Любопитно31 март 2020

Коронавирусът мутирал заради изпусната бактерия убиец

Руски скандален учен: Вода със сода помага в лечението на СОVID-19

снимка: iStock
снимка: iStock
Ирина Ермакова е доктор на биологичните науки, вицепрезидент на Академията по геополитически проблеми. Академичните среди в Русия не я понасят заради фантастичните й теории, които тя защитава със страст от високи трибуни, като се аргументира с извършени лично от нея и екипа й експерименти. Безапелационна противничка е на ГМО, издала е редица трудове, посветени на унищожителната сила на геннопроменените продукти. Преди дни тя отново изнесе сензационни факти с нейно тълкуване на пандемията от коронавирус, които са прелюбопитни, но недоказани. Публикуваме обзор на интервюто на Ермакова пред частния канал на Андрей Караулов в YOUTUBE.  

Според Ермакова причината за високата смъртност при заразените с коронавирус вероятно се крие в това, че той е мутирал след проникването си в изкуствено създадената бактерия „Синтия“, сътворена преди около 10 години от американските биотехнолози за борба с нефтените замърсявания в Мексиканския залив. Тя не изключва възможността самата бактерия „Синтия“ също да атакува по време на пандемията.

В същото интервю тя предлага метод за предотвратяване на коронавирусната инфекция с профилактично пиене на слаб воден разтвор на сода бикарбонат – но нито една от двете й хипотези, не е доказана. 

Списание 8 предупреждава читателите си, че публикуваме нейните разсъждения само като любопитно четиво, като научнопопулярна приказка...


Ирина Ермакова веднага предупреди публиката, че тя не е лекар, а биолог, но получените от нея данни позволяват да се каже с голяма степен на вероятност, че ситуацията с пандемията не би могла да стане без участието на „Синтия“.

Ермакова сподели, че дълги години изучава ефекта на ГМО върху човешкото здраве. Според нея генно-модифицираните организми са онези организми, които „не само не съществуват в природата, но и не могат напълно да съществуват“. Защото са създадени в нарушение на всички закони - генетични, житейски, екологични. 

В резултат на своите изследвания Ермакова стигнала до разочароващото заключение
, че тези организми несъмнено причиняват страшна вреда на хората: подкопават имунитета, причиняват редица сериозни заболявания и водят до безплодие.

„Моите колеги и аз внимателно наблюдавахме как се прилагат законите за забраната за използване на ГМО в различните страни. Но от миналата година ситуацията започна да се променя, тези закони бяха отменени. В Русия също. Така на 22 април 2019 г. Медведев въпреки предупрежденията на разтревожените учени издаде указ № 479, че ГМО са „допустими“. След анализиране на данни от различни части на света бяхме ужасени. 
Стана ясно, че избухването на нови епидемии не е далеч, тъй като използването на ГМО води до модифициране на вируси и бактерии, които потенциално биха могли да представляват смъртна опасност за хората.
Според Ермакова ГМО са „истински чудовища“. Но най-чудовищната от тях в момента е бактерия със синтетичния геном Cynthia.

Нефтеният разлив в Мексиканския залив, 2010 г., снимка от космосаНефтеният разлив в Мексиканския залив, 2010 г., снимка от космоса

През 2010 г. той е създаден от американски учени
начело с нобеловия лауреат Хамилтън Смит, за да се премахнат последствията от екологична катастрофа в Мексиканския залив. През 2011 г. „Синтия“ влиза в действие: петролните петна започват бързо да намаляват.
Процесът обаче излиза извън контрол. 
Виждате ли, „Синтия“ се интересува от въглерод. А живите организми са изградени от протеини, които от своя страна се състоят от аминокиселини, съставени от въглерод и водород. Тоест, ние също сме масло за „Синтия".
„Като цяло, въпросът не се ограничаваше само до изчистването на нефта от океана. След като се справи със замърсяването, бактерията-убиец започна да унищожава риби, животни и хора", смята Ермакова. Според нея имало много жертви сред петролните работници, лекарите, жителите на крайбрежната зона ... Учените имали информация, че „Синтия“ е стигнала до Гълфстрийм и се е насочила към бреговете на Европа.

„Симптомите при хората често наподобявали тези, които сега виждаме при заразените с коронавирус. В началото се повишава температурата, после се появява суха кашлица, започва пневмония, настъпва смърт. САЩ започнали да полагат активни усилия,  за да гарантират, че информацията за тези случаи е преувеличена. В много страни има неписана забрана за споменаването на „Синтия “, казва Ирина Ермакова.

Според нея, в най-лошия сценарий, „Синтия“ е в състояние да убие дори след няколко часа, тя напълно унищожава клетките, започва сепсис. Коронавирусът не унищожава клетките, а само ги уврежда.

Как е започнал смърнотосният тандем на „Синтия“ с корнавируса? Според Ирина Ермакова първият заразен и починал в Китай е ял риба, която вече била пълна с бактерията убиец.

„Преди няколко месеца имаше информация, че вагони с някаква странна риба са задържани в Китай. Оказа се, че това е риба, която е била открита на брега - по някаква причина изхвърлена от морето. Намерили се „предприемчиви“ китайски бизнесмени, които я прибрали, замразили и започнали да я продават. Един от камионите с тази стока е стигнал до пазара в Ухан. Имаше съобщения, че първият починал мистериозно просто е пазарувал риба. Беше отбелязано, че в него не е открит коронавирус. Но продължиха да умират хора от пневмония. И скоро всички говореха за коронавируса“, казва биологът.

Ирина Ермакова отбелязва, че китайците са носители на коронавируса
, но в техните организми той е в латентно състояние. „Има типичен коронавирус, но има covid - вирус, в който има чужд фрагмент. Може да бъде от змии, от прилепи… Такъв вирус нахлува в клетката и използва ДНК като матрица, за да създаде свое копие с нова РНК. И ако вирусът навлезе в бактерията „Синтия“, резултатът може да бъде такъв нов коронавирус с много странна структура и смъртоносен. Но въпреки това този коронавирус не е толкова опасен, колкото самата бактерия“, обясни Ермакова.

Според нея простият коронавирус води до остри респираторни инфекции, като цяло протичащи с доста леки състояния. COVID-19 обаче може да доведе до тежки състояния и даже смърт, но все пак е възможно човек да се възстанови от него. При „Синтия“ обаче това означава 100 процента смърт, казва биологът.

В разгара на епидемията в Китай Ермакова разговаряла с китайските си колеги експерти по ГМО и ги посъветвала да се опитат да търсят не само коронавируса, но и бактерията „Синтия“.
„С помощта на антибиотици или особено на антивирусни лекарства „Синтия“ не може да бъде унищожена. Тъй като тя поглъща въглерод, бактерията трябва да бъде „измамена“. Трябва да й се „подпъхне“ нещо друго, което е безопасно и за човека. Например, натриев бикарбонат - тоест обикновена сода, в която има и въглерод, и водород. Съветвах моите китайски колеги, че в допълнение към лекарствената терапия те трябва да дават на пациентите си слаб разтвор на сода. 
Ирина Ермакова подчерта, че е напълно възможно да се провери за много кратко време с изследване дали става дума за смъртоносен „дует“ на коронавирус със „Синтия“, стига само да има съответното желание и решение „отгоре“. Засега обаче тя не успява да бъде чута в Русия, макар видеото в YOTUBE да е изгледано от над 3 милиона души.

Източник

Още по темата:

Кой звяр или птица ви помага Любопитно

Кой звяр или птица ви помага

Готови ли сте за приключение? Открийте сами тотемното животно, което защитава рода ви

Българската следа в загадката на мистика Руми Любопитно

Българската следа в загадката на мистика Руми

Александър Илиев търси и намира връзки с българското в битието на Мевляна

Затвор за делфини и тюлени в Бургас? Любопитно

Затвор за делфини и тюлени в Бургас?

Готвят се изтезания за морските бозайници, алармират от „Последната клетка"

Още пространство за велосипедистите във Виена Любопитно

Още пространство за велосипедистите във Виена

Заради мерките около пандемията все повече хора карат колело, но трябва и дистанция

Бъдещото ти „Аз” казва: „Иди, учи и се върни” Любопитно

Бъдещото ти „Аз” казва: „Иди, учи и се върни”

Стипендии по 10 000 лева помагат на българи да заминат в чужбина

В Плевенско умряха хиляди пчелни семейства Любопитно

В Плевенско умряха хиляди пчелни семейства

Спад от 90% на популацията от пчели в световен мащаб, това вещае край на човечеството

Мъжът изпада в стрес, когато жената печели 40% от семейния бюджет Любопитно

Мъжът изпада в стрес, когато жената печели 40% от семейния бюджет

Преди тази психологическа граница съпругът не страда, че съпругата изкарва повече от него

Кажи ми цвета на твоето име Любопитно

Кажи ми цвета на твоето име

На всеки звук от азбуката отговаря определен цвят

Синеоките се влюбват за няколко минути, повечето хора биха завили надясно Любопитно

Синеоките се влюбват за няколко минути, повечето хора биха завили надясно

Вижте някои любопитни психологически закономерности

Страхът от страха е по-силен от самия страх Любопитно

Страхът от страха е по-силен от самия страх

Как да се справим сами с паник атаките

Изкуство на простора Любопитно

Изкуство на простора

Всеки може да сподели стих, картина, снимка, афоризъм на ПросториChallenge

Гаджето на Мъск дешифрира името на детето им Любопитно

Гаджето на Мъск дешифрира името на детето им

X Æ A-12 Musk взриви социалните мрежи още преди да е навършил два дни...

Пробегът на мира стартира виртуална обиколка на Европа Любопитно

Пробегът на мира стартира виртуална обиколка на Европа

Всеки от участниците ще тича в района, където живее

Ох, свърши ми сезонът, искам още! Любопитно

Ох, свърши ми сезонът, искам още!

Какво се случва с мозъка ви, когато поглъщате телевизионен сериал

Коронавирусът промени сънищата на хората Любопитно

Коронавирусът промени сънищата на хората

Кошмари със зомбита и прегръщащи убийци плашат спящите

Защо карантината е 40 дни Любопитно

Защо карантината е 40 дни

Преди „карентино“ думата за изолация е била „трентино“