Твоят космос

Как да се препрограмираме от страх към любов

Искам, възнамерявам, готов съм, ще...

Как да се препрограмираме от страх към любов
Всеки проблем или липса на щастие и успех се дължат на вътрешен страх – дори физическите проблеми. А всеки вътрешен страх е резултат от липсата на любов в определено отношение. На този принцип е посветил своята книга „Отвъд волята" д-р Алекс Лойд. 
Друго име на реакцията на страха е реакция на стрес, пише Лойд. Ако страхът е проблемът, тогава неговата противоположност - любовта, е решението. Когато има истинска любов, не може да има страх (освен в застрашаващи живота ситуации). 

Всичко, дори проблемите ви с успеха и външните обстоятелства, зависи от това дали пребивавате в състояние на страх, или в на любов.
В началото на практиката му на консултиращ психолог Лойд казвал следното на всеки свой клиент:
— Без значение в коя област са проблемите ви – здраве, връзки, успех, гняв, тревожност, – техният източник винаги е страхът, а решението – любовта.
Вярвал, че ако любовта успее да измести страха, симптомите щели да се разрешат от само себе си.
Но скоро се натъкнах на един проблем - пише Лойд, – хората не можеха просто да "обичат" по команда. Четенето, изучаването и размислите върху древните писания и принципи рядко даваха резултат. Опитвах се да накарам клиентите си "просто да направят" това, което на мен след трансформацията ми се удаваше съвсем естествено, но на практика почти никой от тях не се справи. Но знаете ли, без да осъзнавам, аз всъщност учех хората да следват тристепенния модел на провала! Казвах им да заменят основаните на страха мисли, емоции и поведение с мисли, емоции и поведение, основаващи се на любовта. С други думи, учех ги да фокусират волята и очакванията си върху постигането на външни резултати! Няколко души ми отвърнаха: "Да бе, много ти благодаря за съвета". А един човек саркастично отбеляза: "Готово, започвам веднага след като се наобядвам – няма проблем".
По-късно авторът на „Отвъд волята" осъзнал причината за техния цинизъм – тези хора вече били опитали да живеят по този начин и се били провалили. Та нали и самият аз се бях провалял безброй пъти до онази нощ в къщата на родителите ми, казва Лойд.
Ето как психологът описва „просветлението" си: „И тогава се случи нещо, което наистина ме промени и което през следващите шест седмици започнах да наричам "трансформиращо аха". Онази нощ аз не просто "реших" да обичам и започнах да го правя със силата на волята си. В един миг се случи нещо, което замени моя страх с любов и ме направи способен да обичам съвсем естествено по начин, непознат за мен преди – без участието на волята ми. Видях истината, както никога дотогава не я бях виждал, и дълбоко в себе си разбрах и "почувствах" какво означава истинска любов. Още в същия миг започнах да мисля, чувствам, вярвам и действам с мир и любов, вместо със страх и тревожност. Светлина озари вътрешния ми мрак и аз започнах с лекота да се справям с неща, които преди това едва се насилвах да върша."
„Ако си представим, че мозъкът е компютърен харддиск, би могло да се каже, че през онази нощ моят мозък бе мигновено депрограмиран и препрограмиран по отношение на страха и любовта. Сякаш някой смени стария ми софтуерен пакет с нов. Честно казано, това трансформиращо аха беше като визия, която за един-единствен миг ми разкри истината за любовта..."
Според д-р Лойд, човек не може да има трансформиращо преживяване по желание. На помощ идват Препрограмиращите Твърдения – те ще премахнат негативното програмиране относно всяко ключово събитие и ще го заменят с позитивно, за да можем да бъдем щастливи, здрави и успешни във всяко отношение – какъвто е и първоначалният замисъл на Създателя им нас. 

Ето четирите основни Препрограмиращи Твърдения:

1. Искам да действам, вярвайки в цялата истина и само в истината за настоящата ситуация, а не в лъжи, основани на неистините във вътрешните ми програми.
 2. Възнамерявам да действам, вярвайки в цялата истина и само в истината за настоящата ситуация, а не в лъжи, основани на неистините във вътрешните ми програми
3. Готов съм да действам, вярвайки в цялата истина и само в истината за настоящата ситуация, а не в лъжи, основани на неистините във вътрешните ми програми.
4. Ще действам, вярвайки в цялата истина и само в истината за настоящата ситуация, а не в лъжи, основани на неистините във вътрешните ми програми.

Парфюмните истини Твоят космос

Парфюмните истини

Истината ще ви направи свободни

Венера в Рак: Ще сме водени от любовта Твоят космос

Венера в Рак: Ще сме водени от любовта

В периода от 19 май до 14 юни задачата ни е свързана с грижата за близките ни хора

Ден на провокации Твоят космос

Ден на провокации

Астрологична прогноза за 21 май

Всевишния си избрал за свое прибежище... Твоят космос

Всевишния си избрал за свое прибежище...

Пътеводител за Книгата, която винаги ще ти помогне в нужда

Ден за уединение и смирение Твоят космос

Ден за уединение и смирение

Астрологична прогноза за 20 май

Висинната психология на Роберто Асаджоли Твоят космос

Висинната психология на Роберто Асаджоли

Психосинтезът ни извежда до върховете на нашата личност чрез усъвършенстването на вътрешния Аз

Психологията „с душа” вече и у нас Твоят космос

Психологията „с душа” вече и у нас

Започват дни на Психосинтеза с лекции, семинари и представяне на книга

Ден на изкушения Твоят космос

Ден на изкушения

Астрологична прогноза за 18 май

Проявете своите чувства Твоят космос

Проявете своите чувства

Астрологична прогноза за 19 май

Един солов играч ни накара да бъдем заедно Твоят космос

Един солов играч ни накара да бъдем заедно

Посланието на Радослава Ненова "в компанията" на Боян Петров

Пасивността може да бъде опасна Твоят космос

Пасивността може да бъде опасна

Астрологична прогноза за 17 май

Дай свобода на въображението си Твоят космос

Дай свобода на въображението си

Марс навлиза във Водолей от 16 май до 13 август с ново ексцентрично лице

Избягвайте конфликти и бурни емоции Твоят космос

Избягвайте конфликти и бурни емоции

Астрологична прогноза за 16 май

Новолуние в Телец: Желанията ни ще бъдат чути Твоят космос

Новолуние в Телец: Желанията ни ще бъдат чути

Новата Луна в този знак ни съветва да забавим ритъма, който следваме, за да можем да оценим това, което притежаваме

Страхът от страха е по-силен от самия страх Твоят космос

Страхът от страха е по-силен от самия страх

Как да се справим сами с паник атаките