Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

Дивите животни на Великобритания

Вижте най-красивите снимки на видове в естествената им среда за 2016-а

Стопаджия, медуза на остров Хирнта, Шотландия, от Джордж Стойл
Стопаджия, медуза на остров Хирнта, Шотландия, от Джордж Стойл
Британските награди за фотография на диви животни (British Wildlife Photography Awards) обявиха победителите си за 2016 г. Категориите включват животинско поведение, портрети на животни, градски диви животни и др. Състезанието, съществуващо от 2009 г., има за цел да обърне внимание на фотографите, работещи в Обединеното кралство, и да покаже биологичното разнообразие на видовете в Англия.

Джордж Стойл, победител в тазгодишното състезание, намерил своя фотообект на остров Хирта в Шотландия. „Работех за Шотландската организация за опазване на природното наследство по проект за оценка на биологичния статус на големите морски пещери в региона на някои от най-отдалечените острови на Великобритания“, разказа Стойл след конкурса. „В края на една от експедициите се оказах лице в "лице" с най-голямата медуза, която някога съм срещнал. А когато се вгледах по-внимателно, с изненада забелязах, че няколко малки рибки бяха потърсили убежище във вътрешността на жилещите ѝ пипала."

Представяме ви част от победителите, останалите ще намерите на сайта на конкурсаПопови лъжички, Бристол, Англия, от Жанет СакелСвободна птица, Лондон, Англия, от Чайтаня ДешпандНевестулка, Северен Йоркшир, Англия, от Робърт E. ФулърЗдравей, патенце! (кафява пъстърва и дива патица), Хемпшир, Англия, от Пол КолиДобре дошли на партито (сив тюлен), острови Фарн, Нортъмбърленд, Англия, от Адам ХанлонМалко сиво тюленче в пясъчна буря, Норфолк, Англия, от Джейми ХолПланинско зайче в пещера от лед, Хайлендс, Шотландия, от Анди РоузОчи в очи, водни кончета, Корнуол, Англия, от Пок Хидинот


ПОДОБНИ СТАТИИ

 

Светещи кълба по снимките

Запрашен обектив, дефект или енергийни същества от паралелни светове повече »

Загадки
 
 
31

Най-добрите в „Твоят поглед 2016“

Вижте кои са месечните победители в конкурса за читателски снимки повече »

Личности
 
 
5

Най-добрите в „Твоят поглед 2013“

Победителите в конкурса за читателски снимки повече »

Личности
 
 
7
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане