Подкрепете ни!
Мистерии и загадкиЕкатерина Ангелова / 24 март 2020

Как да разпознаете своята душа близнак?

Ако срещнете сродната си душа, този контакт ще промени изцяло живота ви

изображения: iStock
изображения: iStock
Когато човек израства в духовен план, пред очите му постепенно започват да се разкриват все повече и повече дълбоки истини. Прозренията му стават все по-чести и съществени. Пораства и разбирането му за нематериалната същност на хората, за пътуването на душите през различните времена и пространства и за силата на връзките помежду им.

Често сме чували хората да казват: „Тя / Той е моята сродна душа!“ Но това невинаги отговаря на истината. За да наречете някого „моята сродна душа“ – онази единствената по рода си, известна още като душа близнак, не е достатъчно просто да имате дълбока връзка с определен човек и истински да го обичате. Тук ще отворим малка скоба.

Всеки от нас има много сродни души, заедно с които многократно се е прераждал, живял и общувал в различни периоди, пространства и взаимовръзки – родствени, приятелски, интимни. Но също така е вярно и че всеки от нас има една-единствена душа близнак и именно за нея ще си говорим днес.  
Затова често може да срещнете уточнението, че интимният ви партньор, с когото се разбирате чудесно и си имате пълно доверие, не е задължително да е вашата истинска (както вече уточнихме една-единствена по рода си) сродна душа. Или най-добрият ви приятел, с когото споделяте всичко и се разбирате даже без думи, колкото и да ви е близък, също може да не е вашата душа близнак.

Границата е изключително тънка. Давайки си сметка за това, решихме да хвърлим малко светлина по темата и да се опитаме да  дадем отговор на въпроса:

Как да разпознаем нашата душа близнак?
Важно е да отбележим, че никак не е задължително тя да се реинкарнира всеки път заедно с нас на Земята. Точно обратното. Тези срещи са изключително редки и ценни. По думите на Петър Дънов:
„Предполага се, че човек ще има 777 кардинални прераждания и от тях ще има 12 епохални. Епохални прераждания са тези, когато две сродни души се срещат на Земята.“
Ако имате късмета това да ви се случи в настоящия ви живот – няма да можете да сравните усещанията в тази връзка с никое друго земно чувство, изпитано до този момент.
Срещите между две души близнаци обикновено стават съвсем непредвидено и случайно (доколкото вярваме, че въобще има случайни събития във Вселената).

Какво се случва?
Запознали сте се с някого току-що, а имате чувството, че сте го познавали цял живот, да не кажа цяла вечност, което може и да не е далеч от истината. Първоначално подобен контакт може да ви стресне, тъй като е нещо много различно от всяка друга обикновена среща, от всяко друго общуване. Но този първичен уплах от мощната емоционална вибрация, която е протекла вътре и извън вас, в повечето случаи бързо отминава и отстъпва място на чистата любов и истинска духовна връзка.

Според езотеричните вярвания, срещата между две сродни души тук на Земята и самото им разпознаване като такива, неминуемо пробужда и активизира спящата (Кундалини) енергия вътре в тях.

Душите близнаци (често наричани също пламъци близнаци) са буквално две духовни половини на едно общо цяло. Когато това цяло се е разделило, то е образувало две изцяло завършени нови души, които обаче завинаги остават свързани. Процесът е подобен на този при деленето на клетките, който вероятно всички добре познавате - от една клетка се образуват две нови и те са напълно завършени и самостоятелни. Учителя Дънов също потвърждава тази теория като казва:
„Душите две по две са излезли от Бога. Това са сродни души.“
Макар че източникът им е един и същ, тези души могат да имат съвсем различни, дори противоположни външни, човешки белези. За разлика от физическото тяло, душата няма пол, възраст, социално положение. А връзката между тези две половини може да е най-разнообразна. Вашата душа-близнак може да се окаже предрешена като интимния ви партньор, вашата майка, баща, брат, сестра, баба, дядо, някой далечен братовчед, лелката на касата в магазина и дори някой непознат, който случайно ви е заговорил в автобуса.Признаци, че сте срещнали вашата душа близнак
На първо място е моменталното усещане, че много добре познавате този човек и то от много дълго време, независимо, че може току-що да сте се запознали с него. Но има и други знаци, които биха могли да ви подскажат, че срещу вас стои точно вашата единствена и неповторима вселенска половинка. Ето ги и тях:
 1. Помежду ви още от първия контакт протича магнетична енергия, често наричана разговорно от хората „химия“ и вие много силно усещате това.
 2. Чувствате на интуитивно ниво, че тази връзка е специална. Различна от всички останали, които сте имали досега.
 3. Често преживявате дежавю в моментите, когато сте заедно. Изживявате често ситуации, които сякаш са ви се случвали и преди.  
 4.  Оправдавате недостатъците му.
 5. Ако сте едно духовно цяло с човека отсреща, недостатъците му не само няма да ви дразнят, но и постоянно ще намирате извинение за тях. Прощавате ги и оправдавате, както своите  собствени.
 6. Често довършвате изреченията си взаимно – все едно говори едно и също лице, а не две отделни същности.
 7. Пламъците близнаци имат изключително силна телепатична връзка помежду си. Сещате се – като онези ситуации, когато си  мислите за някого и точно в този момент той ви звъни по телефона. Или тъкмо сте си помислили определено нещо и човекът срещу вас го изрича. Примерите са хиляди, но ако сте срещнали вашата духовна половинка, вече сте наясно с тях.
 8. Имате чувство, че именно този човек е единственият, който разбира душата ви до най-необхватните й дълбини.
 9. Раздавате се един на друг, без да мерите кой колко и какво е дал и без да очаквате нещо в замяна, макар че ако това е човекът – то идва от само себе си.
 10. Ако често сънувате човек, с когото сте се запознали съвсем наскоро, това може да е знак, че между душите ви съществува наистина дълбока връзка и дори, че това е вашата сродна душа.
 11. Когато сте заедно, имате усещане за непоколебима сигурност, спокойствие и пълнота. Чувство, че сте си самодостатъчни и можете да се справите с всичко, защото сте заедно.
 12. Балансът на енергиите ви е изключителен. Няма и помен от каквато и да било борба за надмощие или нужда от доказване пред другия.  
 13. Връзката ви е напълно отворена. Помежду ви няма бариери, притеснения, неразбиране, съдене, срам и др. Можете да споделите всичко с човека отсреща – хубавото и лошото, и знаете, че винаги ще бъдете подкрепени и правилно разбрани. Не налагате ограничения и рамки във връзката си, чувствате се леко и свободно в нея. И от двете страни няма чувство за собственост и нужда от налагате контрол над другия.
 14. Чувствате се свободни да бъдете себе си. Не усещате необходимост да се преструвате на някого другиго, за да бъдете приети или харесвани, не е необходимо да слагате каквито и да било маски пред този човек, каквото и да ви се случва.  
Да срещнеш сродната си душа и да изградиш връзка с нея обаче не означава, че тези взаимоотношения ще бъдат непременно идилични и абсолютно безпроблемни. Точно обратното. Пламъците близнаци се срещат, за да се усъвършенстват и израстват взаимно, което предполага именно създаването на трудни ситуации и казуси, през които да минават и разрешават заедно.  

Неписаните закони на Вселената може би ще ви изненадат и този път. Но истината е, че дори да срещнете вашата душа близнак, да изградите връзка с нея – интимна или приятелска, тя може да си тръгне от живота ви също толкова бързо и неочаквано, както е дошла в него. Няма такова правило, че веднъж докоснали се до вашата духовна половинка, ще прекарате остатъка от земния си път с нея. Дали ще останете заедно или ще се разделите физически, зависи от много и разнообразни фактори. В това число от вашата свободна воля, его, степен на осъзнатост и духовно израстване, вашата мисия на Земята, уроците, които все още предстои да научите, и други.

Едно обаче е 100% сигурно – ако срещнете сродната си душа, този контакт ще промени изцяло живота ви. Ще ви даде ценни напътствия, ще ви припомни някои дълбоки тайни, които сте позабравили, ще ви направи по-мъдри, по-осъзнати, по-добри и целеустремени хора.

Още по темата:

Фата моргана: танкер се рее НАД морето край Корнуол Мистерии и загадки

Фата моргана: танкер се рее НАД морето край Корнуол

Високите миражи са доста често срещани в полярните региони

Дали разгадаха мистерията „Дятлов проход”? Мистерии и загадки

Дали разгадаха мистерията „Дятлов проход”?

Преди 62 години девет млади планинари загиват мистериозно. Вече има научно обяснение.

Магнетит - кристалът в мозъка ни Мистерии и загадки

Магнетит - кристалът в мозъка ни

Нека да използваме този ключ към връзката ни със Земята, природата и себе си

Антон ЛаВей - сатанист или шоумен? Мистерии и загадки

Антон ЛаВей - сатанист или шоумен?

Неговите привърженици практикуват „религия на отхвърлянето на религиите"

Е. Бернайс: Невидимо правителство контролира умовете ни с мисловен затвор Мистерии и загадки

Е. Бернайс: Невидимо правителство контролира умовете ни с мисловен затвор

Бащата да днешния PR още през 1928 г. разкрива как елитът промива мозъците ни

Д-р Елис Силвър: Хората не са от Земята Мистерии и загадки

Д-р Елис Силвър: Хората не са от Земята

Те са еволюирали на друга планета и са били докарани тук в далечното минало

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)? Мистерии и загадки

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)?

Образите в картините му са толкова невероятни, че мнозина мислят, че не са само плод на неговото въображение

5 секунди телепатична връзка с хуманоид Мистерии и загадки

5 секунди телепатична връзка с хуманоид

Свидетел разказва за срещата си с висок светещ хуманоид в Рок Крийк, Охайо

Плеядианците: Древната раса, която бди над човечеството Мистерии и загадки

Плеядианците: Древната раса, която бди над човечеството

Според някои теории извънземните са носители на доброто и светлината в света

НЛО в Австралия: отвличания, изчезвания и странни белези Мистерии и загадки

НЛО в Австралия: отвличания, изчезвания и странни белези

Mutual UFO Network от години разследва близки срещи от третия вид

„Писмата на Христос“ – Посланията на Бог към хората Мистерии и загадки

„Писмата на Христос“ – Посланията на Бог към хората

Истинска или не, най-езотеричната книга съдържа важни послания

Имаха огромни очи, казаха ни, че технологиите не ни помагат... Мистерии и загадки

Имаха огромни очи, казаха ни, че технологиите не ни помагат...

Децата от Рува, Зимбабве, споделят за срещата си с извънземни през 1994-а

ЦРУ разсекрети цялата документация, свързана с НЛО Мистерии и загадки

ЦРУ разсекрети цялата документация, свързана с НЛО

Файловете обхващат всичко - от загадъчни руски експлозии до срещи на висши държавни служители с извънземни

Мистър Глобал гледа на човешката раса като на добитък Мистерии и загадки

Мистър Глобал гледа на човешката раса като на добитък

Един различен поглед върху световната здравна криза и връщането на робството като най-печелившия бизнес

Какво не знаем за Нострадамус и неговите пророчества Мистерии и загадки

Какво не знаем за Нострадамус и неговите пророчества

Прозренията на най-известния пророк са използвани като пропаганда по време на Втората световна война