водата (част I) Здраве

Големите заблуди, свързани с водата (част I)

Медицината пренебрегва еднозначния факт, че причината за почти всички заболявания е липсата на достатъчно вода в организма

Хроничното обезводняване – скритият враг на човечеството Здраве

Хроничното обезводняване – скритият враг на човечеството

Не осъзнаваме, че за да продължим да съществуваме като вид, трябва да поддържаме здравословен воден баланс

Extra Health GANS – въпрос на избор Здраве

Extra Health GANS – въпрос на избор

Заредена плазмена вода обезсилва вирусите, помага на организма да се върне в баланс

Как да останем във форма за цял живот Здраве

Как да останем във форма за цял живот

Д-р Джоузеф Меркола за упражненията с BFR-лентите за допълнително напрежение

Магията на Кочабамба Здраве

Магията на Кочабамба

Племе южноамерикански индианци не знаят какво е умора. Вековната им тайна е вързопче с над 500 естествени кристала, от което „младостта нахлува в тялото”

Електронните цигари изобщо не помагат за отказване от пушенето Здраве

Електронните цигари изобщо не помагат за отказване от пушенето

67,9% продължават да пушат цигари и вейп след четвъртата година на проучването

Пушачите са изложени на по-висок риск от 56 различни заболявания Здраве

Пушачите са изложени на по-висок риск от 56 различни заболявания

В Китай тютюнопушенето убива 1 000 000 души годишно