Подкрепете ни!
Мистерии и загадкиЕкатерина Ангелова / 30 април 2023

Какво чертае рождената ни дата за нашия житейски път и личността ни

Числата са инструментите, от които е изграден личният ни нумерологичен профил. Той разкрива какви са скритите ни възможности и таланти.

Какво чертае рождената ни дата за нашия житейски път и личността ни


Според нумерологията съдбата на всеки от нас е до голяма степен предначертана и силно зависи от числата. Така например рождената ни дата предопределя качествата, с които ще дойдем на този свят и житейския ни път занапред.

Мишел Бюкенън
Световноизвестната нумероложка Мишел Бюкенън открива числата (или те откриват нея) в момент от живота си, в който е буквално на дъното. Оплетена здраво в мрежите на булимията и наркотичната зависимост, младата новозеландка не вижда надежда за живота си напред. Именно в този момент пред нея се разкрива цял един нов, непознат свят – светът на цифрите и нумерологията.

Именно той се оказва спасителната лодка за младото момиче, което, както се оказва по-късно, също има какво да му даде в замяна. Днес – повече от 20 години по-късно Мишел се нарежда сред най-надарените и популярни нумеролози в света. Тя създава собствени иновативни инструменти и методики в работата с числа и мисията й е да помага на хората да преминат през живота си възможно най-успешно и осъзнато.

В този материал ще споделим с вас една малка част от прозренията на Бюкенън, описани в книгата й – „Нумерология“.
Според древната метафизична наука всяка цифра и буква притежава своя уникална вибрация. Числата около нас и буквите в името ни са инструментите, с които се изгражда нашият личен нумерологичен профил. Той разкрива предварително създадения план на душата ни за това, през което е решила да премине и да научи в съответното наше прераждане на Земята. Нашият нумерологичен профил разкрива и какви са скритите ни възможности и таланти.Най-важното число
Числото на житейския път, върху което ще се фокусираме днес, е едно от седемте лични числа, които изграждат този профил. Всъщност, то е първото и най-важно число за всеки от нас. Нарича се  още управляващо число, рождено число, рожден път и число на рождената сила.
Всичко, което трябва да направите, за да изчислите вашето лично управляващо число, е  да съберете всички цифри от рождената си дата до получаването на едноцифрено число от 1 до 9.

Пример: Ако сте родени на 18.02.1976 г. събирате 1+8+2+1+9+7+6. Полученият общ сбор е 34. Събираме 3+4=7. Това ще рече, че  нашето рождено число е 7.
*Забележка: Уверете се, че сте изписали пълната година на раждането си, а не само последните две цифри.

-1- НЕЗАВИСИМИЯТ ИНДИВИД
Хората с число едно на житейския път са индивидуални и уникални личности. Те винаги се открояват от тълпата. Единиците правят нещата по свой собствен начин, без да се съобразяват с общоприетите граници и норми. Именно тяхната индивидуалност и уникалност са и най-големият им източник на сила и са техният ключ към успеха.

Единиците са амбициозни и разчитат предимно на себе си. Те са естествени лидери, които не обичат да следват чужди заповеди и предпочитат да държат контрола в собствените си ръце. Личностите с управляващо число 1 са добри ръководители и са подходящи за ръководни постове. Те често са привлечени от сфери, свързани с изобретения и творчески дейности, в които лично да ръководят проектите и да могат да реализират иновативните си идеи и подходи. Хората тип единица са даровити мислители с изключително плодотворни творчески идеи. Те са инициативни, изобретателни, смели и решителни. Но могат да бъдат и нетолерантни, нетърпеливи, агресивни.    

-2- ОТЗИВЧИВИЯТ МИРОТВОРЕЦ
Хората с число на житейския път 2 притежават вродена способност да успокояват и лекуват другите хора, животните и заобикалящата ги среда. Макар че понякога са доста несигурни и срамежливи, те се чувстват уверени в своята среда, мили и искрени са и лесно общуват с околните. Те са естествени съветници, които с лекота разбират хората и техните проблеми. Затова освен чудесни приятели, те имат и талант да се занимават професионално в тази сфера.

По природа двойките са миролюбиви и отстъпчиви. Стоят настрана от конфликти и разправии, дори когато това означава да пренебрегнат собствените си потребности. Те са спокойни и сговорчиви. Един от уроците за личностите с управляващо число 2 в този живот е именно този – да се научат да отстояват себе си и собствените си нужди.

Двойките предпочитат да действат заедно с някого другиго, вместо да правят нещата сами. Те са чувствителни натури и се нуждаят от сигурна и хармонична среда около себе си. Те са интуитивни, любящи и подкрепящи. Сред слабостите им попадат променливото настроение, ревността, несигурността и липсата на решителност.

-3- САМОИЗРАЗЯВАЩИЯТ СЕ ТВОРЕЦ
Хората с число на житейския път 3 са природно надарени творци с многобройни таланти и способности. Обожават шумните компании, общителни са и притежават завидно чувство за хумор.

Обичат да творят и да забавляват хората около себе си. Някои тройки се отличават с артистичен талант, други са властелини на словото (писмено или говоримо). Един от важните житейски уроци за хората с управляващо число 3 е да се научат да използват думите по един положителен начин – да вдъхновяват и подкрепят околните чрез тях, а не да ги критикуват или да се оплакват чрез тях. Заради разпиляващата се енергия на числото 3, хората с това рождено число може да страдат от липса на дисциплина и неорганизираност, непоследователност и непостоянство.

Щастието на Тройките се крие в тяхното себеизразяване, независимо по какъв начин се осъществява то. Те се отличават със силно развито въображение, харизматични са и са чудесни приятели. Но често са разпилени, критични, мелодраматични, търсещи непрекъснато вниманието на околните и обичат да клюкарстват.

-4- ВСЕОТДАЙНИЯТ РАБОТНИК
Хората с число 4 са големи работохолици. Отдават се стопроцентово на своята работа и обичат детайлно да изпипват нещата в нея. Те са изключително логични, практични и отговорни личности. Но са още по-ползотворни, когато се опитват да разчупят стереотипите и да мислят малко по-нестандартно. Според нумерологията мисията на хората тип четворка в този живот е да се научат да „превъзмогват трудностите и да бъдат постоянни“. Но това понякога ги кара да се чувстват ограничени или възпрепятствани от обстоятелствата. Те не са особено емоционални и предпочитат да пазят мислите и чувствата си за себе си. Четворките са много организирани, заземени и фокусирани. За сметка на това могат да бъдат инатливи, нетолерантни и да се поддадат на песимистични мисли и настроения.           -5- СВОБОДОЛЮБИВИЯТ АВАНТЮРИСТ
Хората с число 5 на жизнения път са дейни и инициативни личности. Те неистово се стремят към освобождаване от всякакви ограничения. Петиците са гъвкави и адаптивни натури. Те никога не бездействат. За тях животът е приключение и търсят постоянна промяна. Хората, чийто живот минава под влиянието на петицата,  притежават многобройни таланти и разностранни интереси.  Това ги прави подходящи за различни професии, но по рождение са добри търговци, консултанти и съветници. Притежават талант да работят с хора. Те са винаги устремени към следващия връх, който да покорят. Имат склонност към пристрастяване към физически дейности, доставящи удоволствие на сетивата – храна, алкохол, секс, прекаляване с физически упражнения.

Поради страх от последващи ограничения, за петиците може да се окаже трудно да се обвържат с един-единствен партньор или да създадат сериозна връзка. Гарантирани са успехите им в областта на комуникацията, рекламата и пиара. По рождение петиците са неспокойни, непостоянни и лесно се отегчават от еднообразието.

-6- НАДЕЖДНИЯТ ГРИЖОВЕН ЧОВЕК
Хората с управляващо число 6 са надарени съветници и консултанти, които с радост помагат на околните. Независимо дали става дума за емоционална или чисто битова подкрепа те се чувстват най-добре, когато са необходими на другите и могат да им бъдат от помощ по някакъв начин. За хората с число на житейския път 6 най-важните приоритети в живота са семейството, любовта и приятелите.

Понеже те са склонни да дават много повече, отколкото получават, често околните се възползват от това и започват да ги приемат за даденост. Това е в състояние истински да нарани всеки човек и особено тях. Един от уроците, които шестиците трябва да научат, е именно да намират баланса между даването и получаването. Друг от уроците им тук на Земята е да не прекрачват границата между грижата за другия и нахлуването в личното му пространство. Хората тип шестица са грижовни, любящи, силно емпатични и подкрепящи. Сред слабите им страни попадат склонността да бъдат деспотични, често критични, самодоволни и да имат неудържим стремеж към перфекционизъм.

-7- РАЗМИШЛЯВАЩИЯТ ТЪРСАЧ НА ИСТИНАТА
Седмиците са талантливи стратези, способни да се справят с всяко предизвикателство, изпречило се на пътя им. Те имат талант за много и най-разнообразни професии. В това число – инженерство, наука, счетоводство, психология, образование, здравеопазване, изследвания, анализи, философия, технологии (и особено компютри  и Ай Ти технологии). Те са особено страстни търсачи на мъдростта, знанието и познанието. Хората с житейски път 7 се опитват подробно да разберат всичко, което ги заобикаля.

Като се започне от устройството на някоя сложна машина и се стигне до Вселенските тайни и метафизичното познание за хората, душата и устройството на Всемира. Те са хората, които непрестанно търсят истината във всяко материално и духовно направление.

Хората седмици ревниво бранят личното си пространство. Често търсят усамотение, за да могат да се отдадат изцяло на собствените си изследвания за света, който ги заобикаля. Те са изключително интуитивни и дълбокомислени. Обожават природата и благата, които тя ни предоставя. За всички хора, но още повече за седмиците, е препоръчително да се занимават с практики като йога, медитация, ци гун и др. Хората с управляващо число 7 са високо интелигентни и много любознателни. Но и нетолерантни, потайни, мнителни и понякога дори цинични.

-8- БИЗНЕС ЛИДЕРЪТ
Осмиците се разделят на два типа. Едните са силно привлечени към парите и техния свят. Заинтригувани са от бизнес сферата и начинанията, свързани с правенето на пари. Това са хора, които предпочитат да работят за себе си. Другата група хора с управляващо число 8 са точно на другия полюс. Те имат пренебрежително отношение към парите и имат склонност да  саботират сами себе си.

Определящи за това в коя посока ще поеме всяка осмица са останалите шест числа от нумерологичния им профил. Все пак хората с управляващо число 8 са надарени с таланта да привличат изобилието и успеха към себе си, стига да си създадат правилната нагласа за това. Сред важните уроци на осмиците е да осмислят „личната сила“. От една страна, да се научат да не ограничават силата на другите хора, насочвайки и контролирайки всичко, което те правят. И от друга – да не позволяват някой друг да отнема собствената им сила, контролирайки техния живот и поведението им. Осмиците са организирани, мотивирани, енергични, силни и много работливи. Но и доминиращи, манипулативни и понякога повърхностни.-9- СЪСТРАДАТЕЛНИЯТ ХУМАНИСТ     
Хората с рождено число 9 са състрадателни, разбиращи и любезни по природа. Те са щедри и често обзети от желание да помагат на другите в личен и професионален план. Сред важните житейски уроци за тях са да се научат на търпение, разбиране и толерантност към всеки тип хора. Много от деветките притежават творчески таланти. Художници, артисти, писатели, дизайнери, музиканти. Но може и да не са изпълнители, а просто да харесват и ценят изкуството. Други подходящи сфери за хората тип деветка са здравеопазването, образованието, политиката, администрацията и социалните дейности. Истинското щастие за хората с управляващо число 9 се крие в безкористното и всеотдайно служене на другите. Макар че за някои тази задача може да се окаже трудна.

Ако житейският ви път е предначертан от числото 9, то вие попадате под влиянието на Марс. Това е и причината много от деветките да са свръх емоционални, страстни и много енергични, с огнен темперамент и променливи настроения. Хората с рождено число 9 често застават зад различни каузи, подкрепят онеправдани и отритнати от обществото индивиди и с всички сили се стремят да направят света едно по-добро място. Сред техните слаби качества се нареждат отмъстителността, агресията, склонността да драматизират и пресилените отбранителни реакции.     

Допълнение
Ако написаното в този текст не отговаря напълно или в по-голямата си част на истината, не бързайте да  заклеймявате нумерологията. Просто имайте предвид казаното в началото на текста - че числото на рождения път е само едно от вашите 7 лични числа.

Другите са число на съдбата, число на душата, число на личността, число на зрелостта, число на настоящото име, число на рождения ден.

А за да се изгради прецизно и възможно най-точно вашият профил, трябва да се вземат предвид и всички останали числа. Силно влияние оказва и астрологичният ни знак.

Още по темата:

Договаряме къде и как ще живеем преди да дойдем тук Мистерии и загадки

Договаряме къде и как ще живеем преди да дойдем тук

Как душите избират своите семейства и приятели преди раждането

Странната линия, която разделя видовете в Азия и Австралия Мистерии и загадки

Странната линия, която разделя видовете в Азия и Австралия

Животните от двете й страни изглеждат много различни, въпреки че живеят относително близо

Предсказал ли е Леонардо да Винчи датата на апокалипсиса? Мистерии и загадки

Предсказал ли е Леонардо да Винчи датата на апокалипсиса?

Художникът скрил датата на края на света в картината си „Тайната вечеря“

Датският остров Борнхолм се разтресе, но не от земетресение Мистерии и загадки

Датският остров Борнхолм се разтресе, но не от земетресение

Сеизмолозите смятат, че става дума за „вълни на налягане от неизвестен източник“

Тайните на древната египетска „Книга на мъртвите” Мистерии и загадки

Тайните на древната египетска „Книга на мъртвите”

В същността си тя представлява ръководство за душата на починалия човек

Истинският Маугли: Дина Саничар е отгледан от вълци Мистерии и загадки

Истинският Маугли: Дина Саничар е отгледан от вълци

Така и не се очовечава, яде сурово месо и не проговаря ясно, но става страстен пушач

Виждате ли навсякъде 11:11? Не се страхувайте! Мистерии и загадки

Виждате ли навсякъде 11:11? Не се страхувайте!

Нашите духовни водачи ни напомнят, че трябва да възстановим вътрешната си сила

„Изнудиха“ ChatGPT да признае, че е говорил с извънземни Мистерии и загадки

„Изнудиха“ ChatGPT да признае, че е говорил с извънземни

За разлика от цензурирания си двойник DAN не замазва истините

Чие сърце държеше до себе си академик Владимир Алмазов? Мистерии и загадки

Чие сърце държеше до себе си академик Владимир Алмазов?

Любовта като лекарство или как най-светлото чувството може да върне живот

Синдром на третия човек: Бог, ангел или вътрешното здраво Аз? Мистерии и загадки

Синдром на третия човек: Бог, ангел или вътрешното здраво Аз?

Те се появяват като глас или с образ в ситуации на живот и смърт

Експедиция ще търси парченца от извънземен кораб в Тихи океан Мистерии и загадки

Експедиция ще търси парченца от извънземен кораб в Тихи океан

Астрофизикът Ави Льоб от Харвард събра $ 1,5 млн., кораб и оборудване и тръгва да доказва теорията си

55 години по-късно смъртта на Юрий Гагарин все още е обвита в мистерия Мистерии и загадки

55 години по-късно смъртта на Юрий Гагарин все още е обвита в мистерия

Вече никой не говори за отвличане от извънземни, нито за пиянски инцидент, но не е и техническа неизправност на самолета

Загадъчните светлини над долината Хесдален Мистерии и загадки

Загадъчните светлини над долината Хесдален

От 90 г. за светещите кълба над Норвегия има само хипотези