Мистерии и загадкиЕкатерина Ангелова / 24 март 2020

Как да разпознаете своята душа близнак?

Ако срещнете сродната си душа, този контакт ще промени изцяло живота ви

изображения: iStock
изображения: iStock
Когато човек израства в духовен план, пред очите му постепенно започват да се разкриват все повече и повече дълбоки истини. Прозренията му стават все по-чести и съществени. Пораства и разбирането му за нематериалната същност на хората, за пътуването на душите през различните времена и пространства и за силата на връзките помежду им.

Често сме чували хората да казват: „Тя / Той е моята сродна душа!“ Но това невинаги отговаря на истината. За да наречете някого „моята сродна душа“ – онази единствената по рода си, известна още като душа близнак, не е достатъчно просто да имате дълбока връзка с определен човек и истински да го обичате. Тук ще отворим малка скоба.

Всеки от нас има много сродни души, заедно с които многократно се е прераждал, живял и общувал в различни периоди, пространства и взаимовръзки – родствени, приятелски, интимни. Но също така е вярно и че всеки от нас има една-единствена душа близнак и именно за нея ще си говорим днес.  
Затова често може да срещнете уточнението, че интимният ви партньор, с когото се разбирате чудесно и си имате пълно доверие, не е задължително да е вашата истинска (както вече уточнихме една-единствена по рода си) сродна душа. Или най-добрият ви приятел, с когото споделяте всичко и се разбирате даже без думи, колкото и да ви е близък, също може да не е вашата душа близнак.

Границата е изключително тънка. Давайки си сметка за това, решихме да хвърлим малко светлина по темата и да се опитаме да  дадем отговор на въпроса:

Как да разпознаем нашата душа близнак?
Важно е да отбележим, че никак не е задължително тя да се реинкарнира всеки път заедно с нас на Земята. Точно обратното. Тези срещи са изключително редки и ценни. По думите на Петър Дънов:
„Предполага се, че човек ще има 777 кардинални прераждания и от тях ще има 12 епохални. Епохални прераждания са тези, когато две сродни души се срещат на Земята.“
Ако имате късмета това да ви се случи в настоящия ви живот – няма да можете да сравните усещанията в тази връзка с никое друго земно чувство, изпитано до този момент.
Срещите между две души близнаци обикновено стават съвсем непредвидено и случайно (доколкото вярваме, че въобще има случайни събития във Вселената).

Какво се случва?
Запознали сте се с някого току-що, а имате чувството, че сте го познавали цял живот, да не кажа цяла вечност, което може и да не е далеч от истината. Първоначално подобен контакт може да ви стресне, тъй като е нещо много различно от всяка друга обикновена среща, от всяко друго общуване. Но този първичен уплах от мощната емоционална вибрация, която е протекла вътре и извън вас, в повечето случаи бързо отминава и отстъпва място на чистата любов и истинска духовна връзка.

Според езотеричните вярвания, срещата между две сродни души тук на Земята и самото им разпознаване като такива, неминуемо пробужда и активизира спящата (Кундалини) енергия вътре в тях.

Душите близнаци (често наричани също пламъци близнаци) са буквално две духовни половини на едно общо цяло. Когато това цяло се е разделило, то е образувало две изцяло завършени нови души, които обаче завинаги остават свързани. Процесът е подобен на този при деленето на клетките, който вероятно всички добре познавате - от една клетка се образуват две нови и те са напълно завършени и самостоятелни. Учителя Дънов също потвърждава тази теория като казва:
„Душите две по две са излезли от Бога. Това са сродни души.“
Макар че източникът им е един и същ, тези души могат да имат съвсем различни, дори противоположни външни, човешки белези. За разлика от физическото тяло, душата няма пол, възраст, социално положение. А връзката между тези две половини може да е най-разнообразна. Вашата душа-близнак може да се окаже предрешена като интимния ви партньор, вашата майка, баща, брат, сестра, баба, дядо, някой далечен братовчед, лелката на касата в магазина и дори някой непознат, който случайно ви е заговорил в автобуса.Признаци, че сте срещнали вашата душа близнак
На първо място е моменталното усещане, че много добре познавате този човек и то от много дълго време, независимо, че може току-що да сте се запознали с него. Но има и други знаци, които биха могли да ви подскажат, че срещу вас стои точно вашата единствена и неповторима вселенска половинка. Ето ги и тях:
 1. Помежду ви още от първия контакт протича магнетична енергия, често наричана разговорно от хората „химия“ и вие много силно усещате това.
 2. Чувствате на интуитивно ниво, че тази връзка е специална. Различна от всички останали, които сте имали досега.
 3. Често преживявате дежавю в моментите, когато сте заедно. Изживявате често ситуации, които сякаш са ви се случвали и преди.  
 4.  Оправдавате недостатъците му.
 5. Ако сте едно духовно цяло с човека отсреща, недостатъците му не само няма да ви дразнят, но и постоянно ще намирате извинение за тях. Прощавате ги и оправдавате, както своите  собствени.
 6. Често довършвате изреченията си взаимно – все едно говори едно и също лице, а не две отделни същности.
 7. Пламъците близнаци имат изключително силна телепатична връзка помежду си. Сещате се – като онези ситуации, когато си  мислите за някого и точно в този момент той ви звъни по телефона. Или тъкмо сте си помислили определено нещо и човекът срещу вас го изрича. Примерите са хиляди, но ако сте срещнали вашата духовна половинка, вече сте наясно с тях.
 8. Имате чувство, че именно този човек е единственият, който разбира душата ви до най-необхватните й дълбини.
 9. Раздавате се един на друг, без да мерите кой колко и какво е дал и без да очаквате нещо в замяна, макар че ако това е човекът – то идва от само себе си.
 10. Ако често сънувате човек, с когото сте се запознали съвсем наскоро, това може да е знак, че между душите ви съществува наистина дълбока връзка и дори, че това е вашата сродна душа.
 11. Когато сте заедно, имате усещане за непоколебима сигурност, спокойствие и пълнота. Чувство, че сте си самодостатъчни и можете да се справите с всичко, защото сте заедно.
 12. Балансът на енергиите ви е изключителен. Няма и помен от каквато и да било борба за надмощие или нужда от доказване пред другия.  
 13. Връзката ви е напълно отворена. Помежду ви няма бариери, притеснения, неразбиране, съдене, срам и др. Можете да споделите всичко с човека отсреща – хубавото и лошото, и знаете, че винаги ще бъдете подкрепени и правилно разбрани. Не налагате ограничения и рамки във връзката си, чувствате се леко и свободно в нея. И от двете страни няма чувство за собственост и нужда от налагате контрол над другия.
 14. Чувствате се свободни да бъдете себе си. Не усещате необходимост да се преструвате на някого другиго, за да бъдете приети или харесвани, не е необходимо да слагате каквито и да било маски пред този човек, каквото и да ви се случва.  
Да срещнеш сродната си душа и да изградиш връзка с нея обаче не означава, че тези взаимоотношения ще бъдат непременно идилични и абсолютно безпроблемни. Точно обратното. Пламъците близнаци се срещат, за да се усъвършенстват и израстват взаимно, което предполага именно създаването на трудни ситуации и казуси, през които да минават и разрешават заедно.  

Неписаните закони на Вселената може би ще ви изненадат и този път. Но истината е, че дори да срещнете вашата душа близнак, да изградите връзка с нея – интимна или приятелска, тя може да си тръгне от живота ви също толкова бързо и неочаквано, както е дошла в него. Няма такова правило, че веднъж докоснали се до вашата духовна половинка, ще прекарате остатъка от земния си път с нея. Дали ще останете заедно или ще се разделите физически, зависи от много и разнообразни фактори. В това число от вашата свободна воля, его, степен на осъзнатост и духовно израстване, вашата мисия на Земята, уроците, които все още предстои да научите, и други.

Едно обаче е 100% сигурно – ако срещнете сродната си душа, този контакт ще промени изцяло живота ви. Ще ви даде ценни напътствия, ще ви припомни някои дълбоки тайни, които сте позабравили, ще ви направи по-мъдри, по-осъзнати, по-добри и целеустремени хора.

Още по темата:

Мистичната история на писателя Евгений Петров Мистерии и загадки

Мистичната история на писателя Евгений Петров

Странното хоби на съавтора на „Дванайсетте стола“ го довело до невероятен случай, от който можеш да настръхнеш

Сергей Пономаренко: Мистериозният пътешественик във времето Мистерии и загадки

Сергей Пономаренко: Мистериозният пътешественик във времето

Измислена ли е историята на украинеца или пътешествието във времето е факт?

След ВМС на САЩ и Пентагонът потвърди три клипа с НЛО Мистерии и загадки

След ВМС на САЩ и Пентагонът потвърди три клипа с НЛО

Сенатор твърди, че това е много малка част от наличните материали

Атлантида – Златната цивилизация, изчезнала за нощ Мистерии и загадки

Атлантида – Златната цивилизация, изчезнала за нощ

Ако историята на Атлантида е истина, то унищожаването й не е причинено от природна катастрофа

Едгар Кейси: Спящият пророк Мистерии и загадки

Едгар Кейси: Спящият пророк

По време на своите „астрални пътувания“ той се свързва с Вселенско колективно (съ)знание

Батшеба Шърман: Живот като за лента на ужасите Мистерии и загадки

Батшеба Шърман: Живот като за лента на ужасите

Според очевидци духът й още живее в имението Old Arnold Estate

Голямата стъпка: Една от най-големите мистерии в световната история Мистерии и загадки

Голямата стъпка: Една от най-големите мистерии в световната история

Доказателства, мнения и конспиративни теории за гигантското чудовище

Елемент 115 - Московий: Тайнственото космическо гориво Мистерии и загадки

Елемент 115 - Московий: Тайнственото космическо гориво

Защо този новооткрит химичен елемент се оказа по-специален от всички останали в Менделеевата таблица?

Може ли последният ни миг да е еуфоричен? Мистерии и загадки

Може ли последният ни миг да е еуфоричен?

Нови изследвания хвърлят светлина върху процеса на настъпването на смъртта

Техники за изчистване и разширяване на аурата Мистерии и загадки

Техники за изчистване и разширяване на аурата

Как да изчистим и разширим нашето фино тяло духовно, ментално и физически?

Дълбоката истина за същността на Светия Дух Мистерии и загадки

Дълбоката истина за същността на Светия Дух

„А земята беше безвидна и пуста; тъмнина се разстилаше над бездната и Дух Божий се носеше над водата"...

Чуйте музика от Бог? Мистерии и загадки

Чуйте музика от Бог?

Изследовател твърди, че в иконата „Девата от Гуадалупе” се крие музикално произведение от самия Създател

Камазоц: Богът прилеп, пред когото се прекланяли древните маи Мистерии и загадки

Камазоц: Богът прилеп, пред когото се прекланяли древните маи

Мнозина вярват, че идеята за него е вдъхновена от самата действителност

11 знака, че нашият ангел хранител е наблизо Мистерии и загадки

11 знака, че нашият ангел хранител е наблизо

Най-верните стражи на Бог бдят над нас. Как да разпознаем тяхното присъствие?